0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Vaggouras στις Μαΐου 26, 2008, 11:23:09 μμΓείτονα Crow έχεις καμιά συγκεριμένη μάρκα (εκτος Hycote εννοείται) να προτείνεις ??Ή κάποια που να είναι καλλίτερη π.χ σε γυαλιστερα χρώματα αυτοκινήτων ??? Πεταξου μεχρι τον Ρουτση,χαμηλα στην Πετρουπολεως,πες του οτι εισαι μοντελιστης και τι ψαχνεις,και θα σε φτιαξει οπως πρεπει!Ειναι λιγο πιο πανω απο τους κοτοπουλαδες στην δεξια πλευρα του δρομου.
Γείτονα Crow έχεις καμιά συγκεριμένη μάρκα (εκτος Hycote εννοείται) να προτείνεις ??Ή κάποια που να είναι καλλίτερη π.χ σε γυαλιστερα χρώματα αυτοκινήτων ???
Πεταξου μεχρι τον Ρουτση,χαμηλα στην Πετρουπολεως,πες του οτι εισαι μοντελιστης και τι ψαχνεις,και θα σε φτιαξει οπως πρεπει!Ειναι λιγο πιο πανω απο τους κοτοπουλαδες στην δεξια πλευρα του δρομου.
Καλημέρα σε όλους και καλός σας βρήκα.Αυτό είναι το 1ο από πολλά ελπίζω ακόμα ποσταρίσματα.Αγόρασα σήμερα φίλε το Body Plastofix. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη αλλά το παλικάρι μου είπε τα εξής. Αυτό το σπρέι το ρίχνεις στο πλαστικό και όταν στεγνώσει είναι σαν να μην έχεις ρίξει τίποτα. Δεν καλύπτει. Δεν τρέχει. Δεν βάφει. Απλά δημιουργεί ένα φιλμ το οποίο κάνει το πλαστικό να έχει καλή πρόσφυση όταν πέσει το χρώμα πάνω. Μετά μου λέει ρίξε από πάνω ότι θες. Θα κολλήσει.Είχε και το Surface την Body σε γκρι. Αυτό μου είπε όταν είναι σε σπρέι δεν κολλάει μόνο του. Αν το πάρεις σε κουτί και το αραιώσεις με Body 740 + Body 720 και το περάσεις με αερογράφο ή πινέλο τότε είναι σαν αστάρι.Από ότι κατάλαβα το Plastofix θα κάνει εξαιρετική δουλειά στο να κολλάει το χρώμα στο μοντέλο αλλά δεν θα καλύπτει καθόλου ατέλειες όπως γρατζουνιές και δεν θα εμφανίζει ατέλειες σε ενώσεις και στοκαρίσματα. Αυτά μέχρι στιγμής. Θα το δοκιμάσω και θα σας έχω νεότερα. Είμαι στην μέση της κατασκευής του Academy Rokaf T-50 Black Angel 1/48.
Έκανα κάποιες δοκιμές σε μπουκάλια του νερού άβαφα και βαμμένα με enamel Humbrol που έχω για δοκιμές.Το σπρέι είναι σχεδόν σαν νερό. Πέφτει και αν ρίξεις πολύ όχι μόνο τρέχει άλλα στάζει στο πάτωμα. Δεν υπάρχει όμως κανένα πρόβλημα. Στεγνώνει σε 5-10 λεπτά και δεν αφήνει κανένα υπόλειμμα. Δεν γεμίζει απλά εξαφανίζεται. Το πόσο καλά κολλάει το χρώμα πάνω του τώρα δεν μπορώ να το ελέγξω.Πάντως για να καλύψεις ατέλειες ή να δεις ατέλειες δεν κάνει με τίποτα. Είναι για να ψεκάσεις σε μια πλαστική λεία επιφάνεια και να κολλήσει το επόμενο χρώμα από πάνω. Μέχρι εκεί.Προς το παρών θα παραμείνω στην μέχρι τώρα συνταγή που ασταρώνω με τα enamel της Humbrol 126-129 ανάλογα την περίπτωση.