Αποστολέας Θέμα: US Paratrooper - συνέχεια  (Αναγνώστηκε 1355 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος meko

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
US Paratrooper - συνέχεια
« στις: Δεκεμβρίου 05, 2005, 12:28:07 πμ »
Κώστα η φάτσα φτιαγμένη ξανά ... Έλαβα υπόψιν μου τις παρατηρήσεις σου για την αντίθεση και τις σκιές...προσπάθησα να σουλουπώσω και τα μάτια...
Δεν είναι και πολύ καλή η photo . Η μηχανή μου δεν τα πάει καλά με το focus από πολύ κοντά

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 05, 2005, 02:20:46 πμ »
Να φωτογραφίζεις από πιο μακριά με ζοομ...εστειάζει καλύτερα.. :wink:

Αποσυνδεδεμένος Major_Goose

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HOLY LAND
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 05, 2005, 07:44:40 πμ »
Λοιπόν όπως είπε και ο Γιαννης τράβα τηνμηχανή λίγο πίσω και ζοομαρισε πιοπολύ να νετάρεισ καλύτερα. Τώρα οσον αφορά το κοντραστ έχεις έρθει σχεδόν εκεί που πρέπει. Ποιό είναι το πρόβλημα μας? Η μετάβαση. Απο τις βαριές σκιές στο βασικό και τα φωτίσματα. δηλαδή το ότι υπάρχει ε΄ντονη δοαφορά απο την μια απόχρωση στην μεταβασή της στην άλη.

Αυτό καλύπτεται με τουσ μεσότονους. Δηλαδή Απο το βασικό Α θέλω να περάσω στην πρώτη μου σκιά Β. Και υπάρχει αρκετή χρωματική διαφορά στα 2 στρώματα. . Και φαίνεται μια διαχψωριστική γραμμή στα 2 χρώματα τι κάνω?
Φτιάχνω λιγο χρωματάκι 50% Α και 50% Β το όποιό λέγεταο midtone  και το χρησιμοποιώ πάνω στηνενοχήτική γραμμή ώστε να ομαλοποιήσω την μετάβαση (transition )Το μιγματάκι αυτό να ναι αρκετά διαλυμένο 60-70% γιατί δεν θέλω να βάφει στην ουσία. Δουλεύεται σαν τοπικο wash αλλά όχι ανεξέλεγκτα και να πλημμυρίσει. Panv sthn gramm;hthn ;asxhmh kai to kaneiw 2-3 for;ew ;vste na sthn omalopoi;hsei.

Η φάτσα σου έχει χαρακτήρα πλεόν. Είναι πολύ πι οζωντανή απο πρίν και μπράβο σου.

Τα μάτια είναι καλά καθορισμένα πλεόν και καθαρισμένα αλλά δείχνουν λίγο έκκεντρα αλλά μπορείς και αργότερα να επιχειρήσεος ψιλοεπεμβάσεις.
Το τρίκ στα μάτια , είναι να βάφεις πρώτα το κόντρα μάτι στο χέρι με το οποίο βάφεις , ώστε όταν θες να βάψεις το δεύτερο μάτι να μ΄πορείς να βλέπεις  το προηγούμενο για σύγκριση στην τοποθέτηση και συμμετρία.
Ετσι αν είσαι δεξιόχεορας σαν κιεμένα βάφεις πρώτα το δεξί της φιγούρας, που ομως το χεις αριστερά σου αφού την κοιτάς στα μάτια όταν βάφεις !!!!

Προχώρα και θα τα λέμε. Μια χαρά πας. Κάθε επόμενη φιγούρα θα ναι και καλύτερη και σε χρόνο 0 θα βάφεις πολύ ωριά .

Κώστας
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Tags: