Αποστολέας Θέμα: CHURCHILL A.V.R.E. 1/76  (Αναγνώστηκε 2688 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
CHURCHILL A.V.R.E. 1/76
« στις: Αυγούστου 31, 2008, 04:52:48 μμ »
        Αγαπητοί φίλοι,τώρα που το καλοκαίρι τελειώνει καί αφού πέρασε μέσα σε μεγάλο επαγγελματικό ζόρι,επιστρέφω στα μοντελιστικά δρώμενα.

Ενώ εκρεμμεί η ολοκλήρωση του project "scammel tank tranporter" που βρίσκεται πολύ κοντά στο τέλος καί ίσως να κατεβεί καί στην έκθεση,αν παραληφθούν από την Θεσσαλονίκη κάποια υλικά που αναμένονται,ξεκίνησα ένα νέο θέμα.

Churcill A.V.R.E.

Ένα άρμα,του Βρετανικού μηχανικού ( Armoured Vehicle Royal Engineers ) μετασκευή ειδικευμένη να μεταφέρει μιά μικρή γέφυρα 9,40 μέτρων.Χρησιμοποιήθηκε κατά την απόβαση στην Νορμανδία όπως καί αρκετές άλλες μετασκευές του ίδιου άρματος,καθαρισμού ναρκοπεδίων,recovery κ.λ.π

Το κιτ της Revell που αναγράφει στο κουτί την πραγματική κλίμακα του μοντέλου 1/76 είναι στην πραγματικότητα το παλιό της matchbox διατηρώντας όλα του τα στοιχεία εκτός ίσως από την προσπάθεια που έκανε η revell να σβήσει την λέξη England από τα πλαίσια του κιτ.Όμως παραμένει στα πλαίσια ο πρωτότυπος κωδικός της matchbox (PK 177) γιά να θυμίζει άλλες εποχές.......

Εκατό περίπου κομμάτια χωρισμένα σε 4 πλαίσια αποτελούν το κιτ,έχουν ικανοποιητική λεπτομέρεια καί σχεδόν καλή εφαρμογή,κρίνοντας πάντα καί την ηλικία των καλουπιών,που έχω κάθε λόγο να πιστεύω πως είναι μεγαλύτερα ακόμα κι από.........εμένα.
         Η μικρή καρτέλα των σημάτων επιτρέπει την επιλογή ανάμεσα σε τρία άρματα.
         Φυσικά το κουτί καί οι οδηγίες είναι εντελώς νέα.

Το μοντέλο αυτό έχει αρκετές ιδιαιτερότητες που θα τις δούμε καί στην πορεία της κατασκευής,αλλά είναι ευκαιρία να τις αναφέρουμε τώρα που είμαστε στην αρχή.

Το μοντέλο λοιπόν αυτό είναι το πρώτο μοντέλο άρματος που βλέπω (δεν έχω δεί καί πολλά γιατί εγώ είμαι αεροπλανάς) που ζητάει να τοποθετηθεί βάρος στο ρύγχος,κάτι που το συναντάμε τακτικά στα αεροπλάνα.
         Επίσης έχει μιά πλήρη καί πολύπλοκη αρματωσιά από σχοινιά καί συρματόσχοινα,γιά να μπορέσει να στηθεί σωστά η μεταφερόμενη γέφυρα.

Συνεχίζεται....................

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: CHURCHILL A.V.R.E. 1/76
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 31, 2008, 04:56:23 μμ »
Καλή αρχή.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 31, 2008, 05:08:03 μμ »
Πω πω τι μου θύμισες...

Το μοντέλο λοιπόν αυτό είναι το πρώτο μοντέλο άρματος που βλέπω (δεν έχω δεί καί πολλά γιατί εγώ είμαι αεροπλανάς) που ζητάει να τοποθετηθεί βάρος στο ρύγχος,κάτι που το συναντάμε τακτικά στα αεροπλάνα.
Μάλλον το βάρος πρέπει να πάει στο πίσω μέρος, τουλάχιστον από όσα ξέρω, για να αντισταθμίσει το βάρος της γέφυρας και του μηχανισμού της.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 31, 2008, 05:23:56 μμ »
Πω πω τι μου θύμισες...

Μάλλον το βάρος πρέπει να πάει στο πίσω μέρος, τουλάχιστον από όσα ξέρω, για να αντισταθμίσει το βάρος της γέφυρας και του μηχανισμού της.

Έχεις απόλυτο δίκιο.Η γέφυρα κρέμετε στο εμπρός μέρος του άρματος,αρα το αντίβαρο πρέπει να τοποθετηθεί πίσω.

Αλλά αν έγραφα γιά τοποθέτηση βάρους στην ουρά  :shock: :shock: :shock: θα τίναζα το modelclub στον αέρα................. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:         καί είναι καί εύθραυστο αυτές τις μέρες,οπότε.....................

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 31, 2008, 11:12:36 μμ »
Ωραίο άρμα...Καλή αρχή :wink: ::icon_thumright::
Traceur for a life...

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 08:20:37 μμ »
         Φίλοι μου.....

Μην φανταστείτε πως έγινε κάποια μεγάλη πρόοδος,όμως δεν κάθομαι καί με σταυρωμένα χέρια.

ʼρχισαν λοιπόν να φτιάχνονται τα επί μέρους συγκροτήματα,σε μιά προσπάθεια να γίνει ένα γενικό βάψιμο καί όχι πολλά μικρότερα,καθώς βαριέμαι να βάφω δύο λεπτά καί να καθαρίζω τον αερογράφο δύο ώρες..............

Η γέφυρα είναι σχετικά απλή με καλή απομίμηση της ξύλινης επιφάνειας της.Βάφτηκε με natural wood καί μασκαρίστηκε γιά να βαφτούν τα μεταλλικά μέρη.............

Το περίεργο συγκότημα εδαφιαίων τροχών κσί αναρτήσεων κολλήθηκε καί πάει κι αυτό γιά βάψιμο

Ο πύργος χρειάστηκε λίγο στόκο όπως βλέπετε ενώ το κουτί στο πίσω μέρος "κάθησε" άψογα.Από τις φωτογραφίες γίνεται εύκολα αντιληπτό το μέγεθός του.

Οι ερπύστριες (τις οποίες ξέχασα να φωτογραφίσω καί επιφυλλάσομαι γιά αργότερα) ήταν ένα είδος τιμωρίας,καθώς δίνονται σε ένα κομμάτι μαλακού πλαστικού,που έχει ένα απίστευτο τρόπο "δεσίματος" που αν ο καλός μοντελιστής καταφέρει να το πετύχει στέκονται τέλεια.
     Φυσικά εγώ δεν είμαι από αυτούς τους μοντελιστές κι έτσι αφού μετά τις πρώτες δοκιμές είδα την αποτυχία να έρχεται,αποφάσισα να τις "πιάσω" με............συρραπτικό.Έτσι ή αλλιώς το πάνω μέρος τους δεν φαίνεται καθόλου...............

Συνεχίζεται................

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 09:36:01 μμ »
     Οι ερπύστριες (τις οποίες ξέχασα να φωτογραφίσω καί επιφυλλάσομαι γιά αργότερα) ήταν ένα είδος τιμωρίας,καθώς δίνονται σε ένα κομμάτι μαλακού πλαστικού,που έχει ένα απίστευτο τρόπο "δεσίματος" που αν ο καλός μοντελιστής καταφέρει να το πετύχει στέκονται τέλεια.
     Φυσικά εγώ δεν είμαι από αυτούς τους μοντελιστές κι έτσι αφού μετά τις πρώτες δοκιμές είδα την αποτυχία να έρχεται,αποφάσισα να τις "πιάσω" με............συρραπτικό.Έτσι ή αλλιώς το πάνω μέρος τους δεν φαίνεται καθόλου...............
Ωραίος! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Οταν κλικάρω τις φωτογραφίες για να τις μεγαλύτερες το photobucket μου λέει πως έχουν σβηστεί :(

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 09:39:32 μμ »
Εγώ πάλι δεν τις βλέπω ούτε σαν thumpnails...

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 09:40:57 μμ »
Οταν κλικάρω τις φωτογραφίες για να τις μεγαλύτερες το photobucket μου λέει πως έχουν σβηστεί :(

Αφού ανέβασα τις φωτογραφίες στο φόρουμ,τις πήρα καί έφτιαξα μ΄αυτές ένα νέο άλμπουμ στο photobucket γιά να τις έχω όλες μαζεμάνες.

Μήπως να φταίει αυτό ?  Να τις ξαναβάλω από ΄κει που τις πήρα ? 

Εγώ πάλι δεν τις βλέπω ούτε σαν thumpnails...

Αμαααααααααααααν τρέχω γιά επισκευή........άτιμη τεχνολογία...... :evil: :evil:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 09:53:01 μμ »
     Γιά ξαναδείτε παρακαλώ......... :roll:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 09:54:56 μμ »
Μια χαρά φαίνονται οι φώτος.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 10:30:58 μμ »
Τώρα είναι εντάξει. Και είναι και όμορφο και το μοντέλο!

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 12:37:21 πμ »
Πλάκα έχει... Καλή συνέχεια....

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 12:46:34 πμ »
        Επί τόπου η συνέχεια κύριε melpa μας.........

Μικρό update γιά να κλείσουμε το Σαββατοκύριακο.............

Κλείσιμο των πλαινών καί κόλλημα στο "κύτος".Τοποθέτηση του βάρους που λέγαμε παραπάνω.

Στόκος μέχρι τώρα σχεδόν μηδέν,εκτός του πύργου που ήθελε καί δεύτερο χέρι.

Πάμε γιά βάψιμο καί όσο στεγνώνει θα φτιαχτούν τα συρματόσχοινα.................

Από βδομάδα όμως............... :wink:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 02:40:52 πμ »
Τώρα μάλιστα! Πολύ ωραίο βγαίνει!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 09:23:59 πμ »
Καλή συνέχεια στο ξεστράβωμα (...1/76)  ::glossa:: :lol:
 ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 09:57:49 πμ »
Κοίτα, είναι και περικοί που τα βλέπουνε αυτά στην 1/76. Ισως είναι πιο νέοι, αλλά τα βλέπουνε πάντως ::glossa::

Νίκο αυτό με το βάρος είναι απίστευτα πρωτότυπο για μοντέλο άρματος :shock: :shock: :shock: Πάντως πολύ βάρος βλέπω ρε Νίκο! Αλήθεια, πόσο λένε οι οδηγίες;

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 10:02:15 πμ »
Καλή συνέχεια στο ξεστράβωμα ...
Καλύτερα ξεστράβωμα, γιατί αν ήταν σε 1/35 αυτό το πράμα θα μιλάγαμε για ξεσπίτωμα!!! (Αλλιώς που να το χωρέσεις)
Νικόλα πολύ ωραίο θέμα, καλή συνέχεια  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
Απ: Απ: CHURCHILL A.V.R.E. 1/76
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 10:22:15 πμ »
Κοίτα, είναι και περικοί που τα βλέπουνε αυτά στην 1/76. Ισως είναι πιο νέοι, αλλά τα βλέπουνε πάντως ::glossa::

Νίκο αυτό με το βάρος είναι απίστευτα πρωτότυπο για μοντέλο άρματος :shock: :shock: :shock: Πάντως πολύ βάρος βλέπω ρε Νίκο! Αλήθεια, πόσο λένε οι οδηγίες;

Προτείνει 30gr αλλά ζύγισα τα κομμάτια της γέφυρας καί είναι 38gr  :shock: :shock: :shock:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 04:07:05 μμ »
        Εδώ είμαστε πάλι.....................

Λοιπόν.Θυμάστε που σε προηγούμενο post σας έγραφα κάτι γιά καλή εφαρμογή  :?:

Ε..... λοιπόν σας έγραφα ψέμματα. :evil: :evil:  ʼντε να χαθείς παλιοψεύτη..... :oops: :oops: :oops:

Προχωρώντας την κατασκευή,έφτασα να αντιμετωπίζω χάσματα μεγέθους Ισθμού της Κορίνθου (υπό κλίμακα). :evil: :evil:

Τα πλαινά κομμάτια που "καπακώνουν" τις ερπύστριες είναι αλλού γι αλλού.Ίσως όμως να υπάρχει καί κάποιο λαθάκι στις προηγούμενες κολλήσεις,αλλά καί πάλι το πράγμα είναι ζόρικο καί δεν χωράει διόρθωση,παρά μόνο στοκάρισμα,τρίψιμο καί............υπομονή. :?

Γιά δείτε.............Χωρίς σχόλια επί των φωτογραφικών μου επιδόσεων παρακαλώ.

Καί μία ακόμα γιά να δείτε την σχέση μεγέθους άρματος καί γέφυρας.........

Πάμε τώρα γιά...........σφήνες,στοκαρίσματα,τριψήματα κλπ   :x

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 05:04:48 μμ »
1ον. Οι φωτογραφίες είναι τέλειες. Καλύτερες δεν μπορούσαν να είναι
Spoiler (hover to show)

2ον. Από τις φωτογραφίες οι ερπύστριες φαίνεται να κοιτάζει η μία την δύση και η άλλη την ανατολή. Μμπορεί να φταίει και η γωνία λήψης της φωτογραφίας και να ξεγελάει το μάτι μου
Spoiler (hover to show)
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 10:05:42 πμ »
Νίκο, μήπως τα πλαϊνά βρίσκουν πάνω στις ερπύστριες; Μήπως να κόψεις και να φέρεις στα μέτρα που σε βολεύουν το τμήμα των ερπυστριών που δεν είναι ορατό;

Πάντως η γέφυρα σε σχέση με το άρμα είναι, πως να το πω, μεγαλούτσικη :shock:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 02:15:14 μμ »
Νίκο, μήπως τα πλαϊνά βρίσκουν πάνω στις ερπύστριες; Μήπως να κόψεις και να φέρεις στα μέτρα που σε βολεύουν το τμήμα των ερπυστριών που δεν είναι ορατό;

Υποτίθεται πως υπάρχει ένα "αυλάκι" που χωράει τις ερπύστριες.Μάλλον όμως το συγκεκριμένο σημείο θέλει προσοχή καθώς είναι αδύνατον να κοπούν καί να κολληθούν όπως αδύνατο είναι καί το να κολληθούν μετά από το βάψιμο του άρματος.
       Έτσι προτίμησα να τις τοποθετήσω τώρα,χωρίς όμως να τις κολλήσω (καί γκρινιάζει ο LIVERPOOL πως είναι στραβές) κι όταν πάει το άρμα γιά βάψιμο θα τις βγάλω από την θέση τους (στο πλάι) θα βάψω το άρμα,θα βάψω καί τις ερπύστριες καί όταν στεγνώσουν όλα θα τα τοποθετήσω (σωστά ελπίζω).

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 02:29:15 μμ »
       Έτσι προτίμησα να τις τοποθετήσω τώρα,χωρίς όμως να τις κολλήσω (καί γκρινιάζει ο LIVERPOOL πως είναι στραβές) κι όταν πάει το άρμα γιά βάψιμο θα τις βγάλω από την θέση τους (στο πλάι) θα βάψω το άρμα,θα βάψω καί τις ερπύστριες καί όταν στεγνώσουν όλα θα τα τοποθετήσω (σωστά ελπίζω).
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Αμάν! Αυτό πλεόν είναι χειρουργείο! Καλό κουράγιο!

Και έλεγα να το πάρω το μοντελάκι...

Tags: