Αποστολέας Θέμα: Δέντρο πεύκο  (Αναγνώστηκε 2349 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tino73

• Scale 1/72
  • *
Δέντρο πεύκο
« στις: Αυγούστου 17, 2008, 01:41:37 πμ »
καλησπέρα ελπιζω να μην ανοιξα θεμα που ήδη υπάρχει...παιδιά θελω να φτιάξω ενα διοραματακι 1/24
κ ηθέλα να βάλω ενα πεύκο...βρήκα στο διόνυσο ενα ξέραμενο ελατάκι...κ το μαζεψα...το επλυνα κ το εκανα στις διαστάσεις
που ηθέλα 22cm...ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΟ...πως να το κάνω πρασινο κ με τι? να το εβάφα? οι συμβούλες σας ειναι πολυτίμες...
υπάρχει κανα ιδιέτερο υλικό?
σας ευχαριστώ εκ των προτερών
Υ.Γ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΤΑΚΙ ΜΟΥ...

Συνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: Δέντρο πεύκο
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 17, 2008, 11:46:05 πμ »
         Ενδιαφέρον...........περιμένω κι εγώ να δω την άποψη των ειδικών.

Αν θέλεις βάλε δίπλα καί το μοντέλο στην 1/24 να φανεί η λεπτομέρεια στην κλίμακα.

Αποσυνδεδεμένος tino73

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 17, 2008, 07:28:01 μμ »
παιδιά καμιά βοηθεία? δεω ξερω τι να κανω να το αφηνα ετσι και ολας?

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 18, 2008, 08:58:30 πμ »
κατά την γνώμη μου νομίζω το δεντρό σου είναι εκτός κλίμακας. είναι πολύ φτωχό σε "φυλομα".

τώρα αν σου ταιριάζει  θα βάψεις για αρχή με ένα σκούρο πράσινο και μετά θα το ανοίξεις το ιδιο χρώμα με  κίτρινο που θα είναι πιο αραιό σαν χρώμα έτσι ώστε να δώσει βάθος.

δεν νομίζω να υπάρχει χρυσή συνταγή, αν δεν πειραματιστής από μονός σου δεν θα βρεις το χρώμα που σου τεριαζει
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 18, 2008, 09:46:25 πμ »
Λογικά θα πρέπει σε φυσικό κλαδί (όπως αυτό) να ψεκαστεί και κάτι το οποίο θα το διατηρήσει.
Αν όχι θα σαπίσει μετά από λίγο καιρό και θα σου χαλάσει τη δουλειά σου.
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος tino73

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 18, 2008, 06:04:04 μμ »
σας ευχαριστώ, για αρχη θα τοθ περασω ενα ειδικό βερνίκι για ξύλο για να μήν σαπισει...
τωρα για τα φύλλα δεν ξερω τι να κάνω...

Αποσυνδεδεμένος Vassilis01

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μοντελιστής η μπογιατζής? Ιδού η απορία.
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 18, 2008, 06:31:59 μμ »
Χμμμμ...Εγώ θα έκοβα όλα τα κλαδιά και θα το πέρναγα πάνω απο τον κορμό ένα στρώμα στόκο.
Σε μερικά σημεία, θα έκανα με μιά βελόνα μερικούς ομόκεντρους κύκλους να μοιάζουν με ρόζους.
Μετά θα τράβαγα κυματιστές κάθετες γραμμές προσέχοντας να κυματίζουν γύρω απο τους ρόζους.
Τα πεύκα, όταν είναι νεαρά όπως "το δικό σου" εχουνι καφέ σκούρο κορμό με μαύρο wash και καφέ/γκρί drybrush... Οσο πιο γέρικα, τόσο πιο γκρι.
Τα κλαδιά είναι δυστυχώς άχρηστα... Πρέπει να τα αντικαταστάσεις με σύρμα χάλκινο ή γαλβανιζέ, στοκαρισμένο, ώστε να είναι παχύτερο στην ένωση με τον κορμό και λεπτό στις άκρες.
Προσοχή, τα πεύκα δεν έχουν άπειρες διχάλες. Τα κλαδιά είναι ένα-δύο τόνους πιο ανοιχτά απο τον κορμό.

Φύλλωμα: το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσεις πολύ λεπτά συρματάκια, σαν αυτά που έχουν τα πολυμπαγκ ή άλλα προιόντα συσκευασίας τροφίμων. Ακόμα κι αυτά είναι χοντρά για την κλίμακα, αλλά καρφώνονται όμορφα στα κυρίως κλαδιά και παιρνουν ότι σχήμα θέλεις.
Βάψε τα καφέ/γκρί/μαύρο, βούτα τα σε ξυλόκολλα και μετά πασπάλισέ τα με στατικό γρασίδι. Μόλις αρχίσει η κόλα να σκληραίνει, φύσα τα με πιστολάκι μαλλιών να έρθουν κάθετα στο "κλαδί".

Οι πευκοβελόνες είναι κυπαρισσί ή μαυροπράσινες ανάλογα με το είδος του πεύκου. Οι χαμηλότερες είναι καφεκίτρινες όπως και οι πεσμένες στο έδαφος, που φτάνουν μέχρι sand χρώμα.

Καλή τύχη και καλό κουράγιο.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 18, 2008, 07:16:06 μμ »
Βερνίκωμα τον κορμό για να μην σαπίσει. Γδύσιμο του απο τις κορφές των φύλλων που έχει τώρα, ώστε να μεινει σκέτος κορμός με κλαδιά. Αγορά απο κατάστημα μοντελισμού ειδών μακέτας πευκόδεντρων. Κοψιμο έτοιμων πευκόδεντρων σε κατάλληλα κομμάτια και κόλληση τους σαν κλαδια στον κυρίως κορμό.

Tags: äåíôñá