Αποστολέας Θέμα: Σχετικά με τα χρώματα  (Αναγνώστηκε 1590 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ndragonlord

• ~NON SERVIAM~
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μάνδρα Αττικής
Σχετικά με τα χρώματα
« στις: Ιουλίου 25, 2008, 02:52:47 μμ »
Μια απορία που έχω αν μπορεί να την λύσει κάποιος.Ο πατέρας μου έχει μαγαζί που πουλάει και χρώματα,συγκεκριμένα είναι της εταιρίας Carmyco και περιλαμβάνει πλαστικά,βερνικοχρώματα αλλά και "σύριγγες" χρωμάτων.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο από αυτά τα χρώματα για τα μοντέλα?
Oh you sweet love in despair,Unmask your face of sorrow and care!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Σχετικά με τα χρώματα
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 25, 2008, 04:52:01 μμ »
τι σύστασης είναι τα χρώματα αυτά?
ότι κι αν είναι πάντως, θεωρητικά η απάντηση είναι "ΝΑΙ"
εφόσον πρώτα κάνεις δοκιμές και βρεις την κατάλληλη αραίωση, διαδικασία/τεχνική, εργαλεία κλπ. για να το βάψεις.
προσωπικά έχω βάψει πλαστικό μοντέλο απόμη και με χρώματα ακρυλικά αυτοκινήτου, διπλής επίστρωσης (αυτά με το πολύ ισχυρο διαλυτικό), χωρίς κανένα πρόβλημα.
 ::salut::
καλή τύχη
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Ndragonlord

• ~NON SERVIAM~
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μάνδρα Αττικής
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 25, 2008, 09:44:21 μμ »
Δηλαδή?Έχουμε πλαστικά(υδροδιαλυτά),λαδομπογιές(διαλυτές με white spirit ή διαλυτικό νίτρου) και από ότι ξέρω οι σύριγγες χρησιμοποιούνται στα πλαστικά.
Oh you sweet love in despair,Unmask your face of sorrow and care!

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 25, 2008, 10:06:30 μμ »
Τα λεγόμενα "πλαστικά" τα ξεχνάς καθότι είναι φτιαγμένα για πορώδεις επιφάνειες (τοίχους) ενώ τις λαδομπογιές μπορείς υπο προυποθέσεις να τις χρησιμοποιήσεις αλλά έχε υπόψιν σου ότι είναι φτιαγμένα για να καλύπτουν και να προστατεύουν επιφάνειες και όχι απλά να "χρωματίζουν". Χρειάζονται πολλά αραιωμένα χέρια (με αερογράφο - το πινέλο το ξεχνάς) και ίσως τότε να μή σου καλύψουν γραμμώσεις και άλλες λεπτομέρειες. Πάντως και η χρωματική γκάμα (εκτός απο τα βασικά - ασπρα/μαύρα/κόκκινα κλπ) είναι μάλλον άσχετη με το μοντελισμό, οπότε δέ βλέπω το λόγο γιατί να κάτσει κάποιος να παιδεύεται... :roll:
Οι σύριγγες απ'οσο ξέρω είναι χρωστικές για να δώσεις "τόνους" στα "πλαστικά" - δέν ξέρω άν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε λαδομπογιές αλλά και πάλι...

Tags: