Τα "μειονεκτήματα" της 1/48, φαίνονται και στις βάσεις-διοράματα, καθώς υπάρχει πρόβλημα με το μέγεθος των υλικών, πχ. τον κόκκο της άμμου για την αναπαράσταση της ερήμου.
Η βάση φτιάχτηκε πάνω σε μια οβάλ του εμπορίου, με υπερυψωμένο κέντρο απο φελιζόλ οικονομής (τύπου DOW).
Με γυψόγαζα, γύψο, ατλακόλ και χωματάκι έγινε το έδαφος. Επειδή δεν μου αρέσει το μέγεθος, θα περαστεί επιπλέον με άλλο πιο ψιλό (

microballons ίσως ? ή μια χωμάτινη "πούδρα" που έχω μαζέψει απο μια οικοδομή στην παλιά γειτονιά μου

)

Για το έδαφος, χρησιμοποίησα δοκιμαστικά και για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που μοντελάρω, "έτοιμο" χωματάκι εταιρείας.
Συγκεκριμένα, τα "Θηραική Γή" και "Ψιλή Αμμος - Ξανθή", της Ελληνικής εταιρείας ΕΤΑ από την Καστοριά.
Οι εντυπώσεις είναι καλές αλλά δεν πρόκειται πάντως για κάτι ιδιαίτερο. Επιπλέον λόγω των ονομάτων τους, περίμενα και τα δύο να είναι γενικά πιο λεπτόκοκκα και με λιγότερα χοντράδια (πετραδάκια) μέσα.

Οπως προανέφερα, θα περαστεί άλλο ένα πολύ ψιλόκοκκο στρώμα.
::book::Και μια ερώτηση: με ποιο χρώμα προτείνεται να ψεκάσω τη βάση για αναπαράσταση της ερήμου Λιβύης - Τυνησίας

?
(συνεχίζεται)

Σ.Σ.