Nά'μαι και εγώ από τη μοντελιστική εξορία. Με την άφιξή μου και την εγκατάσταση του εργαστηρίου, συνειδοποίησα πως θα ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψω πίσω έτοιμα 100% μοντέλα. Η απόσταση, το ταξίδι με το πλοίο αλλά και μερικά κυβικά μέτρα με διάφορα που θα έπρεπε να κουβαλήσω πίσω Αθήνα έκαναν το όλο εγχείρημα υψηλότατου κινδύνου. Και επειδή είμαι αρκετά γέρος για να αντέξω το θέαμα των διαλυμένων μοντέλων, αποφάσισα πως σοφό θα ήταν να ετοιμάσω όσο πιο πολλά μπορώ μέχρι το στάδιο πριν το βάψιμο και να τα συνεχίσω μόλις επιστρέψω. Αλλωστε το κομμάτι αυτό της κατασκευής είναι για μένα το πιο χρονοβόρο και το πιο βαρετό. Επίσης τα μοντέλα στα οποία δεν έχουν ακόμα κολληθεί σκέλη προισγείωσης, αντένες, οπλισμός και άλλα εύθραστα μεταφέρονται πολύ πιο εύκολα, οπότε έπεσα με τα μούτρα ξεκινώντας ταυτόχρονα 4 (

ναι καλά διαβάσατε) μοντέλα. Ενα εξ αυτών είνια και το παμπάλαιο Spitfire MkI της Airfix.
Το μοντέλο είναι μια τίμια πρόταση, με λιτό εσωτερικό και φιγούρα πιλότου, υπερυψωμένη γράμμωση, απλοϊκό σύστημα προσγείωσης και οριακά αποδεκτή καλύπτρα. Πάντως από εφαρμογή ήταν εξαιρετικό, εδώ τα κομμάτια δεν είναι κολλημένα αλλά εφαρμόζουν άψογα...

.. ας δουν την εφαρμογή της καλύπτρας κάποιες από τις "καλές" ποιοτικά εταιρείες, και από ακρίβεια ήταν απίστευτο! Ακόμα και το gull wing, ένα χαρακτηριστικό που τόσες εταιρείες "ξεχνάνε", ακόμα και η μεγάλη Revell στο 72άρι MkV επέλεξε να το αγνοήσει. Μπράβο Airfix

Η συναρμολόγηση ήταν εύκολη...

...στόκος χρειάστηκε στο πάνω μέρος του κινητήρα (όπου έφταιγα εγώ και η ενθουσιώδης χρήση του κοπιδιού

)...

...και το κάτω μέρος όπου υπήρχε ένα διακριτό κενό.

Η ένω πτερύγων με την άτρακτο ήταν άψογη...

..και φτάσαμε εδώ. Μένει μόνο το μασκάρισμα της καλύπτρας και βάψιμο με sky, daqrk earth και dark green. Δεν είναι και άσκημα για ένα μοντέλο 40 ετών.

Με χαρά επίσης ανακάλυψα πως ο πιλότος μου χώραγε μια χαρά και κάλυπτε το άδειo cockpit και επίσης η όχι και τόσο διαυγής καλύπτρα κάλυπτε τα χάλια του πιλότου. Απάτη, αλλά μια χαρά δείχνει

Πάντως ομολογουμένως το Spitfire ήταν από τα πιο όμορφα αεροπλάνα που κατασκευάστηκαν ποτέ.