Αποστολέας Θέμα: Ένα εναλλακτικό υλικό για στοκάρισμα  (Αναγνώστηκε 16106 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
Ένα εναλλακτικό υλικό για στοκάρισμα
« στις: Ιουλίου 19, 2008, 10:34:06 πμ »
Ενταξει λοιπον.Ξερω οτι ειναι προκλητικο αυτο που λεω γιατι ισως το στοκαρισμα ειναι η πιο βαρετη διαδικασια,τουλαχιστον για μενα.Καταρχην να σας πω οτι χρησιμοποιω αυτη την τεχνικη εδω και δυο χρονια χωρις κανενα προβλημα.Επισης δεν ειναι δικια μου ιδεα πρεπει να το ομολογησω.Το ειδα καποια στιγμη στο site της Ipms Στοκχολμης (http://www.ipmsstockholm.org/magazine/2000/01/stuff_eng_tech_dentistry.htm) και απλα το εκανα πιο συγκεκριμενο στο μυαλο μου και το υιοθετησα αμεσως.Τριβω τα ματια μου απο τοτε καθε φορα που το χρησιμοποιω.Σας μιλαω για μια διαδικασια το πολυ πεντε λεπτων.Ριξτε αν θελετε μια ματια στο site μεχρι να γραψω εγω τα υπολοιπα γιατι ειμαι και λιγο εκνευριστικα αργος στο γραψιμο.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Ένα εναλλακτικό υλικό για στοκάρισμα
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 19, 2008, 10:40:15 πμ »
ΚΕΡΙ... Αλλά πιό? Το είχα δοκιμάσει στα Canadair μου, αλλά μάλλον λόγω μη σωστού κεριού, έφαγα περισσότερη ώρα να το φέρω εκεί που πρέπει, από το να το στόκαρα κανονικά(παραβλέπουμε το γεγονός ότι το τρίψιμο θα εξαφάνιζε τα υπερυψωμένα πριτσίνια...)

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 19, 2008, 10:46:00 πμ »
ΚΕΡΙ... Αλλά πιό? Το είχα δοκιμάσει στα Canadair μου, αλλά μάλλον λόγω μη σωστού κεριού, έφαγα περισσότερη ώρα να το φέρω εκεί που πρέπει, από το να το στόκαρα κανονικά(παραβλέπουμε το γεγονός ότι το τρίψιμο θα εξαφάνιζε τα υπερυψωμένα πριτσίνια...)

Υπάρχει το κερί που χρησιμοποιούν οι χρυσοχόοι γιά την κατασκευή καλουπιών.Εύκολη καί φτηνή λύση.Είναι όμως ελαφρώς ελαστικό καί χαράσεται με το παραμικρό.

Σήμερα στο καφέ θα φέρω ένα μικρό κομμάτι να το δείτε.Τώρα το αν μπορεί γιά αυτή την διαδικασία,είναι άλλο θέμα.

Πάντως σαν πρόταση πρέπει να δοκιμαστεί. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 19, 2008, 10:53:57 πμ »
Ο τυπος αναφερει γενικα οδοντιατρικο κερι.Να σας πω καταρχην πως τα κερια που χρησιμοποιουνται σε ενα οδοντοτεχνικο εργαστηριο,μονο κερια δεν ειναι.Απλα τους εχει μεινει το ονομα απο καποτε.Ειναι 100% συνθετικα με πολυ συγκεκριμενες ιδιοτητες το καθενα.Απλα ο τροπος που λιωνουνε και ξανασκληραινουνε μοιαζει με αυτον του κεριου.Το καλυτερο λοιπον απο ολα αυτα τα κερια για την περιπτωση μας ειναι το κερι ανασυστασης κατα τη γνωμη μου.Θα σας γραψω λιγο ποια ειναι η χρηση του στην οδοντοτεχνικη για να αρχισετε να καταλαβαινετε τι εννοω.Αφου εχουμε φτιαξει τη γυψινη απομιμηση ενος δοντιου για διαφορους λογους αυτο μπορει να εχει υποσκαφες τρυπουλες ανωμαλιες και διαφορα αλλα.Με το συγκεκριμενο κερι κλεινομε ολες αυτες τις ανωμαλιες για ομαλοποιηθει η επιφανεια του.Σας θυμιζει τιποτα?Και τωρα θα μου πειτε πως το κερι ειναι μαλακο,μπορει να λιωσει τα μοντελα μας θελουμε να τα κρατησουμε για χρονια και θα εχετε και τα δικια σας.Το μονο που μπορει να σας αποτρεψει απο αυτη την τεχνικη ειναι ο φοβος για την αντοχη του κεριου στο χρονο.Παρακατω θα σας γραψω για τις φυσικες ιδιοτητες αυτου του κεριου για να μην προβληματιζεστε.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 19, 2008, 11:14:02 πμ »
Το συγκεκριμενο κερι ανασυστασης ειναι τοσο σκληρο σε θερμοκρασια περιβαλλοντος που οση δυναμη και αν ασκηθει επανω του δεν μπορει να το παραμορφωσει στο ελαχιστο παρα μονο να το σπασει.Μπορει επισης να χαραχθει με αιχμηρο εργαλειο αλλα οχι να τριφτει.Ιδιοτητες δηλαδη που ταιριαζουν περισσοτερο με το πλαστικο των μοντελων μας παρα με το στοκο,πραγμα που νομιζω οτι ειναι καλο.Επισης η θερμοκρασια στην οποια λιωνει ειναι πολυ υψηλη,καμμια σχεση με το φυσικο κερι.Αυτη τη στιγμη δεν θυμαμαι ακριβως,αλλα να σας πω το εξης.Το επομενο σταδιο στο εργαστηριο απο αυτο που σας περιεγραφα πριν ειναι να βουτηξουμε το γυψινο δοντι με το κερι ανασυστασης σε αλλου ειδους λιωμενο κερι,του οποιου η θερμοκρασια κρατιεται σταθερη με ειδικη συσκευη στους 90 βαθμους Κελσιου.Αυτη η ενεργεια δεν εχει καμμια συνεπεια για το κερι ανασυστασης.Αρα καταλαβαινετε πως μεχρι τους 90 βαθμους δεν υπαρχει κανενας λογος ανησυχιας για το μοντελο μας που εχει πανω αυτο το κερι.Παρακατω θα σας γραψω δυο λογια για την τεχνικη αν και ειναι πολυ πολυ ευκολη.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 19, 2008, 11:36:10 πμ »
Τα μονα που χρειαζομαστε ειναι το κερι ανασυστασης,μια πηγη φλογας(εγω χρησιμοποιω μια λυχνια οινοπνευματος,απλα και μονο γιατι την εχω,οχι για καποιο ιδιαιτερο λογο) και ενα οδοντιατρικο λεκρον.Το τελευταιο ειναι ενα πολυ απλο και φτηνο εργαλειο που θα ελεγα οτι μοιαζει με τα δικα μας κοπιδια απλα δεν κοβει τοσο πολυ(ιδιοτητα που θα τη χρειαστουμε στη συνεχεια).Ζεσταινουμε το λεκρον στη φλογα και οπως ειναι καυτο το ακουμπαμε στο κερι.Αυτο θα λιωσει τοπικα και μια ποσοτητα λιωμενου κεριου θα επικαθισει στο λεκρον.Αυτοματως και ενω το κερι ειναι ακομη σε υγρη κατασταση το απλωνουμε κατα μηκος του κενου που θελουμε να καλυψουμε.Εδω θελει λιγο προσοχη να αφηνουμε το κερι να τρεχει χωρις να ακουμπαμε το λεκρον στο πλαστικο γιατι η θερμοκρασια του ειναι μεγαλη και μπορει το πλαστικο να λιωσει.Συνηθως μια φορα φτανει αλλα αν χρειστει επαναλαμβανουμε.Αφου στερεοποιηθει το κερι(το πολυ 30 δευτερα) το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι να ξυσουμε το κερι που περισσευει(το πολυ 10 δευτερα) ετσι ωστε να εχουμε το επιθυμητο αποτελεμα.Εδω χρησιμευει η ιδιοτητα του λεκρον που αναφερω πιο πανω.Το λεκρον ειναι φτιαγμενο για να ξυνει το κερι και αυτο ακριβως κανει χωρις να πειραζει το πλαστικο.Ετσι λοιπον εχουμε μια επιφανεια τελεια και λεια οπως ακριβως θα ειχαμε και με το στοκο αλλα πολυ πιο απλα και παρα πολυ πιο γρηγορα

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 19, 2008, 11:54:20 πμ »
τα πλεονεκτηματα αυτης της τεχνικης για μενα ειναι
-ταχυτητα.το πολυ σε πεντε λεπτα εχετε τελειωσει ενα ολοκληρο μοντελο
-ευκολια.ξεχαστε το ντουκοχαρτοκαι το τριψιμο και τις ωρες αναμονης για το στοκαρισμα
-ευελιξια.ποσες φορες δεν προσπαθησαμε ολοι μας να κλεισουμε κενα σε δυσπροσιτα σημεια και να σπασουμε μετα το κεφαλι μας με το ντουκοχαρτο
-μικρο κοστος.το κερι και το λεκρον το πολυ να κοστιζουν 15 ευρω και η ποσοτητα αρκει το λιγοτερο για 100 μοντελα
   Ξερω οτι σας ξενιζει λιγο σαν ιδεα αλλα γυριστε πισω και θυμηθειτε τι σκεφτηκατε οταν μαθατε οτι στο μοντελισμο χρησιμοποιειται στοκος.Αξιζει να το δοκιμασετε εστω σε ενα παλιο μοντελο.Χρησιμοποιω την τεχνικη εδω και δυο χρονια σε πανω απο δεκα μοντελα η φιγουρες και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Ευχαριστως να σας απαντησω σε οποιαδηποτε απορια.δεν ξερω αν τα εγραψα κατανοητα αλλα ειμαι μοντελιστης και οδοντοτεχνιτης οχι φιλολογος

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 19, 2008, 11:58:27 πμ »
Το συγκεκριμενο κερι ειναι φτιαγμενο για να ξυνεται οποτε δε θα δυκολευτεις καθολου να το φερεις εκει που πρεπει.Επισης θα εκπλαγεις για το ποσο ευκολα μπορεις να επαναχαραξεις εκεινη τη γραμμωση που χαθηκε κατα τη διδικασια.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 19, 2008, 12:02:47 μμ »

Υπάρχει το κερί που χρησιμοποιούν οι χρυσοχόοι γιά την κατασκευή καλουπιών.Εύκολη καί φτηνή λύση.Είναι όμως ελαφρώς ελαστικό καί χαράσεται με το παραμικρό.

Σήμερα στο καφέ θα φέρω ένα μικρό κομμάτι να το δείτε.Τώρα το αν μπορεί γιά αυτή την διαδικασία,είναι άλλο θέμα.

Το κερι των χρυσοχόων δεν ειναι κακο αλλα εχεις δικιο.Ειναι πιο κατι ιδιοτητα που δεν την εχει το κερι ανασυστασης και χαρασσεται πιο ευκολα.Δεν το εχω δοκιμασει σε μοντελο αλλα το εχω δουλεψει στο εργαστηριο οποτε θα συμφωνησω απολυτα

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 19, 2008, 12:04:10 μμ »

Το κερι των χρυσοχόων δεν ειναι κακο αλλα εχεις δικιο.Ειναι πιο κατι ιδιοτητα που δεν την εχει το κερι ανασυστασης και χαρασσεται πιο ευκολα.Δεν το εχω δοκιμασει σε μοντελο αλλα το εχω δουλεψει στο εργαστηριο οποτε θα συμφωνησω απολυτα
ειναι πιο ελαστικο ιδοτητα...

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 19, 2008, 12:22:08 μμ »
Γίνεται αυτόματα νέο θέμα...

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 19, 2008, 12:29:59 μμ »
Παντως και για αρνητικα σχολια εδω ειμαστε.απο την αντιθεση των ιδεων προκυπτει η συνθεση νεων

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 19, 2008, 04:26:39 μμ »
ειδατε που σας ελεγα οτι με τον φιλο θα βγαλουμε λαυρακι ακομα δεν μπηκε στο φορουμ και το εσκασε το πρωτο  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 19, 2008, 04:35:33 μμ »
Καλώς ήρθες και από μένα Γιώργο!  ::salut::

Τα μονα που χρειαζομαστε ειναι το κερι ανασυστασης.... και ενα οδοντιατρικο λεκρον.

Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται!  ::icon_thumright::

Θα ήθελα να το δοκιμάσω. Από μπορούμε να προμηθευτούμε τα παραπάνω υλικά?

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 19, 2008, 04:50:53 μμ »
Με την ευκολία χρήσης του και την ταχύτητά του ΟΚ.
Από συστολή και διαστολή,πως τα πάει? Μήπως με τον καιρό ξεραίνεται και μαζεύει?
Η συμπεριφορά του στα χρώματα και τα βερνίκια,πως είναι? Μήπως τα επηρεάζει με το πέρασμα του χρόνου?

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 19, 2008, 05:49:09 μμ »
Καλώς ήρθες και από μένα Γιώργο!  ::salut::

Τα μονα που χρειαζομαστε ειναι το κερι ανασυστασης.... και ενα οδοντιατρικο λεκρον.

Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται!  ::icon_thumright::

Θα ήθελα να το δοκιμάσω. Από μπορούμε να προμηθευτούμε τα παραπάνω υλικά?

Υπαρχουν πολλα καταστηματα εμποριας οδοντοτεχνικων και οδοντιατρικων υλικων στην Αθηνα αλλα και σε ολη την Ελλαδα.Μπορειτε επισης να μπειτε σε ενα οδοντοτεχνικο εργαστηριο και να τους ζητησετε να σας τα παραγγειλουν.Δε νομιζω να σας το αρνηθουν.Παραθετω δυο καταστηματα στην Πατησιων που δεν ειναι ακριβα και εχουν και μεγαλη ποικιλια.
www.nds.gr
www.novadental.gr
Καλες εταιρειες τετοιων κεριων ειναι κατα τη γνωμη μου οι:Renfert,Bredent,Yeti dental και Dentaurum.Εγω χρησιμοποιω το κερι ανασυστασης της τελευταιας.Σε περιπτωση που πεσετε πανω σε κανενα βλαχοευρωπαιο και κανει οτι δεν καταλαβαινει τι του ζητατε, στα αγγλικα λεγεται Block-out Wax.Στα παραπανω καταστηματα θα βρειτε και τα λεκρον.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 19, 2008, 06:20:13 μμ »
Με την ευκολία χρήσης του και την ταχύτητά του ΟΚ.
Από συστολή και διαστολή,πως τα πάει? Μήπως με τον καιρό ξεραίνεται και μαζεύει?
Η συμπεριφορά του στα χρώματα και τα βερνίκια,πως είναι? Μήπως τα επηρεάζει με το πέρασμα του χρόνου?

Πρακτικα μιλωντας θα πω οτι στα μοντελα που το εχω χρησιμοποιησει μεσα σε δυο χρονια δεν εχω παρατηρησει καποια διφοροποιηση.Επισης σε καποια κερινα δοντακια που μου εχουν ξεμεινει απο τη σχολη,εδω και δεκα χρονια δεν παρατηρω κανενα ραγισμα η κατι που να με προβληματιζει.
Θεωρητικα μιλωντας υπαρχουν δυο ειδων συστολες διαστολες.η γραμμικη και η κατ΄ογκο.Η πρωτη δε μας ενδιαφερει εδω, η δευτερη παρατηρειται σε δυο εκδοχες.Η τηξης-πηξης και η μεταβολης θερμοκρασιας που αλλαζει την ταχυτητα κινησης των μοριων ενος υλικου.Οσον αφορα την πρωτη οτι διαφοροποιηση εχουμε κατα τη τηξη η πηξη,γινεται αντιληπτη εκεινη την ωρα αφου το κερι λιωνει και ξανασκληραινει σε δευτερολεπτα.Αρα αυτη την προσπερναμε.Οσο για τη δευτερη το φαινομενο γινεται πιο εντονο οταν η θερμοκρασια φτανει στα ορια λιωσιματος και παγωματος ενος υλικου.Το οριο κρυσταλλοποιησης δεν το γνωριζω αλλα πιστεψε με ειναι πολλους βαθμους κατω απο το μηδεν.Το οριο τηξης ειναι πανω απο 90 βαθμους.Οποτε στις θερμοκρασιες περιβαλλοντος δεν εχουμε σοβαρες διαφοροποιησεις.τι εννοω με το σοβαρες?Τα ποσοστα διαστολης των οδοντιατρικων υλικων ειναι περιπου απο 0,05%-0,3% σε συνθηκες περιβαλλοντος.Οποτε σε ενα μοντελιστικο κενο παχους 1 χιλ. καταλαβαινεις οτι η διαστολή δεν προκαλεί πρόβλημα.
τωρα για το αν ξεραίνεται το κερί δεν είναι υδρόφιλο υλικό δηλαδή δεν απορροφά υγρασία άρα και δεν αποβάλλει. αυτό το κάνει αδιάβροχο υλικό με συνέπεια να μην επηρεάζεται απο χρώματα ή βερνίκια.
και τώρα ουσιαστικά μιλώντας μήπως ξέρουμε  τι θα γίνει με το στόκο μετά απο είκοσι χρόνια;; μήπως οι χαλκομανίες παλιώσουν πιο γρήγορα απο το κερί;; ή ίσως το άσπρο σμάλτο κιτρινίσει ακόμη πιο γρήγορα;; δεν μπορώ να σου πω σίγουρα τι θα γίνει μετά απο δέκα χρόνια, να μην σε πάρω στο λαιμό μου αλλά οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές.

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 19, 2008, 06:24:22 μμ »
Με μη υδρόφιλα χρώματα? πχ σμάλτα? Επηρεάζεται από διαλυτικά τύπου white spirit, ή στην χειρότερη νίτρου?

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 19, 2008, 06:30:25 μμ »
δεν απορροφα κανενος ειδους υγρασια και δεν ειναι θεωρητικο.Εγω βαφω τα μοντελα μου με σμαλτα γιατι αντε να βρεις στην Καρδιτσα ακρυλικα.Επισης το wash το κανω με λαδι και White spirit και παλι δεν εεχω προβλημα.Τωρα για το νιτρο με επιασες αδιαβαστο.Σιγουρα δεν το απορροφα αλλα δεν ξερω μηπως το συγκεκριμενο διαλυτικο επιτιθεται με καποιον αλλο τροπο στο κερι.Δεν το εχω χρησιμοποιησει δε γνωριζω

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 19, 2008, 08:07:31 μμ »
Αυτο το κερι σε τι μορφη ειναι στο κουτι του ??
Το λεκρον τι ειναι ?? Υπαρχει καμια φωτο να το δουμε ??

Και κατι αλλο αν δεν σε κουραζω ....... αυτο το περνεις απο την αρχικη του συσκευασια με το ζεσταμενο απο τη φλογα λεκρον και το βαζεις επανω στο μοντελο ??

Ευχαριστω !

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 19, 2008, 08:14:18 μμ »
ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρον!!! νομίζω ότι πρέπει να το κάνουμε beta-test γρήγορα!

σε ευχαριστούμε!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 19, 2008, 08:21:32 μμ »

Και κατι αλλο αν δεν σε κουραζω ....... αυτο το περνεις απο την αρχικη του συσκευασια με το ζεσταμενο απο τη φλογα λεκρον και το βαζεις επανω στο μοντελο ??

Ευχαριστω !
δε με κουραζεις καθολου.Ειλικρινα τιμη μου.αυτο ακριβως κανεις.ζεσταινεις το λεκρον,το ακουμπας πανω στο κερι ετσι ωστε να παρεις μια ποσοτητα και την αφηνεις πανω στο μοντελο.Μολις το συνηθισεις λιγο θα παιρνεις αρκετο κερι και θα κινεις το λεκρον κατα μηκος της γραμμης ωστε να αφηνεις μια γραμμη κεριου μεσα και πανω στο κενο σου.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 19, 2008, 08:31:04 μμ »
ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρον!!! νομίζω ότι πρέπει να το κάνουμε beta-test γρήγορα!

σε ευχαριστούμε!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::salut::
ευχαριστω για τα καλα σας λογια, αλλα απο οτι καταλαβα εδω στο Forum ολοι βοηθανε τους παντες,οποτε δε χρειαζονται.Να στε καλα

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 19, 2008, 09:02:53 μμ »

Ευχαριστω !
δε με κουραζεις καθολου.Ειλικρινα τιμη μου.αυτο ακριβως κανεις.ζεσταινεις το λεκρον,το ακουμπας πανω στο κερι ετσι ωστε να παρεις μια ποσοτητα και την αφηνεις πανω στο μοντελο.Μολις το συνηθισεις λιγο θα παιρνεις αρκετο κερι και θα κινεις το λεκρον κατα μηκος της γραμμης ωστε να αφηνεις μια γραμμη κεριου μεσα και πανω στο κενο σου.

Με τρομάζει λιγάκι η ιδέα του καυτού "λέκρον" κοντά στις επιφάνειες του μοντέλου... ::mpr::
ʼν είναι εύκολο μπορείς να βάλεις κάποια φωτό απο μοντέλο (άβαφτο φυσικά!) στοκαρισμένο με αυτό το τρόπο? Και απο το "λέκρον"?

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 19, 2008, 10:41:55 μμ »

Ευχαριστω !

Με τρομάζει λιγάκι η ιδέα του καυτού "λέκρον" κοντά στις επιφάνειες του μοντέλου... ::mpr::
ʼν είναι εύκολο μπορείς να βάλεις κάποια φωτό απο μοντέλο (άβαφτο φυσικά!) στοκαρισμένο με αυτό το τρόπο? Και απο το "λέκρον"?

αυτο ειναι το κυρτο λεκρον.τιποτα το φοβερο.Τομεγεθος του ειναι περιπου οσο του X-acto

και σε αυτη τη συσκευασια συνηθως ειναι τα οδοντιατρικα κερια.

Τωρα οσο για φωτο απο δικο μου μοντελο σε αυτη τη φαση ειναι λιγο δυσκολο.Δεν εχω τραβηξει ποτε φωτο απο μοντελα μου οποτε δεν εχω καμμια.Υποσχομαι ομως πως οταν η επομενη κατασκευη φτασει σε αυτο το σταδιο θα τραβηξω και θα τις ανεβασω.Παντως αν θες τη γνωμη μου το θεμα δεν ειναι τι καταφερνω εγω με αυτη την τεχνικη αλλα οτι ο καθενας μπορει να καταφερει αυτο που θεωρει τελειο με πολυ λιγοτερο κοπο

Tags: