Αποστολέας Θέμα: Εσωτερικό χρώμα του Pz.Kpfw.IV Ausf.C  (Αναγνώστηκε 1234 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Painter

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
Εσωτερικό χρώμα του Pz.Kpfw.IV Ausf.C
« στις: Ιουνίου 17, 2008, 02:31:05 μμ »
Γειά σας κύριοι συνάδελφοι μοντελιστές.Θέλω να ξεκινήσω ένα Panzer IV Ausf.C (μοντέλο της DRAGON) που έδρασε στη Γαλία το 1940.Το πρόβλημα μου(προς το παρών δηλαδή) είναι το χρώμα του εσωτερικού του άρματος.Έιμαι λιγουλάκι μπερδεμένος διότι από την έρευνα που έκανα δεν μπορώ να καταλήξω στο εάν το σωστό χρώμα είναι το άσπρο,το panzer grey ή κάποιο άλλο.Μπορείτε παρακάλω να βοηθήσετε?

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
Απ: Εσωτερικό χρώμα του Pz.Kpfw.IV Ausf.C
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 17, 2008, 02:45:12 μμ »
Τι ακριβως εχεις κατα νου?
Αν ειναι να φαινεται ΟΛΟ το εσωτερικο τοτε θα πας σε panzer grey μεχρι τη μεση του πηγματος και σε off white απο εκει και πανω!
Αν σ'ενδιαφερουν μονο οι θυριδες τοτε απλα off white :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Painter

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 17, 2008, 03:50:53 μμ »
Ανοιχτές θα είναι οι θυρίδες του πύργου και του οδηγού με τις αντίστοιχες φιγούρες μέσα,επομένως δεν θα φαίνεται ιδιαίτερα το εσωτερικό(ειδικά το κάτω μέρος).Το πρόβλημα το έχω με το εσωτερικό των θυρίδων που αλλού τις έχω δει άσπρες και αλλού βαμένες στο χρώμα του άρματος(στις περισσότερες περιπτώσεις).Αυτό με μπέρδεψε και δεν μπορούσα να βρω αν πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα με το εσωτερικό ή όχι.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 17, 2008, 04:53:38 μμ »
Χμμμμ...αυτο ξεχασα να το γραψω... :oops: :oops:
Οντως,το εσωτερικο των θυριδων ηταν βαμμενο στο βασικο χρωμα του αρματος για να μην φαινεται...!
Συνηθως(προσωπικη προτιμηση δικη μου)δεν φθειρω/ανοιγω το χρωμα του εσωτερικου της θυριδας μιας και ηταν προστατευμενο σε αντιθεση με το υπολοιπο αρμα..
Κανει ενα ελαφρυ αλλα αξιοπροσεκτο contrast ::icon_thumright::
Καλη συνεχεια!
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 18, 2008, 10:04:36 πμ »
Πάλια κάπου το είχαμε ξανασυζητήσει το θέμα.....Λοιπόν σύμφωνα με όσες πληροφορίες είναι διαθέσιμες μέχρι τώρα, έχουμε και λέμε. Όλα τα τεθωρακισμένα (άρματα ή οχήματα πλήν των "ανοιχτών" ημιερπυστριοφόρων) εσωτερικά ήταν βαμμένα με off white -- λευκό ματ με λίγα λόγια.
 Μετά το '43 όταν η συμμαχική αεροπορία πετούσε πιο άνετα επάνω απο την Ευρώπη και υπήρχε κίνδυνος για τα γερμανικά στρατεύματα, εκδόθηκε διαταγή απο την γερμανική ανώτατη διοίκηση ώστε ΟΛΑ τα οχήματα - άρματα κτλ να είναι βαμμενα εσωτερικά με dark yellow. Έτσι όταν ήταν ανοιχτές οι θυρίδες δεν "έδιναν" στόχο απο ψηλά στα αεροπλάνα.
 Εάν θέλεις να φτιάξεις το "IV" σε έκδοση "C" = άρα αρχές πολέμου Γαλλία - Πολωνία 1940 - 1941, αναγκαστικά "είσαι" στο off white  :wink:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 18, 2008, 10:50:34 πμ »
Εάν θέλεις να φτιάξεις το "IV" σε έκδοση "C" = άρα αρχές πολέμου Γαλλία - Πολωνία 1940 - 1941, αναγκαστικά "είσαι" στο off white  :wink:

Ορθόν  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Painter

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 19, 2008, 11:43:39 πμ »
Raw Shooter πολύ χρήσιμη πληροφορία  ::icon_thumright::,αυτό που μου δημιούργησε αμφιβολίες για το χρώμα είναι οι φωτογραφίες δύο μοντέλων D (Γαλία 1940) και F1 (Ρωσία 1941) που έχουν βαμμένες τις θυρίδες σε panzer grey,σε αντίθεση με αρκετές φωτογραφίες εποχής που δείχνουν το kpfw IV.C με άσπρες θυρίδες.Αν και έχω καταλήξει στο off white(λαμβάνοντας υπόψην μου φυσικά και τη βοήθεια σας)θεωρώ πως το χρώμα για τις θυρίδες δεν πρέπει να ήταν αυστηρά το ίδιο για όλα τα άρματα (τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια),γι αυτό και υπάρχουν και οι δύο εκδοχές σε πολλές περιπτώσεις.

Tags: