Αποστολέας Θέμα: Κυπριακό T34/85  (Αναγνώστηκε 4398 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Λοχίας (ΤΘ)

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Επί των ίππων
  • IPMS 916
Κυπριακό T34/85
« στις: Ιουλίου 19, 2008, 10:44:48 μμ »
Mε αφορμή το βιβλίο που κυκλοφόρησε για τα τεθωρακισμένα στην Κύπρο (μου άρεσε γιατί έχει αρκετές και έγχρωμες μάλιστα φωτογραφίες, χώρια το ιστορικό ενδιαφέρον) σε συνδυασμό με κάποια παλιά και καλά αρθράκια στα ΝΕΑ της IPMS μου άνοιξε η όρεξη να φτιάξω ένα Κυπριακό Τ34/85 και τώρα έρχεται η ερώτηση κρίσεως:

ΠΟΣΑ και ΠΟΙΑ κιτ πρέπει να σφάξω για να φτιάξω ένα Κυπριακό Τ34/85?

Δηλαδή ποιο κιτ της αγοράς είναι πλέον ενδεδειγμένο για το συγκεκριμένο τύπο? Μήπως πρέπει να κάνω συνδυασμούς (άλλο για τον πύργο, άλλο για το σκάφος)? Έχω ακούσει ότι κάποια είχαν τροχούς από Τ55(??)

Και περαιτέρω, τί παίζει από aftermarket για ερπύστριες, πυροβόλο, σχάρες, κλπ?

Επειδή είμαι πανάσχετος από Β' ΠΠ και ο,τιδήποτε εκτός Ελλάδος κάνω έκκληση στο λαό!

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: Κυπριακό T34/85
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 21, 2008, 02:41:06 μμ »
δυστηχως δεν εχω δει τις φωτο του βιβλιου για να σου απαντησω και οσον αφορα τα κυπριακα Τ-34 δεν υπαρχει και πολυ υλικο απο φωτο.και γω εχω σκοπο καποια στιγμη να το επιχειρησω αμα βρεθουν τα παραπανω!!!λεω για το κιτ της hobyboss στην  1/48 :evil:

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 21, 2008, 03:02:56 μμ »
Λοχια για Τ34/85 παιζουν τα παντα απο aftermarket.Πριν απο καποιες μερες βρηκα στο youtube ενα βιντεο τραβηγμενο απο Τουρκο που εδειχνε διαφορα ελληνοκυπριακα οχηματα αιχμαλωτισμενα σε ενα παρκο της Λευκωσιας ειχε και Τ34.Ισως μια αναζητηση εκει; Θα το κοιταξω και θα σου πω.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • IPMS 916
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 21, 2008, 06:19:30 μμ »
Ευχαριστώ κκ. Sluff και αρχιλοχία (τα σέβη μου).
Δεν κοίταξα τους κανόνες του forum αλλά η λογική λέει ότι δεν μπορώ να ποστάρω φωτογραφίες από το βιβλίο... Πάντως το βρήκα πολύ ενδιαφέρον, αν εξαιρέσεις ότι πάει στα 12 ευρώ  :cry: Με αυτο και με τα ΝΕΑ νομίζω ότι μαζεύονται κάποιες φωτό για να κάνει κανείς αξιοπρεπώς τη δουλειά του.

Συγνώμη που δεν διευκρίνισα εξ υπαρχής - με ενδιαφέρει αποκλειστικά η 1/35. Αν υποπέσει τίποτα στην αντίληψή σας στο μέλλον κάντε έναν κόπο - εγώ δεν βιάζομαι, έχω και άλλα κιτ για φτιάξιμο.

Εκείνο το βιντεάκι πολύ ωραίο μου ακούγεται - τί θα μπορούσα άραγε να βάλω στο ψαχτήρι του YouTube για να το βρώ?

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 21, 2008, 07:07:09 μμ »
στην 1/35 η revell πρεπει να το βγαζει αλλα δεν ξερω τι παιζει απο λεπτομερεια.......
ποιο βιντεακι εννοεις?? ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 21, 2008, 07:08:11 μμ »
οοοοοπα τωρα το ειδα sorry!

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • IPMS 916
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 21, 2008, 07:31:38 μμ »
XO XO XO ! Σχωρεμένος! :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 21, 2008, 09:56:31 μμ »
Γενικά η φάση με τα Τ-34-85 είναι λίγο μπερδεμένη αφού παρήχθησαν σε τόσα μοντέλα και εξήχθησαν σε τόσες χώρες.Το 1960 δέχτηκαν το πρώτο τους lifting και το ΄69 το δεύτερο.Τα Κυπριακά προέρχονταν από την πρώην Γιουγκοσλαβία.Τώρα κατά πόσο είχαν εκμοντερνιστεί δεν γνωρίζω.Αν δεν υπάρχει ακριβής φωτό από το πρωτότυπο δεν νομίζω να αμφισβητήσει κάποιος την ιστορική ακρίβεια του μοντέλου που θα φτιάξεις.Επίσης έχεις pm σχετικά με το ερώτημά σου.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 21, 2008, 10:35:44 μμ »
Το βιντεο που σου ελεγα ειναι αυτο ασχετα απο τις μ@λ@..... που λενε και γραφουν οι ηλιθιοι

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • IPMS 916
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 22, 2008, 08:11:43 μμ »
Κουφό! Μόλις έκανα κλικ στο βίντεο εξαφανίστηκε! Τί τρέχει άραγε? Τέλος πάντων θα ψαχουλέψω το YouTube μήπως προκύψει.

Δυστυχώς υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες από τα πρωτότυπα! :evil:
Βασικά αυτό είναι καλό αλλά τώρα δεν μπορώ να αυτοσχεδιάσω!

Στην Κύπρο έφτιαξαν πρόσφατα ένα μουσείο που έχει Τ34 και το γνωστο τούρκικο Μ47. Αν ποτέ εντοπίσω πού βρίσκεται θα πάω επί τόπου. Το θέμα είναι ποιά κιτ κυκλοφορούν στην αγορά (injection)

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 22, 2008, 11:04:22 μμ »
Στείλε μου το email για στο στείλω σαν συνημμένο το .pdf που σου έλεγα.Επίσης ότι άλλο θες και το έχω ευχαρίστως να σου το στείλω.Το έχω κατεβάσει από torrent.Πάντως πιστεύω ότι με ένα Τ 34-85 late version (1944) θα είσαι κομπλέ.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 23, 2008, 08:16:32 πμ »
Φίλε μου Λοχία καλημέρα  :wink:  Σχετικά με το Τ-34 που θέλεις να κάνεις κυπριακό....Λοιπόν ενα πολύ καλό κιτ για "βάση" είναι το Τ-34 της Dragon με το χαρακτηριστικό "N.V.A." δλδ North Vietnam Army που έχει πολλές απο τις λεπτομέρειες για να γίνει κυπριακό. Ενα σημαντικό είναι οι "ανάμικτες" εδαφιαίες ρόδες (ακτινωτές και μή) που είχαν τα κυπριακά  ::icon_thumright::  Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι οτι τα κυπριακά είχαν στον πύργο Browning .50cal για αντιαεροπορική και μή χρήση  :wink: :wink:  Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια είναι οτι μερικά κυπριακά είχαν αμερικάνικους ασυρμάτους με την κεραία στο πίσω δεξί μέρος του πύργου....
 Έχω κάποια βιβλία με φώτο απο "Αττίλες" και θυμάμαι οτι υπάρχουν μερικά Τ-34, βέβαια ασπρόμαυρες αλλά είναι σχετικά καθαρές  :wink: :wink:
Τώρα απο aftermarket για 1/35 Τ-34 υπάρχει πάααρα πολύ "πράγμα"  :wink: :wink: μέχρι και p.e. για εσωτερικά του πύργου  :mrgreen: :mrgreen:
Η Jorbi Rubio "βγάζει" μια εκπληκτική κάννη για το 85αρι  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • IPMS 916
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 25, 2008, 06:58:22 μμ »
Φίλοι  μου σας ευχαριστώ όλους για τη συνδρομή. Νομίζω ότι έχω τώρα τις πληροφορίες που χρειάζομαι για να ξεκινήσω δηλ. να εντοπίσω τι κιτ της dragon, να δω αν χρειάζεται aftermarket και να τσεκάρω με το μουσείο στην Κύπρο για έξτρα υλικό.

Ευχηθείτε μου καλή επιτυχία! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος s.alex

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 26, 2008, 03:24:29 μμ »
Αγαπητέ φίλε σου εύχομαι καλή τύχη στην αναζήτηση του κίτ της dragon, είναι κυριολεκτικά σπανιότατο!!!
Έαν το βρείς έχε υπόψην σου τα ακόλουθα, οι τροχοί θέλουν άνοιγμα της οπής τους, διότι δεν εφαρμόζουν στους άξονες και πολύ καλά, μεγάλη προσοχή να είναι στην ίδια εθυεία. Πολλά κομμάτια του κίτ αναφέρονται σε βορειοβιετναμικά, σομαλικά οχήματα και δεν υπήρχαν στα Κυπριακά. Το βιβλίο είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και αξίζει τα λεφτά του.
Καλή επιτυχία
(ευελπιστώ ότι μέσα στον Αύγουστο θα έχω φωτό από εναπομείνοντα κυπριοακά άρματα, θα δούμε).

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 26, 2008, 10:54:39 μμ »
Βασίλειε σου έστειλα με email το βιβλίο του S. Zaloga που σου υποσχέθηκα.Ενημέρωσέ με σε παρακαλώ εάν το έλαβες για να ξέρω αν χρειάζεται να το ξαναστείλω.

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • IPMS 916
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 28, 2008, 05:49:41 μμ »
Αγαπητέ φίλε σου εύχομαι καλή τύχη στην αναζήτηση του κίτ της dragon, είναι κυριολεκτικά σπανιότατο!!!
Έαν το βρείς έχε υπόψην σου τα ακόλουθα, οι τροχοί θέλουν άνοιγμα της οπής τους, διότι δεν εφαρμόζουν στους άξονες και πολύ καλά, μεγάλη προσοχή να είναι στην ίδια εθυεία. Πολλά κομμάτια του κίτ αναφέρονται σε βορειοβιετναμικά, σομαλικά οχήματα και δεν υπήρχαν στα Κυπριακά. Το βιβλίο είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και αξίζει τα λεφτά του.
Καλή επιτυχία
(ευελπιστώ ότι μέσα στον Αύγουστο θα έχω φωτό από εναπομείνοντα κυπριοακά άρματα, θα δούμε).

Χρησιμότατη αυτή η πληροφορία και σε ευχαριστώ  ::icon_thumright:: Καλά που μου το είπες, να χτυπήσω κατ' ευθείαν e-bay. Αυτό μπορεί να αργήσει κανένα δίμηνο βέβαια, ένεκα η φορτωμένη πιστωτική, αλλά πάντως αν σταθώ τυχερός θα ενημερώσω πάραυτα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 28, 2008, 06:35:10 μμ »
Καλησπέρα φίλοι μου  :wink:  Μετά απο μια μικρή έρευνα βρήκα ορισμένα tips σχετικά με τα κυπριακά Τ-34....Λοιπόν υπήρχαν γύρω στα 13 (15 σύμφωνα μ' άλλες πηγές), τα περισσότερα ήταν βαμμένα με "ρωσσικό πράσινο" λόγω πρώην Γιουγκοσλάβικης χρήσης τους ενώ τουλάχιστον 4 ήταν βαμμένα με παραλλαγή Dessert yellow + Dark sand με Olive green. Τα "1111" και "1220" ήταν βαμμένα μονόχρωμμα "ρωσσικό πράσινο" με τον 2ο εδαφιαίο τροχό "ακτινωτό" ενώ οι υπόλοιποι ήταν "μασίφ". Όλα τα υπόλοιπα είχαν ακτινωτούς τροχούς  :!: :!: 
Ολα μα όλα είχαν έστορα με .50cal Browning στον πύργο στην δεξιά θυρίδα και είχαν θυρεό την ελληνική σημαία εκατέρωθεν του πύργου. Ολα είχαν κεραία ασυρμάτου στο πίσω μέρος του πύργου αλλά κανένα "φόρτωμα". Διατηρούσαν το πολυβόλο ρωσικής προέλευσης στο πήγμα τους.
 Κατα τον "Αττίλα 2" σχεδόν τα μισά και παραπάνω ήταν ακινητοποιημένα λόγω μηχανικών προβλημάτων  :cry: :evil: :evil:
Το μουσείο τώρα όπου βρίσκονται κυπριακά αλλά και ενα Μ-113 και ενα Μ-47 πρώην τουρκικά βρίσκεται στην Λευκωσία και η είσοδος κοστίζει 6 ευρώ  :wink: :wink:

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • IPMS 916
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 29, 2008, 06:55:00 μμ »
Βασίλειε σου έστειλα με email το βιβλίο του S. Zaloga που σου υποσχέθηκα.Ενημέρωσέ με σε παρακαλώ εάν το έλαβες για να ξέρω αν χρειάζεται να το ξαναστείλω.

Φίλε σου απάντησα σχετικά, με e-mail, την Κυριακή. Δεν ξέρω αν το έλαβες?

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • IPMS 916
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 29, 2008, 07:03:16 μμ »
1. ΜΟΥΣΕΙΟ : Τον Οκτώβριο θα κατέβω Κύπρο και το θέμα του μουσείου με Ε-Ν-Δ-Ι-Α-Φ-Ε-Ρ-Ε-Ι σε βαθμό πέλεκυς 1 ! Ξέρει κανείς διεύθυνση?

2. Μου αρέσει που προκύπτουν πληροφορίες στην πορεία. Μήπως θέλει κανείς να φέρω εκείνο το βιβλίο΄στην επόμενη συνάντηση στην Αργυρούπολη να δείτε τί υλικό παίζει? Νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον. Αν ψήνεται κανείς πείτε μου.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 10, 2008, 01:47:02 πμ »
Βασιλάκη πες αλεύρι.......για τσέκαρε μια δημιουργία του Μπάμπη Δρίζου σε κάποιο ξένο site: http://www.track-link.net/gallery/1309  :wink:

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • IPMS 916
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 10, 2008, 12:02:38 μμ »
Ωπα! Έχεις δίκιο, και να σκεφτείς ότι το έχω το τεύχος 3/98 των ΝΕΩΝ.

Και τώρα που ξαναδιάβασα το άρθρο προκύπτει ότι το Τ34/85 Μοd. 1944 της DRAGON που πήρα θέλει νέους εδαφικούς και νέους εξαεριστήρες οροφής πύργου...

Στο ψάξιμο πάλι λοιπόν... :(

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 10, 2008, 04:44:52 μμ »
Aπο οσα εχω διαβασει ειχαν παραληφθει 30-32 Τ-34,οι αριθμοι κυκλοφοριας ηταν τριψιφιοι,και ειχαν παραληφθει απο Τσεχοσλοβακια

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 10, 2008, 07:35:14 μμ »
As mas pi kapios sinadelfos pou vrisketai auto to mousio, prin fiko apo tin Kipro to 94 den ipirxai
polemiko mousio oute gia dikma  :(
Μοντελιστής από Αμερική

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 11, 2008, 12:37:29 πμ »
Aπο οσα εχω διαβασει ειχαν παραληφθει 30-32 Τ-34,οι αριθμοι κυκλοφοριας ηταν τριψιφιοι,και ειχαν παραληφθει απο Τσεχοσλοβακια

Απλά θα χρειαστείς κάποιους εδαφικούς από Τ-34/76 ( ή SU-122 ) και κάποιους από Τ-55 ή Τ-62.Πάντως πιστεύω ότι αν χρησιμοποιήσεις μόνο από τα δεύτερα δεν θα 'χεις πρόβλημα ( κάτι σαν τα Βορειοβιατναμέζικα ).

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • IPMS 916
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 11, 2008, 05:49:34 μμ »
As mas pi kapios sinadelfos pou vrisketai auto to mousio, prin fiko apo tin Kipro to 94 den ipirxai
polemiko mousio oute gia dikma  :(

Το μουσείο ΘΑ φταχτεί στη Λεμεσσό. Έχουν εκδοθεί οι σχετικές διαταγές από το ΓΕΕΦ και το υλικό συγκεντρώνεται αλλά ο αρμόδιος εκτίμησε ότι μπορεί να πάρει και μια διετία! Υποθέτω ότι μια καλή πηγή για να ενημερωθούμε όταν προκύψει, θα είναι η ιστοσελίδα της Εθνοφρουράς (www.army.gov.cy) στο τμήμα της Διεύθυνσης Ιστορίας της ΕΦ...

Tags: