Αποστολέας Θέμα: Bf-110 της Italeri στην 1/72  (Αναγνώστηκε 11041 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Bf-110 της Italeri στην 1/72
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 19, 2007, 09:17:52 μμ »
Αντε να ποστάρω και εγώ τη λιλιπούτεια πρόοδό μου (άτιμη δουλειά!!!). Οι εξαγωγές τελικά μου άρεσαν όπως τις τρύπησα. Αν λάβεις υπ' όψη σου ότι το συνολικό μήκος όλων των εξαγωγών είναι 1cm, πολύ μου αρέσουνε...

Φυσικά η εφαρμογή πάνω στα ατρακτίδια των ξινητήρων ήταν, πως να το πω, ανύπαρκτη. CA και στόκος και Mr Surfacer και τρίψιμο και ξανά και ξανατρίψιμο και δεν έχω τελειώσει ακόμα  :(

Και ιδού η καλύπτρα η οποία θα στοκαριστεί και αυτή. Τρέμε κόσμε!

Αν τα καταφέρω θα τελειώσω με τα τριψίματα, θα μασκάρω καλύπτρα και θα ρίξω αύριο το RLM76. Αν...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 19, 2007, 11:09:25 μμ »
gkontog καλό κουράγιο κατ' αρχήν. Το τρίψιμο είναι η πιο άχαρη διαδικασία κατά τη γνώμη μου.
Οι εξαγωγές φανταστικές!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 19, 2007, 11:12:21 μμ »
Το τρίψιμο είναι η πιο άχαρη διαδικασία κατά τη γνώμη μου.
Οχι ρε, μην το λές. Εγώ ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ να τριβω στόκο! Κυριολεκτικά  :shock:

Οι εξαγωγές φανταστικές!
Χαίρομαι που σου αρέσουν. Είναι κυριολεκτικά φτιαγμένες με αίμα...

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 19, 2007, 11:44:49 μμ »
Γιώργη με τι άνοιξες τις τρύπες  :?:

Σορυ αλλά σ' αυτά τα σημεία δεν νομίζω ότι έγιναν καλές όπως οι υπόλοιπες.

Ίσως σε βάζω σε μπελάδες, αλλά.... ίσως στο τέλος να μην φαίνεται ωραίο σ' αυτά τα σημεία.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 19, 2007, 11:52:17 μμ »
Γιώργη με τι άνοιξες τις τρύπες  :?:
Στέλιο με το κοπίδι. Δεν έχουν όμως τελειώσει, θα πέσει λίγο τρυπανάκι και υγρή κόλλα τα φύγουν τα γαϊδουρογρέζια. Απλά επειδή την ψυλιάστηκα οτι θα γινόταν χαμός με την εφαρμογή στα ατρακτίδια, άφησα τα ψιλά για το τέλος γιατί αν τις άνοιγα εντελώς θα γινόντουσαν πολύ ευαίσθητες για να αντέξουν τα γειτονικά τριψίματα κλπ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 20, 2007, 12:24:47 πμ »
ΟΚ, άλλωστε ξέρεις να χειρίσεσαι καλά τα επιδέξια λεπτά σου δάχτυλα  :!:

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: 

Αφορμή ζητούσα

::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 03, 2007, 12:32:34 πμ »
Υστερα από πολύ καιρό (ένα μήνα :() να και ένα update από εμένα και μία παρ' ολίγο καταστροφή:

Τα χάσματα στην καλύπτρα τα θυμάστε; (http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=3699.msg89619#msg89619) Πολλές ιδέες από συναδέλφους είχαν πέσει (ευχαριστώ όλους!) και αρκετές δοκιμάστηκαν με spare καλύπτρες. Τελικά κατέληξα στη λύση του στόκου Humbrol και τρίψιμο αυτού με μπατονέτες και οινόπνευμα.

Ετσι λοιπόν 7 μπατονέτες αργότερα είχα αυτό το αποτέλεσμα

Εντάξει είναι για μένα, δεν θα το παιδέψω άλλο γιατί τη βλέπω τη δουλειά να ψάχνω καλύπτρα... Τέλος πάντων, μασκάρισα τα υπόλοιπα στην καλύπτρα, έβαλα το πίσω μέρος πρόχειρα στη θέση του με λίγο blue tack, μάσκαρα ότι ήταν ανοικτό, έβαλα στον αερογράφο αυτό το μυστήριο γκρι της Revell που το έχω βαφτίσει RLM02 και ετοιμάστηκα για σαρωτικά πυρά:

Κλάσματα του δευτερολέπτου πρωτού πατήσω την σκανδάλη πάνω από την καλύπτρα, οι θεοί του μοντελισμού λυπήθηκαν τον μικρό και αθώο gkontog και του έδωσαν να καταλάβει οτι ΔΕΝ είχε περάσει maskol την καλύπτρα στα σημεία που έπρεπε!!! Αφού έμεινα με κομμένη την ανάσα με τη βλακεία την οποία μόλις και μετά βίας γλύτωσα, πέρασα maskol και ξαναξεκίνησα:

Αφού πέρασα την καλύπτρα έτσι ώστε να φαίνεται από μέσα γκρί σκέφτηκα (ναι, είναι σπάνιο, αλλά σκέφτηκα) οτι χρειάζομαι ένα enamel υπόστρωμα για τα Lifecolor ακρυλικά που θα ακολουθήσουν. Συνήθως περνάω άσπρο Humbrol, αλλά τώρα το μοντέλο πάει για whitewash οπότε το μόνο που ήθελα ήταν απλά μια στρώση οποιουδήποτε enamel και έται πέρασα με το Revell 47 όλες τις πάνω επιφάνειες. Ιδού:

Τώρα το χρώμα ήταν Revell, το διαλυτικό Revell Colormix, η αραίωση 1:1, μπορείτε να μου πείτε τι έγινε και 3 (τρεις) ώρες μετά ο διάολος ΔΕΝ έχει στεγνώσει ακόμα;   ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall::
Θα το αφήσω όλο το βράδυ και βλέπουμε...

ΥΓ
Με αυτά που πάω και μπλέκω θα το πάθω το άσκημο το εγκεφαλικό ::brancard:: ::pop:: Και θα γράψουν στον τάφο μου (ας με συγχωρέσει ο Καββαδίας):

Θεοί των μοντελιστών τον καλό συγχωρέστε gkontog
και δώστε του εκεί που βρίσκετε λίγο από Tamiya!!!

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 03, 2007, 01:51:13 μμ »
Γιώργο, κουράγιο κοντεύεις...

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 05, 2007, 06:46:36 μμ »
 ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::icon_thumright::  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 07, 2007, 12:32:37 πμ »
Ερώτηση: στο Fw-190 οι φωλιές του σ.π. είναι γκρι σκούρο ή primer green;
Εξηγούμαι ότι μιας και θα το φάω που θα το φάω το καρπάζωμα, δεν σκοπεύω να ακολουθήσω με πλήρη πιστότητα τις αποχρώσεις...

(Να "την κάνω" τώρα ή σε λίγο...; )
Γκρι σκούρο RLM02. Και να κάτσεις εδώ που είσαι!

Λοιπόν, να και η δική μου πρόοδος. Οχι σoβαρά πράγματα, απλά για να λέω οτι κάνω κάτι και να μην αισθάνομαι οτι η δουλειά με πήρε από κάτω :( Η διαδικασία δεν έχει τίποτα το καινούργιο σε σχέση με το Arado. Κατ' αρχήν έπειτα από 12 ώρες εδέησε και στέγνωσε το Revell 47 :shock: Δεν παραπονιέμαι, θα μπορούσε να είναι και χειρότερα... Το κάτω μέρος περάστηκε άσπρο Humbrol 34 και στη συνέχεια όπου έπρεπε ψεκάστηκε κίτρινο Humbrol 154.

Τα κίτρινα περάστηκαν παρκετίνη, στέγνωσαν για μία μέρα και μασκαρίστηκαν κατά τα γνωστά με 3ΜTamiyaWhoKnows masking tape. Μετά με μαύρο Gunze 12 περάστηκε ένα επιπόλαιο preshading.

Συνέχεια με το RLM76. Χρησιμοποίησα το Lifecolor UA074 ψεκάζοντας με χαμηλή πίεση αρχικά το κέντρο των panels και μετά με ελαφρές στρώσεις τα υπόλοιπα τόσο ώστε να διακρίνετε αχνά από κάτω το preshading. Φυσικά μόλις καθάρισα τον αερογράφο ανακάλυψα οτι είχα ξεχάσει να ψεκάσω RLM76 και τα καλύματα των φωλεών προσγείωσης... Τα άφησα άσπρα και κάποια στιγμή στο μέλλον θα τα βάψω και αυτά.

Ως εδώ τα πράγματα είναι έως βαρετά. Αν βρώ χρόνο θα ξεπετάξω πρόχειρα το πάνω camo (RLM74, RLM76) για να έχω χρόνο μέσα στο ΣΚ να κάνω το whitewash, όπου εκεί έχω κάτι ιδέες... Τώρα τι θα βγει, είναι άλλο θέμα. Εχω μια βεβαιότητα οτι θα σπάσω τα μούτρα μου αλλά είπαμε: Χόμπυ είναι, για διασκέδαση το κάνουμε, εμπειρίες μαζεύουμε. Τώρα θα μου πείτε, και ο νευρικός κλονισμός εμπειρία δεν είναι :?:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 07, 2007, 12:44:41 πμ »
Εμένα πάντως με αρέσει...

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 07, 2007, 01:00:37 πμ »
Γιώργο, μια χαρά μέχρι τώρα!
Φτου, φτου να μην το ματιάξουμε.

Και μια ερώτηση:
Γιατί περνάς παρκετίνη σε ένα-ένα τα χρώματα και όχι μια και καλή στο τέλος;
Για λόγους ασφαλέστερου μασκαρίσματος ή για άλλο λόγο;
Γιάννης Γιαβάσης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 07, 2007, 08:02:33 πμ »
Γιώργη γίνεται πολύ ωραίο, να κάνω κι εγώ μια ερώτηση : γιατί δεν έκανες  preshading και στην κίτρινη περιοχή ?
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 07, 2007, 10:00:52 πμ »
Εμένα πάντως με αρέσει...
Γιώργο, μια χαρά μέχρι τώρα!
Φτου, φτου να μην το ματιάξουμε.
Γιώργη γίνεται πολύ ωραίο...
Ευχαριστώ!

Και μια ερώτηση:
Γιατί περνάς παρκετίνη σε ένα-ένα τα χρώματα και όχι μια και καλή στο τέλος;
Για λόγους ασφαλέστερου μασκαρίσματος ή για άλλο λόγο;
Ναι. Ειδικά με τα Lifecolor η παρκετίνη προσθέτει σιγουριά. Επίσης στο συγκεκριμένο μοντέλο λόγω whitewash και υπερυψωμένων γραμμών δεν έχω φόβο με τα πολλά χέρια να καλύψω γράμμωση ή να χαλάσω το camo. Ούτως ή άλλως ένα φθαμένο άσπρο χάλι θα γίνει στο τέλος. Ελπίζω... Να δεις που το χάλι θα το πετύχω σίγουρα :lol:

...να κάνω κι εγώ μια ερώτηση : γιατί δεν έκανες  preshading και στην κίτρινη περιοχή ?
Λοιπόν όπως είπα και στο προηγούμενο αεροπλάνο του GB4 σε ερώτηση του 117tacan, όποτε έκανα preshading κάτω από κίτρινο έπαθα την πλάκα μου μέχρι να κάνω το κίτρινο να καλύψει μερικώς το μαύρο και κατέληξα με ένα σκαλοπάτι στο μασκάρισμα σαν το τείχος του Ατλαντικού! Θα μου πεις κάνε preshading με κάτι άλλο, πχ γκρί. Ναι, δίκιο έχεις αλλά πολλά ψέκασε πλύνε με τον αερογράφο για 3 sec βάψιμο και είπαμε, είμαι τεμπέλης :oops:. Πάντως στο τέλος όταν κάνω τις καπνιές από τις εξατμίσεις με gkontog smoke (μαύρο Gunze + 90% οινόπνευμα) περνάω τις γραμμώσεις πάνω από το κίτρινο και έχω το ίδιο αποτέλεσμα με postshading.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 07, 2007, 10:07:33 πμ »
Ωραίος ο Grosse!

Ευχαριστώ για την απάντηση. Κινούμαι στο "γκρι σκούρο" (το RLM κάνω ότι δεν το άκουσα...)

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 07, 2007, 10:14:39 πμ »
Γιώργο πάρα πολύ καλό, ειδικά το preshading όλα τα λεφτά όπως φαίνεται στην τελευταία photo. Και μην τεμπελιάζεις τώρα στα τελειώματα άντε!!!  ::haushalt_001:: ::mastigoma::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 07, 2007, 10:27:20 πμ »
Γιώργο όντως πολύ ωραίο το preshading.
Κάποια στιγμή πρέπει να το δοκιμάσω κι εγώ.
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 07, 2007, 11:52:56 μμ »
Παιδιά έχω μία ερώτηση προς τους διοργανωτάς:

Μπορώ να φτιάξω ένα αεροσκάφος που πέταξε και πολέμησε με την Luftwaffe αλλά αιχμαλωτίστηκε και κατέληξε να πετάει μέ άλλα εντελώς σήματα σε άλλη αεροπορία; Εχω υπ' όψη μου κάτι εντελώς παλαβό και πιστεύω ιστορικά αποδεδειγμένο και αξιόπιστο.

Γίνεται; Πλήηηηηηηηηζ;

Αφού συμμετέχεις ήδη με το Bf110, γιατί πρέπει να το βάλεις και αυτό στο Group build?
Ανυπομονώ για περισσότερες λεπτομέρειες πάντως :!:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 07, 2007, 11:59:08 μμ »
Το μοντέλο θα πρέπει να έχει επάνω του αγκυλωτό σταυρό...
Φτού! Ατιμη κενωνία! ::cry2::
Είναι λογικό όμως...

Εκτός και αν το πετύχουμε σε "διαδικασία αφαίρεσης"... Οπότε πάς για διοραμματάκι...
Εντάξει, σφάξε με να τελειώνουμε! Ακου διοραματάκι! Μια αδυναμία έχω και με έχετε κάνει κομμάτια! Ακαρδοι  ::glossa::

Αφού συμμετέχεις ήδη με το Bf110, γιατί πρέπει να το βάλεις και αυτό στο Group build?
Ανυπομονώ για περισσότερες λεπτομέρειες πάντως :!:
Απλά ρώτησα. Και ΦΥΣΙΚΑ θα έχεις περισσότερες λεπτομέρειες τάχιστα! Ενα Fw-190 A5 με την τρίχρωμη παραλλαγή του USN. Δώσε λίγο χρόνο, κάπου έχω και τα επίσημα αποτελέσματα σε δοκιμές με F4U και F6F στο Patuxent τον Φεβρουάριο του 1944.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 10, 2007, 01:36:05 πμ »
Κάτι ο jogiav, κάτι ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ, με έχετε κάνει χάλια. Ρε παιδιά βάλατε τον πήχυ στη στρατόσφαιρα και εγώ ο κοινός θνητός ούτε με ορθοπεταλιά δε σας φτάνω. Συνεχίστε όμως μου αρέσουν πολύ αυτά που φτιάχνετε!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Να και η δική μου πρόοδος:

Ηρθε η ώρα για RLM74 και RLM75. Μπορεί να μην το πιστεύεται αλλά ύστερα από μία ώρα τουλάχιστον ψάξιμο στη βιβλιογραφία μου δεν βρήκα το camo pattern για το Bf110 με RLM74 και RLM75 :shock: Και μπορώ να πω ότι έχω αρκετά καλή βιβλιογραφία. Αποφάσισα οτι η ζωή είναι μικρή για να αναλωθώ στο ψάξιμο, πήρα ένα Fw190 φτιαγμένο το 2003 και βαμμένο με RLM74 και RLM75 και ιδού το camo pattern που έψαχνα:

Μιας και πάμε για άσπρο χάλι, είπα ευκαιρία να δοκιμάσω τι καταφέρνω σε free hand και mottling μετά από 7 χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα. Ο ταπεινός Graphotec φορτώθηκε με RLM74 και RLM75 της Polyscale, η πίεση ρυθμίστηκε πολύ χαμηλά, το χρώμα αραιώθηκε με Azax και ιδού τα αποτελέσματα:

Μπορώ να πω οτι αισθάνθηκα πολύ ικανοποιημένος με τον εαυτό μου και ανέκτησα μέρος της αυτοπεποίθησης που είχε πάει περίπατο βλέποντας καλούδια συναδέλφων στο group build αυτό :) Δεν έκανα καμμία προσπάθεια να διορθώσω κάποια λαθάκια στο βάψιμο γιατί το τελικό άσπρο θα "κρύψει" τις πατάτες... Τώρα που γράφω το μοντελάκι στεγνώνει μετά την παρκετίνη η οποία περάστηκε απλόχερα με φαρδύ πινέλο εν όψη της μοντελιστικής ταλαιπωρείας που αναμένεται στη συνέχεια.

ΥΓ
Μιας και το παλιό Fw190 βγήκε από τη βιτρίνα έπειτα από 4 χρόνια, να και μία τεχνική που κατά καιρούς χρησιμοποιώ. Εβαψα τα όργανα άσπρα και μόλις το χρώμα στέγνωσε με ένα πολύ λεπτό μαρκαδοράκι έκανα τους δείκτες των οργάνων. Σίγουρα δεν είναι in scale αλλά το αποτέλεσμα μου άρεσε και από τότε το κάνω όταν έχω cockpits που δίνουν ανάγλυφα τα όργανα χωρίς όμως ανάγλυφους δείκτες. To μοντέλο είναι Academy στην 1/72.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 10, 2007, 01:13:00 μμ »
ΕΥΓΕΝΙΕ, συγχαρητήρια.  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::
Πολύ καλή και καθαρή δουλειά. Κι εγώ προτιμώ της dragon, είναι όντως περισσότερο τρισδιάστατο.

gkontog, αφού θα πέσει το λευκό από πάνω, μην το ζαλίζεις το θέμα...  :wink:
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #46 στις: Ιουνίου 10, 2007, 02:17:16 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά!

Κώστα, δεν υπάρχει αμφιβολία οτι το Bf110 από τα τέλη του 1942 "φορούσε" RLM74-75-76, το pattern στα φτερά ήταν που με τρέλανε! Εχω τα άπειρα profiles σε προφίλ και όλα τα "κουλά" όσαν αφορά τα φτερά αλλά ούτε ένα με RLM74-75-76 :shock:
Την τρέλλα μου!

Τέλος πάντων, κολλάω τώρα τα italerόσημα

Οπως βλέπετε η italeroπαράδοση καλά κρατεί και έχω λίγο silvering αλλά ευτυχώς τίποτα το σοβαρό. Κατά το απόγευμα θα ξεκινήσω τη λευκή επίθεση!

Αποσυνδεδεμένος Geokid

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
    • virtual 335th Greek Squadron
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 10, 2007, 06:47:03 μμ »
Αψογα Γιωργο!!! ::icon_thumright::
Me,i want what's coming to me.
The world Chico, and everything in it
,Scarface
 Hasegawa 1/48 F-14A"Jolly Rogers" 75% Hasegawa 1/48 Spitfire Vb Trop Τελος!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 10, 2007, 07:42:43 μμ »
Λοιπόν προχωράμε!

Αρχικά σχεδιάστηκε το camo pattern με ψιλό πινελάκι και Maskol της Humbrol. Επίπονη διαδικασία, το πινελάκι στέγνωνε κάθε 2 λεπτά και ήθελε καθάρισμα με διαλυτικό νίτρου. Μία ώρα μετά είχα αυτό το αποτέλεσμα:

Σειρά είχε το άσπρο Humbrol 34. Ψεκάστηκε σε 3-4 λεπτές στρώσεις αφού τα σήματα μασκαρίστικαν με blue tack. Κάποιο oversrpay πάνω από τα σήματα διορθώθηκε με μπατονέτα και white spirit ενώ η παρκετίνη (αλήθεια, σας έχω πει οτι λατρεύω την παρκετίνη; ) προστάτευσε τα σήματα και τα υποκείμενα χρώματα.

Τέλος με πολύ προσοχή, τρίψιμο με μπατονέτα και blue tack άρχισα να βγάζω το Maksol. Μέχρι τώρα είμαι εδώ:

Θα ακολουθήσουν ψιλοδιορθώσεις με λεπτό πινελάκι, επίθεση με μπατονέτα και white spirit, wash και οτι άλλο μου κατέβει.

Για να ακούσω γνώμες!

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 10, 2007, 09:16:49 μμ »
Λοιπόν Γιώργο...
Κατ' αρχήν διάλεξες ένα από τα πιο ωραία camo. Το συγκεκριμένο είναι από τα αγαπημένα (άσχετα εαν δεν το προσπάθησα ποτέ).

Σχετικά με το αποτέλεσμα, πιστεύω ότι επειδή:

Αρχικά σχεδιάστηκε το camo pattern με ψιλό πινελάκι και Maskol της Humbrol.

όταν έφτασες στη διαδικασία:
Τέλος με πολύ προσοχή, τρίψιμο με μπατονέτα και blue tack άρχισα να βγάζω το Maksol.

...το maskol ανασήκωνε ελαφρώς τις άκρες του λευκού με αποτέλεσμα να φαίνεται ξεφλουδισμένο σε πολλά σημεία, σε αντίθεση με τις περιοχές όπου είχες μασκάρει με blue tack όπου το σβήσιμο είναι ομαλό, όπως είδα και στη φωτό (συγνώμη για το crop):

Πιστεύω ότι φταίει επίσης και το λευκό της humbrol το οποίο είναι αρκετά χοντρόκοκκο κατά τη γνώμη μου.
Ίσως να το απέφευγες αν μασκάριζες με blu tack όλο το pattern.

Φυσικά, τα παραπάνω είναι εντελώς προσωπικές εκτιμήσεις και εάν έχεις κάποιον άσσο στο μανίκι σου για εξομάλυνση αυτών των ορίων, θα χαρώ να το μάθω.

Πάντα φιλικά

Γιάννης
Γιάννης Γιαβάσης

Tags: