Αποστολέας Θέμα: Eagle transporter απο "Διαστημα 1999"  (Αναγνώστηκε 40130 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eagle detailer

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: γερμανια
  • Κεριμης Κωστας
στηθαια ποδια ...κατασκευη καναλιων...
« Απάντηση #75 στις: Ιουνίου 17, 2008, 01:06:04 πμ »
Γεια σας αγαπητοι μου αλφανιανοι και παλι. Συνεχιζω την κατασκευη του αετου με την βαρεως τυπου κατασκευη των δοκαριων στηριξης των ποδιων στην καγκελωτη ατρακτο.
Ξεκινησα στην αρχη με την τοποθετηση της καθετης σωληνωσης που τεμνει την ανω καγκελωτη ατρακτο με την κατω προσεκτικα και με πολύ μετρημα για να ερθει ακριβως στις σωληνωσεις. Μετα συνεχισα με τις εσωτερικες λεπτομερειες. Πηρα λωριδες πλαστικου σε σχημα  Γ και με προσεκτικο κοψιμο λιμαρισμα και τριψιμο τοποθετησα ένα ένα το κάθε κομματι στην αρχη με κολλα πολυστερινης και μετα με κυανοακρυλικη για μεγαλυτερη αντοχη.Προσθεσα επισης μικρα κομματια από λουριδες πλαστικου για μεγαλυτερη σταθεροτητα. Στις φωτο κατω βλεπετε τα εσωτερικα καναλια για τα ποδια ετοιμα...

Μετα συνεχισα την κατασκευη των δοκαριων στηριξης των ποδιων παιρνοντας δοκαρι πλαστικου και γυαλοχαρτο και τριβοντας το για να ερθει στην σωστη διασταση για τα καναλια που εχουμε φτιαξει...

Συνεχιζω τωρα με το δυσκολο εργο της τοποθετησης του δοκαριου μεσα στο ποδι και ταυτοχρονα με την κατασκευη του μηχανισμου των ποδιων αφου πρεπει να είναι ετοιμα και τα δυο για να κλεισει το κουτι του ποδιου...Καλη μου τυχη...

Κωστας

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
Απ: Eagle transporter απο "Διαστημα 1999"
« Απάντηση #76 στις: Ιουνίου 17, 2008, 07:21:59 πμ »
Η τύχη βοηθά τους τολμηρούς. Καλή συνέχεια -εμείς περιμένουμε.  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #77 στις: Ιουνίου 17, 2008, 08:05:14 πμ »
Kαλή τύχη και καλά κουράγια. Αυτό είναι το δυσκολότερο τμήμα ενός αετού. Εαν επιβιωσεις από εδώ, μετά δεν σε πιάνει τίποτα.

• Scale 1/144
  • *
  • Κεριμης Κωστας
στηθαια ποδια ...μηχανισμος αναρτησης
« Απάντηση #78 στις: Ιουλίου 04, 2008, 12:29:54 πμ »
Γεια σας φιλοι μου και παλι και καλο βραδυ. Συνεχιζω τωρα την κατασκευη του αετου με τους μηχανισμους αμορτισερ και την τοποθετηση τους μεσα σε κάθε στηθαιο  ποδι. Ξεκιναμε λοιπον στην αρχη κοβοντας από σωληνακι αλουμινιου 12 δαχτυλιδια και από ένα μικροτερο σωληνα αλουμινιου παλι αλλα 4 τεμαχια λιγο πιο μεγαλα για τις λεπτομερειες που υπαρχουν κατω από το κάθε στηθαιο ποδι. Εκοψα και 4 τεμαχια  παραλληλογραμμα  από φυλλο πλαστικου που θα χρησιμοποιηθουν ως βασεις στηριξης για την σωληνωση του αμορτισερ του κάθε ποδιου. Σημαδευουμε το κεντρο σε κάθε βαση όπως βλεπετε στην φωτο κατω...

Μετα τρυπησα τα κεντρα των βασεων στην ιδια διαμετρο με τα 4 μικροτερα σωληνακια αλουμινιου και τα κολλησα με κυανοακρυλικη κολλα. Όταν στεγνωσαν κολλησα  τα 3 δαχτυλιδια  που αντιστοιχουν για κάθε ποδι [δυο εξωτερικα και ένα εσωτερικο όπως δειχνουν και τα σχεδια μου]παλι με κυανοακρυλικη.Στις φωτο κατω βλεπετε τα αποτελεσματα...

Και τωρα παμε στο δυσκολο κομματι της κατασκευης μας που δεν είναι άλλο από το λειτουργικο συστημα αμορτισερ για τον αετο μας. Εχω δει παγκοσμιως διαφορες ιδεες για αυτό αλλα ακομα δεν εχω δει καμμια ιδεα σαν την δικια μου και πιστευω ότι είναι μια πολύ καλη λυση για αυτή την κλιμακα που είναι ο αετος μας φτανει να εχεις λιγη υπομονη.Αλλωστε στην αγγλικη σελιδα τους εχω στειλει αδιαβαστους με αυτή την πατεντα. Ότι σχολια θελετε ευπροσδεκτα...
Και εδώ είναι η λυση...

Στην αρχη παιρνουμε ένα παλιο πληκτρολογιο από υπολογιστη...

Μετα αφαιρω το πλαστικο καλυμμα...

Και τελικα βγαζω με προσοχη τον μηχανισμο που υπαρχει κατω από αυτο...

Και εδώ κυριοι βλεπετε τον μελλοντικο λειτουργικο μηχανισμο προσγειωσης που θα τοποθετηθει σε κάθε στηθιαιο ποδι...

Εντελως εξω...

Εντελως μεσα. Η αποσταση μεταξυ της πιεσης μεσα-εξω είναι περιπου 5-6 mm και είναι η καταλληλη για αυτή τη κλιμακα...

Και εδώ βλεπετε τον μαγικο μηχανισμο.Εχει ένα μικρο ελατηριο μεσα και εξωτερικα πιεζεται από ελασμα  με αποτελεσμα να εχει πολύ καλη αναρτηση και σταθεροτητα στην κινηση πανω -κατω...

Και τωρα ξεκινω την προετοιμασια εργασιων για την τοποθετηση των μηχανισμων μεσα στα στηθαια ποδια...

Συνεχιζεται...

Μεινετε συντονισμενοι...

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #79 στις: Ιουλίου 04, 2008, 12:36:01 πμ »
στο καλύτερο μας έκοψες   .................. ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Κεριμης Κωστας
στηθαια ποδια -τοποθετηση μηχανισμου αναρτησης...
« Απάντηση #80 στις: Ιουλίου 04, 2008, 01:41:21 πμ »
Γεια σας και παλι. Συνεχιζω τωρα την προετοιμασια για την τοποθετηση των μηχανισμων μεσα στα στηθιαια ποδια...

Αρχικα ετριψα με χοντρη λιμα ολες τις εξωτερικες λεπτομερειες του ''κουτιου'' για να γινουν πλακε...

Εδώ είναι τα κουτια ετοιμα και πλακε μετα το τριψιμο...

Το επομενο σταδιο ηταν να μικρυνω τον σταυρο στο κεντρο του κάθε μηχανισμου. Αυτο εγινε πολύ προσεκτικα με τον κοφτη στην αρχη και μετα με την λιμα γιατι σε αυτό θα κολληθει μετα ο αλουμινενιος σωληνας που θα ξεκινα από τον μηχανισμο και θα καταληγει στα πεδιλα προσγειωσης. Οποτε όταν κολληθει θα πρεπει να είναι εντελως καθετος...

Εδώ μπορειτε να δειτε τον μηχανισμο αναρτησης με κολλημενο τον καθετο σωληνα αλουμινιου και όπως παρατηρειτε φαινεται και το λιπαντικο που εχουμε βαλει για ακομα καλυτερη λειτουργια και μακροζωια του μηχανισμου...

Αφου εχουμε σιγουρευτει ότι εχουν στεγνωσει συνεχιζουμε κοβοντας μικρα κομματια από φυλλο πλαστικου τα οποια και τα κολλαμε γυρω γυρω από το κουτι του μηχανισμου με κυανοακρυλικη κολλα και αυτό το κανουμε γιατι το μαυρο πλαστικο του κουτιου δεν κολλαει καλα στο φυλλο πολυστερινης του ποδιου ενώ με τα τοιχωματα πολυστερινης που βαλαμε εχουμε πολύ καλυτερη κολληση στο στηθαιο ποδι.

Και στη φωτο παρακατω βλεπετε τα κομματια ετοιμα για συναρμολογηση...

Στην αρχη κολλαμε τις 4 βασεις από φυλλο πλαστικου με τα σωληνακια αλουμινιου κατω από κάθε κουτι με κολλα πολυστερινης. Συνεχιζουμε κολλωντας τον κάθε μηχανισμο πολύ προσεκτικα με κολλα πολυστερινης και εντελως καθετα.Αφου στεγνωσουν τοποθετουμε γυρω γυρω από κάθε μηχανισμο πηχακια πλαστικου τα οποια τα κολλαμε με κυανοακρυλικη κολλα για να δωσουμε περισσοτερη δυναμη στην κατασκευη μας μελλοντικα στο τελος της συναρμολογησης...

Στις φωτο παρακατω βλεπετε τα στηθιαια ποδια ετοιμα με τους μηχανισμους αναρτησης τοποθετημενους και κολλημενους στις θεσεις τους περιμενοντας να στεγνωσουν...
Το καλο στην ολη υποθεση είναι μας μενει και αρκετο υψος για να τοποθετηθει και η οριζοντια δοκος στηριξης εσωτερικα στα στηθιαια...

Συνεχιζω σε λιγες μερες με τις μικροτερες λεπτομερειες που αφορουν τα στηθιαια και αυτά είναι η υποστηριξη του σωληνα προσγειωσης,η τοποθετηση της δοκου στηριξης, η τοποθετηση των διαφορων πανελ περιμετρικα και τα πεδιλα προσγειωσης στο τελικο σταδιο...

Αυτά για τωρα.Ελπιζω να χορτασατε και να μην εχετε παραπονο... :cry: :cry: :cry:

Μεινετε συντονισμενοι...

Κωστας

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #81 στις: Ιουλίου 04, 2008, 11:27:21 πμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Μεινετε συντονισμενοι...
Σίγουρα θα μείνω συντονισμένος! Μόνο μην ποστάρεις τίποτα άλλο σήμερα για να μπορέσω να πάρω ανάσα και να ξεπεράσω στο σοκ! Η πλέον απίστευτη λύση, φίλε μου πρέπει να έχεις τρελλή φαντασία. Συγχαρητήρια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #82 στις: Ιουλίου 04, 2008, 11:56:17 πμ »
Φοβερή και απλούστατη πατέντα Κώστα!!! ::icon_thumright::

Όσο για την κατασκευή, τι να πω...

...προβλέπεται απίστευτο μοντέλο!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #83 στις: Ιουλίου 04, 2008, 02:29:11 μμ »
Μας έστειλες για μια ακόμα φορά.

