Αποστολέας Θέμα: Lacquer thinner???  (Αναγνώστηκε 3299 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
Lacquer thinner???
« στις: Απριλίου 19, 2008, 04:00:13 μμ »
...κάπου δίαβασα οτι ο μονος τρόπος για να ψεκάσεις MrSurfacer  στόκο , είναι να τον αραιώσεις με διαλυτικό χρώματος αυτοκινήτων ή αλλιώς lacquer thinner.Έκανα την βόλτα μου και γω αλλά δεν βρήκα κάτι τέτοιο.Ο μαγαζάτορας με ρώτησε αν το χρώμα είναι διπλής (????)  :roll: και εγω φυσικά δεν ήξερα τι να του πω.Πήρα τελος πάντων ενα διαλυτικό για χρώματα μονής το οποίο δυστυχώς γράφει Acrylic thinner ,οπότε το μυστήριο παραμένει.Έχετε υπόψη σας κάποια συγκεκριμένη μάρκα/ες για να είμαι πιο κατατοπισμένος στην επόμενη επίσκεψη??

Αποσυνδεδεμένος dimitrisd

• Δημητρης Πετρου
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Δραμα
Απ: Lacquer thinner???
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 19, 2008, 04:24:13 μμ »
Δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω το laquer thinner ειναι το διαλυτικο νιτρου

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 19, 2008, 04:26:52 μμ »
...λες???και ήταν μπροστα στα μάτια μου ρε γμτ...

• Δημητρης Πετρου
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 19, 2008, 04:30:55 μμ »
και γω ειχα σκοπο να παω να το ψαξω γιατι μετα το θεμα με τα χρωματα της Ταμιγια εγινε γνωστο οτι το laquer thinner ειναι το καλυτερο για αραιωση.Αλλα
μαλλον θα χρειαστει να κοιταξουμε για τυποποιημενο και οχι χυμα για να τσεκαρουμε αν το λεει στην ετικετα.

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 19, 2008, 04:48:01 μμ »
..το πρόβλημα είναι οτι δεν βρήκα κανένα τυποποιημένο(και υπηρχε μεγάλη ποικιλία) με τέτοια περιγραφή , οπότε κάτι ύποπτο παίζει..

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 19, 2008, 06:19:29 μμ »
Kαλησπέρα σας. Θέλω να ρωτήσω δύο πράγματα:
1. Ετοιμαζομαι να βάψω με ακρυλικά της tamiya γιατί σε αυτην βρήκα τις αποχρώσεις που ήθελα. τι εχει συμβεί που πρέπει να ξέρω με τα χρώματα της :?:
2. Τι εννοείτε οταν λέτε τυποποιημένο lacquer thinner :?:
Δεν εχω κοιτάξει ποτέ σε κατάστημα χρωμάτων για το συγκεκριμένο, ούτε το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά υπάρχει μοντελιστικά σίγουρα σε ταμιya, testors/ modelmasters

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 19, 2008, 06:33:37 μμ »
Φίλε Γιάννο...

1.Δεν έχω κάποιο πρόβλημα  υπόψη μου σχετικά με τα χρώματα της Tamiya,αλλά δεν τα χω χρησιμοποιήσει και ποτέ

2.Όπως το καταλαβαίνω εγώ(εαν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο ας με διαφωτίσει),lacquer είναι ενα είδος χρώματος , διαφορετικό απο τα enamels και τα acrylics, που χρησιμοποιείται στο βάψιμο αυτοκινήτων και το πρόβλημα μου στην προκειμένη περίπτωση , είναι οτι δεν βρισκω τον διαλύτη του.Το ''τυποποιημένο'' αναφερεται στην συσκευασία , δηλαδη όχι χύμα , αλλά σε δοχείο με ετικέτα που αναγράφει μάρκα , σύσταση κλπ.

...ελπίζω να σε διαφώτισα κάπως...

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 19, 2008, 06:44:20 μμ »
To lacquer μήπως είναι αυτό που η επιπλοποιοί ονομάζουν "λάκα" και είναι άκρως πτητικό και τοξικό;
Το διαλυτικό του λογικά θα είναι το διαλυτικό νίτρου...
Η φιάλη του ενός λίτρου σε χρωματοπωλεία πρέπει να κάνει γύρω στα 2EUR...

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 19, 2008, 07:04:35 μμ »
Eαν θυμάμαι σωστά απο το μάθημα της χημικής τεχνολογίας η λάκκα ή λάκα (απο το γαλλικό Lacque και ναι είναι η λακ των μαλλιων των γυναικών) είναι αιωρημα σε διαλυτικό υγρό. Οταν ψεκαζεται εχει το πλεονέκτημα οτι στεγνώνει πολύ γρήγορα και δημιουργεί ένα στρώμα απο το βασικό  αυτό καθώς το διαλυτικό εξατμίζεται. Αυτο χρησιμοποιήθηκε ευρέως απο την βιομηχανίες για βαφές μαζικής παραγωγής. Οι πρώτες λάκκες είχαν την βαση τους στην νιτροσελουόζη και νομίζω ότι έιναι αυτό που λέμε  λάκκες νίτρου, που είναι βερνικια νίτρου που ταιρίαζουν σε χρώματα νιτρου. Υπαρχουν και οι ακρυλικές λάκες για τα ακρυλικά χρώματα, που χρησιμοποιουν συνθετικό διαλυτικό, που πιστεύω οτι τα κάνει περισσότερο υγειινόα και λιγότερο εύφλεκτα.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 19, 2008, 07:53:55 μμ »
 ::salut::

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 19, 2008, 08:25:30 μμ »
Δημήτρη πάνω στην συσκευασία αυτη αναγράφεται οτι είναι διαλυτικό ακρυλικής λάκκας. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 19, 2008, 08:32:41 μμ »
..τελικά είμαι κ@##@ρδος.Πήρα κάτι πολύ παρόμοιο.Η διαφορά είναι οτι δεν έχει το 740 στην ετικέτα και δίπλα γράφει slow ,αντί για normal...

• Δημητρης Πετρου
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 19, 2008, 08:49:06 μμ »
Παιδια σχετικα με τα χρωματα της Ταμιγια και την αραιωση διαβαστε το παρακατω.Το κοπιαρει απο αρθρο του Adam Wilder στο armorama.Ειναι στα αγγλικα,οποιος θελει μεταφραση ας το πει  :)

It is also important to know that I use lacquer thinner to thin the Tamiya paints I am using for this style. 96% Isopropyl alcohol has always been the means for modelers to thin Tamiya paints because of the false assumption that they are acrylics. Tamiya paints are not acrylics. They are only advertised as so to probably make them look less toxic. Tamiya offers both an alcohol type thinner and a lacquer thinner. The quickest way to distinguish the two thinners is that the alcohol type thinner contains a blue cap while the lacquer type has a yellow cap. You want the Tamiya thinner with the yellow cap. Tamiya paints spray much better and go on much smoother when using the lacquer thinner. You will also notice less of that dreaded sandy build-up on the surface of the model often obtained with Tamiya XF paints. This is very important because I apply successive layers of paints when working toward the highlights. Therefore it is very important that all of these layers spray on smooth to help ensure a nice sound basecoat.

::salut::

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 09, 2008, 09:55:01 μμ »
Mιας και εδω και 2 χρονια χρησημοποιω lacguer thinner για ολες τις δουλειες,αραιωση,καθαρισμα και αλλα πολα,να σας πω την γνωμη μου.Δεν ειναι αυτο που απλα αποκαλουμε "νιτρου".Ειναι πολυς καλης ποιοτητας διαλυτικο για ακρυλικα χρωματα αυτοκινητου.Κοστιζει περιπου 8 ευρω το λιτρο και κανει για ολα τα enamel και για τον υγρο στοκο της Gunze.Kαθαριζει επισης τα παντα απο τον αερογραφο!Εγω παιρνω το παρακατω.

(Image removed from quote.)

Πήρα ένα τέτοιο για να το χρησιμοποιώ με το χρώμα του αυτοκινήτου μου για  τα χτυπηματάκια της μπογιάς και το χρησιμοποιώ με πινέλο. Είναι ασφαλές για τα πλαστικά μέρη και τις λαστιχένιες φλάτζες του αερογράφου?
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος Moufas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Stonecity
    • http://www.opelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 09, 2008, 11:30:55 μμ »

Ναι  :mrgreen:
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Geokid

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
    • virtual 335th Greek Squadron
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2008, 07:21:27 μμ »
Παιδια μηπως κανει και το ασετον? Αν παω σε χρωματοπολειο το ζηταω σαν διαλυτικο για ακρυλικες λακες? Πρεπει να ξερω μεχρι αυριο αν θελω να τελειωσει το Su-27 ως τη Κυριακη γιατι ουτε στην Κορινθο εχει το συγκεκριμενο χρωμα της Gunze και δεν λεει να παραγγειλω μονο ενα χρωματακι απο Αθηνα! Αν το παραγγειλω απο internet μπορει και να μην προλαβουμε τη προθεσμια του GB! :mrgreen: :mrgreen:
Me,i want what's coming to me.
The world Chico, and everything in it
,Scarface
 Hasegawa 1/48 F-14A"Jolly Rogers" 75% Hasegawa 1/48 Spitfire Vb Trop Τελος!!

Tags: