Αποστολέας Θέμα: Εκπληκτικά διοράματα + μοντέλα - Part.1  (Αναγνώστηκε 194800 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: Εκπληκτικά διοράματα
« Απάντηση #400 στις: Αυγούστου 25, 2010, 04:37:45 πμ »
http://www.network54.com/Forum/110741/thread/1282629058/Latest+diorama+entitled+%26quot%3BSniper%26quot%3B.

από τα καλύτερα   :shock: :shock: :shock: :shock:

του Capuano
Πραγματικα απιστευτο....................Ωστοσο εχει καποιο λαθος για μενα σημαντικο αφου αναπαριστα τη μαχη στο Αρνεμ για αλλους οχι και τοσο
Βρειτε το μεχρι την Παρασκευη, οποιος ειναι παρατηρητικος,που θα επιστρεψω απο καλαματα
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #401 στις: Αυγούστου 25, 2010, 09:20:47 πμ »
...e bebaia...to aleksiptoto mesa stin poli.... den pidiksan mesa sto Arnem...ekso apo tin poli pidiksan kai tin "katelaban" ...prin tous ...."katalaboun"......kai "diasothoun" meta bias....

:wink:  ::salut::
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #402 στις: Αυγούστου 25, 2010, 09:25:24 πμ »
Ο τυπος εχει κανει φοβερη δουλεια σε ολους τους τομεις, αλλα μια απορια, το Willys εχει SAS εξοπλισμο και Αμερικανικα σηματα και ειναι στο Αρνεμ. Οι Αμερικανοι δεν καταφεραν να επιτυχουν συνδεση με τους Βρετανους εκει, επισης το τζιπ κουβαλαει Βρετανικα πολυβολα και οι Αμερικανοι δεν το συνηθιζαν. Μηπως χρησιμοποιηθηκαν και απο την 101η για τη Market Garden?

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #403 στις: Αυγούστου 25, 2010, 09:28:21 πμ »
Αν βλεπω καλα το αλεξιπτωτο εχει εξαρτημενο φορεα. Με αυτα ριχνουν υλικα - εφοδια σε προωθημενα τμηματα ακομα και σε πολεις.

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #404 στις: Αυγούστου 25, 2010, 09:28:56 πμ »
Ο τυπος εχει κανει φοβερη δουλεια σε ολους τους τομεις, αλλα μια απορια, το Willys εχει SAS εξοπλισμο και Αμερικανικα σηματα και ειναι στο Αρνεμ. Οι Αμερικανοι δεν καταφεραν να επιτυχουν συνδεση με τους Βρετανους εκει, επισης το τζιπ κουβαλαει Βρετανικα πολυβολα και οι Αμερικανοι δεν το συνηθιζαν. Μηπως χρησιμοποιηθηκαν και απο την 101η για τη Market Garden?

pantos ksero (apo ton Thio mou , pou eitan stin 101 kai pidikse sto market garden) oti o eksoplismos eitan diaskorpismenos se oles tis monades....
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #405 στις: Αυγούστου 25, 2010, 09:32:41 πμ »
Αν βλεπω καλα το αλεξιπτωτο εχει εξαρτημενο φορεα. Με αυτα ριχνουν υλικα - εφοδια σε προωθημενα τμηματα ακομα και σε πολεις.

nai sostos tora to blepo...alla mou fenetai oti sto Arnem den eriksan efodia...(??)...

AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #406 στις: Αυγούστου 25, 2010, 09:36:18 πμ »
Εριξαν.......στους Γερμανους χαχαχα :mrgreen:. Σχεδον ολα πηγαν στα Γερμανικα τμηματα ειτε απο λαθη ειτε γιατι αργησαν λογω καιρικων συνθηκων και οι θεσεις πλεον δεν ηταν στην κατοχη τους.

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #407 στις: Αυγούστου 25, 2010, 09:37:41 πμ »
episeis sto Tram grafei : Oosterbeek.... (diplani poli sto Arnhem...)......ekai tin kateixan oi germanoi.....
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #408 στις: Αυγούστου 25, 2010, 09:38:27 πμ »
Εγώ νομίζω ότι είναι το τζιπάκι!!!!
Στο ʼρνεμ δεν πρόλαβαν να φτάσουν τα τζιπάκια του 30ου ΤΘ Σώματος...
Πάντως η διοραματάρα σκίζει....

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #409 στις: Αυγούστου 25, 2010, 09:42:18 πμ »
Πραγματικα εκπληκτικη δουλεια.

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #410 στις: Αυγούστου 25, 2010, 09:51:15 πμ »
Εγώ νομίζω ότι είναι το τζιπάκι!!!!
Στο ʼρνεμ δεν πρόλαβαν να φτάσουν τα τζιπάκια του 30ου ΤΘ Σώματος...
Πάντως η διοραματάρο σκίζει....

koita ton xarti :

http://www.historyofwar.org/Maps/maps_marketgarden5.html

den eixan jeep mazi tous?...oloi me ta podia pigane apo to landing zone sto Arnhem?
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #411 στις: Αυγούστου 25, 2010, 09:56:42 πμ »
Μπορει και να ειχαν αλλα με Αμερικανικα σηματα??? :?

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #412 στις: Αυγούστου 25, 2010, 10:04:14 πμ »
Μπορει και να ειχαν αλλα με Αμερικανικα σηματα??? :?

enoeis to asteri sto jeep?... auto to eixan sxedon ola ta simaxika oximata....

koita tin tetarti foto:

http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?95989-wwII-brit-paratroopers
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #413 στις: Αυγούστου 25, 2010, 10:10:07 πμ »
Οχι, μονο τα Αμερικανικα, λοιπα συμμαχικα μονο αν μπηκαν στη μαχη πολυ γρηγορα απο την παραδοση τους σε αυτους. Αλλα υπηρχε χρονος για τη διασκευη του αλλα οχι για την επικαλυψη του αστεριου? (για να μην μας παρεξηγησει κανεις, συζητηση κανουμε γενικη που με κανενα τροπο δεν αμφισβητει την αξια του εκπληκτικου διοραματος).

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #414 στις: Αυγούστου 25, 2010, 10:13:18 πμ »
Παράθεση
den eixan jeep mazi tous?...oloi me ta podia pigane apo to landing zone sto Arnhem?
ότι πήγανε με τα πόδια πήγανε!!! Πολεμώντας κάθε μέτρο και απο σκεπή σε σκεπή!!!!!
έχω το παιχνίδι "close combat: A Bridge to Far", της Microsoft , που τότε που βγήκε (πάνω απο 15ετία), θεωρούταν ώς τα παιχνίδια με την καλύτερη ιστορική ακρίβεια... δεν μου δίνει τίποτα τροχοφόρο στην επιχείρηση του Αρνεμ...

Παράθεση
episeis sto Tram grafei : Oosterbeek.... (diplani poli sto Arnhem...)......ekai tin kateixan oi germanoi.....
και στο Oosterbeek, πέσαν αλεξιπτωτιστές, αλλά και εκεί την πατήσαν (μάλιστα οι Πολωνοί αλεξιπτωτιστές, που πέσαν για  να τους βοηθήσουν, πέσαν πάνω στους Γερμανούς) και εκεί νομίζω δεν είχαν τζιπάκια...

Παράθεση
Μπορει και να ειχαν αλλα με Αμερικανικα σηματα???
μετά την απόβαση της Νορμανδίας, όλα τα τροχοφόρα οχήματα, είχαν πάνω αστέρια, για απολοποίηση της αναγνώρισης...

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #415 στις: Αυγούστου 25, 2010, 10:14:35 πμ »
Τωρα το ειδα , αψογος. Μαλλον δε προλαβαν. Το ωραιο στη φωτο ειναι τα ελατηρια που ειναι πεταμενα παραδιπλα. Μηπως δε χοραγανε στο υψος και τα κοντυνανε????

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #416 στις: Αυγούστου 25, 2010, 05:06:26 μμ »
Δυστυχώς οι φωτογραφίες αποσύρθηκαν από το ΜL πριν προλάβω να γράψω αυτή την απάντηση και συνεπώς οι παρατηρήσεις μου γίνονται μόνο από (κακής) μνήμης.

Μόνη παραφωνία λοιπόν, μου φαίνεται το ... τραμ. Σε όσες φωτό έχω δει από το ʼρνεμ, πουθενά δεν έχω δει τραμ (υπήρχε βεβαίως σταθμός τρένου και σιδηροδρομική γέφυρα). Από την άλλη φυσικά, ίσως και να έχω πλήρες άδικο.

Σχετικά με το τζιπ, τουλάχιστον ένας λόχος (1st Airborne Reconnaissance Squadron, Maj. Freddie Gough), έφτασε εποχούμενος στην γέφυρα (αν και κάποιες πηγές αναφέρουν ότι μόνο 2 από τα 28 τζιπ της ίλης έφτασαν τελικά στον Frost)

Tέλος,(και μη ξέροντας αν μου επιτρέπεται),  έχω να παρατηρήσω τα δύο πράγματα που με ξένισαν (και που θυμάμαι), κάνοντας "αυστηρή" κριτική σε ένα κατα τα λοιπά, εξαιρετικό διόραμα,:
1) Τα σπασμένα τζάμια είναι εξαιρετικά στυλιζαρισμένα (τόσο στο τράμ όσο και στα κτίρια)
2) Ο τραυματίας έχει ιδιαίτερα μακρύ (= αφύσικο) λαιμό.

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #417 στις: Αυγούστου 25, 2010, 05:16:08 μμ »
περίεργο
κι εδώ που το ειχε ο ίδιος
http://www.network54.com/Forum/526495/thread/1282628641/Latest+diorama+entitled+%26quot%3BSniper%26quot%3B.
δεν φαίνονται φωτό
μάλλον τις ...κουνησε γιατι φοβηθηκε το κραξιμο μας  :lol: :lol: :lol: :lol:
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #418 στις: Αυγούστου 25, 2010, 05:20:57 μμ »
Δυστυχώς οι φωτογραφίες αποσύρθηκαν από το ΜL πριν προλάβω να γράψω αυτή την απάντηση και συνεπώς οι παρατηρήσεις μου γίνονται μόνο από (κακής) μνήμης.

Λειτουργεί κανονικά.

Εμένα μου κάνουν εντύπωση τα όπλα που κρατούν αυτοί που είναι πεσμένοι στο έδαφος. Σαν fantasy μου κάνουν.  :oops:
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #419 στις: Αυγούστου 27, 2010, 08:10:59 μμ »
Ακριβώς αυτό είναι.ʼλλη μια επιβεβαίωση στον κανόνα.Εντυπωσιακά και μεγάλα σε διαστάσεις διοράματα που στο ευρύ κοινό φαίνονται τέλεια αλλά οιι λεπτομέρειες "διαταράσσουν" μία τόσο ποιοτική και προπάντων πολύωρη δουλειά.Τα τζάμια χοντροκομμένα και στυλιζαρισμένα , οι τρύπες στο τραμ από τις σφαίρες χειρότερες από του Hollywood και τα τοιχώματα του τραμ θωρακισμένα - δεν μπήκε στον κόπο να τρίψει εσωτερικά , να λεπτύνει και να τρυπήσει με τη μύτη του κόφτη - δηλ. αυτονόητες τεχνικές 20αετίας και βάλε.Δεν έκατσα να το μελετήσω , εκεί έπεσε το μάτι μου , αυτά σχολιάζω.Πάντως εδώ ίσως και να έπαιρνε Best of show.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #420 στις: Αυγούστου 27, 2010, 08:40:30 μμ »
Κλασσικός Capuano... Master στα μεγάλου μεγέθους διοράματα..

Ρίχτε μια ματιά και στις άλλες δουλειές του...

http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=2148

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #421 στις: Αυγούστου 27, 2010, 11:00:48 μμ »
Λοιπον κυριοι το λαθος εινααααααααααιιιιιι.........................
Οι ασυρματοι στο jeep. Και οι δυο ειανι αμερικανικοι ο δε ενας ο αριστερος ειανι σειρας SCR και χρησιμοποιουνταν σε αρματα οχι σε μικρα οχηματα.Ο φορητος ειναι επισης αμερικανικος
και οι Βρεττανοι δεν τους χρησιμοποιησαν ποτε ουτε καν στα Lend-Lease αρματα που τους δοθηκαν.
Επισης λαθος η τοποθετηση ενος ασυρματου σε τροχοφορα οχηματα και ταυτοχρονα να μην χρησιμοποιειται η εξωτερικη κεραια,το εχει κανει και αυτο,αν και το κανουν και πολλοι ακομα.
Ευχαριστω
ΥΓ ειδατε ποσα παρατηρησατε και για ποσα αναρωτηθηκατε εαν ειναι σωστα σε εναν μετρ :?:
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #422 στις: Αυγούστου 27, 2010, 11:40:30 μμ »
Βέβαια, στην τελική, ίσως είναι λάθος δικό μας, να ψάχνουμε να βρούμε στο τάληρο γωνία...  :wink:
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #423 στις: Αυγούστου 27, 2010, 11:48:21 μμ »
 ::spam_emoticon::

Με άφησε άναυδο αυτή η διεξοδικότατη παρατήρηση και επισήμανση λαθών,πάνω σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό διόραμα του συνάδελφου Capuano.
Αναρωτιέμαι,αφού ψάχνουμε τόσο πολύ την δουλειά του ξένου,δεν θα ήταν υπέροχο να γινόταν παρόμοια κριτική και στις δουλειές που βλέπουμε στο φόρουμ μας,αντί των αμέτρητων και ανούσιων προσκυνημάτων ,σε -όχι πάντα,ευτυχώς- μετριότητες?
Θα βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο να γίνουμε πραγματικά καλύτεροι,γιατί μην ξεχνάτε,το μοντελιστικό σου επίπεδο το καθορίζει η παρέα που μοντελίζεις μαζί της.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #424 στις: Αυγούστου 28, 2010, 01:50:47 πμ »
Εντάξει ας μη γελιόμαστε, ο τύπος έχει κάνει απίστευτη δουλειά το δε βάψιμό του είναι πρωτοκλασάτο. Το ότι θα μπορούσε να το έχει κάνει καλύτερο - σωστότερο, αυτό  είναι αυτονόητο και ισχύει για όλους και για όλα. Κατά την προσωπική μου γνώμη φυσικά, τοποθετείται δικαίως στα "εκπληκτικά διοράματα". Εδώ που τα λέμε όμως, ακόμα και στο "αυστηρό" Missing Lynx, τους πήρε και αυτός τους διθύραμβούς του (έστω και χωρίς προσκυνήματα και άλλες ευτυχισμένες φατσούλες).

Συμπέρασμα: όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε (στα φόρα αναφέρομαι).

::arrowred:: Περικλή: να αλλάξεις ψευδώνυμο!!! Πως θα σου φαινόταν κάτι σε Hawkeye? Αυτή η παρατηρητικότητά σου πια, τείνει να γίνει παροιμιώδης :lol: (και έχεις και δίκιο :mrgreen:).

ΔΚ

Tags: