Αποστολέας Θέμα: ΕΚΘΕΣΗ ΠΗΓΑΣΟΥ 2008  (Αναγνώστηκε 25678 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: ΕΚΘΕΣΗ ΠΗΓΑΣΟΥ 2008
« Απάντηση #225 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 09:10:48 πμ »
χωρίς να μιλώ εκ μέρους του Viper, θέλω να ρωτήσω, τι σκοπιμότητα άραγε θα μπορούσε να έχει η παρατήρηση του  :shock: :shock: :shock:?
Επίσης, επανέρχομαι : που μπορεί να μάθει κανείς για τον Πήγασο ? Εαν υπάρχει καταστατικό, κανονισμός ή οτιδήποτε σχετικό παρακαλώ θα το ήθελα σε πμ. Για την ενημέρωση μου και μόνο.
Ευχαριστώ Σ.Σ.

το ερώτημα μου για τη ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ της ΕΡΩΤΗΣΗΣ είναι προφανές

Η ΕΡΩΤΗΣΗ είναι αν το σατυρικό κείμενο σε άλλο φόρουμ για το χαρτάκι είναι δικό μου

Σε μερικα δεν εχει αδικο να λεμε και του στραβου το δικιο,ωραια τα γραφει (Πετρο εσυ εισαι?  )

για το χαρτάκι τάχω πει σε αυτό το φόρουμ http://www.modelclub.gr/f...x.php/topic,9586.195.html 

Υ.Γ. όλα τα σωματεία έχουν καταστατικό εγκεκριμμένο από το Πρωτοδικείο

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #226 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 09:12:12 πμ »
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την εντυπωσιακή επίδειξη ανωριμότητας ένθεν και ένδεν των συλλόγων...  :roll:
Με τον τρόπο αυτό ο καθένας χάνει το δίκιο του.
Οι μοντελιστικοί σύλλογοι κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να λειτουργούν ανταγωνιστικά αλλά συμπληρωματικά.

Πέτρο, μου είχαν αρέσει οι απαντήσεις που είχες δώσει για την μη απονομή χρυσών στην περυσινή έκθεση και νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να συνεχίσεις να απαντάς στους ίδιους τόνους.
Πιστεύω πως όλοι έχουν κουραστεί με τις θεωρίες συνομωσίας γύρω από συλλόγους, εκθέσεις, αν τα εκθέματα ήταν 25% λιγότερα από πέρυσι αλλά 40% περισσότερο ποιοτικά (και άλλοι τέτοιοι συμψηφισμοί) κλπ.

Αντιμετωπίστε το θέμα με την κατάλληλη ψυχραιμία, αφήστε και κάτι να πέσει κάτω, δεν χάθηκε ο κόσμος.

Σε άλλο σημείο εκδηλώθηκε η επιθυμία αρκετών (και εμού συμπεριλαμβανομένου) να συμμετάσχουν σε μια προσπάθεια βελτίωσης του Πήγασου.
Αν πραγματικά μας ενδιαφέρει να συνεχίσει να υπάρχει ο Πήγασος, τότε ήρθε η ώρα για έργα, διότι μόνο με έργα θα αποδειχθεί η βελτίωση.

Είχε λοιπόν λειτουργικά - οργανωτικά προβλήματα η έκθεση; Ναι, πράγματι είχε τέτοια προβλήματα και καλά κάνανε όσοι τα επισημάνανε.
Τώρα πρέπει:
- Να αξιολογηθούν τα προβλήματα αυτά ως προς τη σημαντικότητα και την ευκολία επίλυσής τους.
- Να προγραμματιστούν και να δρομολογηθούν ενέργειες για την επίλυσή τους (π.χ. τα περίφημα χαρτάκια μπορούν πολύ άνετα να αντικατασταθούν στην επόμενη έκθεση με περισσότερο ευπαρουσίαστα καρτελλάκια)
- Να διατηρηθούν οι τόνοι χαμηλά και να γίνουν έργα, μόνο με έργα θα αποδειχθεί η βελτίωση.

Τα παραπάνω βέβαια είναι προσωπικές απόψεις και πήρα το θάρρος να τις εκφράσω έχοντας δηλώσει με άλλο ποστ την επιθυμία μου να βοηθήσω στην προσπάθεια βελτίωσης του Πήγασου.

Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #227 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 09:41:43 πμ »
- Φίλε John-John, πολύ καλά κάνεις και εκδηλώνεις την άποψη σου. Το γεγονός οτι ήταν η πρώτη σου έκθεση ενισχύει το "καθαρό" της άποψης σου και κατά την γνώμη μου καλό θα ήταν να τα πείς και κατ'ιδιαν.

- Αγαπημένε μου αεροπλανά Γιαβάση  :mrgreen: , η άποψη σου είναι πολύ σωστή  ::icon_thumright::

- Σταύρο, με το συμπάθειο αλλά η στάση σου μου φέρνει κάτι σε λιθοβολισμό.. Πετάνε όλοι τις πέτρες, να πετάξω και εγώ μία.. Δεν θα μπώ στην διαδικάσια να μιλήσω για προηγούμενες εκθέσεις της IPMS και γεγονότα τα οποία δεν ήταν σωστά (βλέπε φασαρίες και βρισιές κατά την παράδοση μοντέλων) γιατί ΠΟΛΥ απλά δεν ήμουν παρών οπότε οτι και να έχω ακούσει είναι απο τρίτους. Δυστυχώς δεν σε είδα στην έκθεση, όπως δεν με είδες και εσύ στην Αθήνα.. Μακάρι την επόμενη φορά να βρεθούμε (άλλωστε χρωστάει ο ένας στον άλλον και ένα καφεδάκι)

Σχετικά με την έκθεση, σύμφωνα με το ανθρώπινο δυναμικό που υπήρχε για το οργανωτικό κομμάτι ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Το πιό εύκολο θα ήταν να πούνε οτι συγνώμη δεν θα γινει φέτος έκθεση οπότε τίποτα απο όλα αυτά δεν θα γραφόταν. Παρόλα αυτά τα παιδιά το τολμήσανε και το καταφέρανε. ΟΚ δεν είχε 400 εκθέματα αλλά τα 170-180 που υπήρχαν ήταν κατά πλειοψηφία ποιοτικά και μάλιστα αν το αναγάγουμε μαθηματικά σε σχέση με τα 400-500 της IPMS βαση πληθυσμού τότε θα δούμε ότι ποσοστό συμμετοχής είναι παρόμοιο.

Και τί έγινε δηλαδή αν συμμετάσχαν και γείτονες, δηλαδή τι επιχείρημα είναι το ότι αν δεν ήταν αυτοί δεν θα είχε τόσα εκθέματα? ΟΚ αλλά το άν δεν υπάρχει σαν γεγονός, το γεγονός είναι οτι ήρθαν.

Το συμπερασμα μου είναι λοιπόν οτι οι διοργανωτές βάση των δεδομένων που είχανε κάνανε πολύ καλή δουλειά και για τα περί φαγωμάρας και επίλυσης αυτών θα τα βρεί ο σύλλογος εσωτερικά.

Καλή συνέχεια και καλύτερα να γυρίσουμε στους πάγκους μας και να γο(υ)σταρομεν τις κατασκευές μας από τον νά κάνουμε πολιτική καφενείου (βάζω και τον εαυτό μου μέσα).

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #228 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 10:22:28 πμ »
.........λοιπον...καταρχην καλημερα.
......κατα δευτερον συγνωμη που πεταγομαι σαν την κουμουτσα σε θεμα για το οποιο δεν εχω γνωση................δεν θα μπω στην ουσια καμιας συζητησης... μονο το εξης.....
........για διαφορους προσωπικους λογους τον τελευταιο καιρο δεν ειχα την δυνατοτητα να ασχολουμαι και με το χομπυ μου και με το site........ετσι λοιπον μετα απο καιρο επιτελους σημερα που ειμαι πιο ανετος ειπα..παρασκευη ειναι....χεστηκα για την δουλια.....θα βγαλω τα απωθημενα μου..................θα ''ρουφηξω'' τονους μονελιστικου υλικου...
...και τι λαμβανω...?..οτι λαμβανω βγαινοντας στο μπαλκονι μου καθε πρωι που βλεπει στην Πατησιων....καυσαεριο.........σε μορφη επικου εργου.......Πηγασος...ραψωδια ξ...παραγραφος δ...και αντι να ασχολουμαι κυριως με τις φωτο της εκθεσης επιασα τον εαυτο μου να παρακολουθει με την λογικη της κλειδαροτρυπας  εναν ατελειωτο διαλογο (ο οποoις μαλιστα μεταφερεται απο topic σε topic).... ....και να βλεπω το site κατι σαν το πεδιο του Verden.....
.....υπερβαλλω..?...πιθανον.......
...αλλα σκεφτειτε.......
.....και καλα εγω.... ποια ειναι η εικονα που παιρνει καποιος που μπαινει τωρα στο χομπυ η στο site........?

...συγνωμη και παλι που πεταχτηκα ετσι θεωριτικολογοντας.......

υγ.....αυτα τα δυο ελικοπτερα...mil mi με εστειλαν αδιαβαστο..........
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #229 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 10:25:57 πμ »
- Σταύρο, με το συμπάθειο αλλά η στάση σου μου φέρνει κάτι σε λιθοβολισμό.. Πετάνε όλοι τις πέτρες, να πετάξω και εγώ μία.. Δεν θα μπώ στην διαδικάσια να μιλήσω για προηγούμενες εκθέσεις της IPMS και γεγονότα τα οποία δεν ήταν σωστά (βλέπε φασαρίες και βρισιές κατά την παράδοση μοντέλων) γιατί ΠΟΛΥ απλά δεν ήμουν παρών οπότε οτι και να έχω ακούσει είναι απο τρίτους. Δυστυχώς δεν σε είδα στην έκθεση, όπως δεν με είδες και εσύ στην Αθήνα.. Μακάρι την επόμενη φορά να βρεθούμε (άλλωστε χρωστάει ο ένας στον άλλον και ένα καφεδάκι)

Σχετικά με την έκθεση, σύμφωνα με το ανθρώπινο δυναμικό που υπήρχε για το οργανωτικό κομμάτι ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Το πιό εύκολο θα ήταν να πούνε οτι συγνώμη δεν θα γινει φέτος έκθεση οπότε τίποτα απο όλα αυτά δεν θα γραφόταν. Παρόλα αυτά τα παιδιά το τολμήσανε και το καταφέρανε. ΟΚ δεν είχε 400 εκθέματα αλλά τα 170-180 που υπήρχαν ήταν κατά πλειοψηφία ποιοτικά και μάλιστα αν το αναγάγουμε μαθηματικά σε σχέση με τα 400-500 της IPMS βαση πληθυσμού τότε θα δούμε ότι ποσοστό συμμετοχής είναι παρόμοιο.

Γρηγόρη,
δεν νομίζω να "λιθοβόλησα" κι εγώ. έκανα μονο μια επισημανση
με δυο λόγια, ήθελα να πω ότι μια απλή παραδοχή του όποιου λάθους ή παράλειψης και η αποφυγή του ριξίματος των όποιων ευθυνών σε άλλους θα έληγε το θέμα αυτόματα.
επίσης δεν έκανα καμιά σύγκριση με την IPMS και τις εκθέσεις της.
τέλος, στην έκθεση δεν βρεθήκαμε διότι ήμουν παρών μόνο μέσω του Shilka που έστειλα. η δέσμευση για τον καφέ ανανεώνεται.  ::icon_thumright::
για το όλο θεμα γενικότερα, να είσαι σίγουρος ότι θα μπρούσαμε να πούμε και να γράψουμε πολλά, για τώρα αλλά και για παλιότερα αλλά δεν είναι κατάλληλα ούτε η στιγμή όυτε ο χωρος.
 ::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #230 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 10:39:44 πμ »

Γρηγόρη,
δεν νομίζω να "λιθοβόλησα" κι εγώ. έκανα μονο μια επισημανση
με δυο λόγια, ήθελα να πω ότι μια απλή παραδοχή του όποιου λάθους ή παράλειψης και η αποφυγή του ριξίματος των όποιων ευθυνών σε άλλους θα έληγε το θέμα αυτόματα.
επίσης δεν έκανα καμιά σύγκριση με την IPMS και τις εκθέσεις της.
τέλος, στην έκθεση δεν βρεθήκαμε διότι ήμουν παρών μόνο μέσω του Shilka που έστειλα. η δέσμευση για τον καφέ ανανεώνεται.  ::icon_thumright::
για το όλο θεμα γενικότερα, να είσαι σίγουρος ότι θα μπρούσαμε να πούμε και να γράψουμε πολλά, για τώρα αλλά και για παλιότερα αλλά δεν είναι κατάλληλα ούτε η στιγμή όυτε ο χωρος.
 ::salut::
Σ.Σ.

Νομίζω Σταύρο ότι τα λάθη τα ξέρουνε ήδη και για αυτό θα γίνει και η γενική συνέλευση.

Το shilka μου άρεσε αλλά δεν πίνει καφέ το άτιμο..  :wink:

Θα τα πούμε απο κοντά, καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #231 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 11:02:33 πμ »
Μπορεί τα εκθέματα να ήταν λιγότερα από πέρσι, αλλά αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, άρα ο στόχος επετεύχθη (για αυτό άλλωστε δεν είχε αποφασισθεί να μην δοθούν χρυσά μετάλλια στην κατηγόρια των Α/Φ στην προηγούμενη έκθεση). Αυτό που έχει περισσότερη σημασία για το Hobby στην Ελλάδα είναι να ανεβαίνει το επίπεδο των εκθέσεων και Έλληνες μοντελιστές να διακρίνονται στο εξωτερικό, συνεχίζοντας τις ένδοξες παραδόσεις μας. Οι μετριότητες δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Να κάτσουν σπίτι τους. Για παράδειγμα κάποιοι είχαν το θράσος στην τελευταία έκθεση της IPMS να κατεβάσουν μοντέλα στα οποία, εν έτη 2008, είχαν κάνει τεχνητή παλαίωση με στεγνό πινέλο, αν είναι δυνατόν. Ουστ....     

Υ.Γ. Με τα παραπάνω δεν έχω στόχο να ειρωνευτώ    κανέναν προσωπικά, αλλά  μια γενικότερη νοοτροπία που έχω καταλάβει ότι επικρατεί σε, δυστυχώς, αρκετούς αγαπητούς συναδέλφους. Αν κάποιος θεωρεί ότι θίχτηκε προσωπικά, του ζητάω προκαταβολικά συγνώμη.
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #232 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 11:19:07 πμ »
Μπορεί τα εκθέματα να ήταν λιγότερα από πέρσι, αλλά αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, άρα ο στόχος επετεύχθη (για αυτό αλώστε δεν είχε αποφασισθεί να μην δοθούν χρυσά μετάλλια στην κατηγόρια των Α/Φ στην προηγούμενη έκθεση). Αυτό που έχει περισσότερη σημασία για το Hobby στην Ελλάδα είναι να ανεβαίνει το επίπεδο των εκθέσεων και Έλληνες μοντελιστές να διακρίνονται στο εξωτερικό, συνεχίζοντας τις ένδοξες παραδόσεις μας. Οι μετριότητες δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Να κάτσουν σπίτι τους. Για παράδειγμα κάποιοι είχαν το θράσος στην τελευταία έκθεση της IPMS να κατεβάσουν μοντέλα στα οποία, εν έτη 2008, είχαν κάνει τεχνητή παλαίωση με στεγνό πινέλο, αν είναι δυνατόν. Ουστ....     

Υ.Γ. Τα παραπάνω δεν απευθύνονται σε κανέναν προσωπικά, αλλά σε μια γενικότερη νοοτροπία που έχω καταλάβει ότι επικρατεί σε, δυστυχώς, αρκετούς αγαπητούς συναδέλφους. Αν κάποιος θεωρεί ότι θίχτηκε προσωπικά, του ζητάω προκαταβολικά συγνώμη.

.....και παλι συγνωμη που θα γραψω κατι off topic....
.......αλλα εγω που εχω την κακη  νοοτροπια και το θρασος να κανω τετοιου ειδους wash αν ανεβαζα ενα μοντελο στην εκθεση θα ακουγα ΟΥΣΤ ρε μετριοτητα κατσε σπιτι σου...?
.......και το λεω διοτι εκεινες τις ημερες (αν και τελικα το ανεβαλα) θα ημουν απανω για αλλο λογο, το σκεφτομουν να ανεβασω κατι...(ποιοτικο ξ-εποιοτικο το αποτελεσμα του κοπου μου τελοσπαντων)..και να γνωρισω και τα καρντασια.......
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος dimgall

• Scale 1/72
  • *
  • figurepainter.blogspot.com
    • figurepainter.blogspot.com
« Απάντηση #233 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 11:40:20 πμ »
Μπορεί τα εκθέματα να ήταν λιγότερα από πέρσι, αλλά αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, άρα ο στόχος επετεύχθη (για αυτό αλώστε δεν είχε αποφασισθεί να μην δοθούν χρυσά μετάλλια στην κατηγόρια των Α/Φ στην προηγούμενη έκθεση). Αυτό που έχει περισσότερη σημασία για το Hobby στην Ελλάδα είναι να ανεβαίνει το επίπεδο των εκθέσεων και Έλληνες μοντελιστές να διακρίνονται στο εξωτερικό, συνεχίζοντας τις ένδοξες παραδόσεις μας. Οι μετριότητες δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Να κάτσουν σπίτι τους. Για παράδειγμα κάποιοι είχαν το θράσος στην τελευταία έκθεση της IPMS να κατεβάσουν μοντέλα στα οποία, εν έτη 2008, είχαν κάνει τεχνητή παλαίωση με στεγνό πινέλο, αν είναι δυνατόν. Ουστ....     

Υ.Γ. Τα παραπάνω δεν απευθύνονται σε κανέναν προσωπικά, αλλά σε μια γενικότερη νοοτροπία που έχω καταλάβει ότι επικρατεί σε, δυστυχώς, αρκετούς αγαπητούς συναδέλφους. Αν κάποιος θεωρεί ότι θίχτηκε προσωπικά, του ζητάω προκαταβολικά συγνώμη.

φοβερη νοοτροπια ευγε!δλδ ενα παιδακι η ενας ενηλικας που βαφει μετρια δεν θελετε να κατεβαζει δουλειες του στις εκθεσεις σας.το να ανεβαινει το επιπεδο τι εξυπηρετει?να ακουστει η Ελλαδα στα περατα της οικουμενης?ενα hobby κανουμε !ουτε σταυροφορια γινεται ουτε θα παμε να παρουμε την πολη.ουτε κανενας ειναι  van gogh  Εδω μεσα (αν και πολλοι το νομιζουν).καποιοι μπορει να ειχαν το θρασσοσ ν α κανουν στεγνο πινελο.εσυ τι ζορι τραβας?μην του δωσεισ ουτε μεταλλιο ουτε τπτ λες να νοιαζεται καποιοσ σοβαρος ανθρωπος αν θα παρει μεταλλιο η οχι?.αυτο ξερει αυτο κανει!αλλιωσ βαλτε κανονες οχι στεγνο πινελο.......

Δημητρης Γαλλικας

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #234 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 11:54:48 πμ »

.....και παλι συγνωμη που θα γραψω κατι off topic....
.......αλλα εγω που εχω την κακη  νοοτροπια και το θρασος να κανω τετοιου ειδους wash αν ανεβαζα ενα μοντελο στην εκθεση θα ακουγα ΟΥΣΤ ρε μετριοτητα κατσε σπιτι σου...?
.......και το λεω διοτι εκεινες τις ημερες (αν και τελικα το ανεβαλα) θα ημουν απανω για αλλο λογο, το σκεφτομουν να ανεβασω κατι...(ποιοτικο ξ-εποιοτικο το αποτελεσμα του κοπου μου τελοσπαντων)..και να γνωρισω και τα καρντασια.......

Τα καρντάσια θα τα γνωρίσεις είτε με μοντέλα είτε χωρίς μοντέλα όταν θα τύχει να βρεθείς στα μέρη μας. Καί καφέ καλό έχουμε και διάθεση για καλαμπούρι, με λίγα λόγια είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.

Τώρα για το σχόλιο του Δημήτρη, δεν συμφωνώ γιατί και εγώ κάποτε με στεγνό τα έκανα και πιό παλιά τα κολλούσα και με UHU.. Κάθε μοντέλο είναι καλοδεχούμενο, δεν γεννηθηκαμε γνωρίζοντας, ψιλομάθαμε (γιατί ακόμη μαθαίνουμε όλοι μας) στην πορεία απο τα λαθη μας και απο τις συμβουλές φίλων.

Εξάλλου και τα δικά μου π.χ. σε μια euromilitaire ίσως δείχνουν παιδικά.. Ολα είναι σχετικά παιδιά, χόμπυ κάνουμε όχι πρωταθλητισμό.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #235 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 12:16:35 μμ »
Οδηγός προς νέους μοντελιστές:

Δε συμμετέχουμε σε εκθέσεις με εσωδιοικητικά προβλήματα.  :roll: :lol:
Το στεγνό πινέλο είναι ντεμοντε!!! προσοχή λοιπόν...θα σας πετάξουν έξω... :shock:
Να έχετε μαζί σας καλαίσθητο χαρτάκι-κατά προτίμηση σε ιλουστρασιόν χαρτονάκι για να γράψετε τη συμμετοχή σας. Η συνοδεία ειδικού καλλιγράφου θα θεωρηθεί συν!  :wink:
Φροντίστε εάν υπάρχουν αλλοδαποί μοντελιστές να τους κάνετε με τρόπο πέρα, όχι και να είναι περισσότεροι αυτοί απο μας.   ::eusa_naughty::

Μετά το πέρας της έκθεσης ρίχτε μαύρη πέτρα σε όλα τα σχετικά τόπικ, θα ξεχάσετε ακόμα και το ποιός είστε.  ::eusa_whistle::

Αυτά από ένα νέο μοντελιστή αλλά  αρκετά ::sofos11::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #236 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 12:57:58 μμ »
χωρίς να μιλώ εκ μέρους του Viper, θέλω να ρωτήσω, τι σκοπιμότητα άραγε θα μπορούσε να έχει η παρατήρηση του  :shock: :shock: :shock:?
Επίσης, επανέρχομαι : που μπορεί να μάθει κανείς για τον Πήγασο ? Εαν υπάρχει καταστατικό, κανονισμός ή οτιδήποτε σχετικό παρακαλώ θα το ήθελα σε πμ. Για την ενημέρωση μου και μόνο.
Ευχαριστώ Σ.Σ.

το ερώτημα μου για τη ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ της ΕΡΩΤΗΣΗΣ είναι προφανές

Η ΕΡΩΤΗΣΗ είναι αν το σατυρικό κείμενο σε άλλο φόρουμ για το χαρτάκι είναι δικό μου

Σε μερικα δεν εχει αδικο να λεμε και του στραβου το δικιο,ωραια τα γραφει (Πετρο εσυ εισαι?  )

για το χαρτάκι τάχω πει σε αυτό το φόρουμ http://www.modelclub.gr/f...x.php/topic,9586.195.html 

Υ.Γ. όλα τα σωματεία έχουν καταστατικό εγκεκριμμένο από το Πρωτοδικείο

Πετρο με παρεξηγησες!αστειευομουν οταν ελεγα
Παράθεση
(Πετρο εσυ εισαι? :mrgreen:)
καμια σκοπιμοτητα αδελφε.Στο λεω με πασα ειλικρινια,ισως επρεπε να το κανω περισσοτερο σαφες,mea culpa....

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #237 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 01:48:16 μμ »
Φίλοι μου καταρχήν να ζητήσω ενα ΜΕΓΑΛΟ συγνώμη απο φίλους που ξέρω προσωπικά και που πιθανόν στεναχώρεσα με κάποια απο τα γραφώμενα μου, καθώς και απ' ολα τα μέλη του MC και τους διαχειριστές  :oops: :oops: :oops:
 Πορσωπικά πιστεύω οτι η έκθεση του Πήγασου ήταν πετυχημένη όσο αφορά την ποιότητα των εκθεμάτων καθώς και για τ' οτι κατάφερε να προσελκύσει φίλους μοντελιστές απο βαλκανικές χώρες μ' εκπληκτικά εκθέματα. Σίγουρα υπήρχαν κάποια μικρό/μεγαλο προβλήματα τ' οποία είναι εύκολο να διορθωθούν αν υπάρχει ομόνοια και αλληλοσεβασμός κυρίως εντος συλόγου.
 Μακάρι η έκθεση του 2009 να είναι ακόμα πιο επιτυχημένη και με περισσότερα και ακόμα πιο ποιοτικά εκθέματα, στο "χέρι" όλων είναι πιστεύω. Μακάρι στην επόμενη έκθεση να περάσουμε ακόμα καλύτερα με την "γνωστή" παρέα μας και να είμαστε ακόμα περισσότεροι.....αυτό είναι ενα βασικό της έννοιας "Hobby" δλδ να κάνουμε φίλους με την ίδια "αρρώστεια" και να διασκεδάζουμε  :wink: :wink:
 Τέλος να ζητήσω τη μεγαλύτερη συγνώμη απο τους νέους μοντελιστές για τις "απρέπειες" μου και για όλη την κατάσταση που επικρατεί εδώ και μια εβδομάδα πρπ....Φίλοι ΝΕΟΙ μοντελιστές...."μπείτε" στους συλόγους - υποστηρίξτε το hobby που τόσο αγαπάτε και ξεχάστε ολα τα "κακώς κείμενα" που διαβάζετε & ακούτε....Εσείς είστε το μέλλον του Hobby....εμείς "πάει" "βουτήξαμε στις αμαρτίες" του εγωισμού και της μισαλλοδοξίας.....
 Φαναρόπουλος Παναγιώτης (aka Raw_Shooter)

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #238 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 02:11:38 μμ »
....σε λιγο ανεβαζω και τα αεροπορικα αποτελεσματα που παρεληφθησαν πριν λιγο απο το Πετρο.
(παλι καλα που τα εστειλες σε excel γιατι αν μου τα στελνες γραμμενα σε λαδοκολλα εγω δεν τα ανεβαζα.  :mrgreen: :mrgreen:  αστειευομαι.)

ασχετο: ο κυριος που δινει βραβειο ποιος ειναι ?

Παράθεση
- Μοντελισμός. Να διασκεδάζω, να διαβάζω ιστορικά στοιχεία για τα μοντέλα μου, να μοντελάρω με το γιό μου, να πειράζω στο forum τον philio, να βρίσκω κουλές φωτογραφίες και να τις ποστάρω μήπως βρεθεί κανένας παλαβός και τις κάνει μοντέλο να πάρω και εγώ το μάτι μου, να βρίζω την ατζαμοσύνη μου που δεν μπορώ να φιάξω ένα διόραμα και φυσικά να περνάω καλά. Οτιδήποτε πέραν αυτών αυτόματα διαγράφετε.

::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #239 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 02:14:55 μμ »
Μπορεί τα εκθέματα να ήταν λιγότερα από πέρσι, αλλά αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, άρα ο στόχος επετεύχθη (για αυτό άλλωστε δεν είχε αποφασισθεί να μην δοθούν χρυσά μετάλλια στην κατηγόρια των Α/Φ στην προηγούμενη έκθεση). Αυτό που έχει περισσότερη σημασία για το Hobby στην Ελλάδα είναι να ανεβαίνει το επίπεδο των εκθέσεων και Έλληνες μοντελιστές να διακρίνονται στο εξωτερικό, συνεχίζοντας τις ένδοξες παραδόσεις μας. Οι μετριότητες δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Να κάτσουν σπίτι τους. Για παράδειγμα κάποιοι είχαν το θράσος στην τελευταία έκθεση της IPMS να κατεβάσουν μοντέλα στα οποία, εν έτη 2008, είχαν κάνει τεχνητή παλαίωση με στεγνό πινέλο, αν είναι δυνατόν. Ουστ....     

Υ.Γ. Με τα παραπάνω δεν έχω στόχο να ειρωνευτώ    κανέναν προσωπικά, αλλά  μια γενικότερη νοοτροπία που έχω καταλάβει ότι επικρατεί σε, δυστυχώς, αρκετούς αγαπητούς συναδέλφους. Αν κάποιος θεωρεί ότι θίχτηκε προσωπικά, του ζητάω προκαταβολικά συγνώμη.

Αγαπητέ φίλε, καταρχήν συγνώμη προκαταβολικά κι από εμένα που βρίσκομαι αναμεσά σας γιατί τυχαίνει να μην θεωρώ τον εαυτό μου μοντελιστή επιπέδου ....... Champions League !!! Οπότε δεν μπορώ να λάβω μέρος και σε διεθνείς οργανώσεις...... που φυσικά ήταν και το μεγαλύτερό μου όνειρο όταν στα 10 μου κολούσα πλαστικά κομματάκια !!! Δεν πειράζει όμως γιατί "κάθομαι σπίτι μου" αναπαυτικά και βλέπω τους αγώνες σας και τις διεθνείς διακρίσεις σας από την ...τηλεόραση ....  ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΔΟΞΟΙ ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ ....... ::avgreekflag5pn::

Θα δεχτώ και το "Ουστ" λοιπόν γιατί ίσως δεν είμαι της τεχνικής παλαίωσης.... Εγώ, ας πούμε, ότι γουστάρω ρε φίλε να αναπαρυστώ τα άρματα έτσι όπως βγαίναν από την γραμμή παραγωγής, ολοκαίνουργια π.χ. το 1930, 1940, 1945, 1970, 1980, 1990, 2000 κτλ. πρίν ριχτούν στις μάχες ...... Μήπως να σταματήσω το χόμπυ γιατί δεν τηρώ τους κανόνες σας  :?: :evil:

Συγνώμη ρε παιδιά ...... μήπως κάνω λάθος τις τελευταίες μέρες και συνδέομαι σε ... λάθος forum ;;;;;;;;;; To forum για το χόμπυ του μοντελισμού ειναί ΕΔΩ  :?: :?: :?: ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ  :?: :?:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #240 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 02:18:55 μμ »
Παναγιωτη και παλι σωστος.

Και εγω σαν κοινουργιος εχω παρατηρησει ενα πραγμα....
Οτι γενικα χαθηκε η μπαλα....

Κατα την δικια μου γνωμη(ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ) ο βασικοτερος σκοπος ενος συλλογου ειναι η προωθηση του μοντελισμου.
Ειμαι της αποψης οτι καλυτερα να εχεις 200 μοντελα στους παγκους μετριας με καλης 'ποιοτητας΄(αυτη η ποιοτητας μας εφαγε) μοντελα και γεματη την αιθουσα απο κοσμο και βασικοτερα παιδια!Να δουνε τι γινεται πως ειναι αυτα τα ριμαδια τα μοντελα.Για αυτους δεν εχει σημασια αν εκανες 'modulation' 'post shading' και λοιπες σαχλαμαρες που ορισμενοι τα εχουν αναγει σε ευαγγελιο και ΠΡΕΠΕΙ να γινοντε σε καθε μοντελο.Οι καινουργιοι στον μοντελισμο δεν καταλαβαινουν απο ποιοτητα(και ειμαι συγουρος πολυ απο εσας δεν ξερεται).
Αν ο καθε συλλογος εχει σαν προταρχικο στοχο την ποιοτητα ας κανει μια prive εκθεση να μαζεψει 10 μοντελιστες κορυφαιους και να κατσουν σε ενα διαμερισμα να θαυμαζουν την 'ποιοτητα' με κλασσικη μουσικη συνοδεια.
Οι εκθεσεις ΔΕΝ πρεπει να διοργανωνονται για προσωπικες προβολες.Οι εκθεσεις γινονται για ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.Το να ειναι γεματη μια αιθουσα απο τους κατοχους μοντελων και τις οικογενειες τους δεν ειναι προσελκιση κοσμου.
Αυτα περι συλλογων.Αυτα δεν ειναι για τον Πηγασο και τις εκθεσεις του αλλα γενικα για ολες τις εκθεσεις και ολους τους συλλογους.
ΞΕΚΟΛΛΙΣΤΕ απο την ποιοτητα τις προσωπικες προβολες και τους 'τιτλους'.
Ενας πρεπει να ειναι ο σκοπος του καθε συλλογου.Να γνωρισει ο κοσμος τι ειναι ο μοντελισμος και περισσοτερο τα παιδια!
Κανονικα δεν σας ενοχλει αν ενδιαφερεστε του καθε συλλογου ατομα,οτι στην ηλικια 20-30 ειμαστε πολυ λιγοι σαν μοντελιστες?Οταν εισασταν εσεις 20-30 πιστευω εισαστα πολυ περισσοτεροι.Εμεις ειμαστε το μελλον?ή οι μικροι που ειναι μετριμενοι στο ενα χερι γιατι τους εχουνε φαει τα playstation?

Σκεφτητε πραγματικα το τι θελετε να πετυχεται
Να βοηθησεται να γινει ο μοντελισμος ευρητερα γνωστος ή να συνεχυσεται να ασχολιστε με τα modulation,post shading και τις σκονες και αν γενικα ειναι ΄ποιοτικο' το μοντελο

Αυτα χωρις ιχνος σκοπημοτητας,ΦΙΛΙΚΑ προς ΟΛΟΥΣ τους συλλογους απο ενα καινουργιο στον χωρο

Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #241 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 02:28:41 μμ »
Παράθεση
Μήπως να σταματήσω το χόμπυ γιατί δεν τηρώ τους κανόνες σας  Question Evil or Very Mad

Συγνώμη ρε παιδιά ...... μήπως κάνω λάθος τις τελευταίες μέρες και συνδέομαι σε ... λάθος forum ;;;;;;;;;; To forum για το χόμπυ του μοντελισμού ειναί ΕΔΩ  Question Question Question ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ  Question Question

+1::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Παράθεση

Κάτι τέτοιες ρηχές απόψεις έφεραν έκαναν το χόμπι μικρο ολα αυτά τα χρονιά. Λείπαμε πολύ για την άποψη σου....
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #242 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 02:29:13 μμ »

Αγαπητέ φίλε, καταρχήν συγνώμη προκαταβολικά κι από εμένα που βρίσκομαι αναμεσά σας γιατί τυχαίνει να μην θεωρώ τον εαυτό μου μοντελιστή επιπέδου ....... Champions League !!! Οπότε δεν μπορώ να λάβω μέρος και σε διεθνείς οργανώσεις...... που φυσικά ήταν και το μεγαλύτερό μου όνειρο όταν στα 10 μου κολούσα πλαστικά κομματάκια !!! Δεν πειράζει όμως γιατί "κάθομαι σπίτι μου" αναπαυτικά και βλέπω τους αγώνες σας και τις διεθνείς διακρίσεις σας από την ...τηλεόραση ....  ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΔΟΞΟΙ ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ ....... ::avgreekflag5pn::

Θα δεχτώ και το "Ουστ" λοιπόν γιατί ίσως δεν είμαι της τεχνικής παλαίωσης.... Εγώ, ας πούμε, ότι γουστάρω ρε φίλε να αναπαρυστώ τα άρματα έτσι όπως βγαίναν από την γραμμή παραγωγής, ολοκαίνουργια π.χ. το 1930, 1940, 1945, 1970, 1980, 1990, 2000 κτλ. πρίν ριχτούν στις μάχες ...... Μήπως να σταματήσω το χόμπυ γιατί δεν τηρώ τους κανόνες σας  :?: :evil:

Συγνώμη ρε παιδιά ...... μήπως κάνω λάθος τις τελευταίες μέρες και συνδέομαι σε ... λάθος forum ;;;;;;;;;; To forum για το χόμπυ του μοντελισμού ειναί ΕΔΩ  :?: :?: :?: ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ  :?: :?:

Νικο ξανα διαβασε αλλη μια φορα το ποστ του Δημητρη,μαλλον εχεις βγαλει το αντιθετο συμπερασμα απο αυτο που εννοει :wink:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #243 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 02:30:38 μμ »
συναδελφοι John-John, Νi kos διαβασατε προσεκτικα το ποστ του Δημητρη? :roll:

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #244 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 02:39:35 μμ »
Ρε παιδιά φωτογραφίες δεν είπαμε οτι μπαίνουν εδώ :?: Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε την κουβέντα. Ο φτερωτός σύλλογος θα κάνει τον απολογισμό του και του χρόνου θα διοργανώσει μία καλύτερη έκθεση. Οπως και η ΙPMS άκουσε τις διαμαρτυρίες για τα περσινά φάουλ και δεν τα επανέλαβε φέτος. Και εμείς θα ξαναανεβούμε και του χρόνου και με περισσότερα μοντέλα να δούμε και να μας δούν οι φίλοι μας.
 Αντε το βράδυ που θα γυρίσω σπίτι, θα ανεβάσω και φωτογραφίες από κάτι που σνομπάρατε.

Αποσυνδεδεμένος Major_Goose

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HOLY LAND
« Απάντηση #245 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 02:39:59 μμ »
Παράθεση

Υ.Γ. Με τα παραπάνω δεν έχω στόχο να ειρωνευτώ    κανέναν προσωπικά, αλλά  μια γενικότερη νοοτροπία που έχω καταλάβει ότι επικρατεί σε, δυστυχώς, αρκετούς αγαπητούς συναδέλφους. Αν κάποιος θεωρεί ότι θίχτηκε προσωπικά, του ζητάω προκαταβολικά συγνώμη.

Αγαπητέ φίλε , δεν ξέρω πόσο παλιός ή νεός είσαι στον μοντελισμό και δεν με αφορά , αλλά με την διαδικασία της δημόσιας συζήτησης και κριτικής μου δίνεται η δυνατότητα , να σχολιάσω τα λεγόμενά σου . Αν και το τονίζω Αν αυτά που γράφεις τα εννοείς έτσι ακριβώς όπως φαίνονται και δεν είναι ενα χιουμοριστικό η ειρωνικό σχόλιο,που απλά του λείπει μια καλύτερη τεχνικά διαπίστωση , τότε πραγματικά λυπάμαι και στεναχωριέμαι. Γιατί αυτού του είδους οι αφορισμοί, οι οριοθετήσεις, οι απαγορεύσεις , αλλά και (δεν αφορά το σχολιο σου αυτό) γενικότερα μια σουπερμαστεράδικη φιλοσοφία που έρπεται , ειδικά την τελευταία πενταετία, στα του ελληνικού μοντελισμού , είναι τα στοιχεία που έχουν επανυγροποιήσει τον Αχέρωντα , και αυτή η υγρασία μετατρέπεται σε μούχλα (ή σάχνα , όπως λένε οι φίλοι μου οι Λαρισαίοι) και όσο τροφοδοτείται θα καταφέριει να σαπίσει ότι καλό υπάρχει σε αυτό το χόμπυ. Τα υπόλοιπα απλά γράφοντα εξα αφορμής των παραπάνω και σε καμμιαπε΄ριπτωση ως απάντηση ή συσχετισμός , με οποια έννοια και αν τα γράφει ο συνάδελφος ,με τον οποιο προφανώς δεν έχω κανένα πρόβλημα

'Οσοι νομίζουν, ότι ο μοντελισμός έχει άμεση και ευθεία σχέση με τον εκσυγχρονισμό, και μετις σούπερ ντούπερ νέες τεχνικές , με ακριβά και εξωτικά υλικά και δεν ξέρω γω τι άλλο, ας στείλουν ένα email στον Bill Horan και τον Μike Blank να του ρωτήσουν γιατί αυτοί οι 2 "χαζοι" βάφουνα ακόμα με σμάλτα Humbrol, όταν όλοι μείς οι ξύπνοι βάφουμε με ότι πιο νέο ακρυλικό κυκλοφορεί και λοιπά.

Ο μοντελισμός είναι χόμπυ και ο καθένας το κάνει όπως γουστάρει , όπως και όλα τα χόμπυ (εκτός εαν εμπλέκεται θέμα κανονισμών ασφαλείας , οπότε τους ακολουθούμε ) και ως εκ τούτου οι υποδείξεις σε στυλ εντολής και διαταγής θα ταν πολύ όμορφο να απουσιάζουν .

Επίσης αυτές οι μεταλλιοθρεμμένες εγωπαθείς μαστεροκαλτάκες που επαγγέλονται κηδεμονία και σφετερίζονται το αγνό βίτσιο του μοντελιστή, αλλά επικαλύπτουν όλα τα υπόλοιπα με την γνωστή ατάκα "Ολα για το καλό του μοντελισμού,και να μαστε όλοι μαζι  και όχι διχόνοια και λοιπά" μπορούννα ξεβρακωθούν ανα πάσα ώρα και στιγμή , όταν όλες οι εκδηλώσεις που συμμετέχουν , γίνουν σε μορφή απλής έκθεσης αντί για διαγωνισμό. Να δώ πόσες μαστεροσυμμετοχές με βαρύγδουπα ονόματα θα υπάρχουν ,και πόσοι θα ταξιδέψουν και θα κάνουν ειδική προετοιμασία επιπέδου  Champions League , όπως τώρα , εφόσον δεν υπάρχει το κίνητρο του μεταλλίου.

Ειδικά για το χώρο της φιγούρας  που με αφορά περισσότερο (αλλα γενικεύεται και στα υπόλοιπα τμήμτα του μοντελισμού), όπως έλεγε ενας πρώην φίλος μου (πως λέμε πρώην γκόμενα) " Σιγά ρε παιδιά τι κάνουμε στρατιωτάκια βάφουμε ,μην μαλώνετε....." . Τι σημαίνει αυτό ? δεν υπάρχει (η δεν θα πρεπε να υπάρχει) λόγος και χώρος , ούτε για εγωισμό ουτε για εγωπαθή ανταγωνισμό , ούτε για ίντριγκα,ούτε για δολοπλοκία ,ούτε για παρασκήνιο  . Κι όμως όλα αυτά υπάρχουν και σε βαθμό απίστευτο , εξωπραγματικό . Και όποιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν, επειδή σίγουρα ανήκει στην κλειστή λέσχη αυτών που εφαρμόζουν αυτές τις πρακτικές, να με πάρει ενα τηλέφωνο, να πάμε για ενα καφέ, να τα βάλουμε κάτω ενα ενα , με γεγονότα, στιγμές και αποδείξεις να δει ότι υπάρχουν και παραυπάρχουν και αποτελούν όλο του το μοντελιστικό είναι.

Πολλές φορές οι παραπάνω αναφερόμενοι , απαξιούν καταστάσεις λέγοντας  "Εγώ τι έχω να κερδίσω απο μια Έκθεση Μοντελισμού ?"
Τους ρώτησε κανένας "ρε φιλε απο που και ως που εσυ είσαι μαστεράς και επαγγελματίας ή ημιεπαγγελματίας ? απο μόνος σου ?"  Αν δεν υπήρχαν, οι πολλοί με το στραβοκολλημένο μοντέλο,με το καταραμένο dry brushing (που πρέπει να απαγορευτεί δια ροπαλου όπως διαβάζω) με τις ατέλειες, αλλα με την ατέλειωτη δίψα να φτιαξουν κάτι , ποιο θα ήταν τομέτρο σύγκρισης ρε φιλαράκο, που σε έχρισε εσένα καλύτερο και αυτόν χειρότερο ? Αοπ το σπίτι σου θα γινόσουνα μαστεράς και ...αντε να μην πω ? Η εσυ την πρώτη φορα που κατέβηκες σε Εκθεση ήσουν ήδη για να πάρεις Best of Show ?    Αν ναι μπράβο σου , είσαι φαινόμενο. Επειδή όμως δεν ήσουν κοίτα πως εβαφες πριν 3-5-7 χρόνια και το ξανασυζητάμε κακομοίρη"

Δυστυχώς η ευτυχώς ουτε οι εκθέσεις ούτε οι λέσχες ουτε τα κλάμπ ουτε οι διαγωνσιμοί είναι πανάκεια για την ύπαρξη του χόμπυ το οποίιο υπάρχει απο την εποχή των σπηλαίων. Απλά δυστυχώς μερικοί έχουν μείνει συμπεριφορικά εκείι,παρότι τεχνικά είναι σε θεικό επίπεδο (Η τουλάχιστον έτσι λένε το πρωι στον εαυτό τους, όταν κοιτάζονται στο καθρέπτη με το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας.

Η εισβολή του ανταγωνσιμού σε ημιεπαγγελματικό ή εντελώς επαγγελματικό επίπεδο στο χόμπυ του μοντελισμού, αν και αναγκαίο κακό δημιούργησε πολλά ευτράπελα στο χόμπυ και αυτό δεν τίθεται σε αμφισβητηση. Όπως και ότι έφερε και μερικά καλά .

Στα των συλλόγων τώρα...

Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τακτικές και λογικές ,όπως αυτά που διάβασα για την μη συλλογική συμμετοχή ενός κλάμπ στην έκιθεση ενός άλλου κλάμπ και ειδικά με την δικαολογία ότι υπήρχαν εσωτερικά προβλήματα στο κλάμπ που διοργάνωνε την έκθεση . Όμως δεν είδα κανένα , να σχολιάζει την υποτακτική και γιδοπροβατική (με την ενοια τησ κοπάδωσης και ουδόλως υποτιμητικά) λογική των ακολουθούντων την απόφαση ενός Δ.Σ. να μην συμμετέχουν κάπου , που είχε σχέση με το χόμπυ τους. Γιατί αποκλείω ότι σε ενα σύλλογο 20-30 ατόμων , αν κάποιος το πρότεινε αυτό όλοι οι άλλοι είχαν την ίδια άποψη και συμφώνησαν απόλυτα . Αν πάλι την είχαν και κουβαλούν τετοια νοοτροπία είναι τρομακτικά επικίνδυνο, ίσως ακόμα πιο επικίνδυνο απο το να σιώπησαν και υπάκουσαν στην κλασσική τακτική του "σκάσε και κολύμπα". Είμουν πάντα ενάντιος σε αυτού του είδους τις τακτικές ,και θα είμαι μέχρι να ψοφήσω , αν ποτέ ξαναβρεθώ σε λεσχειακό περιβάλλον.

Θα μπορούσε αυτή η συζήτηση να κρατήσει πολύ πάρα πολύ, μα ατελείωτα πολύ , αν σκεφτεί κανείς ότι ειμαι 40 μοντελλάρω απο τα 10 -11 και έχω δεί την πορεία του ελληνικού μοντελισμού απο πολύ κοντά και κατά διαστήματα απο πάρα πολύ κοντά ..........  

Δεν ξέρω αν έχει νόημα . Απο την άλλη διαβάζω κάθε μέρα εδώ και αρκετό καιρό πολλά πράγματα που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα ,που προσβάλλουν την νοημοσύνη μου και επέλεγα μια παθητική σταση ,προκειμένου να μην συμβάλλω σε ενα πολεμικό κλίμα ,που μόνο κακό θα έκανε στο χώρο. Απο την άλλη , αν αυτό το  κλίμα υπάρχει έτσι κι αλλιώς  και μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί να μην το κάνω ?

Ο μοντελισμός υπήρχε και θα υπάρχει . Με τα πάνω και τα κάτω του .

Δεν εξαρτάται απο λεσχειάρχες και μοντελοπατέρες με εξουσιαστικές τάσεις και δόσεις παράνοιας στο εσωτερικό του κρανίου τους  .

Ο μοντελισμός υπάρχει στο DNA ορισμένων ανθρώπων, απλά σε μερικούς άλλους έχει υποστεί Euroμεταλλειακό εκφυλισμό τρίτης τάξης . Ο Νοών Νοείτω

Ο μοντελισμός μπορεί να συνεχίσει να τρέφει επαγγελματικά και οικονομικά  αυτούς που ήδη τρέφει, αλλά και αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι η μοντελιστική κατρράκωση και διατήρηση σε χαμηλό επίπεδο των υπολοίπων (την οποία θεωρητικά καταδικάζουν αλλά πρακτικά μεθοδεύουν) δεν τους ωφελεί μακροπρόθεσμα . Αλλά θέλει και λίγο μυαλό .

Η Ιντριγκα και το παρασκήνιο, το στήσιμο, το σκίσιμο και λοιπές κηπευτικές ασχολίες, υπήρχαν , υπάρχουν και θα υπάρχουν, οπότε συμβιβαστείτε με την ιδέα ,αλλά μην την τροφοδοτείτε με συμμετοχή.

Είναι καλοί οι στρατηγοί με το ραβδάκι και την φράπα , αλλά τον πόλεμο τον κερδίζουν τα κομάντα που ιδρώνουν. Χωρίς τον φάνδαρο ο στρατηγός ειναι αόρατος (όπως ο Μπάγιεβιτς για τον Χατζηχρήστο)

Απομονώστε αυτά που ακούτε καθε μέρα και που βλέπετε , και μοντελάρετε με σκοπό να αδειάσετε το μυαλό σας και να απολάυσετε την ηδονή της δημιουργίας με την όποια της ατέλεια. Γιατί αμα γίνουμε όλοι μαστεράδες , αυτοιι θα γίνουν ? ʼνεργους θα τους αφήσουμε ? απαπαπαπαπαπαπααπ

Πείτε αυτό που σκεφτόσαστε , όπως το σκεφτόσαστε και όχι όπως θα ευχαριστήσει τα αυτιά του κάθε Χατζη....αβάτη

αυτά τα λίγα

Κώστας Ροδόπουλος

Φίλε gkontong ελπίζω ο μικρό ςνα ναι οκ. Αυτό μετράει πάνω απο όλα, απλά μερικοί έχουν χάσει το μέτρο και μετράνε το βάρος του σε χρυσά όπως ο Χρυσός οδηγός      
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #246 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 02:44:47 μμ »
Major_Goose,John-john,Ni kos,dimgall συνεχιζω να το ΦΩΝΑΖΩ ,χαμπαρι δε παιρνετε??? ::director::

αλλο λεει ο ανθρωπος ρε συναδελφοι αδικα τον σταυρωνετε !!!

Παράθεση

ΕΛΕΟΣ!!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #247 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 02:49:41 μμ »
Viper διαβασεκαισυ τα διευκρινιστικα που γραφω στην αρχη πάνω πάνω ! :lol: :lol: :lol: :lol: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #248 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 02:52:26 μμ »
Viper διαβασε και συ τα διευκρινιστικα που γραφω στην αρχη πάνω πάνω ! :lol: :lol: :lol: :lol: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

βρε Κωστα μου εγω τα διαβασα...μενει ομως η εντυπωση πως τον "θαβετε" τον ανθρωπο ενω λεει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτα που λετε και εσεις!!! διαβαστε προσεκτικοτερα,μη βιαζεστε,απ'το λαιμο το πηρατε το χριστιανο  :roll:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #249 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 02:55:18 μμ »
βρε πουλάκι μου δεν τον πηραμε απο τον λαιμό , απλά σχολιάζονται αυτά που γράφει ως πρακτική που αναφέρει τοπαιδί ότι υπάρχει , όχι αφορίζοντας τον ίδιο , αλλά την κατάσταση . Αν διαβάσεις το  πόστο μου θα δεις ότι ειναι μια γενικότερη θεώρηση της διαταξιακής αναταραχής ,με βάση την δεδομένη δομική αντιπαλότητα, σε ανατροπή της κλασσικής θεωρίας του χάους. Έγινα αντιληπτός  ? :mrgreen:
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Tags: