Υστερα από πολύ καιρό (ένα μήνα

) να και ένα update από εμένα και μία παρ' ολίγο καταστροφή:
Τα χάσματα στην καλύπτρα τα θυμάστε; (
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=3699.msg89619#msg89619) Πολλές ιδέες από συναδέλφους είχαν πέσει (ευχαριστώ όλους!) και αρκετές δοκιμάστηκαν με spare καλύπτρες. Τελικά κατέληξα στη λύση του στόκου Humbrol και τρίψιμο αυτού με μπατονέτες και οινόπνευμα.

Ετσι λοιπόν 7 μπατονέτες αργότερα είχα αυτό το αποτέλεσμα

Εντάξει είναι για μένα, δεν θα το παιδέψω άλλο γιατί τη βλέπω τη δουλειά να ψάχνω καλύπτρα... Τέλος πάντων, μασκάρισα τα υπόλοιπα στην καλύπτρα, έβαλα το πίσω μέρος πρόχειρα στη θέση του με λίγο blue tack, μάσκαρα ότι ήταν ανοικτό, έβαλα στον αερογράφο αυτό το μυστήριο γκρι της Revell που το έχω βαφτίσει RLM02 και ετοιμάστηκα για σαρωτικά πυρά:

Κλάσματα του δευτερολέπτου πρωτού πατήσω την σκανδάλη πάνω από την καλύπτρα, οι θεοί του μοντελισμού λυπήθηκαν τον μικρό και αθώο gkontog και του έδωσαν να καταλάβει οτι ΔΕΝ είχε περάσει maskol την καλύπτρα στα σημεία που έπρεπε!!! Αφού έμεινα με κομμένη την ανάσα με τη βλακεία την οποία μόλις και μετά βίας γλύτωσα, πέρασα maskol και ξαναξεκίνησα:

Αφού πέρασα την καλύπτρα έτσι ώστε να φαίνεται από μέσα γκρί σκέφτηκα (ναι, είναι σπάνιο, αλλά σκέφτηκα) οτι χρειάζομαι ένα enamel υπόστρωμα για τα Lifecolor ακρυλικά που θα ακολουθήσουν. Συνήθως περνάω άσπρο Humbrol, αλλά τώρα το μοντέλο πάει για whitewash οπότε το μόνο που ήθελα ήταν απλά μια στρώση οποιουδήποτε enamel και έται πέρασα με το Revell 47 όλες τις πάνω επιφάνειες. Ιδού:

Τώρα το χρώμα ήταν Revell, το διαλυτικό Revell Colormix, η αραίωση 1:1, μπορείτε να μου πείτε τι έγινε και 3 (τρεις) ώρες μετά ο διάολος
ΔΕΝ έχει στεγνώσει ακόμα;

Θα το αφήσω όλο το βράδυ και βλέπουμε...
ΥΓ
Με αυτά που πάω και μπλέκω θα το πάθω το άσκημο το εγκεφαλικό

Και θα γράψουν στον τάφο μου (ας με συγχωρέσει ο Καββαδίας):
Θεοί των μοντελιστών τον καλό συγχωρέστε gkontog
και δώστε του εκεί που βρίσκετε λίγο από Tamiya!!!