Αφου λοιπον ξεπεταξαμε τον Τιγρη (και ηρεμησε το νευρικο μας συστημα) και με αφορμη το GB του ARC για Α-7/F-8, ειπα να ξεκινησω την κατασκευη του διθεσιου ΤΑ-7 συνδιαζοντας το κιτ της Hasegawa και τη ρητινενια μετατροπη της RVHP.
Αφου λοιπον ανοιξα το κουτι με τα κομματια ρητινης (και μου γυρισε το ματι!!!!!) ξεκινησα με τα βασικα. Πρωτα καθαριζουμε τα δυο μισα της ατρακτου. Ο μονος ευκολος τροπος για να γινει αυτο ειναι με μια λιμα να τριμαρουμε την περισευουμενη ρητινη, και μετα απλωνοντας ενα ντουκοχαρτο σε επιπεδη επιφανεια, βαζουμε το μοντελο επανω και αρχιζουμε να το τριβουμε με μαλακες κινησεις. Σκοπος μας ειναι οχι να φαμε πολυ ρητινη αλλα να δημιουργησουμε λειες επιφανειες κολλησης.

Μολις τελειωσουμε με αυτο το σταδιο, προχωραμε με γερη δοση καφε στην...πτερυγα:. Παρακατω μπορειτε να δειτε τις διαφορες που υπαρχουν στην πτερυγα του μονοθεσιου απο το διθεσιο Α-7 (αυτο για του τολμηρους που θελουν να κανουν την μετατροπη μονοι τους.....χαχαχαχα το αλλο με τον τοτο το ξερετε

)

Οπως βλεπετε, οιδιαφορες ειναι οι εξης: η προεκταση του καθετου σταθερου εχει μικροτερο μηκος στο διθεσιο απο το μονοθεσιο, ενω χαρακτηριστικη ειναι και η μεγαλυτερη καμπουρα στην ενωση πτερυγας και ατρακτου. Σιγουρα οι πιο εμπειροι μοντελιστες μπορουν να κανουν τις αλλαγες αυτες με εποξικο στοκο...αλλα ειναι λιγουλακι ταλαιπωρια.
Στο επομενο σταδιο καθαριζουμε παλι την πτερυγα με την ιδια μεθοδο οπως τα κομματια της ατρακτου, και αφαιρουμε το κομματι ρητινης που υπαρχει απο το καλουπωμα.

Κατοπιν ετοιμαζουμε εποξικη κολλα δυο συστατικων...(τι μποχα και αυτη θεε μου!!!). Ο λογος που δεν χρησιμοποιουμε κολλα στιγμης ειναι γιατι με την εποξικη εχουμε ενα περιθωριο χρονου για να ευθυγραμισουμε τα κομματια μεταξυ τους. Αν βαζαμε κολλα στιγμης και η κολληση δεν ειναι εκει που πρεπει υπαρχει κινδυνος να σπασουμε τα ρητινενια κομματια κατα την αποκολληση.

Σειρα τωρα εχει ο αεραγωγος. Παλι καθαριζουμε το κομματι ρητινης οπως πιο πανω, και με εποξιη κολλα κολλαμε την ρητινη στο πλαστικοκομματι του κιτ.

Στο επομενο σταδιο θα ασχολειθω με το πιλοτηριο......επειδη το ρητινενιο κομματια δεν εχει ικανοποιητικη λεπτομερεια....σκεφτομαι να χρησιμοποιησω τα βελτιωτικα της Aires (ρητινενιο πιλοτηριο). Θα κανω τις δοκιμες και θα σας ενημερωσω. Αυτα για την ωρα.....παω για χαπακια μου