Αποστολέας Θέμα: Η πρωτη εμφανιση του επετειακου No 2 "RF-4E της 348 Μ.Τ.Α"  (Αναγνώστηκε 45086 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος 348 pilot

• Scale 1/144
  • *
Απ: Η πρωτη εμφανιση του επετειακου No 2 "RF-4E της 348 Μ.Τ.Α"
« Απάντηση #325 στις: Ιουλίου 23, 2008, 01:40:32 μμ »
Το 487 στο RIAT 2008

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντινος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαλάτσι/Αθήνα
« Απάντηση #326 στις: Ιουλίου 23, 2008, 02:03:57 μμ »
Πολυ καπνιζει.... :D

Αποσυνδεδεμένος Orion

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
    • http://www.anaxaitisi.gr
« Απάντηση #327 στις: Ιουλίου 23, 2008, 03:44:50 μμ »
Έτσι πρέπει, αντρίκιο πράμα  :D

Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας

http://www.anaxaitisi.gr

Αποσυνδεδεμένος 348 pilot

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #328 στις: Ιουλίου 25, 2008, 08:31:55 μμ »

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
« Απάντηση #329 στις: Νοεμβρίου 06, 2008, 12:28:44 πμ »
Ο φίλος Μιχάλης Σολανάκης ανέβασε σχετικό θέμα:

http://koti.welho.com/msolanak/phantomanniversary.html

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #330 στις: Νοεμβρίου 06, 2008, 12:59:58 πμ »
Ωραίο άρθρο!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος phantomphlyer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bogotá
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #331 στις: Νοεμβρίου 06, 2008, 02:30:30 μμ »
Πολυ ωραιο αρθρο αλλα.....

....το σχεδιο με τα spooks ειναι ΤΡΕΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!! ::moshi44x42::

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #332 στις: Νοεμβρίου 06, 2008, 04:18:45 μμ »
ωραιος ο Σολανακης καλο το αρθρο ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
« Απάντηση #333 στις: Νοεμβρίου 06, 2008, 04:41:52 μμ »
ωραιος ο Σολανακης καλο το αρθρο ::eusa_clap::

Είναι αδύνατο να διαφωνήσω μαζί σου :wink:

Αποσυνδεδεμένος Vasilis 07

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #334 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 12:56:17 μμ »
Χθές ξεφύλλιζα το λεύκωμα της 348 ΜΤΑ.Ενώ στόν προλογό του ο Διηκητής της 348 ΜΤΑ αναφέρει πώς το πρώτο RF-4E έφτασε στήν 110 ΠΜ στίς 3/10/78 σε επόμενη σελίδα για το ιστορικό της μοίρας αναφέρετε πώς το πρώτο RF-4E έφτασε στήν 110 ΠΜ στίς 3/11/78  :roll:.Τελικά ποιά ημερομηνία είναι η σωστή  :?: :roll:

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #335 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 02:03:54 μμ »
Τώρα Βασίλη ανοίγεις ένα μεγάλο θέμα που είμαι σίγουρος ότι έχει απασχολήσει όσους έχει τύχει να ψάξουν παρόμοια στοιχεία. Τυπογραφικά λάθη ή παρερμηνείες που σε κάνουν να καταλήγεις με 2 ή 3 ημερομηνίες και να μην ξέρεις ποια να πιστέψεις...
Καταρχήν θεωρώ ότι η πληροφορία από το λεύκωμα της Μοίρας μου φαίνεται η πιο αξιόπιστη, αφού αναφέρει μέχρι και τα ονόματα των χειριστών που πέταξαν τα αεροσκάφη, και προφανώς είναι από τα βιβλία της Μοίρας. Απλά μάλλον κάποιο τυπογραφικό λάθος δημιούργησε το πρόβλημα. Αν δεις στη σελίδα 13, υπάρχει αδιάψευστο ντοκουμέντο ότι το 71761 έφτασε στις 3-11-1978.
Επειδή όμως αν ανατρέξεις σε άλλες πηγές θα δεις ότι δίνεται ημερομηνία παράδοσης από την MDD 30-10-1978, ημερομηνία παράδοσης στην ΠΑ 12-78 και άφιξη στην Ελλάδα 12-5-1980, ίσως να μπερδευτείς περισσότερο. Αν εξαιρέσουμε την τελευταία που προφανώς είναι λάθος, να επιστήσω την προσοχή, ότι η ημερομηνία άφιξης δεν έχει καμία σχέση με τις δύο πρώτες, επειδή αρκετές φορές έχει μπερδευτεί από κάποιους αναγνώστες (γενικά μιλάω, όχι για σένα). Η ημερομηνία παράδοσης από την κατασκευάστρια εταιρία έχει να κάνει με διαδικασία που γίνεται στην Αμερική (και συνήθως δεν μπερδεύει κανένα), ενώ η ημερομηνία παράδοσης στην ΠΑ δεν αφορά την άφιξη του αεροσκάφους, αλλά την αποδοχή του από την ΠΑ (εγγραφή στα μητρώα μετά από τους σχετικούς ελέγχους) και συνήθως γίνεται σε ένα εύλογο διάστημα μετά την άφιξη του αεροσκάφους. Σε αυτή την περίπτωση πάντως απλά επιβεβαιώνουν την άφιξη του αεροσκάφους τον Νοέμβριο.
Γιώργος Ψαρράς

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #336 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 02:39:03 μμ »
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο  ::icon_thumright:: .Πάντως δέν είναι και ότι καλύτερο σε επίσημες εκδόσεις της ΠΑ να παρουσιάζονται τέτοιου είδους προβλήματα, όταν υποτίθεται πώς το λεύκωμα της 348 ΜΤΑ σχεδιαζόταν κάποιο διάστημα πρίν τυπωθεί  :?

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://acig.org
« Απάντηση #337 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 04:12:26 μμ »
"Επίσημη" έκδοση όπως την εννοείς δεν είναι... Είναι μια έκδοση που έγινε από το μεράκι και την προσωπική εργασία πέραν του κανονικού "ωραρίου", από τους ανθρώπους της Μοίρας για να τιμήσουν την ΙΣΤΟΡΙΑ της... Τα προϊστάμενα κλιμάκια πέραν της τυπικής έγκρισης δεν εμπλέκονται, ούτε φυσικά υπάρχει Public Affairs Officer στις Μοίρες της ΠΑ, όπως στο USN π.χ. για ν' ασχοληθεί με τέτοια θέματα... Πάλι καλά που πρόλαβε και βγήκε να λες, γιατί οι Μοίρα έχει να κάνει πιό σημαντικά πράγματα πό το να εκδόσει λεύκωματα...

Ειδικά άν ο τότε Μοίραρχος Ασχος (Ι) Καραμμεσίνης Κ. και ο τότε Α/Ε και νυν Μοίραρχος Ζέπος Ε. δεν έπαιρναν ζεστά το θέμα, ούτε επετειακό α/φος θα είχε βαφτεί, ούτε λεύκωμα θα είχε βγει... Και σημειωτέον ότι η "τιμή" του λευκώματος ίσα ίσα που καλύπτει τα έξοδα έκδοσης, χωρίς να υπολογίζουμε τις  ανθρωποώρες...

::salut::
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #338 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 04:45:58 μμ »
Μάλλον με πρόλαβε ο Fantasma. Τα ίδια πάνω κάτω θα έλεγα και εγώ. Προσωπικά (και μιλάω σαν αναγνώστης) κρίνω με μεγαλύτερη επιείκια τα λάθη στα λευκώματα, από ανθρώπους που πληρώνονται για να κάνουν άλλη δουλειά, από αυτά στα έντυπα ευρείας κυκλοφορίας. Αν η έκδοση ήταν του Μουσείου, ή της Υπηρεσίας Ιστορίας στο Φάληρο, τότε θα μπορούσες να την χαρακτηρίσεις επίσημη και να την κρίνεις με αυτά τα κριτήρια.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος DimBoud

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τρίκαλα
  • Phabulous Photographer Phantom Phan
    • Το Blog μου
« Απάντηση #339 στις: Μαρτίου 01, 2009, 08:48:34 μμ »

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #341 στις: Μαρτίου 01, 2009, 09:32:26 μμ »
Καλα ας ειχαμε καμια προσβαση να μπορουμε να βγαλουμε καμια φωτο και θα σουλεγα εγω  :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Καλος ο παιχτης δε λεω αλλα και ο Τσαγκαρατος δεν παει πισω !!!!

Αμα υπηρχε φωτογραφικη παιδία στην Ελλαδα θα εβλεπες ακομα καλυτερα πραγαματα ...... αλλα αστο ας μην το σκαλισουμε.

Αποσυνδεδεμένος DimBoud

• Scale 1/72
  • *
    • Το Blog μου
« Απάντηση #342 στις: Μαρτίου 01, 2009, 09:48:16 μμ »
Πάντα είχα την απορία πως βγάζουν άδεια όλοι αυτοί οι ξένοι φωτογράφοι, αλλά όχι οι Έλληνες. Με εξαίρεση το κ. Τσαγκαράτο, δε θυμάμαι άλλες περιπτώσεις prive φωτογραφήσεων.. Και δε μιλάω για φωτό από επισκέψεις συλλόγων..

Αποσυνδεδεμένος Orion

• Scale 1/144
  • *
    • http://www.anaxaitisi.gr
« Απάντηση #343 στις: Μαρτίου 02, 2009, 10:59:33 πμ »
Δεν νομίζω πως είναι κάτι δύσκολο από την στιγμή που κάποιος είναι επαγγελματίας φωτογράφος Έλληνας ή όχι.

Πρώτα από όλα ο επαγγελματίας γνωρίζει τι μπορεί να τραβήξει χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στις μονάδες, πέρα από αυτό σίγουρα το υλικό περνάει και από κάποιον έλεγχο γιατί οι μονάδες είναι στρατιωτικές.

Το πρόβλημα συνήθως υπάρχει σε όσους δεν είναι επαγγελματίες (εννοώ ότι δεν είναι το επάγγελμα τους η φωτογραφία) που μπορεί να βγάλουν έξω κάτι εν αγνοία τους και να δημιουργήσει πρόβλημα. Αν σε μία φωτογραφία για παράδειγμα φαίνονται εγκαταστάσεις πίσω από το αεροπλάνο που απογειώνεται αυτό πιθανόν να δημιουργήσει πρόβλημα στην μονάδα (ένα απλό παράδειγμα ).

Εμείς στον Σύλλογο Φίλων Π.Α μετά από κάθε επίσκεψη δίνουμε φωτογραφίες που τραβήξαμε για έλεγχο στην ασφάλεια ώστε να κρίνει ποιες από αυτές μπορούν να δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας και ποιες όχι. Δεν μας το έχει ζητήσει κανένας άλλα το θεωρούμε αυτονόητο και το ζητάμε. Κάθε φορά αρκετές φωτογραφίες αφαιρούνται από την ασφάλεια γιατί γνωρίζουν καλύτερα από εμάς τι φαίνεται και τι όχι στην κάθε φωτογραφία.

Πέρα από αυτό  για την φωτογράφιση γενικότερα για τους Έλληνες τουλάχιστον υπάρχουν αρκετοί που είναι διαπιστευμένοι, δεν γνωρίζω τον αριθμό αλλά είναι αρκετοί ώστε να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους και να καλύπτουν τα άρθρα των περιοδικών κ.τ.λ

Οι φωτογραφίες που τραβάμε εμείς οι μη επαγγελματίες είναι περισσότερο αναμνηστικές λόγω εξοπλισμού και εμπειρίας άλλα την ζημιά τους μπορούν να την κάνουν όταν κυκλοφορούν ελεύθερα.

Το ότι δίνεται άδεια για φωτογράφιση δεν σημαίνει ότι δεν δίνεις λογαριασμό στην δημοσίευση του υλικού ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται σε κοινή θέα (internet), σε αντίθετη περίπτωση γίνεται κατάχρηση της άδειας, αυτή είναι η δική μας άποψη και ως τώρα έχουμε δει ότι είναι σωστή.

Θα μου πεις και γιατί να γίνεται αυτό ενώ στο εξωτερικό είναι πιο χαλαρά τα πράγματα γιατί πολύ απλά δεν έχουν όλοι τους γείτονες μας !!

Εάν κρίνουμε από το υλικό που κυκλοφορεί στο internet η Π.Α ίσως είναι η πιο φωτογραφημένη σε σχέση με τους γείτονες τουλάχιστον, αυτό ειδικά μπορείτε πολύ εύκολα να το διαπιστώσετε.

Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας

http://www.anaxaitisi.gr

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #344 στις: Μαρτίου 02, 2009, 11:37:51 πμ »
Δεν νομίζω πως είναι κάτι δύσκολο από την στιγμή που κάποιος είναι επαγγελματίας φωτογράφος Έλληνας ή όχι.
ασε...κι επαγγελματιας να μην ειναι..."βαφτιζεται" απο τον επαγγελματια που ειναι μεσα στα πραγματα...και ο νοών νοείτω! :twisted:

Παράθεση
Πρώτα από όλα ο επαγγελματίας γνωρίζει τι μπορεί να τραβήξει χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στις μονάδες, πέρα από αυτό σίγουρα το υλικό περνάει και από κάποιον έλεγχο γιατί οι μονάδες είναι στρατιωτικές.
Θα μου επιτρεψεις να εκφρασω μια μικρη ενσταση σ αυτο...δηλαδη οταν οι επαγγελματιες και οι "επαγγελματιες" ειναι απο το πρωι μεχρι το βραδυ στην πιστα και στον αεροδιαδρομο δεν βγαζουν τα "κερατα" τους απο οπλικα φορτια κτλ; ...Τα βλεπουμε δημοσιευμενα...ευαισθητες θεσεις του αεροδρομιου δεν βλεπουμε...αυτο ελειπε :!: αλλα το τι φερουν τα α/φη τα βγαζουν ολα χαρτι και καλαμαρι στις φωτογραφιες τους...

Οσο για τους ξενους spotters ας μην γινοταν το περιστατικο παλαιοτερα και θα σου ελεγα εγω τι φωτο θα εβγαζαν τωρα...τελικα σε καλο τους βγηκε αφου η ΠΑ εν μερει, θελοντας να σταματησει το κραξιμο, τα τελευταια χρονια τους αφηνει να τραβανε ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ...

Αποσυνδεδεμένος DimBoud

• Scale 1/72
  • *
    • Το Blog μου
« Απάντηση #345 στις: Μαρτίου 02, 2009, 11:56:52 πμ »
Κάθε φορά αρκετές φωτογραφίες αφαιρούνται από την ασφάλεια γιατί γνωρίζουν καλύτερα από εμάς τι φαίνεται και τι όχι στην κάθε φωτογραφία.
Καλά, εδώ επέτρεψέ μου να έχω τις ενστάσεις μου, αλλά τέλοσπάντων..

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι δε βλέπουμε τέτοιες "επαγγελματικές" - "καλλιτεχνικές" φωτογραφίες από Έλληνες φωτογράφους. Τουλάχιστον στο internet..

Όσον αφορά τους γείτονες, έχω δει πολύ καλύτερες και οργανωμένες φωτογραφήσεις... :wink:

Αποσυνδεδεμένος DimBoud

• Scale 1/72
  • *
    • Το Blog μου
« Απάντηση #346 στις: Μαρτίου 02, 2009, 12:15:28 μμ »
Βέβαια τώρα που ξαναβλέπω τις φωτο που έχω στο μυαλό μου, σχεδόν όλες είναι του Chris Lofting... :-)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #347 στις: Μαρτίου 02, 2009, 12:18:32 μμ »
Θα μου επιτρεψεις να εκφρασω μια μικρη ενσταση σ αυτο...δηλαδη οταν οι επαγγελματιες και οι "επαγγελματιες" ειναι απο το πρωι μεχρι το βραδυ στην πιστα και στον αεροδιαδρομο δεν βγαζουν τα "κερατα" τους απο οπλικα φορτια κτλ; ...Τα βλεπουμε δημοσιευμενα...ευαισθητες θεσεις του αεροδρομιου δεν βλεπουμε...αυτο ελειπε :!: αλλα το τι φερουν τα α/φη τα βγαζουν ολα χαρτι και καλαμαρι στις φωτογραφιες τους...

To τί όπλα φέρει το κάθε αεροσκάφος είναι γνωστό και δέν χρειάζεται καμία φωτό για επιβεβαίωση  :wink:.Επίσης νομίζω είναι υπερβολικό να σκεφτόμαστε τί "παράπλευρο" μπορεί να φανεί όταν φωτογραφίζουμε ένα αεροσκάφος, όταν υπάρχει το google earth αλλά κυρίως όταν οι γείτονες έχουν 4-5 δορυφόρους και σύντομα θα έχουν και ένα κατασκοπευτικό...

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #348 στις: Μαρτίου 02, 2009, 12:34:01 μμ »

To τί όπλα φέρει το κάθε αεροσκάφος είναι γνωστό και δέν χρειάζεται καμία φωτό για επιβεβαίωση  :wink:.Επίσης νομίζω είναι υπερβολικό να σκεφτόμαστε τί "παράπλευρο" μπορεί να φανεί όταν φωτογραφίζουμε ένα αεροσκάφος, όταν υπάρχει το google earth αλλά κυρίως όταν οι γείτονες έχουν 4-5 δορυφόρους και σύντομα θα έχουν και ένα κατασκοπευτικό...

ο γουγλης εχει παγωμενες φωτο ετων... ::glossa:: για τον οπλισμο, δεν αναφερομαι σε θεωρητικο επιπεδο τι μπορει να παρει ενα α/φος...παιζουν πολλοι συσχετισμοι.......

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #349 στις: Μαρτίου 02, 2009, 12:51:08 μμ »
ο γουγλης εχει παγωμενες φωτο ετων...
Nαι, αλλά τα κτίρια δε μετακινούνται...

Tags: f-4