Αποστολέας Θέμα: GraphoTech GP-130 και να φτύνει......  (Αναγνώστηκε 2795 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
GraphoTech GP-130 και να φτύνει......
« στις: Ιουλίου 22, 2008, 01:05:43 μμ »
καλησπέρα φίλοι μου.
Στην τελευταία συνάντηση μου μίλησα με τον Λευτερη και μου εδωσε αρκετες πληροφοριες ( σε ευχαριστώωωω  ::icon_thumright::)
Το θεμα ειναι στον Αερογραφο μου Grapho Tech GP-130 που εχω μεν πανω απο 10 χρονια...αλλα λίγο ειναι χρησιμοποιημενος.
Κατά την πρότη προσπάθεια μου να βάψω δεν εμεινα ευχαριστημένος και ενω πέτυχα σχετικά λεπτή γραμμή 2mm σπάνιο πράγμα μεχρι στιγμής
δεν κατάφερα να αποφύγω τα φτυσίματα περιμετρικά της γραμμής.
Το κομπρεσερ ειναι το SILAIR 15C και ανάμιξα το χρώμα της Grunze ακριλικό με ισοπροπυλική αλκοόλη. Τελειο αποτέλεσμα σαν διάλυμα.
ξεκίνησα την δοκιμη με 50-50% και μετά ανέβηκα στο 40% χρωμα - 60% ισοπροπυλική αλκοόλη.
με το που μπάινει στον αερογράφο... παρουσίασε τα πρώτα φτυσίματα
 λες και το χρώμα δεν το εχει αναμίξει.
παραθέτω φωτό μπας και μου πέιτε καμια ιδεα.
τα αποτελέσματα σε Φυλο πλαστικου.

[imgt]http://i274.photobucket.com/albums/jj243/divex77/DSC02317.jpg[/imgt] [imgt]http://i274.photobucket.com/albums/jj243/divex77/DSC02318.jpg[/imgt]

ελπίζω δε απόψεις
Να ευχαριστήσω για μια αλλη φορα τον Λευτερη που μου εδωσε πολύτιμες λεπτομέριες.... που ουτε καν τις γνώριζα.
 ::icon_thumright:: :mrgreen: ::salut::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
Απ: Grapho Tech GP-130 και να φτύνει......
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 22, 2008, 03:50:07 μμ »
Δημήτρη από όσο μπορώ να δώ από τις φωτογραφίες το πρόβλημα είναι στην αραίωση και πιθανόν σε συνδιασμό με την πίεση του αέρα.Χρησιμοποίησε το διαλυτικό της Tamiya για τα ακρυλικά και της Xtracolor για τα σμάλτα και παίξε λίγο με την πίεση και την απόσταση από την επιφάνεια ψεκασμού.Δώσε και λίγο προσοχή στα βιδωτά μέρη του αερογράφου σου βάζωντας γράσο ή βαζελίνη σε όλα πριν βιδώσεις.Επειδή έχω τον ίδιο και παραπάνω χρόνια από εσένα σε διαβεβαιώ ότι το 1 χιλιοστό δέσμη με σωστή αραίωση το έχει για πλάκα και για μεγάλη διάρκεια από το πρώτο μπούκωμα ::icon_thumright::.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
Απ: Grapho Tech GP-130 και να φτύνει......
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 22, 2008, 04:20:22 μμ »
Καλησπέρα συντοπίτη...
Νομίζω με θυμασαι που τα λέγαμε το σάββατο.
Πάντως δεν ξέρω.... θα το προσπαθήσω και με ΑΖΑΧ....μπας και πετυχω κάτι καλυτερο.
Δεν ξέρω..θα το δοκιμάσω.
Με βλεπω να αγοραζω διαλυτικό το σάββατο παλι.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Tags: graphotech