Αποστολέας Θέμα: Εκπληκτικά διοράματα + μοντέλα - Part.1  (Αναγνώστηκε 194661 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: Εκπληκτικά διοράματα
« Απάντηση #75 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 05:17:39 μμ »

έχω την αίσθηση ότι έχουμε καταντήσει κουραστικοί για τους τρίτους...

To αντίθετο θα έλεγα...
Υπάρχουν κάποιοι, όπως εγώ  :roll: που δεν ξέρουμε ή ξέρουμε στο περίπου πολλά απ΄ όσα γράφονται...είτε για τους μοντελισταράδες ή για τις τεχνικές...

Παρακαλώ συνεχίστε  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #76 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 06:15:13 μμ »
Θα συμφωνήσω με τον Φίλιππο, μην σταματήσετε τώρα που πέρα από τα καταπληκτικά διοράματα είχαμε και μοντελιστικό ζουμί στην κουβέντα...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #77 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 06:17:15 μμ »
θα ήταν ίσως μια καλή ιδέα να ανοίξουμε ένα νέο τόπικ για τεχνικές
οι κατόψεις των Panther του Νίκου και οι ειδικές γνώσεις του βοηθάνε παρά πολύ
αν υπάρχει κι άλλο τέλειο υλικό θα ήταν φοβερά χρήσιμο  :!: :!: :!: :!:

συνέχεια με ένα ακόμα ...διαφορετικό διόραμα του Per Olav Lund

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #78 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 06:26:01 μμ »
μια σειρά με τo MiG, αυτοπροσώπως
στα Ισπανικά βέβαια, αλλά και με κοντινά με βάψιμο μοντέλων

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #79 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 06:55:25 μμ »
και για τους λάτρεις της 1/72

του Sven-Åke Grufstedt

περισσότερες
http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=125552&page=1

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #80 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 07:00:38 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα :wink:  
παρ' όλο "νέος" ακόμα στο θέμα των τεχνικών του μοντελισμού θα τολμήσω να καταθέσω και 'γώ την άποψη μου περι του θέματος....Δεν υπάρχει κύριοι "παρθενογέννηση" στο θέμα των τεχνικών "πάνω" στο βάψιμο γενικά, απλά βελτίωση στις τεχνικές και χρήση νέων υλικών....Η μόνη "παρθενογέννηση" που υπήρξε ήταν η έννοια του "βάθους" με την προοπτική....Μετά το πτυχίο της αρχιτεκτονικής τελείωσα και την σχολή των Καλών Τεχνών στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και είχα την μεγάλη τύχη να δώ τους διασημότερους πίνακες....λοιπόν το πρώτο που μάθαιναμε ήταν τα λόγια ενος μεγάλου ζωγράφου "Ποτε μην κοιτάτε ενα πίνακα απο κοντά...χάνει τελείως την μαγεία του"  :!: :!: :!:  Έχω δεί πίνακες τεράστιας αξίας και φήμης απο πρπ 10cm μακρυά....μιλάμε για αστείες έως γελοίες πινελιές με τρελά λάθη (σύμφωνα πάντα με τα εγχειρίδια ζωγραφικής) αλλά μόλις πήγαινα στα 2m ο πίνακας μεταμορφωνόταν σε αριστούργημα  :shock: :shock: :shock:  Τ' ολο σύνολο, σκιές - φώτα - διαβάθμιση χρωματισμών - το πώς "σβήνει" ή "φωτίζει" ενα αντικείμενο ωστε να δώσει την αίσθηση του 3D επάνω σ' ενα flat καμβά  :shock: :shock: :shock:  Αν παρατηρήσει κανείς την Παναγία των Βράχων του Ντα Βίντσι απο απόσταση 10cm θα αναφωνήσει....."Μα απο κάτω φεγγίζουν άλλα ντ' άλλων σκιές" και όμως άμα απομακρυνθείς πάνω απο μέτρο θα πείς "Παναγία μου, τί σκιές υπάρχουν στους χιτώνες  :!: :!: :!: Θαρρείς και θα ανεμίσουν απο το αεράκι" τα ίδια στο Κοπέλες που μαζεύουν κογχύλια που ο ίδιος ο καλλιτέχνης ήθελε να το σκίσει γιατί οι πινελιές του είναι σαν να πιτσίλισε μπογιές με μπατανόβουρτσα άμα το δείς απο κοντά.....
 Προσωπικά μετά απο μεγάλες "γκάφες" που "έφαγα" κοιτώντας έτσι "κοντά - μακρυά" πίνακες, πλέον απομακρύνομαι απο το "έκθεμα" και το κρίνω σαν σύνολο, αν και είμαι κατά των έντονων κόντραστ πλέον των 2 χρωμματικών "τόνων"......Μην ξεχνάμε οτι σε μικρές κλίμακες οι διαβάθμιση πρέπει να είναι κατα πολύ μικρότερη απ' οτι στην φύση λόγω μικρότερης επιφάνειας και κλίμακας γιαυτό και οι φιγούρες άμα δεν έχουν blending μοιάζουν καρα-γραμμωμένες ή ακόμα και καμμένες.....Η απόσταση εξομαλύνει την διαβάθμιση επειδή το μάτι δεν την αντιλαμβάνεται....

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #81 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 08:37:15 μμ »
Spoiler (hover to show)
Δεν ξερά ποιοι είναι η ενλογο Κύριοι"τίμησα"   αλλά η δουλεία τους στα ματιά μου είναι φοβερή. ο κάθε μοντελιστής έχει τον τρόπο και την τεχνική του όπως και οι ζωγράφοι, από εκεί και μετά είναι γούστο του καθενός.και για μενα οτι μαθαίνεις-βλέπεις  είναι καλο και αν υπάρχει κάποιος με υπομονή και θέληση να σου εξηγήσει σε βάθος την εκάστοτε τεχνική ακόμα καλύτερα.
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #82 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 09:22:40 μμ »
θα ήταν ίσως μια καλή ιδέα να ανοίξουμε ένα νέο τόπικ για τεχνικές
οι κατόψεις των Panther του Νίκου και οι ειδικές γνώσεις του βοηθάνε παρά πολύ
αν υπάρχει κι άλλο τέλειο υλικό θα ήταν φοβερά χρήσιμο  :!: :!: :!: :!: .........

Συμφωνώ και αναμένω με πολύ ενδιαφέρων και ξεκούραστα μάτια(όχι σήμερα όμως..... ::sleepy2::.....) εδώ ας χαζεύουμε τα καταπληκτικά έργα τέχνης..........

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #83 στις: Οκτωβρίου 23, 2008, 12:22:58 πμ »
κι άλλο 72αρι

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #84 στις: Οκτωβρίου 23, 2008, 03:33:50 μμ »
Αυτό που αρέσει σε μας τους νέους  μοντελιστές είναι ότι η συζήτηση ξεφέυγει από τα στενά πλαίσια ενός χόμπι και πηγαίνει στα πιό βαθιά νερά  της τέχνης.

Μπορεί να μην έχω σπουδάσει τέχνη και να μην χρησιμοποιώ (ακόμη) εξειδιεκεύμένες τεχνικές  στο βάψιμο , αλλά μένω και σε αυτά που λέει ο Τσίτσος  αλλά και στον Rawshooter με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα στο θέμα των πινάκων ζωγραφικής.

Ετυχε να δ,ω για πρώτη φορά  από κοντά,  πίνακες της Αναγέννησης στο Μουσείο του Καπιτωλίνου Λόφου και  δεν κρύβω ότι έμεινα με το σαγόνι κρεμασμένο. Να θυμίσω ότι οι καλλιτέχνες τότε βασιζόντουσαν σε πρωτογενή υλικά για τις δημιουργίες τους, πράγμα που κάνει το έργο τους ακόμα πιό σεβαστό στα μάτια ενός απλού παρατηρητή.

type less model more

Συνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #85 στις: Οκτωβρίου 23, 2008, 03:46:23 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα :wink:  
παρ' όλο "νέος" ακόμα στο θέμα των τεχνικών του μοντελισμού θα τολμήσω να καταθέσω και 'γώ την άποψη μου περι του θέματος....Δεν υπάρχει κύριοι "παρθενογέννηση" στο θέμα των τεχνικών "πάνω" στο βάψιμο γενικά, απλά βελτίωση στις τεχνικές και χρήση νέων υλικών....Η μόνη "παρθενογέννηση" που υπήρξε ήταν η έννοια του "βάθους" με την προοπτική....Μετά το πτυχίο της αρχιτεκτονικής τελείωσα και την σχολή των Καλών Τεχνών στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και είχα την μεγάλη τύχη να δώ τους διασημότερους πίνακες....λοιπόν το πρώτο που μάθαιναμε ήταν τα λόγια ενος μεγάλου ζωγράφου "Ποτε μην κοιτάτε ενα πίνακα απο κοντά...χάνει τελείως την μαγεία του"  :!: :!: :!:  Έχω δεί πίνακες τεράστιας αξίας και φήμης απο πρπ 10cm μακρυά....μιλάμε για αστείες έως γελοίες πινελιές με τρελά λάθη (σύμφωνα πάντα με τα εγχειρίδια ζωγραφικής) αλλά μόλις πήγαινα στα 2m ο πίνακας μεταμορφωνόταν σε αριστούργημα  :shock: :shock: :shock:  Τ' ολο σύνολο, σκιές - φώτα - διαβάθμιση χρωματισμών - το πώς "σβήνει" ή "φωτίζει" ενα αντικείμενο ωστε να δώσει την αίσθηση του 3D επάνω σ' ενα flat καμβά  :shock: :shock: :shock:  Αν παρατηρήσει κανείς την Παναγία των Βράχων του Ντα Βίντσι απο απόσταση 10cm θα αναφωνήσει....."Μα απο κάτω φεγγίζουν άλλα ντ' άλλων σκιές" και όμως άμα απομακρυνθείς πάνω απο μέτρο θα πείς "Παναγία μου, τί σκιές υπάρχουν στους χιτώνες  :!: :!: :!: Θαρρείς και θα ανεμίσουν απο το αεράκι" τα ίδια στο Κοπέλες που μαζεύουν κογχύλια που ο ίδιος ο καλλιτέχνης ήθελε να το σκίσει γιατί οι πινελιές του είναι σαν να πιτσίλισε μπογιές με μπατανόβουρτσα άμα το δείς απο κοντά.....
 Προσωπικά μετά απο μεγάλες "γκάφες" που "έφαγα" κοιτώντας έτσι "κοντά - μακρυά" πίνακες, πλέον απομακρύνομαι απο το "έκθεμα" και το κρίνω σαν σύνολο, αν και είμαι κατά των έντονων κόντραστ πλέον των 2 χρωμματικών "τόνων"......Μην ξεχνάμε οτι σε μικρές κλίμακες οι διαβάθμιση πρέπει να είναι κατα πολύ μικρότερη απ' οτι στην φύση λόγω μικρότερης επιφάνειας και κλίμακας γιαυτό και οι φιγούρες άμα δεν έχουν blending μοιάζουν καρα-γραμμωμένες ή ακόμα και καμμένες.....Η απόσταση εξομαλύνει την διαβάθμιση επειδή το μάτι δεν την αντιλαμβάνεται....

::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Βρείτε μιά εικόνα του πασίγνωστου πίνακα της Τζιοκόντα..............

Κοιτάξτε κατ΄ ευθείαν στο στόμα. Δεν χαμογελάει.
     Ξαναδείτε την εστιάζοντας αυτή την φορά στα.........μάτια. Όλο το πρόσωπο αλλάζει καί αυτή την φορά σίγουρα χαμογελάει............

Ας κρατήσουμε τον μοντελισμό σε κάποια απόσταση από την τέχνη,αλλά είναι σαφές πως όσο δοκιμάζουμε καί εν τέλει εφαρμόζουμε νέες τεχνικές πάντα θα υπάρχει πρόοδος.
     Κορυφή δεν υπάρχει.............. ::icon_thumright:: 

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #86 στις: Οκτωβρίου 23, 2008, 10:25:01 μμ »
Στo model time αυτού του μήνα είδα ένα φανταστικό διόραμα-κατά τη δική μου γνώμη πάντα- από expo της Girona (για αυτή τη φωτό αγόρασα μόνο και μόνο το τεύχος)-ενός scratch κατεστραμμένου 2όροφου bus AEC μπροστά από ένα κτίριο-μαγαζί με παιχνίδια στη Βρετανία που το πλαισιώνουν 2 παιδικές φιγούρες και μια ενός αστυνομικού της Jakrei.Αρκετό καιρό στο ml είχα πετύχει την κατασκευή του bus-όχι πολλά πράγματα,3 φωτό μόνο χαμηλής ανάλυσης.Γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες για κατασκευαστή και αν το φιλοξενεί κάποιο site;

υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε αυτό το διόραμα

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #87 στις: Οκτωβρίου 23, 2008, 11:19:30 μμ »
Ναι Πέτρο,σ' αυτό αναφέρομαι.Με έχει εντυπωσιάσει πάρα πολύ.Εδώ το αδικεί η φωτό.Δεν είναι μόνο η κατασκευή που με προδιαθέτει,αλλά το συναίσθημα και η ένταση.Έχει θέμα εν τέλη.Με το που το κοιτάζω,φέρνω στο νου μου αυτές τις εικόνες:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #88 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 10:22:10 πμ »
και ένα εξαιρετικό υπόδειγμα βαψίματος με την "τεχνική" modulation

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #89 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 10:34:55 πμ »
Δεν έχω σκοπό να γίνω "βλάσθημος" ή/και "αιρετικός" αλλά προσωπικά το Sherman μου δείχνει ψεύτικο. Μπορεί να τραβάει το μάτι με τις πολλές τονικότητες αλλά πιστεύω πως απέχει από την πραγματικότητα.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #90 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 10:41:08 πμ »
Δεν έχω σκοπό να γίνω "βλάσθημος" ή/και "αιρετικός" αλλά προσωπικά το Sherman μου δείχνει ψεύτικο. Μπορεί να τραβάει το μάτι με τις πολλές τονικότητες αλλά πιστεύω πως απέχει από την πραγματικότητα.

θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η τεχνική έχει να κάνει με την καλλιτεχνική προσέγγιση του μοντελισμού

και εξακολουθεί να είναι αμφιλεγόμενη μεταξύ των μοντελιστών

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #91 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 11:10:36 πμ »
εάν το εν λόγω Sherman, θεωρείται ολοκληρωμένο (που δεν είναι  :wink:) τότε έχει δικιο ο gkontog - δείχνει εντελώς ψέυτικο.
πιστεύω όμως ότι βρίσκεται στο ενδιάμεσον στάδιο του "modulation" - έχουν βαφτεί αερογραφατα οι διάφοροι τόνοι και απομένει το "δέσιμο" τους και το ενιαίο weathering για να δείξει σωστά στο τέλος.
εαν ο kolosoς ψάξει την πηγή του (την προέλευση της φωτό) θα δεί ότι μάλλον έχω δίκιο, αλλίως το εν λόγω Sherman είναι .... όχι και τόσο καλό.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #92 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 11:22:21 πμ »
εάν το εν λόγω Sherman, θεωρείται ολοκληρωμένο (που δεν είναι  :wink:) τότε έχει δικιο ο gkontog - δείχνει εντελώς ψέυτικο.
πιστεύω όμως ότι βρίσκεται στο ενδιάμεσον στάδιο του "modulation" - έχουν βαφτεί αερογραφατα οι διάφοροι τόνοι και απομένει το "δέσιμο" τους και το ενιαίο weathering για να δείξει σωστά στο τέλος.
εαν ο kolosoς ψάξει την πηγή του (την προέλευση της φωτό) θα δεί ότι μάλλον έχω δίκιο, αλλίως το εν λόγω Sherman είναι .... όχι και τόσο καλό.
Σ.Σ

φυσικά και δεν είναι ολοκληρωμένο το βάψιμο του μοντέλου
αλλά το modulation έχει να κάνει με το στάδιο βάψιματος του οχήματος με τον αερογράφο - μερικοί το κάνουν και με πινέλο με διαλυμένα ακρυλικά
οι υπόλοιπες εργασίες, είναι κοινές όπως και στις άλλες τεχνικές

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #93 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 11:23:44 πμ »
φυσικά και δεν είναι ολοκληρωμένο το βάψιμο του μοντέλου
αλλά το modulation έχει να κάνει με το στάδιο βάψιματος του οχήματος με τον αερογράφο - μερικοί το κάνουν και με πινέλο με διαλυμένα ακρυλικά
οι υπόλοιπες εργασίες, είναι κοινές όπως και στις άλλες τεχνικές
::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #94 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 11:29:29 πμ »
και το τελειωμένο μοντέλο

Υ.Γ. από τα χέρια ένος "καλλιτέχνη"

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #95 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 12:26:46 μμ »
εγω παντως εχω διαλεξει εδω και μερικα χρονια ''στρατοπεδο''....θυσιαζω και λιγο απο τη  ρεαλιστικοτητα για το καλλιτεχνικο του πραγματος !!!! προσωπικη επιλογη αλλα το ευχαριστιεμαι (και χωρις τυψεις)....... :lol: :lol: :lol: :lol:

κολοσε δωσε πραγμα στο λαο...(μα που τα βρισκεις )...μπαινω καθε μερα να δω μην εχεις βαλει κατι καινουργιο.... ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Χρονια πολλα στη συμπρωτευουσα και σε ολους του Δημητρηδες !!!!!!!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #96 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 12:56:35 μμ »
Οι γνώσεις μου στα άρματα είναι ελάχιστες οπότε αν αρχίσω και λέω κοτσάνες βάλτε μια φωνή...

Το συγκεκριμένο είναι το αγγλικό Firefly με το πυροβόλο των 17pdr και το θωρκισμένο "κουτί" για τους ασυρμάτους στο πίσω μέρος του πύργου;

Θα περίμενα την κάνη πιο ταλαιπωρημένη, συνήθως τα Firefly έπαιρναν μεγαλύτερο μερίδιο στις μάχες από τα άλλα άρματα όντας τα μόνα ικανά να πλήξουν τα γερμανικά θηρία από κάποια λογική απόσταση. Επίσης σε όσες φωτογραφίες έχω δει τα Firefly ήταν φορτωμένα σε σημείο που να θυμίζουν μετακόμιση! Τέλος το λευκό στο κάτω μέρος της κάνης, που σκοπό είχε να κρύβει το μήκος της και να κάνει το άρμα οπτικά ίδιο με τα κοινά Sherman, δείχνει ύποπτα καθαρό και καινούργιο σε σχέση με το υπόλοιπο άρμα.

Αν μπορείτε επιβεβαιώστε μου κάτι, οι 3 θυρίδες πάνω από το θωρακισμένο κουτί των ασυρμάτων από όσα έχω δει ήταν τετράγωνες. Υπήρχαν και στρογγυλές;

Και η τελευταία ερώτηση: γιατί ο άνθρωπος ξεπατώθηκε να κάνει modulation αφού το τελικό αποτέλεσμα ουδεμία σχέση έχει με αυτό του modulation; Το τελικό αποτέλεσμα είναι οπτικά πολύ όμορφο, ρεαλιστικό (πλην ίσως του άσπρου της κάνης) και προσωπικά δεν πιστεύω πως βοηθήθηκε από τη φάση του modulation.

Και πάλι, αν λέω κρυάδες φωνάχτε ::director:: ::punch::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #97 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 01:29:25 μμ »
Και λίγα λες Γιώργο. Δεν ξέρω ποιος είναι ο "καλλιτέχνης" αλλά το συγκεκριμένο κι εμένα δεν μου αρέσει καθόλου. Δείχει TOO FAKE. Έχω δει και μελετήσει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ την τεχνική του modulation και μέσα από επεξηγηματικότατο κείμενο αλλά και πολλές φωτό step by step (και συγκεκριμένα στο Panther F που έχει κατασκευάσει) Κι εγώ μέχρι τώρα αμφιταλαντεύομαι να τοποθετηθώ ως προς την προσέγγιση αυτή, αν και το τελικό αποτέλεσμα στο Panther μου άρεσε. Το συγκεκριμένο Firefly όμως ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ. Αλήθεια Πέτρο ποιός είναι ο κατασκευαστής;

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #98 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 03:32:10 μμ »
nino1969 και gkontog είστε βλάσφημοι  :twisted:
θα πέσει καυτό modulation απο τον ουρανό να σας βάψει κάψει ήθελα να πώ :mrgreen:
σοβαρά τώρα, την αλήθεια την είπε ο Apostolis. πέρα απο μόδες
(κάποτε ήταν ο S. Paine, μετά ο F. Verlinden - wash / drybrushing "κι άγιος ο θεός", μετά η επέλαση των Ισπανών - "πολύ λάδι" - και αργότερα με επικεφαλής τον MIG - pigments και chipping - και τώρα modulation, by Adam Wilder)
είναι να αρέσει στον καθένα αυτό που κάνει ο ίδιος, και μετά άμα αρέσει και στους άλλους έχει καλώς. εαν όχι - δεν τρέχει και κάτι  :wink:
όμως στις μέρες μας έχουμε καταντήσει να εκθειάζουμε κάποια πράγματα με μόνο κριτήριο το όνομα του κατασκευαστή-μοντελιστή και όχι το αποτέλεσμα.
είμαστε πια πολύ off topic αλλά πιστεύω αυτή είναι η αλήθεια.  ::icon_thumright::
τα λέμε
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #99 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 03:51:40 μμ »
Apostolis
εγω παντως εχω διαλεξει εδω και μερικα χρονια ''στρατοπεδο''....θυσιαζω και λιγο απο τη  ρεαλιστικοτητα για το καλλιτεχνικο του πραγματος !!!!
κολοσε δωσε πραγμα στο λαο...(μα που τα βρισκεις )...μπαινω καθε μερα να δω μην εχεις βαλει κατι καινουργιο

όλοι οι "μεγάλοι" έχουν κάνει αυτή τη "θυσία"  :lol: :lol: :lol:
εγώ βάζω φωτο, οι δικές σου από τα διοράματα που είναι που μου υποσχέθηκες;

gkontog
ΟΙ 3 θυρίδες πάνω από το θωρακισμένο κουτί των ασυρμάτων από όσα έχω δει ήταν τετράγωνες. Υπήρχαν και στρογγυλές;
  ΝΑΙ
γιατί ο άνθρωπος ξεπατώθηκε να κάνει modulation αφού το τελικό αποτέλεσμα ουδεμία σχέση έχει με αυτό του modulation; Το τελικό αποτέλεσμα είναι οπτικά πολύ όμορφο, ρεαλιστικό (πλην ίσως του άσπρου της κάνης) και προσωπικά δεν πιστεύω πως βοηθήθηκε από τη φάση του modulation.

Γιώργο, αν μελετήσεις προσεκτικά τις φωτο, θα διαπιστώσεις ότι ήταν απαραίτητο το αρχικό βάψιμο για το τελικό αποτέλεσμα.

nino1969
....εμένα δεν μου αρέσει      καθόλου    Δείχνει TOO FAKE

Νίκο, επειδή εσένα σουχω και θάρρος  ::violent1:: ::violent1:: ::violent1::
στο τέλος-τέλος, ...κλέψε κάτι , μη το εφαρμόζεις στο σύνολο του  :lol:

Tags: