Αποστολέας Θέμα: ΜΑΛΑΚΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ  (Αναγνώστηκε 3376 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
ΜΑΛΑΚΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ
« στις: Ιουνίου 01, 2008, 09:53:07 μμ »
        Αγαπητοί φίλοι

Αγόρασα πρόσφατα δύο μικρά καί απλά κιτ της ΗΑΤ.Προσπάθησα σήμερα να τα δουλέψω,αλλά το πλαστικό είναι πάρα πολύ μαλακό (θυμίζει τις παλιές φιγούρες της airfix) με αποτέλεσμα να κόβεται καί να καθαρίζεται πολύ δύσκολα.Ειδικά όταν το τρίβω,κάνει ίνες (όπως η τριμένη γομολάστιχα) που όμως δεν αποκολλούνται από το μοντέλο.
     Προσπαθώντας να καθαρίσω την γραμμή του καλουπιού ο κόφτης αφήνει εγκάρσια σημάδια καί το γιαλόχαρτο λειτουργεί όπως περιέγραψα παραπάνω.

Το έχετε αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα? Αν ναί πως το λύσατε ?

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απ: ΜΑΛΑΚΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 01, 2008, 10:57:17 μμ »
Τι πας κι αγοράζεις άνθρωπέ μου. Τα βρίσκεις ή σε βρίσκουν αυτά ? 
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 01, 2008, 11:10:18 μμ »
Δεν βρήκα αλλού ποδήλατο,ούτε τρίκυκλη μοτοσυκλέτα.

Μην νομίζεις πως θα φαίνονται καί πολλά καθώς τα θέλω γιά φόρτωμα του πλοίου που φτιάχνω,αλλά νομίζω πως πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τα δουλεύουμε σωστά κι αυτά τα υλικά.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 01, 2008, 11:15:52 μμ »
Το μόνο που έχω καταφέρει με φιγούρες της Airfix είναι να μην "ξύνω" τις ραφές από το καλούπι αλλά να τις "κόβω" κατά μήκος. Πως καθαρίζουμε το γύρω γύρω από τα φασόλια; Κάτι ανάλογο, συγγνώμη αλλά δε μπορώ να το περιγράψω αλλιώς :oops:

Πάντως είναι μπελάς. Και εγώ είχα μπλέξει με ποδήλατο από το RAF personel set της Airfix και τελικά απογοητεύτηκα και το παράτησα έπειτα από επένδυση πολλών ωρών :evil:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 02, 2008, 12:11:55 πμ »
Τι πας κι αγοράζεις άνθρωπέ μου. Τα βρίσκεις ή σε βρίσκουν αυτά ? 
   Δεν βρήκα αλλού ποδήλατο,ούτε τρίκυκλη μοτοσυκλέτα.
Eχει και η CMK ποδήλατα σε 1/72. Το έχουν τα hannats

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 02, 2008, 12:42:52 πμ »
Μια καλή και παλιά πατέντα είναι να περάσεις ένα λεπτό στρώμα κυανοακρυλικής πάνω στο μοντέλο....
αφήνεις να στεγνώσει πλήρως και μετά με μικρές λίμες «τρως» τα σημάδια σιγά σιγά...
Στην ουσία είναι ένας τρόπος να σκληρύνει λίγο το πλαστικό για να μπορέσει να δουλευτεί!
Προσοχή μην το παρακάνεις και μετά είναι Panzer Podilaten Ausf A από το πάχος! :lol: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 02, 2008, 12:50:44 πμ »
Δουλεύει ρε Νίκο το κόλπο αυτό :?: :shock: Και εγώ το διάβασα στο internet πριν από 5 χρόνια και το δοκίμασα με λεπτόρευστη κυανοακρυλική. Με το που έκανα να λιμάρω ΟΛΗ η κυανοακρυλική έβγαινε από το κομμάτι σα φιδοπουκάμισο ::eusa_wall:: Δεν έπιανε με τίποτα πάνω στο μαλακό πλαστικό και ας το καθάρισα με ότι είχα διαθέσιμο. Τελικά το ποδηλατάκι αναπαύεται κάπου στον κήπο του γείτονα...

Ορκίστηκα στον εαυτό μου πως την επόμενη φορά που θα χρειαστώ ποδήλατο θα το φτιάξω from scratch ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 02, 2008, 12:56:37 πμ »
Η δυσκολία είναι μεγάλη αλλά με τι το έτριψες??? Με πολύ ψιλή λίμα δεν καταστρέφει τόσο πολύ το «νέο δέρμα» και διώχνει την μ@λ@κ.... την γραμμή.
Πάντως αν μου έλεγαν να το κάνω τώρα θα το απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι!
(Τι να μου έλεγαν που μου το είπαν κιόλας με τους Cowboy που μου έφεραν δώρο οι γνωστοί άγνωστοι) :evil:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 02, 2008, 01:03:13 πμ »
Η δυσκολία είναι μεγάλη αλλά με τι το έτριψες??? Με πολύ ψιλή λίμα δεν καταστρέφει τόσο πολύ το «νέο δέρμα» και διώχνει την μ@λ@κ.... την γραμμή.
Με κοινή ψιλή λίμα! Αλλά μετά και με 800άρι ντουκόχαρτο δεν κατάφερα τίποτα καλύτερο. Τι λίμα πια να βρω, για νύχια τζίτζικα :?: :shock:

Εγώ πιστεύω πως δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος. Μόνο με άπειρη υπομονή, καινούργια λεπίδα και ατέλειωτες ώρες μπορείς να καθαρίσεις τα πολλά και μετά να εύχεσαι πως το μικρό μέγεθος της κλίμακας θα κρύψει τα υπόλοιπα. Ειδικά για τα ποδήλατα αν τα στερεώσεις ανάμεσα σε άλλα φορτία τότε έχεις την εικόνα του ποδηλάτου αλλά κρύβονται όλες οι ραφές. Απάτη αλλά για καλό σκοπό!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 02, 2008, 01:04:29 πμ »
Τι λίμα πια να βρω, για νύχια τζίτζικα :?: :shock:

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 02, 2008, 01:05:34 πμ »
(Τι να μου έλεγαν που μου το είπαν κιόλας με τους Cowboy που μου έφεραν δώρο οι γνωστοί άγνωστοι) :evil:

ΩΧΧΧΧΧΧΧΧ  :shock: :shock:  :?   (και το'δα εγώ το όνειρο μόλις είδα το συγκεκριμένο θέμα) εγώ την έχω πατήσει με κάτι ιππότες της Italeri έτσι.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 02, 2008, 01:05:50 πμ »
Εγώ πάντως όσες φιγούρες καθάριζα,με ένα ολοκαίνουργο  χειρουργικό νυστέρι ή και X-Acto,απλά ακούμπαγα χωρίς να ρίχνω βάρος στον κόφτη και έκοβα το πλαστικό,πρόσωπο με την υπόλοιπη επιφάνεια.
Σε αρκετές περιπτώσεις "έτρωγε" παραπάνω.εκεί διόρθωνα με κυανοακρυλική που αφαιρούσα την περισσότερη με το δάκτυλο.
Δοκιμάστε επίσης να ρίξετε μπόλικη λεπτόρευστη κυανοακρυλική σε όλη την φιγούρα και σκουπίστε την σεε σημεία που έτρεξε η κόλλα για να μην χάσει λεπτομέρεια.

Επίσης με ένα σύρμα που θα περάσετε σε μια λαβή κόφτη και θα ζεστάνετε σε ένα κερί,και με λίγες δοκιμές,θα καταφέρετε να εξαφανίσετε περίεργα σημεία,εκεί που δεν πάει κόφτης...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 02, 2008, 01:06:23 πμ »
Μια λύση που σαν παιδί εφάρμοσα ήταν να κόβω με το x-acto όσο πιο κοντά μπορούσα τα κομμάτια απο το "δεντράκι" ώστε να μην κάνει "μύτες" απο περρισευούμενο πλαστικό. Έπειτα με ψαλιδάκι της μαμάς για τα νύχια (το μικρό με την κυρτή μύτη) έκοβα, σχεδόν "ξύριζα" τα οτι υπόλοιπα μιας και είναι "μαλακό" το πλαστικό. Σε ακραίες καταστάσεις που δεν γινόταν τπτ, δούλευε ο bic ναπτήρας του μπαμπά....ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ άναβα στιγμιαία την φλόγα και την έσβηνα αμέσως  :!: :!: Το πλαστικό "μάζευε" και έπειτα κρύωνε και σκλήρυνε οπότε κοπίδι και καθάρισμα αλα "φασολάκι"  :wink:  Αλλά το άτιμο το πλστικό ΠΟΛΥ ΜΠΟΧΑ  :evil: :evil:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 02, 2008, 01:07:17 πμ »

ΩΧΧΧΧΧΧΧΧ  :shock: :shock:  :?   (και το'δα εγώ το όνειρο μόλις είδα το συγκεκριμένο θέμα) εγώ την έχω πατήσει με κάτι ιππότες της Italeri έτσι.

Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 02, 2008, 01:09:48 πμ »
Με κοινή ψιλή λίμα! Αλλά μετά και με 800άρι ντουκόχαρτο δεν κατάφερα τίποτα καλύτερο. Τι λίμα πια να βρω, για νύχια τζίτζικα :?: :shock:

Εγώ πιστεύω πως δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος. Μόνο με άπειρη υπομονή, καινούργια λεπίδα και ατέλειωτες ώρες μπορείς να καθαρίσεις τα πολλά και μετά να εύχεσαι πως το μικρό μέγεθος της κλίμακας θα κρύψει τα υπόλοιπα. Ειδικά για τα ποδήλατα αν τα στερεώσεις ανάμεσα σε άλλα φορτία τότε έχεις την εικόνα του ποδηλάτου αλλά κρύβονται όλες οι ραφές. Απάτη αλλά για καλό σκοπό!

Κοίτα μπόσικε..........

Απάτη θα κάνω  έτσι ή αλλιώς (τί μαφία θα ήμουν αν δεν έκανα?) κρύβοντας τις ρόδες όπου οι ακτίνες είναι ανάγλυφες πάνω σε έναν μασίφ δίσκο.
      Αν κρύψω καί το πάνω μέρος.................τότε τί το θέλω το ποδήλατο  :?: :evil: :evil:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 02, 2008, 01:40:05 πμ »
Spoiler (hover to show)
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 02, 2008, 02:30:21 πμ »
Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 23, 2008, 05:32:02 μμ »
          Τελικά ο μοντελισμός είναι ομαδικό άθλημα.

Καί εξηγούμαι..............

Τα ρημάδια της HAT με είχαν εκνευρίσει καθώς το μαλακό πλαστικό ήταν δύσχρηστο καί οι ραφές από τα καλούπια δύσκολα απομακρύνονταν.Ο εκνευρισμός άρχισε να γίνεται φανερός καθώς άρχιζαν να μου φεύγουν απ΄τα χέρια τα κομμάτια καί καθώς άρχιζα να ξεστομίζω φράσεις απο το ομολογουμένως περιορισμένο λεξιλόγιο την Γαλλικής γλώσσας που διαθέτω.

Τότε ήρθε η βοήθεια από εκεί που δεν την περίμενα.Από την γυναίκα μου.
          Με ρώτησε γιά την αιτία του εκνευρισμού,της απάντησα, το σκέφτηκε γιά λιγότερο από μισό λεπτό καί έδωσε την λύση. :shock: :shock:

Πήρε ένα κομμάτι,το έβρεξε στον νεροχύτη καί το έβαλε στην κατάψυξη.

Σε 10 λεπτά είχε κάνει κρούστα την οποία μόλις ακουμπούσε ο x acto την έκοβε σαν καρπούζι (που είναι καί της εποχής).

Την ρώτησα πού το σκέφτηκε  :?:

Η απάντηση  :?:.......................................

Πώς νομίζεις πως βγάζουμε τις τσίχλες που κολλάνε στα τζήν. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Πάντως είμαι υποχρεωμένος να  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Μιά δοκιμή θα σας πείσει. :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 23, 2008, 08:19:32 μμ »
Spoiler (hover to show)
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 24, 2008, 11:35:53 πμ »
Παράθεση
Χα, χα, χα,..... χαιρετίσματα στην γυναίκα σου.  salut salut salut
Και φυλάκια πολλά να τις δώσεις για την ιδέα της...  :D :D :D
Βλέπεις σε ένα HAT που είχα πάρει, ουσιαστικά είχα λιώσει το πλαστικό με βελόνα πυρωμένη, μια και δεν μπορούσα να το κόψω και ύστερα το έκοψα, μια και είχε σκληρύνει λίγο...
Πάντως: μακριά από τα ΗΑΤ!!!!
Εκτός φυσικά εάν θέλετε ένα θέμα που κανένας άλλος δεν το έχει και πεθαίνεται για αυτό...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 24, 2008, 11:52:26 πμ »
          Τελικά ο μοντελισμός είναι ομαδικό άθλημα.

Καί εξηγούμαι..............

Τα ρημάδια της HAT με είχαν εκνευρίσει καθώς το μαλακό πλαστικό ήταν δύσχρηστο καί οι ραφές από τα καλούπια δύσκολα απομακρύνονταν.Ο εκνευρισμός άρχισε να γίνεται φανερός καθώς άρχιζαν να μου φεύγουν απ΄τα χέρια τα κομμάτια καί καθώς άρχιζα να ξεστομίζω φράσεις απο το ομολογουμένως περιορισμένο λεξιλόγιο την Γαλλικής γλώσσας που διαθέτω.

Τότε ήρθε η βοήθεια από εκεί που δεν την περίμενα.Από την γυναίκα μου.
          Με ρώτησε γιά την αιτία του εκνευρισμού,της απάντησα, το σκέφτηκε γιά λιγότερο από μισό λεπτό καί έδωσε την λύση. :shock: :shock:

Πήρε ένα κομμάτι,το έβρεξε στον νεροχύτη καί το έβαλε στην κατάψυξη.

Σε 10 λεπτά είχε κάνει κρούστα την οποία μόλις ακουμπούσε ο x acto την έκοβε σαν καρπούζι (που είναι καί της εποχής).

Την ρώτησα πού το σκέφτηκε  :?:

Η απάντηση  :?:.......................................

Πώς νομίζεις πως βγάζουμε τις τσίχλες που κολλάνε στα τζήν. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Πάντως είμαι υποχρεωμένος να  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Μιά δοκιμή θα σας πείσει. :wink:

Εξαιρετική ιδέα και φοβερή εφευρετικότητα μέσα στην απλότητά της!!!! :shock: ::eusa_clap::

Τα συγχαρητήριά μου στην κυρία σας! ::salut::

Tags: