Φίλε, Τάσο γειά και συγχαρητήρια για τη δουλειά σου! 
Τις αλυσίδες για τα καπνογόνα που τις βρήκες; Σε ρωτάω γιατί ψάχνω και εγώ τέτοιες για να βάλω στον πύργο (όχι στα καπνογόνα
) του Μ-60Α3 που φτιάχνω.
Ευχαριστώ 
Φιλε VAGELIS ο κοδικος που εχω εγω απο το σετ τις Aber ειναι 35Α16 Chains.
Kαλημερα σε ολους απο την ηλιολουστη Νürnberg.Τελικη παρουσιαση για το Μ48Α5 Μολφ.
Σε μια ασκηση στο στρατο οταν υπηρετησα το 1993 στον Εβρο σαν μηχανοκινητο πεζικο ειχαμε υποστηρηξει και Μ48Α5.Επνευσμενος απο τις εικονες και προσωπικες φωτογραφιες τοτε αποφασισα για την κατασκευει ενος Μ48Α5.Ετσι απο το 1996 το απλο Α5 εγινε Μολφ και παρουσιαση αρματος σε νησι και οχι καπου στον Εβρο.Το Μ48 υπηρετη απο το 1963 στον ελληνικο Στρατο σε πολλες διαφορες εκδοσεις και βελτιωσεις.Η πιο πετυχημενη ομως ειναι η εκδοση ελληνικης σχεδιασεις με νεο Σ.Ε.Π. γερμανικης κατασκευεις συστημα ΜΟLF--MOdular Laser Fire control--Oι διαφορες με το απλο Α5 βρισκοντε κυριος στον πυργο.
Συστοιχιες εκτοξευτων καπνογονων,γερμανικης η αμερικανικης προελευσεις,στις δυο πλευρες του πυργου.
Νεο πολλαπλο σκοπευτικο σε ιδικο θωρακισμενο κουτι.
Μετεωρολογικος αισθητηρας στο πισω μερος που ειναι και αναδιπλουμενος.
Θερμικο καλυμμα του 105χιλ κανη πυροβολου.
Τελος εγινε και αντικατασταση πυργισκου Urdan απο τον παλιο τυπου του Μ48 λογο βασης για το 0.50 βαρυ πολυβολο.
Το κιτ ειναι τις Academi που συναρμολογιτε χωρις κανενα προβλημα.Φτιαχνετε ανετα το απλο Α5 αλλα και το Μολφ.Βεβαια χριαζονται μερικες αλλαγες,μετατροπες προσθηκες,αλλα για εναν εμπειρο μοντελιστη θα ειναι ευκολο.Το δικο μου αφου ειχε ξεχαστη στα βαθη τις βιτρινας,ξαναπιαστηκε και βελτιωθηκε το 2008.Ολο το σκαφος τριφτικε και βαφικε με χρωματα σμαλτου στην γνωστη τετραχρωμη παραλλαγη.Ο πυργος εκσυγχρονιστικε με καινουριο καλαθυ,αισθητηρα και βελτιωσεις στον οπλισμο.Εγινε και ενα δυχτι παραλλαγης απο γαζα βουτιγμενο σε ατλακολ.Τελος απο λαστιχενιο χειρουργικο γαντι εγινε ο μουσαμας εναεριας αναγνωρισεις.Με τις γνωστες τεχνικες παλαιωσεις επεξεργαστικε ολο το αρμα μεχρι το επιθυμιτο αποτελεσμα.
Το λασπομα στο κατο μερος του πιγματος εγινε παραληλα με την κατασκευει τις βινιετας για να μην βγει υπερβολικο και να δεσει με το σκηνικο.Οταν στεγνωσαν ολα καλα επεξεργαστικε η λασπη στο σκαφος με διαφορους τονους καφε ψεκασμενα με αερογραφο και τελικο φινιρισμα με σκονες αγιογραφιας/πικμεντς.Τελος εγιναν εφε υγρεις λασπεις και τρεχοντα λαδια.
Το εδαφος μετα απο μελετη εγινε σε δυο φασεις.Πρωτα με κολα πλακιδιων εδωσα το βασικο σχημα του εδαφους.Στο υγρο ακομα υλικο εβαλα τα διαφορα χορτα και τους βραχους.Οι βραχοι ειναι απο φλοιο δεντρου καταληλα επεξεργασμενοι.Οταν στεγνωσαν περαστηκαν πολλα χερια σκουρα καφε αποχρωσεις με ακρυλικα τις Tamiya.Στην δευτερη φαση εγιναν οι θαμνοι απο ξερα κλαδακια βουτηγμενα σε ιδικο υλικο που παριστανη καζον για τα τρενακια.Ολα τα αλλα φυτα ειναι βιολογικα αληθινα :mrgreen:μαζεμενα στην εξοχη.Αφου περαστηκαν και αυτα στην βαση,εγινε και το δευτερο στρωμα λασπης απο χωμα.αμμος,γυψο,ατλακολ και πικμενς και τοποθετηθηκε καταληλα στην βαση.Ακομα φρεσκο και σε υγρι κατασταση πατηθηκε προσεχτηκα το σκαφος του κιτ και εγιναν σκονισματα.Τελος μερικα κλαδια και κορμοι εκλεισαν την κατασκευει του εδαφους.
Εγω παρουσιαζο ενα αρμα τις 32η Ταξιαρχιας Πεζοναυτων του Β Σωματος Στρατου καπου σε ενα νησι.

Επομενο προγεκτ θα ειναι ενα Μ60 καπου στον Εβρο.
Εδω και μερικα απο τα υλικα που χρησιμοποιησα για το εδαφος.

Τασος