Αποστολέας Θέμα: Χμμμ, αερογραφος + Κομπρεσερ  (Αναγνώστηκε 17918 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
Χμμμ, αερογραφος + Κομπρεσερ
« στις: Ιουλίου 15, 2008, 09:26:30 μμ »
Τελικα οτι ''κοροϊδευεις'' το λουζεσαι. Αυτο ισχυει απολυτα στην περιπτωση μου. Το ομολογω, βαρεθηκα τα πινελα, εχω γλυκαθει με το θεμα αερογραφου και το τι μπορεις να κανεις με αυτον και εχω αρχισει να κανω τα πρωτα βηματα για αγορα αερογραφου και κομπρεσερ (Ας με συγχωρησουν οι Yiannis L και Starfighter). Εχω ψαξει οοοοολα τα αναλογα θεματα αλλα εχω αποριες. Δεν θελω να δωσω πολλα λεφτα για αρχη τουλαχιστον, δηλαδη μεχρι 250 Ευρω και για τα 2 πολυτιμα αντικειμενα. Εχουμε και λεμε λοιπον,

1) Καταρχας οι αερογραφοι αναρροφησης και βαρυτητας τι διαφορες εχουν περα των προφανων? Δηλαδη για να γινω συγκεκριμενος, για ακρυλικα χρωματα που εχω σκοπο να μεταπεσω, τι ειδους αερογραφοι ειναι πιο βολικοι? Ή δεν παιζει κανενα ρολο αυτο?

2) Ψαχνω τη δουλεια για να αγορασω καποιο μοντελο Graphotech, τους ειδα και απο κοντα. Ο 727 μου ακουγεται καλος με μπεκ 0.3 mm, οπως επισης και ο 723 με 0.2 mm (?), αλλα επισης και ενας τριτος της παρεας (δεν θυμαμαι ακριβες μοντελο) βαρυτητας με 3 μπουκαλακια διαφορετικης χωρητικοτητας με κουμπωτο μπεκ 0.3 mm. Και οι 3 κατω απο 90 Ευρω. Ποιον μου προτινετε απο τους 3  :?: :roll: (Βαφω μονο 72αρια αεροπλανα τζετ) Τα μπεκ ειναι ακριβως οσα προαναφερονται, δηλαδη αν λεει οτι ειναι 0.2 mm ειναι οντως τοσο? Θα μπορω να πετυχω ψιλη δεσμη με τους παραπανω με σωστη αραιωση-πιεση?

3) Απο κομπρεσερ σκεφτομαι καποιο απλο με λιγο θορυβο σχετικα. Ειδα 2 στο Λαροζα, το ενα στα 129 Ευρω και το αλλο στα 145 κομπλε με ολα τα extra, χωρις φιαλη βεβαια με μονη διαφορα αναμεσα στα 2 ο θορυβος, χωρις να ειναι δυνατος και στις 2 περιπτωσεις. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν θα με βολεψουν τουλαχιστον στα πρωτα βηματα με τον αερογραφο. Αν δουλευουν για 20 λεπτα περιπου, θα προλαβαινω να βαφω τιποτα ή θα ειμαι ολο στο περιμενε να κρυωσει :?: (1/72 ειπαμε) Επισης ποση ωρα περιπου κανουν για να κρυωσουν?

4) Μπορει να ειναι χαζη ερωτηση αλλα επειδη ειμαι εντελως ασχετος μη γελασετε,  μπορει να προσαρμοστει ανεμιστηρακι (απο Η/Υ) στο κομπρεσερ για να κρυωνει, ή με χρηση επιτραπεζιου ανεμιστηρα που να εστιαζει στο κομπρεσερ και να το ψυχει?

5) Προφανως θα χρειαστει να αγορασω εξτρα σωληνακι για τη συνδεση αερογραφου-κομπρεσερ γιατι δεν παρεχεται ετσι???

6) Βερνικια θα μπορω να ψεκαζω με τον αερογραφο ή θα υπαρχει κανενα προβλημα? Φανταζομαι αν ναι, θα θελει πααααααααααρα πολυ αραιωμα.

7) Το μπεκ του αερογραφου θελει ιδιαιτερη φροντιδα σιγουρα και Χαλαει ευκολα. Να παρω μηπως και ενα ακομη για καβατζα?

8 ) Παραλλαγες free-hand θα μπορεσω να κανω για να εχω και το σβησιμο που κανει ο αερογραφος με τα υποψηφια μοντελα που ανεφερα στην ερωτηση 2? Αλλιως, με blue-tac μπορεις να καταφερεις ενα υποφερτό σβησιμο στην παραλλαγη βαφοντας καθετα?

9) Ασχετη ερωτηση...επειδη δεν ειχε τυχει ως τωρα να αγορασω κατι μοντελιστικο σε περιοδο εκπτωσεων, γινονται εκπτωσεις σε αυτα...μπας και με βολεψει περισσοτερο μια αγορα τωρα.

Ομολογω πως δεν το περιμενα αυτο απο εμενα  ::glossa:: :mrgreen: . Ειχα βαλει στο ματι τον 727 γιατι εχω ακουσει παρα πολυ καλα λογια αλλα μολις ειδα και τους αλλους καταμπερδευτηκα.

Συγνωμη για την εκταση του ποστ και αν σας κουρασα αλλα εχω ''ψηθει'' και θελω να μαθω καποια πραγματα.

Δωστε μου τα φωτα σας παλικαρια  ::salut::

Υ.Γ.: Αν γινοταν ομαδικη θα τσιμπαγα ανετα εναν Evolution. 110 ευρω δεν ειχε περιπου και ειναι κορυφαιος?  :D
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: Χμμμ, αερογραφος + Κομπρεσερ
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 15, 2008, 10:09:40 μμ »
κι εγω ομοιοπαθης ειμαι,ακριβως ιδια περιπτωση!!!περιμενω με αγωνια τις απαντησεις στις αποριες(μας) ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Moufas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Stonecity
    • http://www.opelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 15, 2008, 11:03:19 μμ »
Blue tack και μπούρδες ..... με 0.3 κάνω ότι ελεύθερο χέρι θες στην 1/72. Πρακτική, σωστή αραίωση και πίεση στο κομπρεσέρ.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 16, 2008, 12:21:12 πμ »
5) Προφανως θα χρειαστει να αγορασω εξτρα σωληνακι για τη συνδεση αερογραφου-κομπρεσερ γιατι δεν παρεχεται ετσι???

ναι θα πρεπει να αγορασεις ενα, περι τα 15-20 εχει ενα σπιραλ,το "πανινο" ειναι πιο φθηνο νομιζω....
σχετικο θεμα με καλωδια παροχης αερα εδω :arrow: http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=8902.0

Παράθεση
9) Ασχετη ερωτηση...επειδη δεν ειχε τυχει ως τωρα να αγορασω κατι μοντελιστικο σε περιοδο εκπτωσεων, γινονται εκπτωσεις σε αυτα...μπας και με βολεψει περισσοτερο μια αγορα τωρα.

δε νομιζω να ισχυουν οι εκπτωσεις στα μοντελομαγαζα :roll:

Παράθεση
6) Βερνικια θα μπορω να ψεκαζω με τον αερογραφο ή θα υπαρχει κανενα προβλημα? Φανταζομαι αν ναι, θα θελει πααααααααααρα πολυ αραιωμα.

θα μπορεις,ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ μετα ομως :!:

παντως αερογραφοι πωλουνται κι απο μελη του club ριξε βλεφαρο :wink:

:arrow: http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=9257.0
 :arrow: http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=5790.0
 :arrow: http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=5316.0

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 16, 2008, 09:20:19 πμ »
Ευχαριστω για τις απαντησεις αρχηγε  ::icon_thumright::

Εχω αλλη μια ερωτηση, ανταλλακτικα θα χρειαστω σιγουρα καποια στιγμη ή με καταλληλη φροντιδα μπορει και οχι?
Και ποια ειναι τα εξαρτηματα που χρειαζονται αλλαγμα συνηθως?
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 16, 2008, 09:27:59 πμ »
Καλά ξεμπερδέματα Νώντα!

Περιμένω την πρώτη αερογραφική δουλειά σου.

Starfighter μετά την διαγραφή του felix από το κόμμα, μας βλέπω λιγότερους - έως και... εξωκοινοβουλευτικούς...

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 16, 2008, 09:32:09 πμ »
Καλά ξεμπερδέματα Νώντα!

Περιμένω την πρώτη αερογραφική δουλειά σου.

Starfighter μετά την διαγραφή του felix από το κόμμα, μας βλέπω λιγότερους - έως και... εξωκοινοβουλευτικούς...

Για την πρωτη δουλεια αργουμε παρα πολυ. Θα τον λιωσω πρωτα τον αερογραφο στον πειραματισμο  :mrgreen:
Ελπιζω να πανε ολα καλα  ::eusa_pray::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος psilos

• Προσπαθώ...
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 16, 2008, 12:03:41 μμ »
Blue tack και μπούρδες ..... με 0.3 κάνω ότι ελεύθερο χέρι θες στην 1/72. Πρακτική, σωστή αραίωση και πίεση στο κομπρεσέρ.

!!!!    :shock:  :shock:  :shock: μήπως παραδίδεις ιδιαίτερα μαθήματα σε "κουλομαρίες";;; (για μένα μιλάω!)
Ολα είναι δρόμος

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 16, 2008, 12:40:07 μμ »

Εχω αλλη μια ερωτηση, ανταλλακτικα θα χρειαστω σιγουρα καποια στιγμη ή με καταλληλη φροντιδα μπορει και οχι?

αν τον προσέχεις τον αερογράφο το πιθανότερο είναι να μη χρειαστείς ανταλλακτικά μεσοπρόθεσμα-μακροπρόθεσμα. Συνήθως χρειαζόμαστε ανταλλακτικό για το μπεκ ή τη βελόνα μιας και αυτά είναι τα πιο ευαίσθητα εξαρτήματα του αερογράφου αλλά κατά τη γνώμη μου δε χρειάζεται να τα αγοράσεις εξαρχής....
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Moufas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Stonecity
    • http://www.opelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 16, 2008, 02:40:29 μμ »

!!!!    :shock:  :shock:  :shock: μήπως παραδίδεις ιδιαίτερα μαθήματα σε "κουλομαρίες";;; (για μένα μιλάω!)

Ότι θες υπάρχουν και καλύτερα ταλέντα από εμένα εδώ. Δεν είναι τπτ τραγικό ο αερογράφος.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 16, 2008, 10:15:32 μμ »

αν τον προσέχεις τον αερογράφο το πιθανότερο είναι να μη χρειαστείς ανταλλακτικά μεσοπρόθεσμα-μακροπρόθεσμα. Συνήθως χρειαζόμαστε ανταλλακτικό για το μπεκ ή τη βελόνα μιας και αυτά είναι τα πιο ευαίσθητα εξαρτήματα του αερογράφου αλλά κατά τη γνώμη μου δε χρειάζεται να τα αγοράσεις εξαρχής....
Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 17, 2008, 01:28:30 πμ »

Γενικά είναι όπως τα λέει ο Παναγιώτης... έχω Badger 200 αγορασμένο την ίδια μέρα που κυκλοφόρησε το 1 τεύχος του Modelling (1989) και δέν χρειάστηκε ποτέ τίποτα! Αντίθετα ένα αντίγραφο του Olympos 101 (σάν τον 727 που αναφέρεις) που πήρα μερικά χρόνια μετά, στο μήνα έμεινε απο μπέκ... Θέλω να πώ πώς δέν αρκεί μόνο να προσέχεις εσύ αλλα να αντέχουν και τα υλικά... :wink:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 17, 2008, 01:40:23 πμ »
Και για κομπρεσέρ γνώμη μου είναι καλύτερα να πάρεις ένα καλό μιά φορά παρά ενα τώρα προσωρινά και άλλο αργότερα!
Το κομπρεσέρ είναι μιά επένδυση που αντανακλά και στη ποιότητα των βαψιμάτων που θα κάνεις αφού δέν αρκεί μόνο ο καλός αερογράφος...

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 17, 2008, 02:44:45 πμ »
Να προσθεσω κι εγω το κατιτις μου απο την μικρη πειρα που εχω με αερογραφους..
Τυγχανει να εχω και τους δυο τυπους(gravity fed και αναρροφησης)οποτε στο ερωτημα σου ως προς την επιλογη του ενος εκ των δυο,προσωπικα θα σου ελεγα να κοιταξεις για τον πρωτο...
Οι κυριοτεροι λογοι που εχω σταματησει να χρησιμοποιω τον αναρροφησης ειναι οι εξης.
1.Η σπαταλη χρωματος....
Υπαρχει μεγαλη αποσταση μεταξυ του μπεκ και του σημειου που τραβαει το χρωμα ο αερογραφος.Αναμεσα τους παρεμβαλεται ενα σωληνακι αρκετα μεγαλης διατομης με αποτελεσμα την στιγμη που βλεπεις οτι τελειωνει το χρωμα και σταματας το βαψιμο,χανεις αρκετο χρωμα που ηδη υπαρχει μεσα στο σωληνακι...
Ασε που υπηρξαν φορες που,γερνοντας τον αερογραφο,σταματησε να τραβαει το χρωμα που μαζευτηκε στην μια πλευρα του δοχειου(ενω το σωληνακι τραβουσε απο την απεναντι πλευρα) με αποτελεσμα να μου κανει και φτυσιματα...
Στον βαρυτητας δεν υπαρχει περιπτωση να συμβει αυτο.
2.Η ευκολια με την οποια βαζεις το χρωμα(και αραιωνεις ταυτοχρονα) στον αερογραφο "βαρυτητας"(η συμπληρωνεις πριν ακομα σου τελειωσει).
Σκεψου οτι υπαρχουν περιπτωσεις που απλα ηθελα...μια σταγονα χρωμα ακομα.
Στον βαρυτητας..απλα εριξα απο πανω ΜΙΑ σταγονα και συνεχισα χωρις να σταματησω να βαφω...
Στον αναρροφησης,επρεπε να σταματησω,να αφησω καπου τον αερογραφο,να ξεβιδωσω την φυαλη,να βαλω την δεκαπλασια ποσοτητα,να ξαναβιδωσω την φυαλη και να συνεχισω ελπιζοντας να μην εχει πηξει το χρωμα στο μπεκ....και να μου φτασει...
3.Η ευκολια στο καθαρισμα
Δεν υπαρχει τπτ πιο βαρετο απο το να καθαριζεις τον αερογραφο σου μετα απο καθε χρηση.
Καποια κομματια που καθαριζεις ειναι κοινα και στους δυο(μπεκ,βελονα και ολο το κινητο συστημα).
Ειναι,για εμενα τουλαχιστον,οτι πιο βαρετο να χρειαζεται να καθαριζω και σωληνακια,βαζακια,καπακια κλπ...
4.Προσωπικα με εχει βολεψει περισσοτερο σαν ογκος και χειρισμος.Τον βαρυτητας πολλες φορες τον ακουμπαω στο κιτ και βαφω χωρις να εχω το βαζακι απο κατω να εμποδιζει

Να εφτιαχνες 35αρια αρματα η διοραματα(εκει εχει περιοριστει κι ο δικος μου αναρροφησης),να σου πω οκ,εκει θελεις μια αλφα ποσοτητα χρωματος που θα βολευε ενα μεγαλο δοχειο(πολλοι κρατανε τα αδεια γυαλινα μπουκαλακια χρωματων για ακριβως αυτην την χρηση)..αλλα για 72αρακια..τι να σου πω,δεν ξερω. :roll:
Για βαλε μια φωνη και στους 72αρηδες ταχυδακτυλουργους να σου πουνε τι χρησιμοποιουν κι εκεινοι.. :wink:
Ελπιζω να μην σε κουρασε το μικρο μου ποστ!!! :oops: :oops: :oops: :mrgreen:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 17, 2008, 10:13:30 πμ »
Χωρίς καμία διάθεση κόντρας (κουβέντα κάνουμε! 8) ) αλλά ως φάν των αναρρόφησης θα προσπαθήσω να αντικρούσω τα προβλήματα που αναφέρεις... :wink:

1.Η σπαταλη χρωματος....
Υπαρχει μεγαλη αποσταση μεταξυ του μπεκ και του σημειου που τραβαει το χρωμα ο αερογραφος.Αναμεσα τους παρεμβαλεται ενα σωληνακι αρκετα μεγαλης διατομης με αποτελεσμα την στιγμη που βλεπεις οτι τελειωνει το χρωμα και σταματας το βαψιμο,χανεις αρκετο χρωμα που ηδη υπαρχει μεσα στο σωληνακι...
Ασε που υπηρξαν φορες που,γερνοντας τον αερογραφο,σταματησε να τραβαει το χρωμα που μαζευτηκε στην μια πλευρα του δοχειου(ενω το σωληνακι τραβουσε απο την απεναντι πλευρα) με αποτελεσμα να μου κανει και φτυσιματα...
Στον βαρυτητας δεν υπαρχει περιπτωση να συμβει αυτο.
Σπατάλη υπάρχει γιατί δέν έχεις μάθει ακόμα τα "χούγια" του αερογράφου! Οταν τον δουλέψεις κάμποσες φορές θα μπορέσεις να υπολογίσεις πόσο χρώμα χρειάζεσαι για κάθε περίπτωση. Πρέπει να συνυπολογιστούν διάφοροι παράγοντες όπως το χρώμα (π.χ. άλλη καλυπτικότητα έχει το άσπρο και άλλη το μαύρο), η αραίωση,η πίεση, το υπόστρωμα κ.α. πράγματα που φυσικά ισχύουν και για τους δύο τύπους αερογράφων. Επίσης γιατί σταματάς όταν δέ βλέπεις χρώμα στο μπουκαλάκι? Αφού ξέρεις πώς έχει κι άλλο μέσα στο σώμα! Σάν τη ρεζέρβα στα τεπόζιτα... :mrgreen:
Και για το πρόβλημα με το χρώμα που μαζεύεται στην άλλη πλευρά του μπουκαλιού η λύση είναι αυτό το κυπελάκι! ::arrowdown::

Παράθεση
2.Η ευκολια με την οποια βαζεις το χρωμα(και αραιωνεις ταυτοχρονα) στον αερογραφο "βαρυτητας"(η συμπληρωνεις πριν ακομα σου τελειωσει).
Σκεψου οτι υπαρχουν περιπτωσεις που απλα ηθελα...μια σταγονα χρωμα ακομα.
Στον βαρυτητας..απλα εριξα απο πανω ΜΙΑ σταγονα και συνεχισα χωρις να σταματησω να βαφω...
Στον αναρροφησης,επρεπε να σταματησω,να αφησω καπου τον αερογραφο,να ξεβιδωσω την φυαλη,να βαλω την δεκαπλασια ποσοτητα,να ξαναβιδωσω την φυαλη και να συνεχισω ελπιζοντας να μην εχει πηξει το χρωμα στο μπεκ....και να μου φτασει...
Το θέμα λύνεται με το παραπάνω κυπελάκι!

Παράθεση
3.Η ευκολια στο καθαρισμα
Δεν υπαρχει τπτ πιο βαρετο απο το να καθαριζεις τον αερογραφο σου μετα απο καθε χρηση.
Καποια κομματια που καθαριζεις ειναι κοινα και στους δυο(μπεκ,βελονα και ολο το κινητο συστημα).
Ειναι,για εμενα τουλαχιστον,οτι πιο βαρετο να χρειαζεται να καθαριζω και σωληνακια,βαζακια,καπακια κλπ...
Όντως έχεις περισσότερα εξαρτήματα για καθάρισμα άλλα δέν είναι και τίποτα τραγικό 2 λεπτά περισσότερα...

Παράθεση
4.Προσωπικα με εχει βολεψει περισσοτερο σαν ογκος και χειρισμος.Τον βαρυτητας πολλες φορες τον ακουμπαω στο κιτ και βαφω χωρις να εχω το βαζακι απο κατω να εμποδιζει
Αντιθέτως εγώ τον αφήνω και πατάει στο βαζάκι του και είναι μιά χαρά... ο βαρύτυτας όμως είτε θα τοποθετηθεί λοξά (λογω της σωλήνας του αέρα) με κίνδυνο να χυθεί χρώμα απο το κυπελάκι, είτε πρέπει να του έχεις μια βάση/κρεμάστρα! Επίσης το να "πατάει" στη κορώνα του για μένα εμπίπτει στη κατηγορία του "ζείν επικυνδύνως"! ::glossa::
Σίγουρα πάντως μιά κρεμάστρα είναι πολύ χρήσιμο αξσουάρ και για τους δύο τύπους!

Το πρόβλημα που έχουν όλοι οι βαρύτητας που έχω δοκιμάσει και θεωρώ πολύ πιό σοβαρό απο τα προαναφερθέντα, είναι πώς λόγω ακριβώς της βαρύτητας, συσσωρεύεται έστω μιά ελάχιστη ποσότητα χρώματος στο μπέκ... Αποτέλεσμα μόλις πατήσεις τη σκανδάλη να φτύνει! Η μόνη λύση που μπορώ να φανταστώ είναι να μή ρίχνεις τη πρώτη "τουφεκιά" πάνω στο μοντέλο αλλά και να κάνεις γρήγορα ψεκάσματα ώστε να μή προλάβει να συσσωρευτεί ξανά χρώμα στη μύτη... ::mpr::
Πολύ αγχωτική διαδικασία (τουλάχιστον για εμένα) με αποτέλεσμα το μοναδικό "βουλάτο" βάψιμο που έκανα, να γίνει με τον πιστό μου Badger 200 και το 0,7 του... Πολύ πιό χρονοβόρα διαδικασία αλλά το στομάχι μου δέν έγινε κόμπος! :oops:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 17, 2008, 10:20:19 πμ »
Παράθεση
Αντιθέτως εγώ τον αφήνω και πατάει στο βαζάκι του και είναι μιά χαρά... ο βαρύτυτας όμως είτε θα τοποθετηθεί λοξά (λογω της σωλήνας του αέρα) με κίνδυνο να χυθεί χρώμα απο το κυπελάκι, είτε πρέπει να του έχεις μια βάση/κρεμάστρα! Επίσης το να "πατάει" στη κορώνα του για μένα εμπίπτει στη κατηγορία του "ζείν επικυνδύνως"! ::glossa::
Σίγουρα πάντως μιά κρεμάστρα είναι πολύ χρήσιμο αξσουάρ και για τους δύο τύπους!

Παρανόησις... λές ότι ακουμπάς τη "μύτη" του αερογράφου στο κίτ και εγώ έλεγα για να τον ακουμπήσεις στο πάγκο... :oops:
Τές πά ::glossa:: με το κυπελάκι που ανέφερα δέν έχεις τον όγκο του μπουκαλιού να σε εμποδίζει και μπορείς να πλησιάσεις πιό κοντά στο κίτ! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 17, 2008, 10:44:04 πμ »
Ως επίσης φαν των αερογράφων αναρρόφησης, θα συμφωνήσω με τον φίλο Wildcat σε όσα πιο πάνω ανέφερε ενώ θεωρώ ως μεγαλύτερο μειονέκτημα των αερογράφων βαρύτητας (τουλάχιστον για free hand βάψιμο αεροσκαφών που με αφορά) το εξής:

Το πρόβλημα που έχουν όλοι οι βαρύτητας που έχω δοκιμάσει και θεωρώ πολύ πιό σοβαρό απο τα προαναφερθέντα, είναι πώς λόγω ακριβώς της βαρύτητας, συσσωρεύεται έστω μιά ελάχιστη ποσότητα χρώματος στο μπέκ... Αποτέλεσμα μόλις πατήσεις τη σκανδάλη να φτύνει!

Τα υπόλοιπα υπέρ και κατά των δύο τύπων αερογράφων δεν τα θεωρώ ιδιαίτερης σημασίας για την επιλογή τύπου αερογράφου.
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 17, 2008, 11:21:48 πμ »
+1 στε όσα αναφέρει ο jogiav και επιπλέον να προσθέσω οτι οι αερογράφοι αναρόφησης λόγω ακριβώς της μεγαλύτερης ποσότητας χρώματος που μπορούν να πάρουν, χρησιμεύουν και σε άλλες δουλειές (βάφουμε και κανα φτερό αυτοκινήτου αμα λάχει......)

Τέλος όπως ξέρετε οι Badger αλλά και οι  Iwata (τουλάχιστον ο ecloipse BCS που έχω ) μπορούν να δεχθούν το γνωστό μεταλλικό κυπελάκι που είναι εξαιρετικά βολικό για την 1/72 και επιτρέπει απευθείας πρόσθεση /ανακάτεμα χρώματος όπου αυτό χρειαστεί ενώ καθαρίζεται πανεύκολα.

Είμαι φάν της αναρόφησης βεβαίως βεβαίως..........

Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 17, 2008, 12:02:22 μμ »
Wildcat,πιθανοτατα να εχεις δικιο οσο αναφορα τα "χουγια" ενος αναρροφησης..
Η αληθεια ειναι οτι αυτο που παθαινεις εσυ με τον κομπο στο στομαχι το παθαινω εγω με τον αναρροφησης!!
Ισως γι'αυτο να μην εχω κατσει να ασχοληθω παραπανω και να μην εχω φτασει στο σημειο να νιωθω ανετα με τον Badger που εχω...
Η φωτο γι'αυτο το κυπελακι που λες δεν φαινεται...(κοκκινο Χ.)
Μπορεις να την ξαναβαλεις μπας και βρω καποια λυση?
Οσο για το μεταλλικο κυπελακι που λες Βαγγελη,το ειχα ψαξει να το βρω αλλα....τζιφος.
Αν μιλαμε για το ιδιο,ειναι εκεινο που μπαινει στο πλαι του αερογραφου.
Για εμενα δειχνει η καλυτερη λυση γιατι συνδιαζει την αναρροφηση με την ευκολια στην τοποθετηση του χρωματος ,καθαρισμα κλπ κλπ..
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 17, 2008, 12:04:19 μμ »
Ακυρο,wildcat,το βρηκα με το λινκ.
Ειναι το ιδιο που λεει κι ο Βαγγελης.
Ναι,οντως αυτη ειναι η καλυτερη λυση!!

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 17, 2008, 12:15:54 μμ »
Κάτι παίζει με τη φωτό μιά τη δείχνει και μιά όχι... ʼς βάλω το λίνκ για να μή παιδεύεται όποιος ενδιαφέρεται ::arrowdown::
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LX8222&P=M
Πιστεύω πως θα σε βολέψει πολύ το κυπελάκι! ::icon_thumright::
Απο περιέργεια ποιούς αερογράφους έχεις?

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 17, 2008, 12:18:44 μμ »
Προσωπικά αυτό το έχω βρεί ακόμα πιό βολικό γιατί έρχεται πιό οριζόντιο... ::arrowdown::
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LX8223&P=M

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 17, 2008, 12:45:55 μμ »
Εναν Evolution κι εναν Badger μονης(δεν θυμαμαι τον αριθμο...100αρης?200αρης?θα σε γελασω...)
Αυτο που λες μου ειχε συστησει κι ο Χρηστος στου Καλφακη.
Δεν το ειχα βρει ομως.
Ερωτηση.Η υποδοχη για το βαζακι ειναι στο κατω μερος του αερογραφου.
Αυτο που μου δειχνεις ερχεται υπο γωνια οταν τοποθετηθει απο κατω.
Δεν εχει κινδυνο να χυθει το χρωμα?
Ειχα δει σε καποια βιντεακια στο youtube καποιους
Ιαπωνες με αναρροφησης που το υπελακι ερχοταν ακριβως διπλα στην σκανδαλη εντελως οριζοντιο.
Ξερεις κατι αντιστοιχο αν υπαρχει στα περιξ?
Υ.Γ.Δν ξερω αν σπαμαρουμε το θεμα του φιλου Felix η αν τον ενδιαφερουν αυτα που λεμε.
Αν υπαρχει προβλημα να ανοιξουμε αλλο τοπικ! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 17, 2008, 12:57:27 μμ »
Και εμένα ο "Φού" μου το είχε δώσει! Αυτό με τον "σπαστό" λαιμό έρχεται οριζόντια και στρίβωντάς το έχεις ένα κάποιο έλεγχο στη γωνία τοποθέτησης. Το πρώτο έρχεται αρκετά λοξά για τα γούστα μου αλλά ο φόβος να χυθεί χρώμα είναι όπως σε όλους τους αερογράφους με ανοιχτά δοχεία! Εγώ πάντως του έφτιαξα ένα καπάκι για τον φόβο των ιουδαίων!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 17, 2008, 02:35:08 μμ »
Να μιλήσουμε λίγο και για κομπρεσέρ.
 :arrow: Με εξήντα εως 80 ευρώ μπορεί να φτιάξει κανείς μία λειτουργική απλή ιδιοκατασκευή από αντλία ψυγείου. (αρκεί να έχει τα εργαλεία που απαιτούνται και διαθεσει χρόνο για να βρεί φθηνά τα εξαρτήματα). Σου παραθέτω ενα σχετικό λινκ. Η ιδιοκατασκευή που προτείνουν χωρίς φιάλη ,ξύλα, γωνίες και καλώδια κοστίζει γύρω 80EUR. http://www.parasxosrc.gr/old/2_05/construction_techniques.htm
 :arrow: Με 80-90 ευρώ συνολικά, αγοράζεις  ένα έτοιμο θορυβώδες επαγγελματικό θηριάκι απο praktiker, alex-pack κλπ (60-75 EUR) και του προσθέτεις τον απαραίτητο για μας ρυθμιστή πίεσης με υδατοπαγίδα. Οι τιμές αυτής της συσκευής κυμαίνονται απο 20 έως 45 EUR.
 :arrow: Στα 100 με 140 EUR, βρίσκεις πολλά και διάφορα κομπρεσερ στα μοντελιστικά μαγαζιά. Μεγαλα τους πλεονεκτήματα η χαμηλή στάθμη θορύβου, η κομπακτ κατασκευή τους και οτι είναι σχεδιασμένα για συνθήκες λειτουργίας (1-2,5barr) κατάλληλα για τις εφαρμογές που θέλουμε. Μειονέκτηματα, η έλλειψη φιάλης αποθήκευσης αέρα και οτι μετά απο 10-15 λεπτά ενεργοποιείται το θερμικό προστασίας τους
 ::arrowred:: Με 160 ευρώ κατασκευάζεις ενα αθόρυβο κομπρεσερ απο αντλία ψυγείου, που έχει τα παντα απο εξοπλισμό (φιαλη,υδατοπαγίδες και στην είσοδο και στην έξοδο, πρεσσοστάτη για τον ελεγχο λειτουργίας του, μανόμετρα,ρυθμιστή πίεσης). Μειονέκτημα το μεγαλο βάρος του και οι διαστάσεις του -
 :arrow: Με τιμές έως 200 ευρώ βρίσκεις στα μοντελιστικά καταστήματα κομπρεσερ διαφράγματος, πλήρως εξοπλισμένα και με αεροθάλαμο. Τα κομπρεσερ με αντλία ελαίου είναι στις διπλάσιες τιμές  :cry: :cry:

Tags: