Αγαπητοί φίλοι,τώρα που το καλοκαίρι τελειώνει καί αφού πέρασε μέσα σε μεγάλο επαγγελματικό ζόρι,επιστρέφω στα μοντελιστικά δρώμενα.
Ενώ εκρεμμεί η ολοκλήρωση του project "scammel tank tranporter" που βρίσκεται πολύ κοντά στο τέλος καί ίσως να κατεβεί καί στην έκθεση,αν παραληφθούν από την Θεσσαλονίκη κάποια υλικά που αναμένονται,ξεκίνησα ένα νέο θέμα.
Churcill A.V.R.E. Ένα άρμα,του Βρετανικού μηχανικού (
Armoured
Vehicle
Royal
Engineers ) μετασκευή ειδικευμένη να μεταφέρει μιά μικρή γέφυρα 9,40 μέτρων.Χρησιμοποιήθηκε κατά την απόβαση στην Νορμανδία όπως καί αρκετές άλλες μετασκευές του ίδιου άρματος,καθαρισμού ναρκοπεδίων,recovery κ.λ.π
Το κιτ της Revell που αναγράφει στο κουτί την πραγματική κλίμακα του μοντέλου 1/76 είναι στην πραγματικότητα το παλιό της matchbox διατηρώντας όλα του τα στοιχεία εκτός ίσως από την προσπάθεια που έκανε η revell να σβήσει την λέξη England από τα πλαίσια του κιτ.Όμως παραμένει στα πλαίσια ο πρωτότυπος κωδικός της matchbox (PK 177) γιά να θυμίζει άλλες εποχές.......

Εκατό περίπου κομμάτια χωρισμένα σε 4 πλαίσια αποτελούν το κιτ,έχουν ικανοποιητική λεπτομέρεια καί σχεδόν καλή εφαρμογή,κρίνοντας πάντα καί την ηλικία των καλουπιών,που έχω κάθε λόγο να πιστεύω πως είναι μεγαλύτερα ακόμα κι από.........εμένα.
Η μικρή καρτέλα των σημάτων επιτρέπει την επιλογή ανάμεσα σε τρία άρματα.
Φυσικά το κουτί καί οι οδηγίες είναι εντελώς νέα.

Το μοντέλο αυτό έχει αρκετές ιδιαιτερότητες που θα τις δούμε καί στην πορεία της κατασκευής,αλλά είναι ευκαιρία να τις αναφέρουμε τώρα που είμαστε στην αρχή.
Το μοντέλο λοιπόν αυτό είναι το πρώτο μοντέλο άρματος που βλέπω (δεν έχω δεί καί πολλά γιατί εγώ είμαι αεροπλανάς) που ζητάει να τοποθετηθεί
βάρος στο ρύγχος,κάτι που το συναντάμε τακτικά στα αεροπλάνα.
Επίσης έχει μιά πλήρη καί πολύπλοκη αρματωσιά από σχοινιά καί συρματόσχοινα,γιά να μπορέσει να στηθεί σωστά η μεταφερόμενη γέφυρα.
Συνεχίζεται....................