Καθώς η οικογένεια μου συνεχίζει τις διακοπές της στην πατρίδα, το μοντελάρισμα μέχρι τελικής πτώσεως είναι μονόδρομος για εμένα εδώ στην πικρή ξενιτιά

. Έτσι λοιπόν μετά το ανακατασκευασμένο F-104G συνεχίζω την μοντελιστική μου παράκρουση με ένα Ελληνικό F-84F Thunderstreak.
To μοντέλο είναι το γνωστό της Kinetic σε κλίμακα 1/48 το οποίο αποτελεί αντιγραφή αυτού της Revell. Βέβαια οι Κινέζοι φρόντισαν να το βελτιώσουν δίνοντας τις γραμμώσεις του κιτ εγχάρακτες και όχι υπερυψωμένες όπως αυτού της Revell. Το κιτ της Revell όμως υπερτερεί στις σαφέστερες οδηγίες που δίνει και στο ότι στο κόκπιτ η λεπτομέρεια είναι καλύτερα αποτυπωμένη, κάτι που βοηθάει στο βάψιμο.
Για το βάψιμο και τα σήματα χρησιμοποιώ της καρτέλλα της Icarus για το F-84F.
Ξεκινόντας λοιπόν από το βάψιμο του κόκπιτ αντιμετώπισα το εξής δίλλημα: κόκπιτ βαμμένο με interior green και serial number 26.... ή interior grey και serial number 27-37...? Την λύση στο πρόβλημα την δίνει το ίδιο το κιτ που περιέχει κάθισμα το οποίο χρησιμοποιήθηκε στα αεροσκάφη με serial number 27-37... Η μόνη προσθήκη που έκανα ήταν να βάλω ζώνες ΡΕ από περισεύματα άλλων κιτ.

Μέτά το βάψιμο του κόκπιτ, κλείστικε η άτρακτος, στοκαρίστηκε με mr. Surface 500 στα σημεία που χρειάστηκε και αφού τρίφτηκε περάστκε ένα χέρι αστάρι FS-36622.

Αποφάσισα να βάψω το 36689 με παραλλαγή Vietnam όπως φαίνεται και στην καρτέλα της Icarus . Τα χρώματα που χρησιμοποιώ είναι ακρυλικά model master. Πρώτη φορά βάφω με ακρυλικά και ομολογώ ότι έμεινα ενθουσιασμένος από την ευκολία καθαρισμού των εργαλείων και την έλλειψη μυρωδιάς, βέβαια έχουν ένα κουσούρι που μου έσπασε τα νεύρα, στεγνώνουν πολύ γρήγορα στην βελόνα του αερογράφου με αποτέλεσμα να βουλώνει το μπεκ.
Λύση στο πρόβλημα βρήκα μερικώς προσθέτοντας στο χρώμα ένα υγρό με το πολύ πιασάρικο όνομα Airbrush Transparent Extender που βρήκα σε μαγαζί με έιδη ζωγραφικής. To υγρό αυτό έχει γαλακτώδες χρώμα και υφή και υποτίθεται ότι βελτιώνει την ρόη του χρώματος στον αερογράφο. Η αλήθεια είναι ότι βοηθάει μιας και παρατείνει τον χρόνο βουλώματος του μπεκ, αλλά από την άλλη επηρεάζει την καληπτικότητα του χρώματος με αποτέλεσμα να χρειάζονται περισσότερα περάσματα. Φαντάζομαι το ίδιο θα μπορεί να πετύχει κάποιος χρησιμοποιώντας gloss βερνίκι. Η άλλη λύση που γνωρίζω είναι το retarder το οποίο όπως δηλώνει και το όνομα του παρατείνει τον χρόνο στεγνώματος του χρώματος.
Το βάψιμο έγινε χωρίς μασκάρισμα με το καινούριο μου απόκτημα τον iwata HP-B Plus, με χαμηλή πίεση και πολύωρο βάψιμο.

Αυτά προς το παρόν. συνέχεια έχει το κάτω μέρος και οι φθορές που με προβληματίζουν, μιας και όσες φωτογραφίες έχω δει δεν έχουν σχεδόν καθόλου φθορές. κλοδεχούμενες οποιεσδήποτε προτάσεις.