Αποστολέας Θέμα: Σπαρτιατης Πολεμιστης 28mm  (Αναγνώστηκε 2843 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• ΕΛΛΗΝ ΟΠΛΙΤΗΣ - ΑΕΘΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
Σπαρτιατης Πολεμιστης 28mm
« στις: Ιουνίου 08, 2008, 04:09:55 μμ »
Σπαρτιατης Πολεμιστης στα 28 χιλιοστα. Για βαση χρησημοποιησα ενα παλιο κουτακι για καραμελες το οποιο καλυφθηκε με εποξικο στοκο  :wink:
Ελπιζω να σας αρεσει  ::salut::

Κωστας
Για τον κοσμο εισαι καποιος....για καποιον εισαι ο κοσμος!!! Με αγαπη..ο καποιος! (το avatar μου φιλοτεχνηθηκε απο τον φιλο Corto)

http://trutch.moonfruit.com

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
Απ: Σπαρτιατης Πολεμιστης 28mm
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 08, 2008, 04:22:33 μμ »
Κώστα να σε ρωτήσω κάτι - που μπορεί και να ΄ναι βλακεία. Οι Σπαρτιάτες δεν κόβαν τα μαλλιά τους πριν την μάχη :?:
Πολύ μαλλιαρός μου φαίνεται.

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 08, 2008, 04:34:04 μμ »
Αν θυμάμαι καλά, το αντίθετο ακριβώς φιλε Γιάννο.. άφηναν μαλλιά και μούσια μακριά ωστε να φαντάζουν πιο άγριοι στους εχθρούς τους. Όταν ήταν παιδιά -στην Αγωγή- τους υποχρέωναν να ξυρίζουν το κεφάλι τους η τουλάχιστον να ειναι κοντά τα μαλλιά τους. Νομίζω μετα το 20ο έτος της ηλικίας τους μπορούσαν να αφήσουν μακριά μαλλιά. Πρίν απο την μάχη συνηθίζαν να τα χτενίζουν.
Για τον κοσμο εισαι καποιος....για καποιον εισαι ο κοσμος!!! Με αγαπη..ο καποιος! (το avatar μου φιλοτεχνηθηκε απο τον φιλο Corto)

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 08, 2008, 04:42:21 μμ »
"Οι Σπαρτιάτες συνήθιζαν να φορούν έναν κόκκινο μανδύα πάνω απο την πανοπλία τους όταν δεν βρίσκονταν στην μάχη, ο οποίος ήταν και το χαρακτηριστικό γνώρισμά τους, μαζί με τα ασυνήθιστα μακριά μαλλιά, τα οποία μάλιστα συνήθιζαν να περιποιούνται διεξοδικά και με ιδιαίτερη φροντίδα. Οι Σπαρτιάτες έφεραν μακριά γένια (κάτι που επιβαλλόταν από την παράδοση τους) , ωστόσο, σύμφωνα με κάποιες πηγές, ξύριζαν το μουστάκι τους θέλοντας να ξεχωρίσουν με τον τρόπο αυτό απο τους υπόλοιπους Έλληνες." 
Απο το βιβλίο ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ : ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΨΑΡΟΥΛΑΚΗΣ
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cochem
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 08, 2008, 04:44:34 μμ »
Ωραία δουλειά ::icon_thumright::....
δεν μου λες το χρώμα του δέρματος βγήκε λίγο σκούρο η μου φαίνεται μονο :?:

Lucas

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 08, 2008, 04:48:55 μμ »
Ευχαριστώ Lucas! Δεν σου φαίνεται... θεωρώ οτι ζώντας όλη την μέρα κάτω απο τον ήλιο , ήταν πιο μελαμψοι απο μας οι Σπαρτιάτες.. τώρα αν το εχω παρακάνει....σταματήστε με :mrgreen:  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cochem
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 08, 2008, 04:51:12 μμ »
Έχεις δίκιο δεν το σκέφτηκα  :wink:

Lucas

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 09, 2008, 01:52:37 πμ »
 Βασικά τα μαλλιά τους τα έκαναν "βοστρύχους" δηλαδή κάτι σαν ράστα αλλα πιο πυκνά και χοντρά...Έκαναν περιποίηση πριν τιν μάχη.Στον Ηρόδοτο αμαφέρει οτι ο Λεωνίδας έκοβε τη μακριά κώμη του με όχι με την έννοια τις ψιλής...Όπως και να χει ήταν οι καλύτεροι ( :mrgreen:) ...Η φιγούρα είναι πολύ καλή αλλα κλασικά μικρή!!!!!!!!!!  :twisted:
 ::eusa_clap::
Θοδωρής ::salut::
Traceur for a life...

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 09, 2008, 09:20:34 πμ »
 ::salut:: Θοδωρη..σκεφτομαι να ξεκινισω καποια στιγμη εναν στρατο απο Σπαρτιατες στα 28mm  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 09, 2008, 11:06:35 πμ »
Πολύ ωραία φιγούρα Trutch...  :lol:
Κάπου όμως πρέπει να ανοίξουμε ένα θέμα για την ακρίβεια των φιγούρων, γιατί δεν μου φαίνεται λογικό να είχαν οι Σπαρτιάτες μούσι ή μουστάκι.
Ο τρόπος που πολεμούσαν πιστεύω ότι δεν άφηνε περιθώρια για μούσι - μην ξεχνάμε ότι πολεμούσαν τόσο κοντά με τον αντίπαλο, που το σπαθί τους ήταν χαρακτηριστικό για τους Σπαρτιάτες - η ξύλην...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 09, 2008, 04:15:13 μμ »
Πως μπορείς και τα βλέπεις και τα βάφεις ρε παιδί μου! Μάτια έχεις ή μικροσπόπια; :shock:
Τέλος πάντων, εμένα μου αρέσει πολύ και η φιγούρα και η βάση ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Κάπου όμως πρέπει να ανοίξουμε ένα θέμα για την ακρίβεια των φιγούρων, γιατί δεν μου φαίνεται λογικό να είχαν οι Σπαρτιάτες μούσι ή μουστάκι.
Ο τρόπος που πολεμούσαν πιστεύω ότι δεν άφηνε περιθώρια για μούσι - μην ξεχνάμε ότι πολεμούσαν τόσο κοντά με τον αντίπαλο, που το σπαθί τους ήταν χαρακτηριστικό για τους Σπαρτιάτες - η ξύλην...
Μιας και είμαι παντελώς αδιάβαστος στο θέμα και δε σας κρύβω πως το θέμα μου τράβηξε το ενδιαφέρον, έχεις παραπάνω πληροφορίες περί του τρόπου μάχης των σπαρτιατών; Τίποτα σε βιβλιογραφία, κανένα έγκυρο site ίσως; Οτιδήποτε καλοδεχούμενο ::eusa_pray::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 09, 2008, 04:43:01 μμ »
OANNHSEA και gkontog σας ευχαριστω!  Σκεψη μου ειναι η δημιουργια ενος στρατου απο τετοιους 28ρηδες.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Major_Goose

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HOLY LAND
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 09, 2008, 04:58:26 μμ »
Εγώ σου χω πει, δεν βλέπω τίποτα ,, τώρα εσυ που τα βλέπεις είναι άλλο θέμα !!!! μαρέσει η ασπίδα, που είναι καλά και καθαρά βαμμένη . Το χρώμα στο δέρμα ίσως να τα λίγο πιο πηχτό απο ότι έπρεπε . . Προσπάθησε να σσταθεροποιηθείς σε μια κλίμακα για λίγο καιρό να βάψεις 5=10 φιγούρες, να συνηθίσεις , σε φώτα σκιές λεπτομέρειες και μετά να παίξεις και με άλλες κλίμακες. Θα σε βοηθήσει πολύ

Κώστας
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 09, 2008, 05:19:13 μμ »
Eυχαριστώ για τα σχόλια και την συμβουλή σου Κώστα! Μαλλον θα μείνω για λιγο καιρό στα μικρά.  ::salut:: 

Αποσυνδεδεμένος Foinikas

• Modelclub.gr
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 12, 2008, 01:00:36 μμ »
Ωραίος αδερφέ!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 12, 2008, 01:28:56 μμ »
Ευχαριστώ αδερφέ!  ::salut::

Tags: