Μετα απο ερευνα σε ντουλαπες, αποθηκες, μπουντρουμια κλπ, ειμαι σε θεση να σας παρουσιασω τη μικρη μου συλλογη αεροσκαφων. Τα παραθετω με χρονολογικη σειρα:
1) Italeri Sukhoi SU-27 Sea Flanker 1:48 Αγνοειται η τυχη του, μαλλον καταστραφηκε. Κατασκευη πριν 15 χρονια περιπου, δεν ειχε κατι ιδιαιτερο να πει, αλλωστε ηταν το πρωτο μου αεροσκαφος.
2) Revell Grumman F-14 Tomcraft 1:48. Κι αυτο κατασκευαστηκε πριν καμια 15-ετια, απλο βαψιμο με πινελο, τα μερη που λειπουν (εξαγωγη κινητηρα, οπλα κλπ) υπαρχουν σε καποιο κουτι, νομιζω...

3) Heller Mirage 2000 D/N 1:48. Κατασκευη πριν 10 χρονια, το πρωτο μου ολοκληρωμενο αεροσκαφος. Δεν εγινε ελληνικο οπως σκεφτομουν αρχικα, λογω αρκετης ταλαιπωριας με το κιτ και επειδη μου αρεσε οπως θα εβγαινε φορτωμενο σε εκδοση Ν. Βαψιμο κι εδω με πινελο, συμφωνα με τις οδηγιες του κιτ. Οι καλυπτρες ειναι σε ανοικτη θεση, επιειδη κατα λαθος οι θεσεις κυβερνητη - συγκυβερνητη τοποθετηθηκαν αντιστροφα και δεν εκλειναν

. Θα ξανακολληθουν οταν βρεθει ο καταλληλος χωρος φυλλαξης - εκθεσης.

4) Heller Mirage 2000 C 1:48. Αγοραστηκε μαζι με το προηγουμενο, για να γινουν ζευγαρι ελληνικων, αλλα η ιδεα εγκαταλειφθηκε στην πορεια (οπως προειπα). Ειναι ημιτελες, αφου απομενει το τελικο βαψιμο. Θα τοποθετηθει σε καποια βαση μαλλον, αφου οι φωλεες των σκελων ειναι κλειστες.

5) Italeri C-130 H Hercules 1:48. Ξεκινησε πριν 10 χρονια κι αυτο, αλλο λογω μεγεθους και ανεπαρκους χωρου εργασιας εμεινε αβαφο εξωτερικα. Ελεγα βεβαια να μαθω να δουλευω και αερογραφο (το εσωτερικο του χωρου φορτωσης εχει βαφτει με αερογραφο), αλλα αυτο το σεναριο δεν ευδοκιμησε, οποτε βλεπω να το βαφω με πινελο.

Οταν βρω χρονο και ολοκληρωθει η... ανασκαφη, θα ανεβασω φωτογραφιες και απο τα αρματα που εχω.
Υ.Γ. Η σκονη ειναι τεσσαρων ετων, ενω το ξεσκονισμα εγινε με πανακι swifer