Αποστολέας Θέμα: T-80UD Revell 1/35  (Αναγνώστηκε 1873 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vag26leo2A4

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή η καρδιά, το υπόλοιπο Αλεξπολη
  • Όπου η Δόξα και το καθήκον
T-80UD Revell 1/35
« στις: Μαΐου 15, 2008, 10:07:27 μμ »
Μετά από πολύ καιρό και κάνοντας ένα απαραίτητο διάλειμμα από το μοντελάρισμα, ολοκλήρωσα το Τ-80UD 1/35 της Revell. Δεν θα αναφερθώ στην παρουσίαση του κιτ, μιας και αυτό έχει παρουσιαστεί λεπτομερώς στο παρελθόν. Θέλω μόνο να αναφερθώ στην ερπύστρια, που δίνεται κομμάτι - κομμάτι αλλά και στην έλλειψη συρματόσχοινου, το οποίο βέβαια μπορεί και να φτιαχτεί. Η κατασκευή είναι κατευθείαν από το κουτί και δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποιο βελτιωτικό σετ. Το μοντέλο είναι σχεδόν ολοκληρωμένο μιας και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες ακόμη.Το βάρος της όλης κατασκευαστικής προσπάθειας και παρουσίασης θα προσπαθήσω να αναδείξω μέσα από τις φώτο που ακολουθούν:

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Απ: T-80UD Revell 1/35
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 15, 2008, 10:24:01 μμ »
Μπράβο φίλε... Δουλειά που δείχνει μοντελιστή που μπορεί να βελτιωθεί πολύ... Η προσέγγιση σου είναι πολύ καλή  ::icon_thumright::

Επέτρεψε μου 2-3 πραγματάκια που κατά την άποψη μου θα κάνουν την διαφορά στο επόμενο σου μοντέλο (το οποίο και ευχομαι να ξεκινήσεις άμεσα)..

1) Σήματα.. Υπάρχουν βελτιωτικά στην αγορά τα οποία θα εξαφανίσουν εντελώς το φιλμ απο τις χαλκομανίες..

2) Ερπύστριες... Με λίγο σκόνισμα και λίγο σκουριά θα δείχνανε πιό ταλαιπωρημένες και άρα πιό ρεαλιστικές (χωρίς να σημαίνει οτι η απόδοση τους δεν είναι καλή)

3) Ο προβολέας του πύργου.. Με ένα dremel φάε το πλαστικό προσεκτικά (δημιουργείς μια λακουβίτσα δλδ) και βάψε το εσωτερικό ασημένιο..

4) Δοκίμασε να κάνεις λίγο πιό εντονο pin wash (στα πανελς του άρματος).

5) Σκόνισε το μοντέλο σου με pigments.

Τα παραπάνω είναι καθαρά η άποψη μου και σου την εκφράζω διότι το έχεις το άθλημα με αυτά που βλέπω απο τις φώτο σου και είναι κρίμα να μην το βελτιώσεις ακόμη περισσότερο..

Μπράβο και ευχομαι καλή συνέχεια  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 15, 2008, 10:32:10 μμ »
Η κριτική απ΄οπου και αν προέρχεται είναι καλοδεχούμενη. Είχα αποφασίσει να μην το σκονίσω, αλλά τώρα που το λες, αρχίζω να το σκέφτομαι. Έχω εφαρμόσει ήδη την τεχνική του wash με ένα μείγμα από 50% ματ black + 50% ματ 26 της Humbrol. Οι φώτο φαίνεται να το αδικούνε λίγο.Βέβαια, προτίμησα να μην κάνω εκταταμένες φθορές, προκειμένου να αναδειχθεί η σιλουέτα του πύργου και του σκάφους.Όσο για τις χαλκομανίες, έχεις δίκιο που γυαλίζουν λίγο,αν και χρησιμοποίησα κάποιο βελτιωτικό.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 15, 2008, 10:47:22 μμ »
Ακόμη λίγες :

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 15, 2008, 10:52:26 μμ »
Η κριτική απ΄οπου και αν προέρχεται είναι καλοδεχούμενη. Είχα αποφασίσει να μην το σκονίσω, αλλά τώρα που το λες, αρχίζω να το σκέφτομαι. Έχω εφαρμόσει ήδη την τεχνική του wash με ένα μείγμα από 50% ματ black + 50% ματ 26 της Humbrol. Οι φώτο φαίνεται να το αδικούνε λίγο.Βέβαια, προτίμησα να μην κάνω εκταταμένες φθορές, προκειμένου να αναδειχθεί η σιλουέτα του πύργου και του σκάφους.Όσο για τις χαλκομανίες, έχεις δίκιο που γυαλίζουν λίγο,αν και χρησιμοποίησα κάποιο βελτιωτικό.

Για τα wash θα σου πρότεινα λάδια ζωγραφικής αντι για εναμελς... Νομίζω οτι είναι πιό ελεγχόμενα και συγχωρουν τα λάθη ακόμη και μετά απο ώρα σε σχέση με τα εναμελ που θέλει άμεση δουλειά..

Για τις χαλκομανίες δεν λέω για το γυάλισμα (silvering), αυτό με λίγο μάτ βερνικάκι διορθώνεται, αλλά για το ίχνος απο το φιλμ στην χαλκομανία γύρω απο τα νούμερα.

Πάντος όντος είναι πανέμορφο άρμα.. Κλασσικός Ρωσσος.. Χαμηλός και μικρός σε μέγεθος..

Καλή συνέχεια φίλε μου.  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 16, 2008, 05:54:27 μμ »
Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις - σημειώσεις. Θα προσπαθήσω να τις εφαρμόσω για να βελτιώσω περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα. Πραγματικά τώρα που το βλέπω ολοκληρωμένο μπορώ να πω ότι έχει άλλη χάρη. Καλό και το Leo2A4, τεράστιο το Leo2A6 αλλά και αυτό έχει το κάτι διαφορετικό!!!

Αποσυνδεδεμένος vendetta007

• War is not about who is right, it's about who is left.
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 07:13:58 μμ »
Ωραιο αρμα. Τα Τ-80 βγαζουν πολυ λιγες εταιριες και ακομη λιγοτερες ειναι αυτες με καλη ποιοτητα πλαστικου και ειναι πολυ δυσκολο να φτιαξεις κατι αξιολογο χωρις βελτιωτικα και απ'οτι φαινεται τα καταφερες καλα.

Tags: t-80