Ποιος δεν θυμαται τι κλασικες πλεον ταινιες του Δαλιανιδη?Συμβολα μιας εποχης που δυστυχως η ευτυχως περασε και χαθηκε.Παρεες με κοντομανικο,αθλητικο παπουτσι η σαγιοναρα και χαιτη!Και μηχανες!Πολες μηχανες!Honda Boldor,Kawasaki Ninja,Suzuki Katana και φυσικα Yamaha RD!Tα RD ηταν τα superbikes του φτωχου.Διχρονα, κατα προτιμηση 350αρια-αν και υπηρχαν και 125 και 250-και σχεδον παντα στα κλασικα χρωματα της Yamaha!Λευκο & κοκκινο.Μηχανες που η τις λατρευες η τις μισουσες η και τα δυο μαζι.Πολυ και αγριο γκαζι,χαλια σκελετος και αναρτισεις, και μετρια φρενα ειχαν σαν αποτελεσμα οι γιατροι του ΚΑΤ να καταληξουν οι πιο εμπειροι του κοσμου στα καταγματα!Οι αναβατες τους φανατικοι διχρονακιδες ηξεραν καλα οτι επρεπε να μαθουν τα χουγια του RD αλλιως μπορει να κατεληγαν μακαριτες!Και φτανουμε στο κυριως θεμα μας.Τον μεγαλο αδερφο της οικογενιας!RD 500 LC YPVS κυριοι!Το ονειρο του καθε κα%#@#μονου της εποχης!Οι μεγαλυτεροι ισως το θυμουνται.Στις μερες μας ειναι πολυ σπανιο.Για να καταλαβουν και οι νεοτεροι ας ριξουν μια ματια στα παρακατω link.
&feature=related
&feature=related
Ας περασουμε λοιπον στο κυριως θεμα μας.RD 500 1/12 απο την Tamiya.

Eνα απο τα πιο παλια της κιτ στην κατηγορια που προσφατα επανεμφανιστικε και μαλιστα σε πολυ χαμηλη τιμη,περιπου 13 ευρω.
Η ποιοτητα του κιτ ειναι πολυ καλη οπως και η εφαρμογη του.Το μονο που χρειαζεται ειναι ενα καθαρο βαψιμο.Η μηπως οχι?Ειχα σκοπο να το φτιαξω ΟΟΒ αλλα κοιταζοντας τα κοματια παρατηρησα καποιες ελειψεις.Για παραδειγμα η εσωτερικη πλευρα των εξατμισεων ειναι κουφια.Επιστρατευση του Miliput και γεμισμα των κενων.

Μεχρι να στεγνωσει ο εποξικος βαφτηκε το πλαισιο με το Chrome Silver απο την σειρα εναμελ της Tamiya.To συγκεκριμενο χρωμα αποδιδει ακριβως το ασιμη με το οποιο εβαφε η Yamaha τα πλαισια της εποχης.

Σειρα ειχε η βαση του πισω φρενου που βαφτηκε με το ιδιο χρωμα αφου εγιναν οι τρυπες που ειχε το πραγματικο.

Εκει ομως που καταλαβαινει κανεις οτι το κιτ ειναι της Tamiya ειναι ο κορμος του μοτερ.10 κοματια με τελια εφαρμογη μεταξυ τους!Αυτα βαφτηκαν με gloss black της ModelMaster.

Mε χρυσαφι της Humbrol βαφτικαν οι ζαντες και τα κεντρα απο τα δισκοφρενα.

Αυτα για σημερα...