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #84 στις: Ιουλίου 04, 2008, 02:36:45 μμ »
φιλε..αν και δεν ασχολουμαι με την συγκεκριμενη κατηγορια και ουτε την παρακολουθω με το που επεσα πανω στην δουλια σου εμεινα αναυδος....και απο την καταπληκτικη εργασια αλλα και για την ''δημιουργικη'' σου και ''πρακτικη''  φαντασια...... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::...
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #85 στις: Ιουλίου 04, 2008, 03:59:14 μμ »
ποστ και απολαυση ::eusa_clap:: ::proskino:: ::icon_pidu:: ::danseuse::

::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #86 στις: Ιουλίου 04, 2008, 04:41:09 μμ »
 :shock: ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: :!: ::proskino:: ::pop:: ::award_1:: ::kerasma:: ::sign:: ::bioliicon:: ::music-smiley-010:: ::drumstel:: ::Laie_41:: ::moshi44x42:: ::Alcooli5::
Δεν ήξερα τι ακριβώς να γράψω.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #87 στις: Ιουλίου 05, 2008, 06:37:31 μμ »
Εγώ λέω να αλλάξεις το nick σου σε eagle extreme detailer!!!  :shock: :shock: :shock: :shock:

Απίστευτη δουλειά!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος soumi

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • >Για ολους τους φίλους Γιώργος
« Απάντηση #88 στις: Ιουλίου 05, 2008, 07:31:11 μμ »
φιλαράκι από κέντημα πας πολύ καλά  μα πολύ καλά       μαστορας      ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
[img width=202 height=120]http://i481.photobucket.com/albums/rr175/TheiosNontas/airfix%20the%20new%20era_zpsm6mcf13p.gif[

Αποσυνδεδεμένος stefanoathens

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #89 στις: Ιουλίου 07, 2008, 11:40:46 πμ »
και εγω τυχαια το είδα το θέμα σου και επαθα πλακα! συγχαρητήρια!

Αποσυνδεδεμένος blackglaze

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χριστουπολη - Πορτο...πηγαινε ελα.
« Απάντηση #90 στις: Ιουλίου 16, 2008, 05:37:54 μμ »
 ::alarm::Αργεις πολυ ομως ::alarm::

::Alcooli5::Που ειναι η συνεχεια? ::Alcooli5::

:DΠλακα κανω :D

::icon_thumright::  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/144
  • *
  • Κεριμης Κωστας
« Απάντηση #91 στις: Αυγούστου 25, 2008, 01:29:50 μμ »
Γεια σας αγαπητοι μου φιλοι και παλι και συγνωμη για την καθυστερηση αλλα ειχα παει διακοπες για δυο εβδομαδες και μετα ειχα προβλημα προσβασης στην ιστοσελιδα του modelclub.Ευτυχως μπορεσα και βρηκα το τηλ. του διαχειριστη της σελιδας και μου εδωσε τα πολυτιμα φωτα του και ετσι συνεχιζω την κατασκευη του αετου.Καταρχην να πω ένα μεγαλο ευχαριστω για τα θετικα σχολια σας επι του θεματος της πατεντας μου για τον μηχανισμο των ποδιων.Ελπιζω να σας φανει χρησιμο μελλοντικα.Συνεχιζω τωρα με τις μικροτερες λεπτομερειες των ποδιων.

Αρχικα παιρνουμε ένα κομματι αλουμινενιου σωληνα και ένα διαμπερες (τετραγωνης διατομης) κομματι μπρουντζο...

Μετα κοβουμε μικρα κομματια από αυτά συμφωνα με τις διαστασεις των blueprints...

Με πολλη μεγαλη προσοχη μετα παιρνω τα τετραγωνα μπρουτζινα κομματια και με τον ταχυτροχο μου και έναν διαμαντοδισκο κοβω τα κομματια ακριβως στη μεση για 2 mm. περιπου...

Μετα παιρνω τα σωληνακια αλουμινιου και τα τσακιζω με την πενσα μου στα 2 mm αποσταση περιπου και αυτά όπως βλεπετε στις φωτο...

Και τελικως τα κολλαω με κυανοακρυλικη κολλα μεταξυ τους στην καταλληλη γωνια και κλιση...

Όταν στεγνωσαν τοποθετησα εσωτερικα στα σωληνακια αλουμινιου μικρα κομματια από συρμα για καλυτερη και πιο σταθερη κολληση στα κουτια των ποδιων όπως θα δειτε πιο κατω...

Και στο τελος εκανα 4 μικρες τρυπες στις γωνιες εσωτερικα του κάθε ποδιου για την τοποθετηση των εξαρτηματων που φτιαξαμε πιο πανω...

Με πολλη προσοχη φτιαξαμε από σωληνα πλαστικου και αλουμινιου αυτά τα μικρα δαχτυλιδια για τον καθετο σωληνα αλουμινιου του μηχανισμου προσγειωσης. Κολλησαμε με πολλη προσοχη και κυανοακρυλικη κολλα τα δαχτυλιδια με τα εξαρτηματα που φτιαξαμε πιο πανω.ΠΡΟΣΟΧΗ τα δαχτυλιδια δεν πρεπει να κολληθουν με τους καθετους αλουμινενιους σωληνες των μηχανισμων προσγειωσης. Μονο με τα εξαρτηματα που φτιαξαμε πιο πανω.

Στις παρακατω φωτο μπορειτε να δειτε τα τελικα αποτελεσματα της κατασκευης μας...

Το μοναδικο κομματι που λειπει εδώ είναι μια λεπτομερεια πανω στο δαχτυλιδι και το οποιο είναι ένα μικρο κομματι με μια οπη για την μελλοντικη κατασκευη των πεδιλων προσγειωσης...

Αυτά για τωρα αγαπητοι μου φιλοι γιατι τωρα βρισκομαι στην μυτιληνη για διακοπες και θα συνεχισουμε σε 2 βδομαδες περιπου...

Μεινετε συντονισμενοι

Κωστας

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #92 στις: Αυγούστου 31, 2008, 03:30:52 μμ »
υπεροχο τελειο..
οτι και να πω λιγο θα ειναι..... πραγματικα παρακολουθω το project σου...που ειναι ακρως εθιστικο και αποκτας γνωσεις μπορω να πω και ιδεες.
καλη συνεχεια να εχεις.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

• Scale 1/144
  • *
  • Κεριμης Κωστας
Στηθαια και πανελ...
« Απάντηση #93 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 10:10:30 μμ »
Γεια σας αγαπητοι μου αλφανιανοι και συγνωμη για την καθυστερηση του αρθρου μου αλλα ημουν σε διακοπες και τωρα επεστρεψα.
Συνεχιζω το αρθρο μου με την κατασκευη και τοποθετηση των πανελ πανω στα κουτια των στηθαιων.

Πρωτα απ''όλα παιρνουμε διαφορων διαστασεων λουριδες πλαστικου της EVERGREEN συμφωνα παντα με τα σχεδια που εχω και τα κοβω σε μικρα κομματια για να τα κολλησω μετα με πολύ προσοχη στις καταλληλες θεσεις.Με την ψιλη μου τσιμπιδα τα συγκρατω πανω στο στηθαιο και με ένα πολύ ψιλο πινελο απλωνω την κολλα( πολύ λεπτορευστη) στις ακρες και ετοιμο.Μετα τα τριβω με ψιλο ντουκοχαρτο 800 βαθμων για να του δωσω μια καλυτερη εικονα και να φυγουν τα τυχον υπολειματα κολλας που εχουν τρεξει .

Στις φωτο παρακατω βλεπετε τα αποτελεσματα...

Στα πανω τμηματα των στηθαιων εκανα την ιδια δουλεια και για τον κυκλο χρησιμοποιησα photo-etched κομματια από ένα παλιο βελτιωτικο.Στις φωτο παρακατω βλεπετε τα υπολοιπα αποτελεσματα...

Και σε αυτή τη φωτο όλα μαζι...

Τα μοναδικα κομματια που λειπουν εδώ είναι οι πλαγιοι κινητηρες ανυψωσης που βρισκονται στην εξωτερικη πλευρα των στηθαιων καθως και  καποια κομματια από τα μοντελα  Apollo Saturn v και Gemini.Να πουμε εδώ ότι ο μοντελιστης που ειχε φτιαξει τοτε τον αετο ειχε παρει πολλα spare κομματια από διαφορα κιτ για να φτιαξει τις λεπτομερειες που ειχε ο αετος .Αυτες οι λεπτομερειες λοιπον είναι πολύ δυσκολο να φτιαχτουν ολες από το μηδεν και επισης πολύ χρονοβορες. Αλλα ευτυχως σε αυτή τη δυσκολη περισταση με εσωσε ο πολύ καλος μου φιλος Γιαννης Σαγιαδηνος. Κατασκευασα από ένα κομματι από τις λεπτομερειες που ηθελα και του τις εδωσα και εκεινος εφτιαξε καλουπια και μου τα κατασκευασε. Η ποιοτητα του Γιαννη ως συνηθως εξαιρετικη. Και το καλουπαρισμα και η ρητινη σε τρομερο επιπεδο  χωρις καθολου θυλακες αερα παρολο που ηταν πολύ μικρα σε μεγεθος.
Σ'ευχαριστω πολύ φιλε μου.Στις φωτο πιο κατω βλεπετε την δουλεια που εχει γινει...   

Εδώ από διαφορετικη γωνια...

Τα κομματια ετοιμα για την εργασια του καθαρισμου(κοψιμο-τριψιμο-πλυσιμο...)

Και εδώ τα κομματια ετοιμα για κολλημα στα κουτια των στηθαιων...

Και τελικα τα πανω μερη των στηθαιων ετοιμα μετα την κολληση τους με κυανοακρυλικη κολλα.

Από διαφορετικη γωνια...

Όλα μαζι...

Και εδώ με τα κατω τμηματα των στηθαιων ακολλητα...

Και εδώ όλα τα κομματια των στηθαιων μαζι και ετοιμα...

Το μοναδικο κομματι που λειπει εδώ είναι μια πολύ μικρη λουριδα πλαστικου στα ανω τμηματα των στηθαιων η οποια ενωνει καποια πανελ με τα ημικυκλια εξαρτηματα του gemini . Τους πλαγιους ανυψωτηρες θα τους φτιαξω αργοτερα .
Αν καποιος ενδιαφερεται για τον φιλο μου Γιαννη Σαγιαδηνο και τα καλουπια του η ιστοσελιδα του είναι αυτή παρακατω . Νομιζω ότι μπορει να φτιαξει τα παντα  και δεν πιστευω να αφησει κανενα μοντελιστη παραπονεμενο...

http://www.ysmasterpieces.com/

Μεινετε συντονισμενοι...
Κωστας

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #94 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 10:47:39 μμ »
κάθε φορα μένω εκστασιασμενος με την ποιότητα και ποσότητα λεπτομέριας που προσθέτεις.
Μπορώ να πω οτι καθε βήμα ειναι εξαιρετικό.
καλη συνεχεια.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #95 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 10:53:36 μμ »
Συντοπιτη περιμενω προσκληση να το θαυμασω κι απο κοντα οταν φτασεις σε προχωρημενο σταδιο,κατα τ'αλλα... ::eusa_clap::

::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #96 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2008, 01:26:39 πμ »
 :shock: ::proskino:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #97 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2008, 08:03:33 μμ »
Κώστα καταπληκτική δουλειά! Επίσης πολύ λεπτομερής και αναλυτική παρουσίαση!  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/144
  • *
  • Κεριμης Κωστας
πεδιλα προσγειωσης...
« Απάντηση #98 στις: Οκτωβρίου 16, 2008, 12:42:07 πμ »
Γεια σας αγαπητοι μου φιλοι και παλι. Συνεχιζω τωρα με τα πεδιλα προσγειωσης.Οπως βλεπετε στις φωτο υπαρχουν πολλες διαφορες σε σχεση με τα blueprints οποτε τη συνεχεια τη φανταζεστε...

Όπως βλεπετε εδώ ολο το πεδιλο της amt/ertl  είναι λαθος από αποψη διαστασεων και το πεδιλο από το βελτιωτικο σετ του james small είναι για τον αετο Νο 2. Είναι πιο καλα να το φτιαξω από το μηδεν παρα να προσπαθησω να βελτιωσω τα πεδιλα που εχω...

Ξεκινω με την κατασκευη της βασης των πεδιλων από φυλλο και λουριδες πλαστικου...

Μετα κοβω 16 κομματια από λουριδα πλαστικου ορθογωνιας τριγωνης διατομης και παραλληλογραμμης διατομης...

Και εδώ βλεπετε όλα τα κομματια που απαρτιζουν τη βαση...

Και στις φωτο κατω βλεπετε τη βαση ετοιμη κολλημενη και τριμμενη...

Το επομενο σταδιο ηταν να κοψω από λουριδα πλαστικου τα μικρα παραλληλογραμμα κομματια που υπαρχουν γυρω γυρω από τη βαση του πεδιλου.Ετσι εκοψα 80 κομματια...

Και εδώ βλεπετε το ευρω σε σχεση με τα κομματια και τη διαφορα μεγεθους...

Ξεκινησα κολλωντας τα ένα ένα με κολλα πολυστερινης στην αρχη από τις ακρες μετα στη μεση και στο τελος τα ενδιαμεσα. Στα blueprints στη πρωτη φωτο μπορειτε να δειτε τα παραλληλογραμμα είναι τοποθετημενα 5 με 5. Στο πεδιλο της amt/ertl είναι 6 με 6 και στο πεδιλο του james small είναι 5 με 6 . Μπορειτε να δειτε την κατασκευη στις παρακατω φωτο...

Και εδώ βλεπετε τα τελικα αποτελεσματα...

Το επομενο σταδιο ηταν η κατασκευη των εσωτερικων λεπτομερειων του κάθε πεδιλου. Πηρα φυλλο πλαστικου και τετραγωνης διατομης λουριδα πλαστικου διαμπερης...

Στην αρχη εκοψα 4 κομματια από αυτό...Αυτή είναι η καλυτερη λυση πιστευω για να δωσεις την μορφη του Π...

Και το τελειωνουμε καπως ετσι...

Και εδώ βλεπετε όλα τα κομματια τα οποια απαρτιζουν τις εσωτερικες λεπτομερειες του κάθε πεδιλου

Ξεκιναμε στην αρχη κολλοντας  τα 4 κομματια μορφης Π στα μικρα φυλλα πλαστικου που εχουμε κοψει...

Μετα κολλαμε τα τραπεζοειδη κομματια ενδιαμεσα από το φυλλο πλαστικου και του Π...

Μετα κανουμε τις τρυπουλες στο Π (για να μπει αργοτερα το ψαλιδι και ο κεντρικος αξονας) και τα κολλαμε στην μεση της βασης...

Στις φωτο παρακατω μπορειτε να δειτε το τελικο σταδιο των πεδιλων και τις διαφορες αναμεταξυ τους...
(Ελπιζω να μην βαρεθηκατε με ολο αυτό το συρφετο φωτογραφιων και κειμενου)

Μεινετε συντονισμενοι...

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Απ: πεδιλα προσγειωσης...
« Απάντηση #99 στις: Οκτωβρίου 16, 2008, 01:50:42 πμ »
........
Μεινετε συντονισμενοι...

Αν μείνουμε συντονισμένοι δεν το γλυτώνουμε το εκεφαλικό!
Έχω μείνει άναυδος με την δουλειά που κάνεις!!!

Παναγιώτης Ελ Σισι

Tags: