Αποστολέας Θέμα: Airfix 1/72 Gloster Meteor F.8  (Αναγνώστηκε 1392 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Airfix 1/72 Gloster Meteor F.8
« στις: Αυγούστου 19, 2008, 02:17:58 μμ »
Να και κάτι χωρίς προπέλες! Το κιτ αγοράστηκλε σαν γενική δοκιμή στα μεταλικά φινιρίσματα πριν το τέρας ΧΒ-35 που περιμένει.

Το κιτ είναι καλούπι της Xtrakit και μάλλον κατασκευασμένο κάου στην Ανατολή. Η γρά,,ωση είναι εγχάρακτη αλλά πολύ λεπτή και θέλει προσοχή για να μη χαθεί εντελώς. Πάντως από sinki marks καλά πάει, ιδού μερικά στα σκέλη προσγείωσης :evil:

Επίσης στις οδηγίες δεν είναι πάντα ξεκάθαρο που πάει τι, με αποτέλεσμα να απαιτούνται πολλές δοιμές πριν κολληθεί το οτιδήποτε. Το cockpit είναι αποδεκτό σε λεπτομέρεια...

...αλλά οι πτέρυγες για να κολληθούν ίσια απαίτησαν σταδιακό κόλλημα, πολύ δύναμη, μανταλάκια και 2 μέρες ::eusa_wall::

Η εφαρμογή ήταν εν μέρει για κλάματα, κενά, σκαλοπάτια, άστα να πάνε. Θα απαιτηθεί αρκετός στόκος και να δω τι θα γίνει με το NMF στο τέλος. Με βλέπω για dark green και dark sea grey στο τέλος...

Τέλος για να επιτευχθεί η σωστή γεωμετρία απαιτήθηκε να στρεβλωθεί όλο το πίσω μέρος της ατράκτου το οποίος ήταν λίγο μπανάνα, κάτι το οποίο έγινα ορατό μόλις κολλήθηκε το οριζόντιο σταθερό :evil:

Και να πω και το παράπονό μου. Πιθανότατα για ΟΛΑ τα παραπάνω να φταίω εγώ. Το δέχομαι. Αλλά ΠΑΝΤΑ φταίω εγώ; Εντάξει, δεν είμαι και κανένας super duper μοντελιστής, αλλά μία κόλληση την καταφέρνω! Πολλές φορές έχω διαβάσει σε ξένα sites παρουσιάσεις μοντέλων που ΟΛΑ δείχνουν τέλεια και όταν τα ξεκίνησα έσπασα τα μούτρα μου ηρωικά! Δεν δέχομαι πως πάντα φταίω εγώ, απλά είμαι πεπεισμένος πως κρύβουν εντέχνως τα προβλήματα όντας δεμένοι, επαγγελματικά ίσως, με τις μοντελοεταιρείες :evil: :evil: :evil: :evil:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Airfix 1/72 Gloster Meteor F.8
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 19, 2008, 02:28:22 μμ »
Γιωργο το καλουπι ειναι της ΜΡΜ.Και περιμενω με αγωνια για να δω που εχει προβλημα,δεν μπορει καπου θα εχει,για να ξερω τι θα κανω στο δικο μου! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 19, 2008, 07:48:15 μμ »
Γιώργο καλησπέρα. Αυτό το σετάκι το έχεις υπόψη σου :?::arrowred:: http://www.hannants.co.uk/search/?FULL=X72071
Ενα βελγικό ή ένα δανέζικο με κόκκινα χρώματα θα έδιναω άλλη χάρη στο meteor σου από τις συνήθεις γκρίζες παραλλαγές.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 19, 2008, 07:54:11 μμ »
Γιώργο καλησπέρα. Αυτό το σετάκι το έχεις υπόψη σου :?::arrowred:: http://www.hannants.co.uk/search/?FULL=X72071
Ενα βελγικό ή ένα δανέζικο με κόκκινα χρώματα θα έδιναω άλλη χάρη στο meteor σου από τις συνήθεις γκρίζες παραλλαγές.
H Airfix δίνει τα βελγικά σήματα και σε αυτά έχω καταλήξει. Το πρόβλημά μου είναι πως με το μπόλικο στόκο που θα φάει, αν θα είναι αποδεκτό για μεταλικό φινίρισμα.

Τώρα το βελγικό με την παραλλαγή και τα κομμάτια orange dayglo ομολογώ πως με γαργαλάει...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Tags: