Αποστολέας Θέμα: Sd.kfz.251 mania - By Αρματοσυμμορίτες  (Αναγνώστηκε 28703 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Απ: Sdkfz-251 mania - By Αρματοσυμμορίτες
« Απάντηση #150 στις: Ιουλίου 03, 2008, 11:50:17 πμ »
Ωραιότατος Νικόλα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #151 στις: Ιουλίου 03, 2008, 11:55:58 πμ »
...μπορεί να τα έχεις μπλέξει όλα μαζί...αλλά βλέπω ότι τα ξεμπλέκεις μια χαρά  :!:  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Οι σκρατσίες ωραιότατες  ::icon_thumright:: , το chipping επιπέδου " el nino"  ::eusa_clap:: :lol: όλα λοιπόν θετικά  ::salut::

Τα αρνητικά τώρα συνοψίζονται στο εξής "η πρόοδός σου"  αλλά όπως ξέρεις και ο άγιος φοβέρα θέλει...οπότε  ::haushalt_001:: ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma::
και άσε τις  ::hlioskaytos:: και  ::sleepy2:: και ::tv:: γιατί  ::sterb121::

::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: προχώρα βρέιιιιιι

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #152 στις: Ιουλίου 03, 2008, 12:04:53 μμ »
Οι φθορες Νικολακη...ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!! ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
Παααααρα πολυ καλο chipping και το wash-ακι εχει τονισει πολυ!!!!
Δεν περιμεναμε τπτ λιγοτερο αδερφε!!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Γουσταρω να δω το ηχειακι ετοιμο ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: ::eusa_pray::
Ευγε φιλαρακοοοοοοοοοο!!!
Υ.Γ.χμμμμμ...κατι που σου ξεφυγε...οι χειρολαβες για τις πορτες πισω....ανοιγαν προς τα πανω :roll: :roll:
Μαλλον δυσκολο να διορθωθει τωρα ομως,οποτε who gives a sh.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Y.Γ.2 Και μην ακουσω τπτ περι πνευμτικων δικαιωματων..μιας και οι φωτο σου "σωθηκαν" παραυτα!! :mrgreen: :mrgreen:
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #153 στις: Ιουλίου 03, 2008, 12:12:23 μμ »
Υ.Γ.χμμμμμ...κατι που σου ξεφυγε...οι χειρολαβες για τις πορτες πισω....ανοιγαν προς τα πανω :roll: :roll:
Μαλλον δυσκολο να διορθωθει τωρα ομως,οποτε who gives a sh.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

βρε σύ Τάσο, όπως βλέπω τις χειρολαβές τοποθετημένες φαίνονται σωστά...η προς τα πάνω κίνηση κατεβάζει τους πείρους για να ανοίξει...θα μας πει βέβαια και ο Νικόλας  :roll:

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #154 στις: Ιουλίου 03, 2008, 12:19:02 μμ »
Φιλιππακο,δεν λεω οτι ειναι λαθος τοποθετημενοι!!
Ειναι σωστα τοποθετημενοι για κλειδωμενη πορτα.
Οι φθορα που εχει κανει ο Νικ για το πως ανοιγουν, ειναι προς τα κατω,ενω οι λαβες κινουνται μονο πανω...
Το επισημανα αυτο το σημειο γιατι ειναι σε τετοια θεση που δεν μπορει να κρυφτει :? :? :? :?
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #155 στις: Ιουλίου 03, 2008, 02:00:44 μμ »
Αφού λοιπόν μου την "πέσατε" με τις ΜΠΕΤΟΥΓΙΕΣ  :mrgreen: το ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ δεν είναι στο πως ανοίγουνε, προς τα πάνω ή προς τα κάτω και στις φθορές. Αυτό έχει διορθωθεί ήδη - όλα διορθώνονται  :wink:  Το λάθος σύμφωνα με τον εγκυρότατο Mike Millette και τις απαραίτητες διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στο 251 όπως τις αναφέρει στο Missing Links, (ευχαριστώ πολύ ΠΕ-ΖΕ αλλά δυστυχώς όταν το διάβασα ήταν αργά  :( ) και το οποίο δεν πρόκειται να μπω στον κόπο να το διορθώσω πλέον γιατί είναι μεγάλος μπελάς, είναι το εξής : 

"The kit shows handles on both doors. There should be a handle only on the left door; the other has a bolt head where the handle would be. The handle on the left door needs to be shaved off and made 3-D"

... μπορεί όμως να κρυφτεί άνετα  :lol: :lol: οπότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά.  :mrgreen:

ΥΓ Εξάλλου το έχω πει πάμπολλες φορές κύριοι, ότι καλός μοντελιστής θεωρείται αυτός που μπορεί να κάνει τον παρατηρητή να δει μόνο αυτό που θέλει ο ίδιος να δει ...  8) 
ΥΓ2 Χαίρομαι πολύ πάντως που είστε ιδιαίτερα παρατηρητικοί  ::icon_thumright::  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #156 στις: Ιουλίου 03, 2008, 02:25:52 μμ »
Ψίτ, δες και τα bar στα λάστιχα μήπως είναι παραφουσκωμένα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #157 στις: Ιουλίου 03, 2008, 03:04:28 μμ »
Κυριοι,συγνωμη που θα βγω λιγο εκτος θεματος,αλλα μαλλον κατι εχω παρεξηγησει! :roll:

Ειχα την εντυπωση οτι βλεποντας τον κοπο και την δουλεια ενος συνμοντελιστη και δη φιλου...υποχρεωση μου ηταν μολις δω κατι το οποιο θα μου κανει εντυπωση να το επιβραβευσω ,να τον συγχαρω και να το απολαυσω μαζι με εκεινον και τους υπολοιπους του κλαμπ.
Επισης, γνωμη μου ειναι οταν δω κατι το οποιο ειτε βαση στοιχειων ειτε σαν προσωπικη μου αποψη ειναι "καπως" η εχει ξεχαστει η ειναι λαθος,ειναι εξισου υποχρεωση μου να του το πω και να το δουμε παρεα το θεμα,να το κουβεντιασουμε ρε αδερφε,πως το λετε εσεις?.....
Συνηθως ετσι γινεται καποιος καλυτερος!
Την ιδια ελπιδα και προσδοκια εχω κι εγω απο εσας..
Ειχα μεινει με την εντυπωση οτι αυτος ειναι και ενας απο τους κυριους λογους της υπαρξης των φορουμ οπως αυτο
Αυτο λεγεται constructive comment για οσους δεν το ξερουν!!!
Δεν την πεφτω σε κανεναν,η Ικαρων δεν ειναι για εμενα(ουτε ηταν ποτε),αποχη δεν χρειαζεται και οσο για τα λαστιχα...καντε οτι νομιζετε!
Δεν ειμαι rivet counter για κανενος αλλου την δουλεια,περα απο την δικη μου,δεν εχω επαρση και δεν ειρωνευομαι εκτος αν με προκαλεσουν!
Περιμενω (και απαιτω)την ιδια αντιμετωπιση και απο εκεινους με τους οποιους συνομιλω!!!!
 ::salut::
Αυτα και συγνωμη για το off topic

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #158 στις: Ιουλίου 03, 2008, 03:29:28 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #159 στις: Ιουλίου 03, 2008, 04:07:48 μμ »
...και την άλλη οτι ο μοχλός οπλισης της πισω πόρτας του Νίνου (το οποίο το δίνει μασίφ κομμάτι η Ταμιγια) εχει λάθος φθορά γιατί ανοίγει προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω, εε το θέλεις το λάστιχο σου :mrgreen:

Νομίζω οτι του το είπε για τους μοχλούς επειδή έχει κάνει ανάποδα την φθορά (προς τα κάτω) όχι επειδή δεν τους άλλαξε!

Αλλά εγώ τι μιλάω τώρα...ντροπή :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #160 στις: Ιουλίου 03, 2008, 05:02:54 μμ »
ΩΠΑ, ΩΠΑ ημι-ανάς,  ::drill:: για χαλαρώστε λίγο βρεεεεεεε ...

Τρις-αγαπητέ Τασούλη ειλικρινά δεν έχω ακόμα καταλάβει τι είναι αυτό που προκάλεσε αυτήν σου την αντίδραση. Το σχόλιο του Γρηγόρη περί bar, ή η δική μου απάντηση στα περί φθορών στις μπετούγιες;  :?: :?:?: :?: Θα ήθελα αυτό να ξεκαθαριστεί παρακαλώ ώστε να λύσουμε την όποια παρεξήγηση.
Από κει και πέρα, πολύ καλά λες όσα λες, συμφωνούμε κι επαυξάνουμε πιστεύω όλοι. Κανείς δεν νομίζω ότι είπε κάτι για να προσβάλλει τον οποιονδήποτε, γι''αυτό και μένω κατάπληκτος από την αντίδρασή σου. Αν τώρα αυτά συμβαίνουν μεταξύ μας που υποτίθεται «ξεραινόμαστε» και λίγο παραπάνω ή τουλάχιστον έτσι πίστευα και μπορούμε πιστεύω να κάνουμε και λίγο παραπάνω πλάκα μεταξύ μας απ'ότι με κάποιους άλλους, ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Με στενοχωρεί ακόμα περισσότερο η αντίδρασή σου γιατί πίστευα ότι σε ξέρω καλά και ότι διαθέτεις ΑΡΚΕΤΟ χιούμορ ώστε να μπορείς να εκτιμήσεις σωστά πράγματα και καταστάσεις.

Ρε συ Τάσε!!!!! μεταξύ μας βρε;; ... METAXA   :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #161 στις: Ιουλίου 03, 2008, 05:04:27 μμ »
ρε μωρακια,δε πατε να ριξετε καμια βουτια?  ::icon_thumright::

::keep_mod:: ::ontopic::

KELESIDIS

• Επισκέπτης
« Απάντηση #162 στις: Ιουλίου 04, 2008, 11:32:29 πμ »
 Nino-Νίκο, ορθώς ομιλεί ο μοντελιστής στα ΜΛ  αλλά αναφέρεται στις εξωτερικές χειρολαβές  σχήματος Τ και όχι στον εσωτερικό μηχανισμό ο οποίος βρίσκεται και στις δυο πόρτες,  άρα δε χρειάζεται να διορθώσεις ή να κρύψεις τίποτε. Καλό τριήμερο ,  ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #163 στις: Ιουλίου 04, 2008, 01:39:21 μμ »
Θόδωρε έχεις απόλυτο δίκιο.  ::icon_thumright:: Κι εγώ δεν είχα δώσει πολύ σημασία στο όλο θέμα "παρακάμπτοντάς" το. Έτσι κι αλλιώς και όπως πολύ καλά τότε ξέρεις, ο κος Millette έχει "κατεβάσει" 4 !!!! ολόκληρες σελίδες με λάθη-παραλείψεις που για να έμπαινε κάποιος στον κόπο να επέμβει παντού :roll: ... μάλλον καλύτερο θα ήταν να πετάξει όλο το κιτ όπως είναι.  :mrgreen:  Επειδή λοιπόν μου φάνηκε κι εμένα λίγο περίεργο καθότι εσωτερικά υπάρχει ολόκληρος μηχανισμός ασφάλισης των θυρών, κάθισα και το έψαξα χθες και σαφώς αναφέρεται στην εξωτερική χειρολαβή. Τα δικά μου πάντως έτσι κι αλλιώς θα είναι κρυμμένα καθότι του επιφυλάσσω ... πολύ γενναίο φόρτωμα.
Ευχαριστώ πολύ πάντως και καλό ΣΚ και από μένα ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #164 στις: Ιουλίου 07, 2008, 10:17:39 πμ »
Ενα μικρό update απο εμένα..

Το μοντέλο ξεκίνησε βάφεται, προτίμησα μια οφειδοειδή με πράσινο και καφέ την οποία όμως θεώρησα σωστό να την κάνω "πρόχειρη" και όχι ομοιόμορφα βαμμένη μιάς και απο όσες φωτογραφίες και συζητήσεις είχα για το drilling πανω σε σκάφος C προέκυψε οτι τα περισσότερα ήταν field modifications (αγνωστος επίσης παραμένει ο ακριβής αριθμός τέτοιων οχημάτων).

Eπίσης λόγο του ότι βρισκόμαστε στα τέλη του 1944 και στην Γερμανία τα περισσότερα εργοστάσια βαφής είναι εκτός λειτουργίας οποιαδήποτε παραλλαγή γινόταν σε επίπεδο μονάδας/λόχου και όχι πάντα με την δέουσα προσοχή μιάς και οι άνθρωποι τρέχανε για την ζωή τους.

Σε δεύτερη φάση ξεκίνησα το chipping το οποίο και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και θέλοντας να σπάσω με κάποιον τρόπο την σιλουέτα του 251 αποφάσισα να προσθέσω στα πλαινά ενα δίχτυ παραλλαγής στο οποίο αργότερα θα προσθέσω κλαδιά και τα σχετικά.

Εχω πολύ δρόμο ακόμη και τελικά το 251 αποδείχθηκε περισσότερο χρονοβόρο απο ότι περίμενα αρχικά.. Αυτά τα ολίγα απο εμένα.. Σύντομα με νέο update.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #165 στις: Ιουλίου 07, 2008, 10:44:48 πμ »
Γρηγόρη κάνε μας σε παρακαλώ κάποια στιγμή  μία step by step παρουσίαση της τεχνικής σου στο chipping.  ::eusa_pray::

::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #166 στις: Ιουλίου 07, 2008, 10:48:29 πμ »
Ρε συυυυυυυυ!!! με δύο (2) φωτογραφίες μας ξεπετάς;;;;;;;;;;;;;;;;
Σα δε ντρέπεσαι, ουστ ρε.  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Τα φιδάκια πάντως είναι πολύ ωραία, το chipping γίνεται πάρα πολύ όμορφο, το δίχτυ όντως δίνει άλλο ενδιαφέρον, μπράβο φίλε.  ::salut:: ::salut:: ::salut::
...όσο για το "σύντομα με νέο update"...να το πιστέψουμε ;;;  :roll: :lol: ::glossa::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #167 στις: Ιουλίου 07, 2008, 11:11:19 πμ »
Γιώργο, στο θέμα μου με το King Tiger εχει περιγραφή της τεχνικής μου  :wink: .. Αν δεν σε καλύψει μου λές.  :wink:

Φίλιππα, να το πιστέψεις (αφού γυρίσω απο τις διακοπες μου  :mrgreen: )

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #168 στις: Ιουλίου 07, 2008, 12:33:35 μμ »
Ωραίο βγαίνει Γρηγόρη, το δίχτυ μου αρέσει πάρα πολύ, όπως και η παραλλαγή.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #169 στις: Ιουλίου 07, 2008, 06:58:53 μμ »
Πανέμορφο γίνεται :!: :!: :!:
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #170 στις: Ιουλίου 08, 2008, 01:56:06 πμ »
Να και το δικό μου 251....
Δεν έχω κάνει πολλά ακόμα, αλλά σύντομα θα το συνεχίσω  :mrgreen:

Οοοοοοοοοοοοοοοοταν με το καλό φτάσω στο βάψιμο, θα το κάνω DAK.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #171 στις: Ιουλίου 08, 2008, 02:19:25 πμ »
Γκρεγκ,ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ το τσιπινγκ! ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Και το διχτυ δινει παρα πολυ! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Καλη συνεχεια αδερφε!
Αλεξ....σκιστηκες ρε συ!! :shock:
Θα σου φυγει κανενας ποντος!! :mrgreen: :mrgreen:
ΑΝΤΕ...ΠΡΟΧΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! ::glossa:: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #172 στις: Ιουλίου 08, 2008, 02:58:50 πμ »
Αφού ευχηθώ στον Alex καλή συνέχεια (ακόμα εκεί είσαι ;;;;  :twisted: - αργείς...  :roll: ) σας παρουσιάζω το δικό μου τελειωμένο, κάτι φιγουρίτσες μένουν και μιά βασούλα για να ολοκληρωθεί μία απλή βινιετούλα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #173 στις: Ιουλίου 08, 2008, 03:01:15 πμ »
Γκρεγκ,ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ το τσιπινγκ! ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Και το διχτυ δινει παρα πολυ! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Καλη συνεχεια αδερφε!

::salut:: ::salut:: Ευχαριστώ πολύ φιλαράκο..  Καλή συνέχεια και σε εσένα  :wink:

Αλεξάκο τι έγινε πιάσαμε κοπιδάκι? Αντε βρε δικέ μου και νυχτώσαμε  :mrgreen:  ::glossa::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #174 στις: Ιουλίου 08, 2008, 03:04:41 πμ »
Φίλιππα  :shock: ΠΟΛΥ ωραίος αδερφέ ...  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Τα φορτώματα πρώτα με κορυφή τις μπότες  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Ευγε φίλε... ʼξιος αρματοσυμμορίτης  ::handshake::

Tags: