Αποστολέας Θέμα: PRESHADING ME MAΡΚΑΔΟΡΟ  (Αναγνώστηκε 2716 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
PRESHADING ME MAΡΚΑΔΟΡΟ
« στις: Ιουνίου 30, 2008, 03:28:46 μμ »
kαλημερα παιδια.Θα ηθελα τα φωτα σας σε μια γκαφα που εκανα.Εχω περασει λευκο ακρυλικο σαν υποστρωμα σε ενα μοντελο το οποιο θα περαστει απο πανω πορτοκαλι και κιτρινο.Η γκαφα ειναι η εξης.Για preshqding xρησιμοποιησα μαρκαδορο :?: :?: :?: ο οποιος δεν εχει στεγνωσει τελειως.Οι αποριες ειναι οι εξης 1.εαν περασω οπως ειναι τοχρωμα θα εχω προβλημα2.εαν ναι τι μπορω να κανω.Σας ευχαριστω για τον χρονο σας ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Απ: PRESHADING ME MAΡΚΑΔΟΡΟ
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 30, 2008, 03:35:06 μμ »
Το λάθος σου είναι ο μαρκαδόρος  :!: :!: Αν έβαψες μ' αυτόν εδώ και 1 - 2 ώρες και ΔΕΝ στέγνωσε τότε είναι "απλός" μαρκαδόρος και ακατάλληλος για αυτό που θέλεις  :!: :!: Πάρε ενα ανεξίτηλο μαρκαδόρο (permanent νομίζω λένε επάνω τους) και κάνε την προεργασία του preshadding. Ο ανεξίτηλος μαρκαδόρος εφόσον βάψεις με αερογράφο (ακόμα και ακρυλικά) ΔΕΝ θα επηρεαστεί  :!: :!: Αλλά άμα βάψεις με πινέλο και ακρυλικό χρώμμα πιθανόν το διαλυτικό του ακρυλικού να "σηκώσει" και να μουτζουρώσει τον μαρκαδόρο σου (τα ανεξίτηλα μαρκαδοράκια είναι διαλυτά με το οινόπνευμα αλλά και το ajax  :!: :!: :!: )

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 30, 2008, 03:55:30 μμ »
Aπλη διευκρινηση.Θα βαψω με αερογραφο επισης με ακρυλικα χρωματα
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 30, 2008, 04:24:38 μμ »
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=7560.30

[modbreak]Θα παρακαλέσω να δείξετε λίγο παραπάνω προσοχή!
Μην ανοίγετε νέα θέματα για το ίδιο ακριβώς θέμα,απ την στιγμή που υπάρχει κάποιο ήδη,και μάλιστα ξεκίνησε απ τον ίδιο χρήστη...
Βοηθείστε μας για να σας βοηθήσουμε και μεις...
Επίσης καλό είναι να διαβάσετε τους όρους χρήσης του φόρουμ και να κάνετε και κάποια αναζήτηση πριν ρωτήσετε κάτι! Το πιθανότερο είναι να έχει ξανασυζητηθεί η απορία σας!
[/modbreak]

Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 28, 2008, 07:00:42 μμ »
Αν μου επιτρεπει η διαχειρηση :oops: θα ηθελα να σας αναφερω τι εκανα και γλυτωσα το ξεβαμα του αερ/φους και τα νευρα μου εμειναν στην θεση τους.Με νωπο πολυ νωπο ομως με νερο χαρτομαντηλο περασα οπου ειχα περασει με τον μαρκαδορο.Το αποτελεσμα ηταν ακρως ικανοποιητικο και ετσι γλυτωσαμε τα χειροτερα ::icon_thumright::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 10, 2010, 11:49:41 πμ »

Πάντως καμμιά φορά η γκάφα με τον μαρκαδόρο βγαίνει σε καλό.

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12629.15.html

Στο συγκεκριμένο μοντέλο μου είχα χαράξει τις γραμμώσεις του κύτους του υποβρυχίου με μαρκαδόρο , οποίος στη συνέχεια "σηκώθηκε", αναμείχθηκε με το χρώμα κι όταν στέγνωσε μας έδωσε αυτό το πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Επειδή όμως δεν ήθελα να το κάνω, θα σου συνιστούσα να προσέξεις πολύ!

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 10, 2010, 03:58:11 μμ »
Για εμένα είναι standard τεχνική εδώ και 2-3 χρόνια. Ωστόσο χρησιμοποιώ ανεξίτηλο μαρκαδόρο, και φυσικά αφήνω να στεγνώσει τουλάχιστον ένα 24ωρο.
Περνάω όλες τις γραμμώσεις πριν βάψω οτιδήποτε.

Αν σκοπεύεις να βάψεις με πινέλο, μετά τον μαρκαδόρο (24ώρες), περνάς το μοντέλο με ένα λεπτό χέρι future ή παρκετίνη (πάλι με πινέλο). Αφήνεις άλλο ένα 24ωρο και στην συνέχεια κάνεις ότι τρέλα θέλεις!!!
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 10, 2010, 05:02:23 μμ »
Διονύση χωρίς να το έχω δοκιμάσει ποτέ,θεωρούσα ότι ακόμη και οι ανεξίτηλοι έχουν πρόβλημα με τα χέρια χρώματος...
Καταρχήν αν μπορείς δώσε μας μια μάρκα ή μοντέλο του μαρκαδόρου!
Απ ότι ξέρω βάφεις κυρίως με Gunze,οπότε να υποθέσω μετά τον μαρκαδόρο,παίζεις με αυτά?Αραίωμα με τι?
Με ενδιαφέρει κυρίως μια παραλλαγή του preshade...
Μασκάρισμα με post it πάνω στην γράμμωση,πέρασμα με τον μαρκαδόρο,και αμέσως σβήσιμο με ένα βαμβάκι ή πανί με την φορά του αέρα.
Βγάζοντας το post it, έχουμε σκληρό κόψιμο πάνω στην γράμμωση και λίγο σβήσιμο μέσα στο πάνελ...
Μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο ακριβώς το κάνω σαν postshade αλλά με λάδι ζωγραφικής..
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος stavros F-5

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: αθηνα-αγρινιο
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 10, 2010, 06:34:43 μμ »
καλησπερα σε ολους.ενδιαφερουσα τεχνικη αυτη με τον μαρκαδορο!!θελω να δοκιμασω να κανω preshading αλλα το φοβαμαι πολυ λογο αποιρειας.αν χρησιμοποιησω μαρκαδορο παιζει ρολο ποσο φαρδια θα ειναι η μυτη?

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 10, 2010, 08:29:50 μμ »
Διονύση χωρίς να το έχω δοκιμάσει ποτέ,θεωρούσα ότι ακόμη και οι ανεξίτηλοι έχουν πρόβλημα με τα χέρια χρώματος...
Καταρχήν αν μπορείς δώσε μας μια μάρκα ή μοντέλο του μαρκαδόρου!

Δοκίμασε με EDDING, αν και πραγματικά, αν κάνεις υπομονή δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο.

Απ ότι ξέρω βάφεις κυρίως με Gunze,οπότε να υποθέσω μετά τον μαρκαδόρο,παίζεις με αυτά?Αραίωμα με τι?

Και με TAMIYA και με HUMBROL και με XTRACOLOR.
Αραιώνω συνήθως τα ακρυλικά με ΑΖΑΞ και τα enamel με white spirit ή διαλυτικό νίτρου (για πολύ ψηλή γράμμωση).

Με ενδιαφέρει κυρίως μια παραλλαγή του preshade...
Μασκάρισμα με post it πάνω στην γράμμωση,πέρασμα με τον μαρκαδόρο,και αμέσως σβήσιμο με ένα βαμβάκι ή πανί με την φορά του αέρα.
Βγάζοντας το post it, έχουμε σκληρό κόψιμο πάνω στην γράμμωση και λίγο σβήσιμο μέσα στο πάνελ...
Μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο ακριβώς το κάνω σαν postshade αλλά με λάδι ζωγραφικής..

Και αυτό παίζει σαν τεχνική, αλλά δεν ξέρω αν τελικά θα φαίνεται μετά το βάψιμο.
Τουλάχιστον εγώ περνάω πολλά χέρια λόγω φθορών κλπ, οπότε και οι γραμμώσεις, οριακά με μόνο φαίνονται, και αυτό, σε ανοικτόχρωμες παραλλαγές.
Γενικά είμαι περισσότερο του postshade.
Φιλικά,
Διονύσης

Tags: preshading