Τελικα οτι ''κοροϊδευεις'' το λουζεσαι. Αυτο ισχυει απολυτα στην περιπτωση μου. Το ομολογω, βαρεθηκα τα πινελα, εχω γλυκαθει με το θεμα αερογραφου και το τι μπορεις να κανεις με αυτον και εχω αρχισει να κανω τα πρωτα βηματα για αγορα αερογραφου και κομπρεσερ (Ας με συγχωρησουν οι Yiannis L και Starfighter). Εχω ψαξει οοοοολα τα αναλογα θεματα αλλα εχω αποριες. Δεν θελω να δωσω πολλα λεφτα για αρχη τουλαχιστον, δηλαδη μεχρι 250 Ευρω και για τα 2 πολυτιμα αντικειμενα. Εχουμε και λεμε λοιπον,
1) Καταρχας οι αερογραφοι αναρροφησης και βαρυτητας τι διαφορες εχουν περα των προφανων? Δηλαδη για να γινω συγκεκριμενος, για ακρυλικα χρωματα που εχω σκοπο να μεταπεσω, τι ειδους αερογραφοι ειναι πιο βολικοι? Ή δεν παιζει κανενα ρολο αυτο?
2) Ψαχνω τη δουλεια για να αγορασω καποιο μοντελο Graphotech, τους ειδα και απο κοντα. Ο 727 μου ακουγεται καλος με μπεκ 0.3 mm, οπως επισης και ο 723 με 0.2 mm (?), αλλα επισης και ενας τριτος της παρεας (δεν θυμαμαι ακριβες μοντελο) βαρυτητας με 3 μπουκαλακια διαφορετικης χωρητικοτητας με κουμπωτο μπεκ 0.3 mm. Και οι 3 κατω απο 90 Ευρω. Ποιον μου προτινετε απο τους 3

:

(Βαφω μονο 72αρια αεροπλανα τζετ) Τα μπεκ ειναι ακριβως οσα προαναφερονται, δηλαδη αν λεει οτι ειναι 0.2 mm ειναι οντως τοσο? Θα μπορω να πετυχω ψιλη δεσμη με τους παραπανω με σωστη αραιωση-πιεση?
3) Απο κομπρεσερ σκεφτομαι καποιο απλο με λιγο θορυβο σχετικα. Ειδα 2 στο Λαροζα, το ενα στα 129 Ευρω και το αλλο στα 145 κομπλε με ολα τα extra, χωρις φιαλη βεβαια με μονη διαφορα αναμεσα στα 2 ο θορυβος, χωρις να ειναι δυνατος και στις 2 περιπτωσεις. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν θα με βολεψουν τουλαχιστον στα πρωτα βηματα με τον αερογραφο. Αν δουλευουν για 20 λεπτα περιπου, θα προλαβαινω να βαφω τιποτα ή θα ειμαι ολο στο περιμενε να κρυωσει

: (1/72 ειπαμε) Επισης ποση ωρα περιπου κανουν για να κρυωσουν?
4) Μπορει να ειναι χαζη ερωτηση αλλα επειδη ειμαι εντελως ασχετος μη γελασετε, μπορει να προσαρμοστει ανεμιστηρακι (απο Η/Υ) στο κομπρεσερ για να κρυωνει, ή με χρηση επιτραπεζιου ανεμιστηρα που να εστιαζει στο κομπρεσερ και να το ψυχει?
5) Προφανως θα χρειαστει να αγορασω εξτρα σωληνακι για τη συνδεση αερογραφου-κομπρεσερ γιατι δεν παρεχεται ετσι???
6) Βερνικια θα μπορω να ψεκαζω με τον αερογραφο ή θα υπαρχει κανενα προβλημα? Φανταζομαι αν ναι, θα θελει πααααααααααρα πολυ αραιωμα.
7) Το μπεκ του αερογραφου θελει ιδιαιτερη φροντιδα σιγουρα και Χαλαει ευκολα. Να παρω μηπως και ενα ακομη για καβατζα?
8 ) Παραλλαγες free-hand θα μπορεσω να κανω για να εχω και το σβησιμο που κανει ο αερογραφος με τα υποψηφια μοντελα που ανεφερα στην ερωτηση 2? Αλλιως, με blue-tac μπορεις να καταφερεις ενα υποφερτό σβησιμο στην παραλλαγη βαφοντας καθετα?
9) Ασχετη ερωτηση...επειδη δεν ειχε τυχει ως τωρα να αγορασω κατι μοντελιστικο σε περιοδο εκπτωσεων, γινονται εκπτωσεις σε αυτα...μπας και με βολεψει περισσοτερο μια αγορα τωρα.
Ομολογω πως δεν το περιμενα αυτο απο εμενα

. Ειχα βαλει στο ματι τον 727 γιατι εχω ακουσει παρα πολυ καλα λογια αλλα μολις ειδα και τους αλλους καταμπερδευτηκα.
Συγνωμη για την εκταση του ποστ και αν σας κουρασα αλλα εχω ''ψηθει'' και θελω να μαθω καποια πραγματα.
Δωστε μου τα φωτα σας παλικαρια

Υ.Γ.: Αν γινοταν ομαδικη θα τσιμπαγα ανετα εναν Evolution. 110 ευρω δεν ειχε περιπου και ειναι κορυφαιος?