Γεια σας φιλοι μου και παλι χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους. Συνεχιζουμε λοιπον το αρθρο μας με την κατασκευη των πλαινων ραφιων στις καγκελωτες ατρακτους οποτε καθηστε και απολαυστε......

Αρχικα παιρνουμε 4 κομματια παραλληλογραμμα από φυλλο πλαστικου συμφωνα με τις διαστασεις των σχεδιων και τα τριβουμε με ντουκοχαρτο 800 για να αγριεψουν λιγο οι επιφανειες για τις μελλοντικες κολλησεις...

Επομενος σκοπος να βρουμε μετα ημικυκλια 3 διαφορετικων διαστασεων. Βρηκαμε μικρα από ξυλο , βρηκαμε μεσαια από μια πλαστικη μπαλιτσα αεροβολου και την μεγαλη διασταση θα την βρουμε αργοτερα ψαχνωντας...

Κοβουμε το μπαλακι στη μεση και συμφωνα με τα σχεδια τα κολλαμε στις σωστες θεσεις...

Τελικα δεν μπορεσα να βρω τα μεγαλα ημικυκλια που ηθελα και ετσι ενας καλος μου φιλος ,ο Γιωργος Μπουσης μπορεσε και μου τα εφτιαξε από αλουμινιο και του χρωσταω ένα μεγαλο ευχαριστω γι αυτό και ισως να με ξαναβοηθησει σε αλλα αλουμινενια τμηματα του αετου αργοτερα...

Τα κολλησα αλλα όχι μονιμα , με λεπτη ταινια διπλης οψης για ελεγχο και μονο...επειδη εχουμε ένα προβλημα εδώ με τις διαστασεις πρεπει να βρουμε την σωστη σειρα τοποθετησης μεσα στην καγκελωτη ατρακτο...

Εδώ μερικα πολύ μικρα εξαρτηματα για τις κατασκευες μου και τα εχω προμηθευτει από ανταλλακτικα οπτικων και ρολογιων...

Ξεκινησα να φτιαχνω τα αλλα εξαρτηματα των ραφιων και εδώ βλεπετε την αντλια EMA και το σετ του μοτερ φτιαγμενο από πλαστικα κομματια και ραβδο αλουμινιου...

Αργοτερα συνεχισα με τις σωληνωσεις και τις βαλβιδες εισαγωγης και ελεγχου όπως στα σχεδια μου . Εδώ βλεπετε το πιο δυσκολο κομματι απ ολες τις σωληνωσεις (μπροστα αριστερα)...

Και εδώ όλα τα ραφια ετοιμα και κολλημενα μονο με ταινια διπλης οψεως. Το κάθε ραφι όπως βλεπετε είναι ένα κιτ από μονο του . Στις φωτο παρακατω μπορειτε να δειτε τα ''ραφια'' από την δεξια και την αριστερη πλευρα τους...

Μπροστα δεξιο ραφι...

Μπροστα αριστερο ραφι .Το δυσκολοτερο απ όλα...32 κομματια παρακαλω..!!

Πισω δεξι ραφι...

Πισω αριστερο ραφι και ...τελος...

Επομενη δουλεια η κατασκευη των στηριγματων συγκρατησης της καμπινας διακυβερνησης . Ξεκινησαμε με αυτά τα 4 κομματια...

Και καταληξαμε καπως ετσι . Εδώ μπορειτε να τα δειτε κολλημενα με κυανοακρυλικη πανω στην καμπινα διακυβερνησης...

Και εδώ για να δωσουμε περισσοτερη δυναμη συγκρατησης και σταθεροτητας καναμε από μια μικρη τρυπα και βιδωσαμε μεσα από μια μικροσκοπικη βιδα στο κάθε κομματι...

Και μετα καναμε τις πλαινες τρυπες για τις άλλες βιδες...

Επομενη κινηση ηταν η τοποθετηση της λεπτης σωληνωσης συγκρατησης πανω στην καγκελωτη ατρακτο . Κοψαμε 4 μικρα κομματια από λεπτο σωληνα αλουμινιου στις διαστασεις των σχεδιων και τα κολλησαμε με πολλη προσοχη ένα ένα κανοντας συνεχεια δοκιμες με τα κομματια της καμπινας διακυβερνησης . Αυτό εγινε για να ερθουν τα κομματια στη σωστη θεση πριν προλαβει να στεγνωσει η κολλα...

Όταν στεγνωσαν κολλησαμε γυρω γυρω από τις σωληνωσεις λεπτες λωριδες από φυλλο μολυβιου συμφωνα με τα σχεδια μας παντα...

Εδώ μπορειτε να δειτε τις πολύ λεπτες βιδες που θα χρησιμοποιηθουν στα στηριγματα συγκρατησης μεταξυ της καμπινας και της καγκελωτης ατρακτου...

Και εδώ όλα ετοιμα. Η καμπινα διακυβερνησης τοποθετημενη στη σωστη θεση με την καγκελωτη ατρακτο καθως και τα στηριγματα συγκρατησης με τις βιδες τους...
Όπως παρατηρουσα τα σχεδια του αετου από κατω ειδα μια μικρη διαφορα μεγεθους που ειχαν οι κινητηρες της καγκελωτης ατρακτου με αυτους της καμπινας επιβατων. Οι κινητηρες της καγκελωτης ατρακτου ηταν ελαφρως μεγαλυτεροι . Οι 8 κινητηρες του Mike Reader είναι ολοι στο ιδιο μεγεθος .Ετσι ειχαμε ένα προβλημα το οποιο όμως λυθηκε και παλι από τον καλο μου φιλο Γιωργο ο οποιος εκατσε και εφτιαξε τους 4 κινητηρες από αλουμινιο στον τορνο έναν έναν συμφωνα με τα σχεδια και τις διαστασεις που του ειχα δωσει ...

Και εδώ τα αποτελεσματα .Στις φωτο παρακατω μπορειτε να δειτε της διαφορες μεταξυ των κινητηρων του Mike Reader και του Γιωργου Μπουση..

Από πανω...

Από κατω...

Και εδώ ολοι οι κινητηρες μαζι . Οι μεγαλυτεροι και οι μικροτεροι . πως τους βλεπετε...; Σχολια και παρατηρησεις ευπροσδεκτα...

Και εδώ όλα τα κομματια του αετου που εχω κατασκευασει η βελτιωσει μεχρι στιγμης...

Εδώ από άλλη γωνια...
Και τωρα η μεγαλη στιγμη . Ο αετος ετοιμος με όλα τα κομματια κολλημενα με ταινια διπλης οψης. Τα μονα κομματια που λειπουν είναι οι κλειδες συγκρατησης μεταξυ της ραχης και της καγκελωτης ατρακτου...Απολαυστε.....

Εδώ με το σωστο βαρος στην πισω ατρακτο .Στη μπροστινη ατρακτο δεν χρειαστηκαμε βαρος τελικα γιατι η καμπινα διακυβερνησης ηταν από συμπαγης ρητινη και το βαρος της ηταν αρκετο για την σωστη ισορροπια μεταξυ των 4 ποδιων...

Και τωρα ξεκινω με το νέο ετος την συναρμολογηση και κατασκευη των κινητηρων . Εδώ μπορειτε να δειτε όλα τα κομματια που εχω στην διαθεση μου από την AMT/ERTL , τον Mike Reader , και το βελτιωτικο σετ του James Small ..
Ελπιζω να χαρηκατε την νεα μεγαλη ενημερωση του αρθρου και να μην απογοητευτηκατε από την μεγαλη καθυστερηση...
Καλη χρονια φιλοι μου , χρονια πολλα και ότι επιθυμειτε για το νέο ετος να το εχετε (και περισσοτερα μοντελα ελπιζω )
Κωστας