Αποστολέας Θέμα: Panzer IV F2 Italeri  (Αναγνώστηκε 1533 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
Panzer IV F2 Italeri
« στις: Μαΐου 22, 2008, 09:23:35 πμ »
  Με έπιασαν πάλι τα κέφια για πειραματισμούς και αποφάσισα να επιτεθώ σε ένα Panzer IV το οποίο ήταν πολύ καθαρό!
  Τη δουλειά μου (στα μισά είμαι περίπου) την βλέπετε παρακάτω. Περιμένω τις επισημάνσεις σας!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: Panzer IV F2 Italeri
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 22, 2008, 09:53:19 πμ »
Από τη στιγμή που λες ότι είσαι ακόμα στην μέση της δουλειάς δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Αυτό που μπορώ να πω (δεν ξέρω αν το έχεις κάνει ή θα το κάνεις) προχώρα σε ένα wash & pin wash με λάδια και κάνε chipping. Το πιο χτυπητό πάντως που δεν μου αρέσει αυτή τη στιγμή και πρέπει να διορθώσεις είναι το ελαστικό των τροχών που δείχνει αφύσικα γυαλιστερό αλλά και πολύ έντονα μαύρο. Θα πρότεινα να το ξαναβάψεις με panzer grey με ελάχιστες σταγόνες μαύρο για μεγαλύτερη αληθοφάνεια.  :wink:  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 22, 2008, 09:58:19 πμ »
  Κι άλλος πρωινός! Καλή σου μέρα!

Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο για τους τροχούς, θα τους φτιάξω μόλις βρω χρόνο!

Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει περισσότερο αν θεωρείτε ότι το πάλιωμα είναι αντιαισθητικό ή όχι για να ξέρω προς τα πού να βαδίσω.

Σκέφτομαι να συνεχίσω με καφέ wash για να δείξει και λίγο σκουριασμένο σε κάποια σημεία, τί λέτε?

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 22, 2008, 11:46:40 πμ »
Καλησπέρα φίλε μου..

Περιμένω και εγώ την ολοκλήρωση για να σου πω την αποψη μου..

Προσοχή με το καφε wash διότι δεν θα σου αποδώσει την σκουριά που αναφέρεις.. Για σκουριά θα χρησιμοποιήσεις είτε σκονες (Mig,CMK) ή λάδι burnt sienna τοπικά στο σημείο που θέλεις.

Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 22, 2008, 12:50:00 μμ »
  Γεια σου Greg!

Λοιπόν, για να με βοηθήσετε να βελτιωθώ, θα θέσω το ερώτημά μου ώς εξής:

Αν αποφάσιζα να σταματήσω στο στάδιο της παρακάτω φωτό, τί έχω κάνει λάθος και πού χωράνε προσθήκες/βελτιώσεις? (Περα από τους τροχούς, που θα γίνουν αργότερα)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 22, 2008, 01:18:43 μμ »

Παμέ λοιπόν (εντελώς καλοπροαίρετα)

1. Οι τροχοί γυαλίζουνε πάρα πολύ και δεν είναι σκονισμένοι οπως το υπόλοιπο αρμα.. Θα έπρεπε να τους βάψεις με ενα μαυρο-γκρί ματ και να σκονιστούνε ανάλογα με το υπόλοιπο οχημα (και περισσότερο μιας και έχουν επαφή με το έδαφος)

2. Οι ερπύστριες είναι ταλαιπωρημένες μόνο απο την εξωτερική τους πλευρα και αυτό γιατί τις έβαψες μάλλον αφού τις εβαλες .. Σε γενικές γραμμές βάφονται πρίν μπουνε στο άρμα .. Εδω εχει πολλές τεχνικές.. Η πιό απλή είναι να τις βάψεις μάυρες και να κάνεις στεγνό πινέλο με aluminium ή gun metal.. Μετά περνάς την σκουριά και τέλος σκονίζεις με το υπόλοιπο οχημα.

3. Οι "αναπληρωματικές" ερπύστριες είναι γυαλισμένες ενω θα έπρεπε να ειναι κι αυτές σε πιό ταλαιπωρημένη κατάσταση

4. Τα εργαλεία γυαλίζουν πολύ..Θέλουν wash με burnt sienna και raw umber.. καλό θα ήταν και λίγο σκόνισμα.

5. Δεν εχεις βάλει σήματα.. Πρέπει να μπαίνουν πρίν την διαδικασία φθορών.

6. Η σκουριά είναι λίγο "χοντροκομμένη" και το παραέκανες λίγο.. Αφού επιλέξεις τα σωστά σημεια που μπορεί να τρέξει η σκουριά τοτε ο πιό απλός τρόπος είναι με ένα πινελάκι να βάλεις μια βούλα burnt sienna και με ενα ελαφρά νοτισμένο πινελο με white spirti, να τραβήξεις κάθετα ενα σβήσιμο.

7. Λίγο προσοχή με το chipping σου.. Με λίγο χρώμα σε ενα λεπτό πινέλο (0000) και με καθετες πινελιες δημιούργησε το chipping στα σημεία που μπορεί να εκδηλωθεί..Οδηγός για τα σημεία αυτά είναι φώτο απο πραγματικά που μπορείς να βρείς στο google..

Σε γενικές γραμμές όμως νομίζω οτι την γενική εικόνα την έχεις και με λίγο εξάσκηση θα βελτιωθείς σημαντικά.. 

Εμείς εδώ είμαστε και οπου μπορούμε και ξέρουμε να βοηθήσουμε θα το κάνουμε με χαρά. 

KELESIDIS

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 22, 2008, 01:20:54 μμ »
   Αγαπητέ   Skywarp, αν θες τη συμβουλή μου, πάνε δυο-τρία ποστ παρακάτω, δες το PZIV Ε  του GregFilos και σύγκρινε το προσεκτικά με το δικό σου. Θα μπορούσα να μιλάω δεκατρείς ώρες για το θέμα παλαίωση , όμως μια φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις. Εχεις δρόμο ακόμη, το καταλαβαίνεις εξάλλου και μόνος σου. Ηδη όμως κάνεις το σημαντικότερο:πειραματίζεσαι. Η πρόοδος έρχεται βήμα-βήμα απο μοντέλο σε μοντέλο.  Τέλος, προσπάθησε να αποφύγεις το φλας στην φωτογραφία, ισοπεδώνει τη δουλειά σου.

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 22, 2008, 01:24:06 μμ »
   Ευχαριστώ για τα σχόλια παιδιά.

Ήδη είχα πει ότι θα χρησιμοποιήσω το Panzer IV του Greg ως αναφορά (αν και δεν τα κατάφερα ιδιαίτερα)

Στο συγκεκριμένο δεν θα μπουν σήματα, αλλά μάλλον θα τα κάνω στο χέρι.

Θα προσπαθήσω να σώσω ό,τι μπορώ και θα το δουλέψω λίγο ακόμη.

Όσον αφορά το φλάς, έχετε δίκιο, αλλά βαριόμουν να στήνω 3ποδο! θα επανέλθω σύντομα!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 22, 2008, 01:57:36 μμ »
   Θα μπορούσα να μιλάω δεκατρείς ώρες για το θέμα παλαίωση , όμως μια φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις. Εχεις δρόμο ακόμη, το καταλαβαίνεις εξάλλου και μόνος σου. Ηδη όμως κάνεις το σημαντικότερο:πειραματίζεσαι. Η πρόοδος έρχεται βήμα-βήμα απο μοντέλο σε μοντέλο.  

Να μιλήσεις Θοδωρή, να μιλήσεις και 13 και 20 και οσες θές ...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 22, 2008, 02:48:45 μμ »
Οι αγαπητοί συνάδελφοι Γρηγόρης και Θόδωρος κάλυψαν το θέμα τέλεια.

Απλά εγώ θα πρότεινα και κάτι άλλο ακόμα πιο ριζοσπαστικό. Από την στιγμή που όπως είπες θέλεις να πειραματιστείς αλλά να έχεις και ένα καλό αποτέλεσμα θα έλεγα να κάνεις το εξής. Επειδή αυτή τη στιγμή το "υπόβαθρό" σου είναι αρκετά ταλαιπωρημένο και αρκετά πράγματα και τεχνικές δεν θα σου "βγουν" σωστά, πιστεύω ότι καλύτερο θα ήταν να το πάρεις όλο πάλι από την αρχή. Δείχνεις αρκετά καλά καταρτισμένος θεωρητικά, οπότε ξεκίνα τον "μπούσουλα" και ... Ψέκασε ένα χέρι βασικό όλο το άρμα, φωτίσματα, washes, φίλτρα, φθορές, σκονίσματα κλπ. και θα δεις ότι όλα θα "κυλήσουν" πολύ πιο ομαλά.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 22, 2008, 07:11:28 μμ »
Θαθελα να ρωτησω, ειναι η ιδεα μου η το κανονι ειναι λιγο στραβο? Ε! να πω και γω μια ιδεα, πιο ριζοσπαστικη απο του nino.Ψεκασε το με Panzer grey και μετα ασπρο για Ρωσια. { Τρομαρα μου.} Το εχω κανει εγω,καποτε στο πλαισιο του ψαξιματος του ατελειωτου θεματος ΦΘΟΡΕΣ. ΧΕ ΧΕ. Το θεμα δεν τελειωνει ποτε, μπραβο ομως που ρωτας και ολα δειχνουν οτι εισαι στον σωστο δρομο, και με τις οδηγιες που ειπαν τα παιδια ολα γινονται πιο απλα. Καλη δυναμη και υπομονη!
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 23, 2008, 03:47:45 πμ »
  Σας ευχαριστώ παιδιά, μου φτιάχνετε τη διάθεση να συνεχίσω!

Δυστυχως η έλλειψη χρόνου χτυπάει ανελέητα το χόμπυ μου, αλλά σίγουρα  θα προσπαθήσω να εφαρμόσω όσα μου είπατε μόλις βρεθεί χρόνος!

Είναι η πρώτη μου φορα που έχω κάποιον να μου δίνει οδηγίες,  μέχρι τώρα το εξερευνούσα σχεδόν μόνος το θέμα!

ΥΓ: Για το κανόνι δεν έχετε άδικο, είχε ένα μικρό (ή μήπως μεγάλο??? :() ατύχημα! (έσπασε!)

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 23, 2008, 08:40:27 μμ »

Δοκίμασα πάντως να μειώσω λίγο την έντονη απόχρωση της σκουριάς.

Κατάφερά τίποτε? (οι τροχοί περιμένουν υπομονετικά)

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 23, 2008, 10:23:42 μμ »
Ναι, η σκουριά έγινε καλύτερη!
Τώρα πάρε ένα πολύ ψιλό πινελάκι και ξεκίνα το chipping στις γωνίες και όπου φθειρόταν περισσότερο το άρμα. ;)

Tags: