Αποστολέας Θέμα: Citroen 15CV SIX 1/8  (Αναγνώστηκε 6932 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: Citroen 15CV SIX 1/8
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 04, 2008, 07:42:07 μμ »
Παναγιώτη θες όντως φλάντζα. Έχεις διαρροές. Χώρια που ο μηχανικός σου θέλει σφαλιάρες. Βρε συ τι είναι όλη αυτή η μπίχλα πάνω στο μοτέρ;

Το "χταπόδι" όμως της εξάτμισης και το εφέ του σκουριάσματος που έχεις επιτύχει το κάνει να δείχνει σαν αληθινό.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Τι χρώματα έχεις χρησιμοποιήσει;

Κουράγιο, με όλη αυτή την λεπτομέρεια που έχει το κιτ στο τέλος θα προκύψει μουσειακό κομμάτι.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 04, 2008, 07:56:00 μμ »
Spoiler (hover to show)

Στο "χταπόδι'' Νίκο φίλε μου χρησιμοποίησα το σέτ της Lifecolor "dust & rust"  :wink:  Αρχικά έβαψα όλο το κομμάτι με το dark shaddow rust No 1, αφού στέγνωσε τότε σ' ενα καπάκι έβαλα λίγο απο το base rust του ιδίου σέτ και μ' ενα κομματάκι σφουγγάρι έκανα τα πρώτα "φώτα". Τέλος αφού στέγνωσε και αυτό επανέλαβα την ίδια τεχνική με το light shadow rust No 1 απο το ίδιο σέτ.
 Η τεχνική είναι η εξής: κόβω ενα μικρό κομμάτι σφουγγάρι (ακανόνιστο σαν σχήμα) το βουτώ στο χρώμμα (οχι όμως κατευθείαν μέσα απο το κουτί του  :!: :!: ), το ταμπονάρω ελαφρά σε λίγο χαρτί κουζίνας ώστε να μείνει λίγο χρώμμα (κάτι σαν drybrushing) και έπειτα το ταμπονάρω ελαφρά επάνω στην επιφάνεια που θέλω. Αν δώ οτι κάπου το σφουγγαράκι αφήνει πολύ χρώμμα τότε επαναλαμβάνω το ταμπονάρισμα στο ίδιο σημείο και σιγά - σιγά το "απλώνω" στην επιφάνεια  :wink:
 Μουσειακό δεν ξέρω αλλά τα δικά μου νεύρα σίγουρα θα γίνουν "τσατάλια"  ::helpsos:: ::Guillotine:: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 04, 2008, 08:38:58 μμ »
Μπραβο ρε θυριο :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 04, 2008, 08:43:21 μμ »
Υπομονή φίλε! Τελειώνουν τα κομμάτια!  :shock: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Πάρα πολύ καλό Παναή! ʼντε καλή συνέχεια και καλό κουράγιο!!   ::icon_thumright:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος chl

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αιγαλεω
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 04, 2008, 11:26:49 μμ »
φιλε πολυ ωραιο ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
(αν και αδικης τη citroen exei καλα μοτερ) :D :D :D :lol: ::icon_thumright::
μη τη βαλεις μεσα αστην εξω με εναν μηχανικο να την επισκευαζει σαν διοραμα :lol: :lol: :lol:
περα του χιουμορ η δουλεια ειναι  :shock: :shock: :shock:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
Απ: Citroen 15CV SIX 1/8 "Μοτέρ - Σασί"
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 05, 2008, 02:25:34 πμ »
Φίλοι μου καλημέρα  :wink: ........ 02:00 η ώρα τα ξημερώματα και τώρα "σήκωσα κεφάλι" απο τον πάγκο   ::mpr:: ::mpr:: ::mpr::
 Το μοτέρ καλωδιώθηκε μέχρι εκεί που λένε οι οδηγίες μιας και τα υπόλοιπα καλώδια θα μπούν αφού μπεί στο σασί η μηχανή.
Τάσο - Γιάννη - chl σας ευχαριστώ για την "υποστήριξη"  :wink:  Η αλήθεια είναι οτι με το μοτέρ δεν έμεινα ευχαριστημένος.....κάτι θέλει....κάτι του λείπει σαν βαφή ή παλαίωση  :roll: :roll: :roll:  Δεν ξέρω αλλά δεν μου "κάθεται" καλά στο μάτι  ::cry2:: ::cry2:: 
 Τα citroen απ' όσο διαβάζω στο manual του αυτοκινήτου ήταν "μπροστά" απο την εοχή τους τότε....ημιαυτόματο κιβώτιο με 5 ταχύτητες, υπερτροφοδότηση μηχανικού τύπου και 6κύλινδρη μηχανή σε απευθείας ψεκασμό  :shock: :shock: :shock: Μιλάμε για το '38 υπόψην  :wink:
Το 15CV έφθανε τα 140 χλμ/ωρα σε άσφαλτο με 5η  :!: :!: :!: Γιαυτό και οι επιτελείς στο Παρίσι το προτιμούσαν, ενώ ο ανώτατος διοικητής της OWH στο Παρίσι επέλεγε το 22CV αντί της 320 Mercedes που είχε.....ουσιαστικά μόνο η υπερλούξ 540K ήταν ανώτερη των citroen  :!: :!: :!:
 Επιστροφή στο μοντέλο μας  :wink:
Αφού άφησα στην άκρη το μοτέρ σειρά είχε ο χώρος που θα φιλοξενήσει το μοτέρ....... Ουσιαστικά πρόκειται για ενα σύνολο που αποτελείται απο την "γέφυρα" της μηχανής και την μπροστινή ανάρτηση (σύστημα traction avant).....Σύνολο 45 κομμάτια........
Click to see the original size.
 Όλη η ανάρτηση είναι λειτουργική 100%  ::arrowred::

Μένουν να μπούν οι "μπουκάλες" της ανάρτησης οι οποίες είναι και αυτές λειτουργικές με ελατήρια και γράσο παρακαλώ  :shock: :shock:
 Τελικά εκανα ενα dry fit του πού και πώς θα μπεί το μπροστά σύνολο "γέφυρα μηχανής - σύστημα διεύθυνσης" στο "πάτωμα" του οχήματος....
 υπολογίστε βάση των σπίρτων πόσο είναι και βάλτε ακόμα 10cm μπρός πίσω λόγω "μάσκας" - πόρτμπαγκάζ και προφυλακτήρων  :mrgreen: :mrgreen: δίπλα το Kubel μοιάζει 500 Fiat  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 05, 2008, 03:11:33 πμ »
Τα τρίματα απο τις ρητίνες μάλλον σε επηρεάσανε παλικάρι μου  :lol: :lol:

Τα βιντεάκια σου με μαμάνε κάθε φορά..

Καλή συνέχεια και προσοχή στην εφαρμογή διότι απο ότι κατάλαβα υστερεί πολύ το κίτ στο κομμάτι αυτό..

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 05, 2008, 09:12:51 πμ »
Έτσι όπως μας τα παρουσιάζεις βρε Παναγιώτη με γαργαλάει να δικιμάσω και εγώ κάτι σε τέτοια κλίμακα  :roll:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 05, 2008, 10:13:02 πμ »
Μένουν να μπούν οι "μπουκάλες" της ανάρτησης οι οποίες είναι και αυτές λειτουργικές με ελατήρια και γράσο παρακαλώ  :shock: :shock:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Να υποθέσω πως το ελατήριο αναλαμβάνει το ρόλο της απόσβεσης και δεν είναι υδραυλικές γιατί θα πάθω κάτι...
Φοβερή δουλειά μέχρι τώρα Παναγιώτη. Και το μοτέρ είναι άψογο, αν και αν πας για τσίλικο εξωτερικά αυτοκίνητο, πιστεύω πως είναι αρκετά ταλειπωρημένο...

Spoiler (hover to show)

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 05, 2008, 10:34:01 πμ »
Spoiler (hover to show)
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 05, 2008, 11:31:47 πμ »
Παναγιώτη είναι λίγο τεράστιο μπορώ να πω!
Καλά το πας πάντως!!!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 06, 2008, 12:51:31 πμ »
 Φίλοι μου καλημέρα.....το ξημέρωνω και σήμερα  :mrgreen: :mrgreen:
Πολύ πλαστικό ρε παιδί μου  :!: :!: :!: :!: :!: Κάθε στάδιο των οδηγιών είναι και 1 ώρα καθάρισμα και κόλλημα κομματιών........ειλικρινά μακάρι να το βλέπατε απο κοντά...θαρρείς και είμαι σε συνεργείο και κάνω αναπαλαίωση σε πραγματικό.....πάντως έμαθα αρκετά απο μηχανικά αυτοκινήτων  :wink: :wink:
 Γρηγόρη η εφαρμογή είναι για  ::cry2:: ::cry2::  φαντάσου Heller τώρα αλλά σε μεγάλη κλίμακα....πολλά κομμάτια τα ισιώνω με φλόγα γιατί είναι "σκευρωμένα"  :evil: :evil: :evil:
 Φίλιππε ειλικρινά σου προτείνω να ξεκινήσεις ενα 9αρι ή 6αρι θα το  ::love7:: ::love10::  είναι πιο εύκολα απο ενα 35αρι αλλά θέλουν άλλη τεχνική κατασκευής και αρκετές ώρες  :roll:  Αλλά θα σου αρέσει πραγματικά  :wink:  Πιστεύω οτι είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνηθίσει να μην βιάζεται κάποιος "βιαστικός" μοντελλιστής όπως εγώ   :wink: :wink:
 Γιώργο φίλε μου δεν ξέρω άμα είναι υδραυλικές πάντως μέσα στην "μπουκάλα" υπάρχουν 2 θάλαμοι. Ο "κάτω" έχει ενα έμβολο με ελατήριο και ο "επάνω" είναι ενα μικρό έμβολο (κυλινδρικό) που κινείται στο 2ο πάνω μέρος της "μπουκάλας" μέσα σε γράσο. Πατώντας την ανάρτηση πρώτα συσπειρώνεται το ελατήριο και αφού "τερματίσει" συμπιέζεται το 2ο μέρος με το γράσο  :shock: :shock: :shock:
 Τώρα το "ζωάκι" που ανακάλυψες είναι της συνομοταξίας podara podarus που πάρα πολλοί μπερδεύουν με το Sepia officinalis και χτυπούν με ψαροντούφεκα  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: Είναι καλυμένο με τρίχες και άπλυτο αναδύει δυσοσμία  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen:  ΠΟΥ το είδες βρε αΘεόφοβε  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  :oops: :oops: :oops:
 Γιώργο (Getsa) το zoom είναι αυτόματο όταν πρόκειται για  ::painting::  &  ::danseuse:: ::danseuse::  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ξέρεις σαν τις παλιές μηχανές με "ακορντεόν"  :wink: :wink:
 Αλέξη τεράστιο δεν θα πείς τπτ  :shock: :shock: αφού αρχίζω και αναρωτιέμαι μήπως έκανα μλκα και παρήγγειλα απο τώρα τη βάση του  :roll: :roll:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 06, 2008, 12:55:54 πμ »
Βρεεεεε τις φωτογραφίες βρεεεεε  ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall::
σιγά σιγά "γεμίζει" το μέρος της μηχανής.......
Click to see the original size.Click to see the original size.
αλλά έχει πολύυυυ ακόμα  8) 8)   στο τέλος πρίν μπεί η μηχανή θα βαφεί και φθαρεί αναλόγως  :wink: :wink:
 Λεπτομέρεια απο την ανάρτηση με ακρόμπαρα - δοκούς στρέψης κτλ κτλ
Και ενα μικρό dry fit για το πώς και πού θα μπεί τελικά η μηχανή

συνεχίζεται..........................

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
Απ: Citroen 15CV SIX 1/8 Ταπετσαρία.....
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 06, 2008, 10:43:57 μμ »
Φίλοι μου ακόμα ενα μικρό update.....
 όσο η θέση του μοτέρ "γεμίζει" συνέχεια πράγματα
 ήρθε η σειρά του εσωτερικού....1m2 μπορντώ βελούδινο ύφασμα απο "Ρετάλια η Γεωργία" και αρχίζει η κοπτοραπτική  :wink:
 sorry για την ποιότητα της φώτο αλλά το βελούδινο αποδεικνύεται μπελάς για φωτογράφιση  :evil: :evil: :evil:
όπου έχω αφήσει "κενά" πλαστικού είναι να κολληθούν άλλα πράγματα....το πλαστικό στο μπροστά μέρος δεν το επένδυσα μιας και δεν θα φαίνεται λόγω πίνακα - ντουλαπάκι κτλ.....

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 06, 2008, 10:49:15 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 06, 2008, 11:13:22 μμ »
Σ' ευχαριστώ φίλε μου  :wink:  Θα επενδύσω και τις πόρτες με βελούδο αλλά τον ουρανό θα τον κάνω με απλό ύφασμα, λευκό  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 06, 2008, 11:54:08 μμ »
Μια χαρά το πας το θηρίο Παναγιώτη!

Αποσυνδεδεμένος soumi

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • >Για ολους τους φίλους Γιώργος
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 07, 2008, 12:08:58 πμ »
1
Spoiler (hover to show)
2
Spoiler (hover to show)
3
Spoiler (hover to show)
4
Spoiler (hover to show)
5
Spoiler (hover to show)
6
Spoiler (hover to show)
[img width=202 height=120]http://i481.photobucket.com/albums/rr175/TheiosNontas/airfix%20the%20new%20era_zpsm6mcf13p.gif[

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cochem
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 07, 2008, 10:55:22 πμ »
Είσαι καταπληκτικός η δουλειά στην μηχανή έγινε πολύ ωραία άντε και καλή συνεχεια ::icon_thumright::

Lucas

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 08, 2008, 02:12:09 πμ »
Λουκκιανέ φίλε μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια  :wink: :wink:
 ακόμα ενα μικρό φώτο - update
 άρχισαν λίγες φθορές και σκονίσματα στο χώρο μηχανής.......
 με πολύ κόπο + "γαλλικά" + logo άρχισε να διαμορφώνεται το αμάξωμα.........
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
 και κάπως έτσι θα "μπεί" η μηχανή.....υπόψη είναι μόνο στο 1/3 η καλωδίωση της  :cry: :cry: :cry:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 12, 2008, 01:46:35 μμ »
Φίλοι μου καλημέρα  :wink:  Εδώ και 3 μέρες "βάζω" επενδύσεις απο βελούδο σε καθίσματα - πίσω καναπέ και γύρω γύρω στο εσωτερικό......Τελικά αφού επενδύθηκαν όλα κόλλησα και το ταμπλό με το τιμόνι και το κιτ είναι κάπως έτσι.....
 μεγάλη "μανούρα" μιας και το βελούδο τελικά αποδείχθηκε αρκετά "παχύ" και δύσκολο στην επεξεργασία του (κόψε - ράβε)  :evil: :evil: :evil: Γέμισε ο τόπος "ξέφτια" μιας και συνέχεια μαδούσε.....τελικά θα κλείσουν οι πόρτες εκτός απο 2 του συνοδηγού και πίσω απο αυτόν....
 Στην συνέχεια κόλλησα την εσωτερική επένδυση της οροφής απο λευκό βαμβακερό ύφασμα, έβαλα και το φώς της πλαφονιέρας....και αποφάσισα να κολλήσω την οροφή....... :evil: :evil: :evil: το πίσω με το μπρός σημείο που θα έπρεπε να κολληθούν είχαν απόκλιση 4cm δλδ σαν τόξο  :evil: :evil: :evil: Λύση.....κόλλησα πρώτα το μπροστά κομμάτι και μετά με logo και πιαστράκια + χαρτοταινία κολλούσα πόντο - πόντο "πηγαίνοντας" προς τα πίσω.......Μπροστά είναι ok αλλά πίσω έχει απόκλιση 1mm το οποίο θέλει στοκάρισμα και τρίψιμο  :oops: :oops: :oops:
 ενα τελευταίο dry fit της μηχανής και "πάει" για βαφείο με πόρτες - καπώ μπρός + πίσω  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #46 στις: Ιουνίου 12, 2008, 01:51:54 μμ »
Ρε Πάνο χαραμίζεσαι, δεν το "γυρνάς" σε ταπετσέρης;;;  :lol:
Φοβερό έγινε το βελούδινο σαλονάκι  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ʼντε καλά βαψίματα.
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 12, 2008, 01:58:32 μμ »
 :shock:  :shock:  :shock:

Παναγιώτη κάνεις τρομερή δουλειά. Θα γίνει πανέμορφο.
 ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Souplaman

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 12, 2008, 02:04:40 μμ »
Πολύ όμορφη η ταπετσαρία φίλε...σε δυσκόλεψε, αλλά τελικά άξιζε τον κόπο ::icon_thumright:: ::eusa_clap::
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 12, 2008, 02:59:28 μμ »
Μπράβο "ταπετσέρη" μου εσύ, ΠΡΩΤΟΣ!!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Tags: