Αποστολέας Θέμα: Τοπίο 1/35  (Αναγνώστηκε 4776 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος christos_p

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Τοπίο 1/35
« στις: Ιουνίου 04, 2008, 05:59:23 μμ »
Σε συνέχεια της ερώτησής μου σχετικά για "φιγούρες στην 1/35" στο αντίστοιχο θέμα, θα ήθελα να σας δείξω την πρόοδό μου σχετικά. Είναι η δεύτερη φορά που ασχολούμαι με την κλίμακα (η πρώτη ήταν πειραματική). Κριτικές σχόλια και συμβουλές ευπρόσδεκτα έως και απαραίτητα.

Σενάριο: Ένα τοπογραφικό συνεργείο προσπαθεί να βρει το δρόμο του προς ένα τριγωνομετρικό σημείο.

Οι κατάλληλες φιγούρες με τον εξοπλισμό τους, υπό ανεύρεση.

Αρχικά με σύρμα ποικίλου διαμετρήματος φτιάχτηκε ο σκελετό ενός δέντρου. Για να ορίσω το μέγεθός του χρησιμοποίησα μία από τις φιγούρες του ¨πειράματος¨. Στην πορεία κατάλαβα ότι ο τρόπος που το έπλεξα δεν ήταν και ο πιο καλός. Δεν είχα φτιάξει καθόλου ρίζες κάτι που θα διευκόλυνε αρκετά στην μετέπειτα τοποθέτησή του στη βάση και για να προσθέσω κάποια επιπλέον κλαδιά προκειμένου να πυκνώσω το φύλλωμα έπρεπε να κόβω σύρμα και να προσπαθώ να το σφίξω όσο μπορώ πιο καλά.

Με πυλό μορφοποίησα τον κορμό εξωτερικά. Προβλήματα προέκυψαν καθώς όπου τα κλαδιά δεν ήταν καλά στερεωμένα μετακινούνταν με αποτέλεσμα όσο ο πυλός ήταν ακόμα νωπός να ραγίζει.

Για να δω το μέγεθος βάσης που θα με εξυπηρετούσε πιο καλά, σε ένα λευκό χαρτί έφτιαξα τρία διαφορετικά καρέ με άκρες 8, 9 και 10 εκ. Επέλεξα το 10 εκ.

Η βάση όμως που βρήκα ήταν 12 Χ 12. (ίσως πιο καλά τελικά). Έφτιαξα ένα χάρτινο ¨κολάρο¨ με την εσωτερική διάσταση των 10 εκ που ήθελα και το πέρασα στη βάση μου. Με κοπίδι και βίδες δημιούργησα τις προϋποθέσεις προκειμένου να σταθεί ο γύψος της υπόβασης. Πέρασα με σπρέι ματ βερνίκι για στεγανοποίηση.

Για να στερεωθεί το δέντρο χρησιμοποίησα μια βίδα στην οποία έσφιξα όσο πιο καλά μπορούσα περίσσευμα σύρματος από τον κορμό και αρκετή λευκή κόλα.

Για να γεμίσει το θέμα και να δοκιμάσω την τύχη μου, έφτιαξα μία βρύση. Καλούπι από φύλο πλαστικού και γύψος για γέμισμα. Αφού ο γύψος έγινε σκληρός, αφαίρεσα το καλούπι και με ένα μολύβι έφτιαξα μοτίβα από πέτρες. Τέλος με ένα κοπίδι έγιναν τα σκαλίσματα των αρμών. Η βίδα που είχα τοποθετήσει σαν αγκύριο, βγήκε με ευλαβική προσοχή γιατί διαπίστωσα ότι η βρύση θα ήταν σε μεγάλο ύψος σε σχέση με το έδαφος. Με πιχάκι πλαστικού έγινε και η γλώσσα της. Στο τέλος με ένα πινέλο πέρασα ένα χέρι λευκή κόλα αραιωμένη με νερό για να δώσω μια πιο ανάγλυφη υφή στην επιφάνεια.

Πρόχειρη τοποθέτηση πάνω στη βάση για μία πρώτη εικόνα του σκηνικού.

Με γύψο φτιάχτηκε το έδαφος και με ακρυλικό στόκο αυτό που έπρεπε να γίνει από την αρχή, δηλαδή οι ρίζες του δέντρου. Αλλαγή σκηνικού με τη βρύση τώρα στα δεξιά. Όσο ο γύψος ήταν ακόμα νωπός με μια οδοντόβουρτσα δημιουργήθηκαν αυλακώσεις, αν και μάλλον θα έπρεπε να τις έχω κάνει πιο βαθιές.

Μετά το στέγνωμα του γύψου ¨έφαγα¨ την περιοχή κάτω από τη βρύση για να μπορέσω να την οριζοντιώσω. Έγιναν και μερικές τρύπες προκειμένου να τοποθετήσω κάποια ¨ξερά χόρτα¨ από βαμμένες τρίχες πινέλου. Η γλώσσα της βρύσης κόπηκε στο μισό περίπου του αρχικού μήκους της.

Λευκή κόλα αραιωμένη με νερό για προετοιμασία της βάσης. Προϊόντα σαν αυτά πιο κάτω χρησιμοποιηθήκαν για το γρασίδι και το χώμα στο δρόμο. Προσέθεσα τρία κομμάτια γύψου για βράχους, και μερικά ¨ψίχουλα¨ για πετραδάκια.

Αφού στρώθηκαν όλα αυτά τα υλικά, έριξα αραιωμένη λευκή κόλα με νερό, για να ¨πιάσουν¨ πιο καλά.

Για το φύλλωμα χρησιμοποίησα το πιο κάτω προϊόν, το οποίο αφού στερέωσα με λευκή κόλα στα κλαδιά, ¨κούρεψα¨ κατά βούληση.

Αν και οι φιγούρες που σκοπεύω να τοποθετήσω, θα ¨φορούν¨ πολιτικά ρούχα (ίσως και χρωματιστά γιλέκα ασφαλείας), ήθελα να βάλω λίγο χρώμα στο σκηνικό. Έτσι με χρωματιστό σφουγγάρι προσέθεσα πρόχειρα μερικά ¨ξερά φίλα¨.

Παρατηρήσεις:
Σε γενικές γραμμές χρησιμοποίησα πρακτικές wash και φωτίσματος, ιδιαίτερα στο χώμα που το αρχικό υλικό ήταν αρκετά σκούρο. Χρώματα σμάλτου για το σύνολο εκτός από το πρώτο χέρι του κορμού που έβαλα χρώμα χειροτεχνίας της Pelican που μπορεί κάποιος να βρει σε μεγάλη ποικιλία σε βιβλιοπωλείο ή και στο Praktiker και για πυλό και γύψο είναι πολύ καλά. Μένουν να χρωματιστούν το πράσινο φύλλωμα και η γλώσσα της βρύσης. Πιθανή προσθήκη μερικών ¨χόρτων¨ από την φύση.

Ερωτήσεις:
1. Γενικές παρατηρήσεις για την όλη κατασκευή, οπτικά και τεχνικά;
2. Παρατηρήσεις σχετικά με την προσθήκη του σφουγγαριού. Αν και πρόχειρα τοποθετημένο οπτικά και χρωματικά ταιριάζει; Θα ήταν πιο καλά να χρωματιστεί το αρχικό πράσινο των φυλλωμάτων με λίγο κίτρινο και κόκκινο;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Αποσυνδεδεμένος Souplaman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: τοπίο 1/35
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 04, 2008, 06:12:12 μμ »
Φίλε μου πραγματικά πολύ ωραία δουλειά ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Προσωπικά είμαι λίγο μπερδεμένος...ενώ μου αρέσουν πολύ τα ξερά φύλα στον δρόμο και ταιριάζουν χρωματικά με τον δρόμο και το υπόλοιπο σκηνικό, από την άλλη δεν μου κάθονται καλά πάνω στο δέντρο....νομίζω κατά την ταπεινή μου γνώμη έχουν έντονη αντίθεση σε σχέση με το υπόλοιπο φύλλωμα...

Μήπως να washαρες το φύλλωμα ώστε να δείχνει πιο ξερό όλο το δέντρο? ή να έβγαζες τα ξερά φύλλα και να άφηνες ζωντανό το δέντρο?? :roll:

Ότι σου ταιριάζει καλύτερα :wink:

Και πάλι μπράβο ::icon_thumright::
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: Τοπίο 1/35
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 04, 2008, 06:22:51 μμ »
Κατ΄αρχή θέλω να σε συγχαρώ για την πολύ όμορφη και αναλυτική παρουσίαση των εργασιών σου. Μπράβο!!!  ::icon_thumright::
Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο, αλλά θα συμφωνήσω και εγώ ότι τα ξεραμένα στοιχεία στο δέντρο ...ξενίζουν  :oops: Ίσως να τα έβγαζες καλύτερα.

Καλή συνέχεια φίλε και αναμένουμε και νέες φωτό.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 04, 2008, 07:18:36 μμ »
Κι εγώ θα συμφωνήσω ότι το χρωματιστό σφουγγάρι επάνω στο δέντρο σου χαλάει την πάρα πολύ καλή εικόνα του. Θα έλεγα ότι καλύτερο είναι να το βγάλεις.

(ή τουλάχιστον, επειδή είναι και τεράστια σε μέγεθος τα χρωματιστά σφουγγάρια, προσπάθησε να τα κόψεις σε πολύ μικρά κομματατάκια και δοκίμασε μήπως έτσι είναι καλύτερα)

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 04, 2008, 07:38:12 μμ »
Φίλε μου καλησπέρα, για να σου πώ την γνώμη μου θα "χωρίσω" το διόραμα σου σε 3 μέρη.....
1. Η βάση σου είναι καταπληκτική. Σωστός χρωμματισμός - σωστή κλίμακα του υλικού που χρησιμοποίησες (πολλές φορές εδώ την "πατάμε") - σωστή κλίση και μέγεθος υποστρώμματος  ::icon_thumright::
2. Ο κορμός του δέντρου πολύ καλά φτιαγμένος με σωστές εσοχές και λεπτομέρειες τόσο απο θέμα κλίμακας όσο και απο θέμα τοποθέτησης  ::icon_thumright::  Απλά μοιάζει λίγο flat δλδ δεν έχεις κάνει κατάλληλες σκιές ώστε να φτάσει στο 100% της αληθοφάνειας....εύκολο είναι για σένα, βλέποντας οτι έχεις κάνει μέχρι στιγμής  ::icon_thumright::  Λίγο wash με 2 διαφορετικούς τόνους του burnt sienna  :wink:
3. Το φύλλωμα, αν και διαφωνώ κάθετα με την χρήση σφουγγαριών --- λάθος υφή/όψη και δομή για original δέντρα και ειδικά σε "μεγάλες" κλίμακες {ίσως μόνο για τρένα και κλίμακα HO και "πάνω"} --- ομολογώ οτι χρωμματικά και σαν όγκος ήταν πάρα πολύ καλό σαν αποτέλεσμα  αρχικά (πρίν το κίτρινο φύλλωμα) ::icon_thumright:: αλλά ειλικρινά στο λέω μ' όλη την καλή διάθεση, το κίτρινο σου χαλάει τ' όλο σύνολο  :roll: :roll: Στην θέση σου ΔΕΝ θα τολμούσα να τα αφαιρέσω λόγω του οτι θα συμπαρασύρει και ξεκολλήσει και πολλά πράσινα (χαλάσει τον τέλειο όγκο)  ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: απλά άφησε τα και ψέκαστα μ΄ενα αερογράφο σε παρόμοιο χρώμμα σαν το πράσινο  :wink:  Ή εαν προτιμάς λίγο κίτρινο φύλλωμα ψέκασε εσωτερικά και εξωτερικά μερικά σημεία του όλου φυλλώματος επιλεκτικά. Να μην έχει δλδ μια πλευρά υπερβολικά κίτρινα + κόκκινα και απο την άλλη πράσινα...αλλά και μην είναι επάνω κίτρινα - κόκκινα και "μέσα" το φύλλωμα πράσινο....
 Πάντως βλέπω οτι "το ΄χεις" και με λίγες δοκιμές και πειραματισμούς θα "βγάλεις παπάδες"  :wink:

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 04, 2008, 08:45:03 μμ »
Συγχαρητήρια φίλε μου. Η δουλειά που έκανες μέχρι τώρα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη (Raw_Shooter) στο 1 και 2 που σου λέει. Όσο για το κιτρινισμένο φύλομα καλύτερα είναι να το αφαιρέσεις προσεκτικά. ʼλλωστε και η σκηνή κάτω από το δέντρο δεν δείχνει εποχή που να δικαιολογούνται τα κιτρινισμένα φύλλα.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 04, 2008, 11:26:51 μμ »
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Κι εγώ μέχρι το βήμα όπου έβαλες στο δέντρο τα ανοικτόχρωμα φύλλα έλεγα ότι οδεύει για το τέλειο.

Θα σου πω και το δεύτερο που δεν μου κάθησε καλά. Αυτή η πανέμορφη βρυσούλα μου θυμίζει μνήμα έτσι όπως είναι ξεκάρφωτη δίπλα στο δέντρο.  :roll:

Μπράβο όμως για την πολύ καλή δουλειά στο δέντρο, χώμα.  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::

"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 05, 2008, 01:56:32 μμ »
Δεν θα είναι και τόσο δύσκολο να βγάλω το κιτρινοκόκκινο σφουγγάρι από το δέντρο αφού το είχα τοποθετήσει πρόχειρα χωρίς κόλλα. Με ένα τσιμπιδάκι σε λίγη ώρα θα το έχει πάρει ο άνεμος.  :D

Η βρύση να πω την αλήθεια μου θυμίζει το ¨Μαυρογιαλούρο¨ κάτω από τον πλάτανο, να πλένει τα χέρια του και ρίχνει φάσκελα. Αλλά τώρα που το λες...

Αερογράφος...απλά δεν παίζει.

Πολύ πιθανόν να προσπαθήσω να βελτιώσω το χρωματισμό του κορμού αν και φοβάμαι αν αντί για πιο καλό το κάνω... :?

Ευχαριστώ για τις συμβουλές και τα σχόλιά σας. Χαίρομαι που το θέμα μου άφησε καλές εντυπώσεις. Ελπίζω σύντομα να έχω τις φιγούρες και την όρεξη για να συνεχίσω

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 05, 2008, 02:13:22 μμ »
Καθότι γεωπόνος, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες οτι το κιτρινο φύλλωμα πρέπει να το πάρει το ποτάμι εκτός και αν το δένδρο σου είναι γενετικά τροποποιημένο. Κατα τ΄αλλα μου αρέσει πολύ τόσο η μέχρι τώρα κατασκευή όσο και η κατατοπιστική παρουσίαση .

Ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνει λίγο παχύτερη  η βάση του κορμού αλλά κι έτσι μια χαρά φαίνεται.

Δεν διακρίνω στις φωτογραφίες αν υπάρχουν αλλά αν δεν υπάρχουν μπορείς αν θές να φτιάξεις 1-2 κουφαλίτσες :lol: :lol:

Πολύ καλό και αναμένω την συνέχεια........
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 06, 2008, 12:00:01 μμ »
μπραβο χρηστο,η δουλεια σου ειναι οδηγος και για μας που το πηραμε απο φοβο το αντικειμενο της κατασκευης ενος μικρου διοραματος η εστω και μιας μικρης βασης να συνοδευει το μοντελο ::eusa_clap:: ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 06, 2008, 07:50:03 μμ »
πολύ καλό μέχρι τώρα, ειδικά το έδαφος είναι καταπληκτικό ::eusa_clap:: ::eusa_clap::,
όπως σου είπαν και οι άλλοι λίγο τον κορμό να προσέξεις

Παράθεση

3. Το φύλλωμα, αν και διαφωνώ κάθετα με την χρήση σφουγγαριών --- λάθος υφή/όψη και δομή για original δέντρα και ειδικά σε "μεγάλες" κλίμακες {ίσως μόνο για τρένα και κλίμακα HO και "πάνω"} --- ομολογώ οτι χρωμματικά και σαν όγκος ήταν πάρα πολύ καλό σαν αποτέλεσμα  αρχικά (πρίν το κίτρινο φύλλωμα) ::icon_thumright:: αλλά ειλικρινά στο λέω μ' όλη την καλή διάθεση, το κίτρινο σου χαλάει τ' όλο σύνολο  :roll: :roll:
Με τι θα μπορούσε να το αντικαταστήσει?
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 15, 2008, 04:13:46 μμ »
Κιεγώ συμφωνώ για το κίτρινο φύλλομα...Κατατάλλα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Traceur for a life...

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 10, 2008, 11:56:27 μμ »
Νεότερα από το ¨τοπογραφικό συνεργείο¨.

Την βάση την άφησα για λίγο να ηρεμήσει και είπα να δω τι μπορώ να κάνω με τις φιγούρες. Γιατί αν δεν βρω και δεν μπορώ να κατασκευάσω τις φιγούρες, δεν έχει νόημα να συνεχίσω με τη βάση.

Κοιτάζοντας το κουτί της tristar με τον τρίποδα και τα σχετικά σκέφτηκα καλή φάση. Αλλά μετά λέω. Χρηστάρα πρέπει να πας σε τράπεζα, να βγάλεις κάρτα (φτου κακά)  ::evil4:: να παραγγείλεις το κουτί να δώσεις 23 εουρος συν τα έξοδα αποστολής για κάτι τέτοιο και...ʼραξε. Το πρώτο σου διόραμα είναι. Για δες τι μπορείς να κάνεις με αυτά που έχεις

Αυτό είναι το κουτί του ¨πειράματος¨ που σας είπα στην αρχή. Τελικά είχε περισσότερες προοπτικές... :idea:

Και αυτή είναι μία από τις φιγούρες που είχα φτιάξει και σκέφτηκα πως με τις κατάλληλες τροποποιήσεις θα μπορούσε να μου φανεί πολύ χρήσιμη. Και έτσι ¨βρόμικη¨ που ήταν πήγε στην χλωρίνη για ¨πλήσιμο¨.

Τοπογραφικό όργανο δεν υπήρχε περίπτωση να φτιάξω από το μηδέν. Έτσι κατασκεύασα την βαλίτσα μεταφορά του. Από καπάκι κουτιού για μύτες μολυβιού, πλαστικό φίλο, και στόκο...

Πέρασε και η ώρα, ξέβαψε η φιγούρα και πρέπει να αλλάξει ρούχα. Με κοπίδι κόπηκε το παλτό, λιμάρισμα και προσθήκη στόκου για να γίνει πιο σωστό το μπουφανάκι, στόκος και στα μπατζάκια για να ¨βγουν¨ έξω από τις αρβύλες, λιμάρισμα της κουκούλας, και ¨φάγωμα¨ στο εσωτερικό για να πάρει βάθος. Το καπελάκι από το κουτί.

Τρίποδας. Κλειστός πάντα Μετά από αποτυχημένη προσπάθεια με φίλα ξύλου και οδοντογλυφίδες (κάποιοι τρίποδες είναι από ξύλο) ::noidea::, πήγα στο plan B. Πλαστικό, συνδετήρες και οδοντογλυφίδες.

Γενική εικόνα της μέχρι τώρα δουλειάς...

Και τώρα η δεύτερη φιγούρα. Πάλι από το ίδιο kit. Πέρασε την διαδικασία της χλωρίνης κόπηκε, σοκαρίστηκε και τα σχετικά...και με λίγο στόκο πρόσθεσα και ένα γιλεκάκι ασφαλείας. Θέλει ακόμα δουλειά.

Δεξιά στη τελευταία φωτογραφία φαίνεται το GPS που η πρώτη φιγούρα θα κρατάει στο αριστερό της χέρι και θα κοιτάζει. Φτιάχτηκε από κομμάτι πλαστικό και photο echted από πίνακα οργάνων SU-27 UB της Heller στην 1/72.

Οι εργασίες έγιναν παράλληλα και όχι με την απόλυτη σειρά της παρουσίασης.

Για κάτι τόσο μικρό, πιθανόν να έχω αφιερώσει πολύ χώρο. Θα προσπαθήσω στη συνέχεια να είμαι πιο περιεκτικός.

Γνώμες-Συμβουλές-Παρατηρήσεις; ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 11, 2008, 09:33:44 πμ »
Τα ακριβά αρώματα και κοσμήματα έρχονται σε μικρά κουτιά. Ο χώρος και η έκταση δεν πάνε ανάλογα με την ποιότητα - που έχεις αρκετή  ::icon_thumright::
Σου παραθέτω ένα link για μελλοντικές χρήσεις  :arrow: http://www.preiser-figuren.de/shop.php?mode=show_group&group=276787ACB316F13A343E81D04F0A351C&sort=&s=0&limit=20

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 14, 2008, 02:04:23 πμ »
Σε ευχαριστώ ramfighter και για το σχόλιο και για το link. Έχει αρκετά καλούδια. Πιστεύω θα μου φανεί χρήσιμο στο μέλλον. ::salut:: ::icon_thumright::

Έχω κάποιες νέες φωτογραφίες από το στάδιο του βαψίματος τις οποίες και παραθέτω για σχόλια και συμβουλές.

Χρωματικά η πρώτη φιγούρα έχει τελειώσει. Δεν την παλεύω άλλο. Δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι άλλο με την πάρτη της. Προσπάθησα αλλά πιστεύω ότι η διαφορετικοί τόνοι των χρωμάτων κάποιες φορές είναι λίγο...κάπως. :roll:

Κατασκευαστικά και χρωματικά η δεύτερη φιγούρα έχει δρόμο ακόμα. Μαλλιά από στόκο δύο συστατικών αντί για κράνος. Τσέπες στο γιλέκο από τις εξαρτήσεις.

Ο εξοπλισμός βαμμένος. Ο σάκος (τον οποίο και θα κουβαλάει η δεύτερη φιγούρα) έγινε από στόκο δύο συστατικών. Κάποιες χρωματικές λεπτομέρειες ακόμα τις θέλουν.

Και ένα γενικό του πως σκέφτομαι να στήσω το σκινικό

Γενικά στα ρούχα προσπάθησα να βάλω πιο έντονα χρώματα για να ¨ανοίξει¨ το όλο το θέμα από το σκούρο της βάσης και να έρθει σε ισορροπία.

Χρώματα Humbrol κατά τις οδηγίες (όχι όμως και με την ίδια επιτυχία) άρθρου του περιοδικού Model Expert (Aρ. τεύχους. 76).

Σωστή και δεκτή η συμβουλή σου Βαγγέλη για την κουφάλα στο δέντρο αλλά φοβάμαι πως αν του βάλω χέρι...θα μου μείνει σ' αυτό. :?

Raw_Shooter δεν έχω ξεχάσει το θεματάκι του wash στον κορμό.

Συμβουλές, σχόλια και οδηγίες προς ναυλωμένους ευπρόδεκτα έως και απαραίτητα

Ευχαριστώ για το χρόνο σας ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 14, 2008, 03:26:18 πμ »
Πολύ ωραίο σκεπτικό συνάδελφε!
Βάλτους να ψάχνουν μια στάση  :D
Καλή συνέχεια  ::icon_thumright::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• ΕΛΛΗΝ ΟΠΛΙΤΗΣ - ΑΕΘΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 15, 2008, 11:48:24 πμ »
καλα παει! μου αρεσει πολυ η ιδεα!  ::eusa_clap::
Για τον κοσμο εισαι καποιος....για καποιον εισαι ο κοσμος!!! Με αγαπη..ο καποιος! (το avatar μου φιλοτεχνηθηκε απο τον φιλο Corto)

http://trutch.moonfruit.com

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 21, 2008, 05:09:23 μμ »
Το μικρό μου διόραμα τελείωσε.

Στις φιγούρες προστέθηκαν χαλκομανίες αεροσκαφών σαν αντανακλαστικές ταινίες ασφαλείας. Οι ιμάντες στις αποσκευές έγιναν από φίλο αλουμινίου από καρτέλες φαρμάκων (ασπιρίνη, ντεπόν και ότι ληγμένα...) Για τη μετροταινία, με διακορευτή τρύπησα φύλλο πλαστικού και πρόσθεσα μερικές λεπτομέρειες.

DaNis στάση στο χώμα...ξέρεις πως είναι! Εδώ την ψάχνεις στην 1 : 1 ::dontknow:: πόσο μάλλον 35 φορές πιο μικρή. Η ιδέα σου όμως ήταν πολύ καλή για να την αψηφήσω. Έτσι έβαψα μία εξασφάλιση στον κορμό του δέντρου.

Ομολογώ ότι ο τίτλος δεν ανταποκρίνεται στο θέμα και αυτό γιατί όταν το ξεκίνησα, δεν περίμενα πως θα το τελειώσω. Στο μέλλων (αν και όποτε υπάρξει γιατί με αυτά που βλέπω στο forum λέω να αρχίσω να μαζεύω πεταλούδες) θα είμαι πιο προσεκτικός. ::sorry::

Δεν ακολούθησα κάποιες συμβουλές σας, από φόβο να δοκιμάσω, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για τις κακοτεχνίες.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά, τις συμβουλές, τα σχόλια και την παρέα που μου κρατήσατε. Όποιες επιπλέον παρατηρήσεις επί του συνόλου...

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 21, 2008, 06:16:15 μμ »
ίσια ίσια αυτά που βλέπεις εδώ και όχι μονό, δεν πρέπει να σε αποθαρρύνουν, πρέπει να σε κάνουν να βελτιώνεσαι.
Ποτέ δεν πρέπει να λες δεν μπορώ αν δεν δοκιμάσεις, όλοι ξεκινήσαμε με ένα αντίστοιχο επίπεδο και ανεβήκαμε και πολύ προσπαθούμε ακόμα όπως εγώ π.χ.
Είναι η πρώτη σου δουλειά και πρέπει να σε εαυχαριστει γιατί είναι καλή. ::icon_thumright::
Αν δεν το ξαναπροσπαθήσεις δεν θα βελτιωθείς. Διάβασε στο φόρουμ, ρώτα ψάξε λίγο στο νετ, δες τα λαθοι που έκανες την πρώτη φορά για να μην τα ξανακάνεις και στην επόμενη προσπάθεια θα βρεις παλυ βοηθεια για να βελτιωθείς.
εγώ τώρα θα σου ευχηθώ καλή αρχή.  ::salut:: ::salut:: 
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 22, 2008, 01:31:40 πμ »
Απτις καλύτερες "πρώτες δουλειές" ::eusa_clap::
Traceur for a life...

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 22, 2008, 09:43:00 πμ »
Ωραίος φίλε μου!!
Φαίνεται ότι γούσταρες την κατασκευή , δεν υπάρχει λόγος να πτοήσε .
Αφού σε ευχαριστεί εσένα αυτό που κάνεις δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο, σκοπός να περνάς καλά ότι και να κάνεις όπως κ να το κάνεις
Στο λέω γιατί και εγώ πτοήθηκα με αυτά που βλέπω εδώ μέσα , αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος  ::glossa::

ʼντε καλή συνέχεια και όταν μάθω κανα 2 πραγματάκια θα επιχειρήσω και εγώ την ιδέα σου , ζήλεψα. (είμαι στο στάδιο μαθαίνω και κολλάω ::glossa::)

Περιμένουμε κιάλλες ωραίες ιδέες σου ! ( να κλέψουμε  :oops:)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 22, 2008, 10:00:38 πμ »
Φιλε μου πολυ καλη ειναι η δουλεια σου.Ασχετα με το αν ειναι η πρωτη σου δουλεια, εγω κοιταζοντας τη βαση μου φαινεται τοσο καλη που μου ερχεται στο μυαλο οτι εαν της ριξεις λιγο νερακι αυριο θα τη βρεις πιο μεγαλη και πιο πρασινη.Κι αν θες να λαβουμε υποψην οτι ειναι η πρωτη σου δουλεια τοτε ειναι ακομη καλυτερα τα πραγματα.Που να δεις τη δικια μου πρωτη δουλεια καποτε.(Εγω ανακαλυψα οτι "τα συναρμολογουμενα" βαφονται με δικα τους χρωματα δυο χρονια μετα αφου το μοναδικο παιχνιδαδικο στην πολη που τα ειχε, αγνοουσε παντελως την υπαρξη χρωματων και πολλων αλλων) :D .Οποτε συνεχισε ακαθεκτος και μη μασας μια ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Tags: