Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή πλακόστρωτου.  (Αναγνώστηκε 10622 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Απ: Κατασκευή πλακόστρωτου.
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 01, 2008, 02:43:39 μμ »
To σκάλισμα είναι όλα τα λεφτά.. Μπράβο, είναι ετοιμο για καλούπωμα και παραγωγή..

Τώρα για το βάψιμο (αν και νομίζω οτι δεν το έχεις τελειώσει) καλό θα ήταν να παίξεις με μεγαλύτερες αντιθέσεις.. Δηλαδή ξεκίνα απο πολύ σκούρο χρώμα , μέχρι και μαύρο, και σιγά,σιγά άνοιγε..

Επίσης, προσπάθησε να δώσεις διαφορετικό τόνο στο πεζοδρόμιο και διαφορετικό στον δρόμο.. Θεωρώ οτι θα έπρεπε ο δρόμος να είναι πιό ανοιχτού τόνου (λόγο του οτι περνάνε κάρα, οχηματα και τα σχετικά και αρα πιό ταλαιπωρημένος) και πιό σκουρους στο πεζοδρόμιο..

Μπράβο Γιώργο, πραγματικά εντυπωσιάστικα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 01, 2008, 06:19:24 μμ »
Τώρα για το βάψιμο (αν και νομίζω οτι δεν το έχεις τελειώσει) καλό θα ήταν να παίξεις με μεγαλύτερες αντιθέσεις.. Δηλαδή ξεκίνα απο πολύ σκούρο χρώμα , μέχρι και μαύρο, και σιγά,σιγά άνοιγε..

Επίσης, προσπάθησε να δώσεις διαφορετικό τόνο στο πεζοδρόμιο και διαφορετικό στον δρόμο.. Θεωρώ οτι θα έπρεπε ο δρόμος να είναι πιό ανοιχτού τόνου (λόγο του οτι περνάνε κάρα, οχηματα και τα σχετικά και αρα πιό ταλαιπωρημένος) και πιό σκουρους στο πεζοδρόμιο..

Μπράβο Γιώργο, πραγματικά εντυπωσιάστικα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Δεν έχει τελειώσει. Απλά ανεβάζω φωτό βήμα-βήμα από την κατασκευή/βάψιμο. Αυτή τη στιγμή έχω φτάσει στο wash προκειμένου να πάρουν χρώμα οι αρμοί.

Το χρώμα στους γρανίτες του δρόμου θα είναι κυρίως σκούρο. Όσο και να φθείρεται ο γρανίτης, το χρώμα του δεν αλλάζει.
Οι μεγάλες πλάκες και οι μικρότερες στο πεζοδρόμιο θα έχουν ανοικτούς τόνους γκρι.

Μακάρι να μπορέσω να το βάψω έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου.  :roll:
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 02, 2008, 02:47:32 πμ »
γιώργο συγγνώμη είσαι σίγουρος για το τελευταίο σχετικά με την φθορά του γρανίτη :?:
Στην Γλασκώβη όταν σπούδαζα, είχα παρατηρήσει μερικά δρομάκια οπου ο γρανίτης ήταν πιό ανοικτόχρωμος. Ισως λόγω φθορών.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 02, 2008, 04:20:21 πμ »
Τα καλντιρίμια αυτού του είδους αποτελούνται απο ενα τύπο γρανίτη που ονομάζεται "σιδηροπυρηνίτης" και είναι παρακαλώ σκληρότητας 9,8 πιο σκληρός και ανθεκτικός απο το μπετόν  :shock: :shock:  Είναι κατάμαυρος πίσσα μέχρι την "καρδιά" του, δεν σπάει ούτε κομματιάζεται αλλά λόγω τριβής και καιρικών φαινομένων λιανεύεται σε σχήμα οβάλ σαν πατάτα και γυαλίζει. Πολλοί απο αυτούς αποκτούν ίριδες πράσινου χρώμματος σαν την γάνα του σίδηρου μιας και οξειδώνονται τα σημεία με μεγάλη συγκέντρωση σιδήρου. Ενα σημαντικό είναι οτι δεν υπάρχουν αρμοί στέρεοι αλλά άμμο  :wink:  Βασικά πρώτα κάνουν ενα υπόστρωμμα με τσιμέντο και έπειτα ρίχνουν ενα πολύ λεπτό στρώμμα άμμου για να απορροφούνται οι κραδασμοί, τέλος αφού τοποθετήσουν τις πέτρες με ματσόλα ρίχνουν την άμμο ανάμεσα στους αρμούς. Την άμμο που περισσεύει την σκουπίζουν και αμέσως ραντίζουν με νερό όλο το πλακόστρωτο ώστε να "κάτσουν" άμμος και πέτρες.....όπου χρειάζεται ξαναπροσθέτουν άμμο.....Αν ραγίσει το τσιμέντο απο κάτω τότε "ρουφιέται" όλο το σύστημα και κάνει κρατήρα  8)
 Σε μερικά μέρη λόγω αλλαγής σύστασης του γρανίτη αλλάζουν και οι μορφές του...π.χ. στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν πολύ "ανθρακοπυρίτη" λόγω μεγάλης συγκέντρωσης άνθρακα (κάρβουνου) στο υπέδαφος, ενώ στην Αυστρία υπάρχει πολύ βωξίτης αλλά και σίδηρος γιαυτό και οι γρανίτες "παίρνουν" ίριδες πράσινες και χαλκοκόκκινες (δείτε λίγο τα πλακίδια στην σκεπή του Αγίου Στέφανου)......
 sorry για το spam  :oops: :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 02, 2008, 08:38:13 πμ »
γιώργο συγγνώμη είσαι σίγουρος για το τελευταίο σχετικά με την φθορά του γρανίτη :?:
Στην Γλασκώβη όταν σπούδαζα, είχα παρατηρήσει μερικά δρομάκια οπου ο γρανίτης ήταν πιό ανοικτόχρωμος. Ισως λόγω φθορών.

Οι παραδοσιακοί δρόμοι στην Ερμούπολη είναι στρωμένοι με γρανίτη. Η τεχνική τοποθέτησής τους είναι ακριβώς αυτή που περιγράφει ο Παναγιώτης.

Το θέμα βέβαια είναι ότι για να σπάσει η μονοτονία σκέφτομαι να μην είναι όλα τα κομμάτια με την ίδια απόχρωση.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 02, 2008, 10:22:36 πμ »
Γιώργο φίλε μου καλημέρα  :wink:  Εγώ προσωπικά θα έκανα πρώτα ενα wash με μαύρο λάδι πολύ αραιωμένο με white spirit....αφού στέγνωνε πολύ καλά έπειτα θα διάλεγα κάποιες αλλά τυχαία, χωρίς να κάνουν κάποιο σχήμα, και θα τις έκανα και πάλι ενα ελαφρύ wash με τόνους του καφέ - κόκκινου (όπως ο χαλκός πρπ) - γκρί (λόγω σκόνης) - πράσινου (όπως η μούχλα) αλλά ΠΟΛΥ ΑΡΑΙΟ το wash να γίνει σαν φίλτρο δλδ.....Στο κράσπεδο στην ακμή του λόγω χτυπημάτων θα έκανα κάτι σαν chipping με σκούρο γκρί που "φθάνει" το μαύρο....

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 02, 2008, 10:38:37 πμ »
Γιώργο φίλε μου καλημέρα  :wink:  Εγώ προσωπικά θα έκανα πρώτα ενα wash με μαύρο λάδι πολύ αραιωμένο με white spirit....αφού στέγνωνε πολύ καλά έπειτα θα διάλεγα κάποιες αλλά τυχαία, χωρίς να κάνουν κάποιο σχήμα, και θα τις έκανα και πάλι ενα ελαφρύ wash με τόνους του καφέ - κόκκινου (όπως ο χαλκός πρπ) - γκρί (λόγω σκόνης) - πράσινου (όπως η μούχλα) αλλά ΠΟΛΥ ΑΡΑΙΟ το wash να γίνει σαν φίλτρο δλδ.....Στο κράσπεδο στην ακμή του λόγω χτυπημάτων θα έκανα κάτι σαν chipping με σκούρο γκρί που "φθάνει" το μαύρο....

Μέσα στο μυαλό σου ήμουν Παναγιώτη. Το επιλεκτικό wash με τόνους του καφέ έκανα χτες (για να μη δείχνει πολύ καθαρός ο δρόμος.)

Αυτό το chipping όμως που λες για τις ακμές των μεγάλων πετρών δεν το είχα σκεφτεί και δεν είμαι σίγουρος για το πως θα δείχνει. Θα κοιτάξω στους δρόμους μας σε αντίστοιχη κατασκευή πως φαίνεται.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 07, 2008, 06:47:00 μμ »
Σήμερα πέσανε τα στεγνά πινέλα.

Έχω την εντύπωση ότι χρειάζεται άλλο ένα σκούρο wash στο δρόμο. Τι λέτε;

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 07, 2008, 07:57:36 μμ »
Ισως σε κάποια σημεία...δεν ξερω....δεν ειμαι σιγουρος..
Εμενα μου φαινεται απλα.....ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 07, 2008, 09:52:43 μμ »
Εμένα μ' αρέσει κι έτσι.  ::icon_thumright::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Γιαννης

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 07, 2008, 10:27:21 μμ »
Υπεροχο Γιωργο! Ειδικα με το αμαξακι επανω ειναι τρελα!

Μπραβο!!!  ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 07, 2008, 10:58:20 μμ »
μ΄ αρέσει πάρα πολύ φιλαράκο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
σκέφτεσαι στη συνέχεια να σκονίσεις και λίγο;