Αποστολέας Θέμα: FOUGA MAGISTER μετασκευή σε TZUKIT 1/48  (Αναγνώστηκε 11258 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
FOUGA MAGISTER μετασκευή σε TZUKIT 1/48
« στις: Ιουλίου 29, 2008, 10:11:49 μμ »
Καλησπέρα σας.Έπειτα από μακρά αποθήκευση του Fouga Magister της Koster Aero Enterprises στην 1/48 αποφάσισα να το αρχίσω.

Το εν λόγω κιτ:

Έλα μου ντε όμως που για Fouga πήγαινα και σε Tzoukit κατέληξα.
Τώρα εύλογα θα ρωτήσετε τι είναι το Tzoukit...Για το λόγο αυτό παραθέτω μια φωτογραφία :

και ένα υπόμνημα (ιστορικό) για να σας εισαγάγω ευκολότερα στα ενδότερα διανοητικά μου συμπλέγματα...   ::glossa::

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Το πρώτο εκπαιδευτικό jet αεροσκάφος στον κόσμο, ήταν το Γαλλικό Fouga Magister το οποίο ανέλαβε υπηρεσία στις 23 Ιουλίου του 1952. Έκτοτε, έχει λάβει μέρος σε  πολλές αεροπορικές  δυνάμεις, μεταξύ των οποίων της Ιρλανδίας, Βελγίου, Αυστρίας, Λιβάνου, Τόγκο, Μπαγκλαντές, Μαρόκο, Βραζιλίας και φυσικά, της Γαλλίας η οποία έχει τροποποιήσει τον τύπο και για επιχειρήσεις από αεροπλανοφόρα.
 Η Ισραηλινή πολεμική αεροπορία χρησιμοποίησε πάνω από 80 αεροσκάφη του τύπου, επτά εκ των οποίων είχαν χαθεί σε δράση.
 Το πρώτο Fouga έφτασε στο Ισραήλ το 1957 και λίγο αργότερα η "Bedek Aviation" άρχισε τη συναρμολόγηση του αεροσκάφους σε τοπικό επίπεδο, αλλάζοντας την επωνυμία της εταιρείας σε ΙΑΙ ( Israel Aircraft Industries).
  Τα δύο πρώτα αεροσκάφη είχαν ολοκληρωθεί το 1959 και η IAF έλαβε το πρώτο μοντέλο, υπ' αριθμό Νο.15, στις 7 Ιουλίου του 1960.
  Η υπηρεσία του τύπου στην IAF άρχισε με τη σχολή εκπαίδευσης ιπταμένων της, όπου είχαν χρησιμοποιηθεί και για τα δύο στάδια πτήσεων κατάρτισης αεριωθούμενων αεροσκαφών, βασικό και προηγμένο.
 Με την άφιξή τους επίσης, σχηματίστηκε ένα ακροβατικό σμήνος, το οποίο μέχρι και σήμερα πετάει με τον τύπο και επανδρώνεται με χειριστές εκπαιδευτές.
 Παρά το γεγονός ότι είχαν τον πιο υποτυπώδη εξοπλισμό, το 1964 η εκπαιδευτική τους δύναμη ήταν ωστόσο οργανωμένη σε μια πολεμική Μοίρα με σκοπό να ενεργήσει ,σε περίπτωση εχθροπραξιών. Και θα αποδείκνυαν την αποτελεσματικότητά τους λίγο αργότερα.
  Στις παραμονές του Πολέμου των έξι ημερών το 1967, στο 44ο εκπαιδευτικό σμήνος, είχε εκχωρηθεί η αποστολή να λάβει ενεργά μέρος στις μάχες, επανδρωμένο με εκπαιδευτές καθώς ακόμη και με μακράς περιόδου εφέδρους και αρχάριους χειριστές  τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Πριν από την έναρξη των εχθροπραξιών στις 5 Ιουνίου, τα αεροσκάφη είχαν τροποποιηθεί να φέρουν όπλα αέρος- εδάφους και οι πιλότοι άρχισαν αμέσως την εκπαίδευση σε ασκήσεις κατάρτισης και στην εκτίναξη. ( ο τύπος όμως δεν διέθετε εκτινασσόμενο κάθισμα).
 Τα Fougas φορτωμένα με τα πυροβόλα ,τους καλάθους ρουκετών και τις βόμβες δεν είχαν σχεδιαστεί να αντιμετωπίσουν δυνάμεις αεράμυνας .
 Με το ξέσπασμα του πολέμου, ωστόσο, προέκυψε η ανάγκη για στενή αεροπορική υποστήριξη των Ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων, και τα Fougas έπρεπε να παίξουν το ρόλο αυτό, καθώς κανένα από τα μαχητικά της IAF, όπως τα Mirage IIIC και Vautour, ήταν διαθέσιμα, αφού βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση  "Moked".
 Ακόμη και μετά τη διαθεσιμότητα των αεροσκαφών αυτών αργότερα μέσα στον πόλεμο, τα Fougas συνέχισαν να συμμετέχουν στις μάχες, παρέχοντας αναγκαία υποστήριξη.
 Το πρωί της 5ης Ιουνίου βγήκαν οι  πρώτες συνήθεις εκπαιδευτικές πτήσεις τους όπως καθοριζόταν, με στόχο να εξαπατήσουν τις Αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες ,οι οποίες τις θεώρησαν ως ενέργειες ρουτίνας.
  Ταυτόχρονα όμως, άλλα Fougas ήταν ήδη καθ'οδόν προς την πρώτη τους επιχειρησιακή αποστολή του πολέμου, επιτιθέμενα εναντίον θέσεων στο Αιγυπτιακό Σινά και  τη παροχή υποστήριξης σε τεθωρακισμένες μεραρχίες του Ισραήλ ωθούμενες προς τη χερσόνησο.
 Τέσσερις πιλότοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των πρώτων επιδρομών στο Σινά, όλοι από πυρά αντιαεροπορικών όπλων.
Η σημαντική συμβολή τους στην πολεμική προσπάθεια τέθηκε κατά τη δεύτερη ημέρα των μαχών, στις 6 Ιουνίου, στο Ιορδανικό μέτωπο.
Όταν οι επίγειες Ισραηλινές Δυνάμεις άρχισαν την κατάληψη της Ιερουσαλήμ, τα Fougas έπαιξαν καθοριστικό ρόλο κρατώντας πίσω τις ιορδανικές δυνάμεις που είχαν κατεύθυνση προς την πόλη, καταστρέφοντας 50 άρματα και πάνω από 70 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα.
  Για το υπόλοιπο του πολέμου τα Fougas συμμετείχαν σε επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα, εναντίον της Ιορδανίας και Ιρακινές θέσεις, στη Δυτική Όχθη, καθώς και Συριακών θέσεων στα υψώματα του Γκολάν.
Μέχρι το τέλος του πολέμου 6 πιλότοι είχαν σκοτωθεί σε δράση, 7 αεροσκάφη είχαν χαθεί, ενώ δύο πιλότοι έλαβαν διακρίσεις  για τις επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια των μαχών.
 Ο τύπος επέστρεψε στον βασικό του ρόλο, αυτόν της εκπαίδευσης, και τελικά, απογυμνώθηκε από όλο τον εξοπλισμό του στα τέλη της δεκαετίας του 1960.
  Το 1974 τα Magisters  αντικαταστάθηκαν από Α-4 Skyhawks  στο ρόλο προκεχωρημένης εκπαίδευσης jet, διατηρώντας το βασικό τους ρόλο ως αεροσκάφη κατάρτισης και μόνο.
 Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980, τα Fouga Magisters της IAF  είχαν αρχίσει να δείχνουν τις διαρθρωτικές κοπώσεις, όπως ρωγμές που εμφανίζονταν στα φτερά και την άτρακτο.
 Προκειμένου να παραταθεί η υπηρεσία του τύπου με την IAF, ένα σχέδιο εκπονήθηκε στην ΙΑΙ για την αναβάθμιση και ανακαίνιση του αεροσκάφους, επεκτείνοντας με αυτόν τον τρόπο την υπηρεσιακή τους ζωή.
 Δύο Magisters παραδόθηκαν στη ΙΑΙ, και το Σεπτέμβρη του1980 το αναβαθμισμένο αεροσκάφος, το λεγόμενο Zukit, απογειώθηκε για την παρθενική του πτήση.
 Τα νέα αεροσκάφη είχαν υποβληθεί πάνω από 250 τροποποιήσεις, περιλαμβανομένης της σχεδίασης των νέων κινητήρων και ένα πρόσφατα ανακαινισμένο πιλοτήριο.
 Η μαζική παραγωγή άρχισε το 1983, έχοντας αναβαθμιστεί τα περισσότερα από τα Fougas  σε πρότυπα  Zukit και τα τελευταία αεροσκάφη παραδόθηκαν στη σχολή εκπαίδευσης της IAF το 1986.
 Τα Zukit συνεχίζουν το ρόλο τους σαν jet βασικής εκπαίδευσης, ένα ρόλο που θα παίζουν για πολύ καιρό ακόμη στο 21ο αιώνα.
 Η IAF τώρα ψάχνει για ένα αεροσκάφος που θα αντικαταστήσει το Zukit, αλλά έχει αποτύχει να βρει κάποιο ,κυρίως λόγω των νομισματικών περιορισμών.

Διευκρίνιση: Ισραηλινή  Βιομηχανία Αεροσκαφών Zukit
Τύπος: Διθέσιο εκπαιδευτικό βασικής και προηγμένης κατάρτισης.
Παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος: 2 x Turbomeca Marbore 6.
Απόδοση: ταχύτητα - 354 κόμβων, μέγιστη ταχύτητα - 378 κόμβων, ταχύτητα ανόδου - 3540 ft / λεπτό, ανώτατο όριο ύψους - 44300 ft, μέγιστη ακτίνα δράσης - 1250 χιλιόμετρα.
Βάρη: άδειο - 2550kg, μέγιστο απογείωση - 3100kg.
Διαστάσεις: εκπέτασμα - 12.20m, μήκος - 10.06m, ύψος - 2.80m.
Οπλισμός: 2 x 7,62 χιλιοστών όπλα στη μύτη, καλάθους ρουκετών και βόμβες.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
Απ: TZUKIT 1/48
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 29, 2008, 10:22:59 μμ »
Αλλο ένα κουκλί  ::love7::.
Μετά το Yak-15 του Βαγγέλη,τώρα το Magister!! Δύο από τα ελάχιστα κιτ τζετ αεροσκαφών που θα έπιανα να φτιάξω,παρουσιάζονται την ίδια μέρα στο φόρουμ! :twisted:
Με το καλό φίλε μου κι αν μπορείς,βάλε καμμιά φωτό του περιεχομένου του κιτ σου.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 29, 2008, 10:34:43 μμ »
Α, μάλιστα! Σπάνιο μοντέλο με πλούσια ιστορία και εν ολίγοις "ξεχασμένο". Οτι καλύτερο για εμένα όσον αφορά στην επιλογή θέματος. Και μάλιστα bonus και η επιχειρησιακή ιστορία του αεροσκάφους ::icon_thumright:: Φίλε zetman έχεις ήδη προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον μου. Καλή συνέχεια, θα παρακολουθώ στενά.

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 29, 2008, 10:40:38 μμ »
Και συνεχίζοντας την παρουσίαση,το  κιτ αποτελείται από:
10  vac-formed κομμάτια,
57 ρητίνης,
5 μεταλλικά,
μια μεγάλη καρτέλα χαλκομανιών για την διακόσμηση 5 Ισραηλινών,από το 1960 έως και το 1980 (tzoukit) και ένα του ακροβατικού τους σμήνους,καθώς 2 Γαλλικών,και 2 Φιλανδικών αρίστης ποιότητας με την υπογραφή της Microscale σχεδιασμένη από την Isra Decals.
Αν και για τη κατασκευή του tzoukit  απαιτείται ολόκληρη ανακατασκευή την οποία και θα παρουσιάζω σε στάδια γιατί δεν είναι ίδιο με το Fouga.

Και...η αρχή:

Ένα καλό βήμα πριν το κόψιμο των κομματιών από το φύλλο πλαστικού,είναι να μαρκάρουμε με ένα μαρκαδοράκι περιμετρικά ώστε να αποφύγουμε στραβοκοψίματα και πολύτιμο-δυστυχώς-χρόνο σε άσκοπα γεμίσματα με φύλλο πλαστικού και περιττό στοκάρισμα(αν και σε τέτοιου είδους μοντέλα δε το γλιτώνεις το άφθονο στοκάρισμα... :cry:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 29, 2008, 10:57:34 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους θερμά εκ των προτέρων και συνεχίζω:

Αυτός λοιπόν είναι ο κινητήρας(ένας εκ των δύο) marbore turbomeca που θα παρουσιάσω την scratch κατασκευή του:

Η αρχή έγινε επιστρατεύοντας από το πολύτιμο spare box έναν κινητήρα F-14 της hasegawa σε 1/72 που χρησιμοποιήθηκε το τελικό του σα βάση μετά από αρκετές εγχειρίσεις:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 29, 2008, 11:10:12 μμ »
Απίθανο θέμα!
Έχω ήδη δύο 72αράκια που έχουν... βαλτώσει και σίγουρα η κατασκευή σου θα παρακολουθείται στενά μπάς και τα ξαναπιάσω! Καλή συνέχεια! ::icon_thumright::

Υ.Γ. Κατα την ταπεινή μου γνώμη δέ χρειάζεται να μπείς στον έξτρα κόπο της μετατροπής σε Tzukit... :oops:
Υπάρχουν άφθονα πανέμορφα βαψίματα του Magister απο πάρα πολλούς χρήστες (των Ισραηλινών συμπεριλαμβανομένων!)
Στα γρήγορα βρήκα αυτό ::arrowdown::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 29, 2008, 11:20:03 μμ »
Έπειτα από πολύ ξενύχτι, τεράστια αποθέματα υπομονής και επιμονής τον τελείωσα και μένει να αποφασίσω αν θα τον "φορέσω" στο άφος ή τον τοποθετήσω σε trolley,δε ξέρω ακόμη...Για την κατασκευή του χρησιμοποίησα τόσα ετερόκλητα υλικά που η περιγραφή θα πιάσει 2 σελίδες,οπότε μια εικόνα 1000 λέξεις δε λένε;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 29, 2008, 11:27:31 μμ »
Φίλε αγριόγατε,σ'ευχαριστώ.
H φωτό του Togo έτσι;Τογκολέζικο...χμμμμμ,δεν ειν΄κακό.
Αρχικά ήθελα να το κάνω Μαροκινό αλλά...έλα ντε που με έτρωγε το χέρι μου.Όπως λένε και στη Θεσσαλονίκη:σαν το tzoukit...δεν έχει!
ʼσε που τελειώσαν και οι χαλκομανίες της max decals που είχαν φανταστικές επιλογές.Out of print μου λέει,μόνο σε 1/72

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 29, 2008, 11:44:03 μμ »
Καπάκι στην εξάτμιση scratchάρισα και την εξατμισούλα με ακροφύσιο από F-5A της Fujimi.Πλέγμα από τι άραγε;
Και για να μην αναρωτιέστε θα σας πω αμέσως.Πλαστικό το κύριο σώμα περασμένο στο dremelάκι (σαν τόρνο) και επικάλυψη με φύλλο αλουμινίου και πάνω του...τούλι από μπομπονιέρα που βρήκα στο επιθυμητό σχέδιο πλέγματος και "γάντι" στη κλίμακα.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 29, 2008, 11:56:35 μμ »
Αυτό κι αν είναι θέμα!!!
Τρία 72άρια στο στοκ,περισμένουν,με πρώτο ένα Togoλέζικο...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 30, 2008, 12:12:54 πμ »
Γιατί αυτό δεν είναι κουκλί;

ή αυτό:

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 30, 2008, 12:20:21 πμ »
απαιχτο θεμα οντως φιλε μου!!καλη συνεχεια ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 30, 2008, 12:48:37 πμ »
Και να φανταστείς Λεύτη ότι μόλις τώρα χάζευα το Α-10! Φανταστικό  :shock:
Να 'σαι καλά φίλε μου,τέτοια βλέπω και παίρνω κουράγιο να συνεχίσω.Όσο υπάρχουν ανήσυχα πνεύματα νέα θαύματα θα γεννιούνται!
Μια ερώτηση μόνο.Χρησιμοποιώ το image shack,δοκίμασα και τους 2 τρόπους..πώς γίνεται να ανοίγει όλη η εικόνα και όχι Thumbnail;

• Scale 1/35
  • *
Απ: FOUGA MAGISTER μετασκευή σε TZUKIT 1/48
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 30, 2008, 01:05:29 πμ »
Ο αληθινός marbore σε stand:

και "φορεμένος":

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 30, 2008, 01:25:30 πμ »
Καλή συνέχεια zetman, λέω κι εγώ τί είναι το zukit? :shock: Ευτυχώς οι πληροφορίες με διαφώτησαν πλήρως 8) Σε παρακολουθούμε ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 30, 2008, 10:54:41 πμ »
Ένα μικρό update,αποφάσισα να ανοίξω και κάποια panels με avionics:

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 30, 2008, 11:00:34 πμ »
Αν μπορείς, για καλύτερη εμφάνιση, ανέβαζε μικρότερες σε μέγεθος φωτό.
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 30, 2008, 11:04:29 πμ »
Φίλε μου την μετέτρεψα σε thumbnail,είναι καλύτερα έτσι;

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 30, 2008, 11:10:49 πμ »
Σπάνιο και ωράι θέμα!
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 30, 2008, 11:12:06 πμ »
Και μία άποψη όπως θα φαίνεται ο κινητήρας στα "σπλάχνα"του :

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 30, 2008, 11:13:36 πμ »
Zetman

Απίστευτη δουλειά έχεις κάνει!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 30, 2008, 11:17:08 πμ »
Φίλε μου την μετέτρεψα σε thumbnail,είναι καλύτερα έτσι;

Πολύ καλύτερα. Αν πάντως θέλεις να μικρύνεις πανεύκολα το μέγεθος των φωτογραφιών σου και χρησιμοποιείς για email το outlook express πες μου να σου πω τον τρόπο.

Καλή συνέχεια στο μοντέλο σου.  ::icon_thumright::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 30, 2008, 11:22:13 πμ »
Αμάν άνθρωπέ μου, όταν πατάς το γκάζι το πατάς και με τα δύο πόδια! Πότε τα έκοψες, πότε τα έφτιαξες; :shock:

Προβλέπεται συγκλονιστική συνέχεια. Ο κινητήρας από τι υλικό είναι;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 30, 2008, 11:50:17 πμ »
Καλημέρα gk και προκρούστη,σας ευχαριστώ.
Τώρα τι να σας πώ για τον κινητήρα...κατά βάση πλαστικός.Είναι ένα κομμάτι μεγέθους 3cm,που φοράει πάνω από 100 ετερόκλητα κομμάτια από περισσεύματα άλλων κιτ κομμένα και ραμμένα σύμφωνα με τις φωτό και τα blueprints του πραγματικού.Τα βασικά είναι:
To τελικό μέρος ενός κινητήρα από F-14 tomcat της hasegawa,το fan του ιδίου,αμέτρητα κομμάτια πλαστικών λωρίδων της evergreen,και υγρό στόκο Mr.Surfacer 500 gunze...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 30, 2008, 11:52:41 πμ »
Thanx Gets

Tags: magister Fouga