Ήταν Νοέμβριος του 1993 όταν ξεφυλλίζοντας το Modelling εκείνου του μήνα ανακάλυψα το άρθρο του άγνωστου τότε σε εμένα Σταύρου Σουλή με την ταυτόχρονη κατασκευή και παρουσίαση 2 Challenger 1 της Tamiya στην 1/35 όπως έδρασαν στον 1ο πόλεμο του Περσικού κόλπου.
Αυτό ήταν. Έπαθα την πλάκα μου και σχεδόν αμέσως αγόρασα τα 2 κιτ της Tamiya (παλιά και νέα έκδοση) και άρχισα την ταυτόχρονη κατασκευή των 2 βρετανικών θηρίων.
Δυστυχώς λόγω διαφόρων υποχρεώσεων τότε τα 2 κιτ προχώρησαν μέχρι το σημείο που βλέπετε στις φώτος.

Τα κομμάτια διαφορετικού χρώματος είναι γιατί εκείνη την εποχή είχα αποφασίσει να χρησιμοποιώ κομμάτια πότε από το ένα κιτ και πότε από το άλλο.......
(Ήμουν μικρός τότε τί να κάνουμε

)
Προχτές, ανοίγοντας τις κούτες που περιέχουν τον αρματικό μου θησαυρό ανακάλυψα τα 2 Challenger και πήρα την απόφαση να ολοκληρώσω το πρώτο που έχει προχωρήσει περισσότερο.
Το άρμα θέλει διορθώσεις, τρίψιμο ίσως και στοκάρισμα σε μερικά σημεία αλλά δε νομίζω ότι θα με δυσκολέψει ιδιαίτερα.
Θα αναπαριστά άρμα που έδρασε κατά τον 1ο Πόλεμο στον Περσικό. Ευτυχώς η βιβλιογραφία που έχω είναι άφθονη οπότε δε θα έχω πρόβλημα στην προσθήκη διαφόρων λεπτομερειών που ίσως χρειαστούν.
Φώτος από την πρόοδο των εργασιών θα ακολουθήσουν προσεχώς......