Σημερα αφου υπηρχε ελευθερος χρονος επιασα τα κοπιδια και τις κολλες μου και εφτιαξα τα ακροφυσια για το F-14D. Το μοντελο ειναι το Academy και κανονικα ειναι F-14A. Οποτε εδινε τις εξαγωγες του TF-30 που ειχαν τα -Α. το κιτ της hasegawa εδινε 4 ακροφυσια του F-110 (ΗAF F-16 Block 30-50), 2 ανοιχτα και 2 κλειστα. Και αφου τα ανοιχτα θα μπαινανε στο -Β, εμεναν μονο τα κλειστα. Το Italeri εδινε κι αυτο ακροφυσια για τον F-110 αλλα και παλι εδινε τα κλειστα. Εγω ηθελα τα ανοιχτα και αφου δεν υπηρχαν και aftermarket προϊοντα στην 1/72 ειχα αποφασισει απο καιρο να τα φτιαξω μονος μου.
Τα παρακατω ειναι φυλλο πλαστικου, φυλλο αλλουμινιου, κυανοακριλικη κολλα και 5 ωρες υπομονης και επιμονης...
Και δοκιμαστικες εφαρμογες με το υπολοιπο μοντελο...

Τα ακροφυσια θα καθαριστουν στη συνεχεια απο τις κολλες που περισσεψαν και θα ασταρωθουν. Επισης στοκαρα τα μερη του κινητηρα στο academy για να φυγει η γραμμωση που αναπαριστουσε το TF-30 αλλα εκανα λαθος και χαραξα τα πανω κατω και αντιστροφα. Οποτε θα ξανατριφτει, στοκαριστει και θα επαναχαραχτει στα σημεια αυτα.
Τελος εχει προστεθει το σημα της grumman (???

) στα καθετα σταθερα των Academy και Italeri με οδηγο στο κοπιδι αυτο της hasegawa γιατι το πρωτο το ειχε χαραγμενο και το δευτερο καθολου. Στο περιπου το πετυχα

Εγω μπορω να πω οτι ειμαι ικανοποιημενος με το αποτελεσμα. Συνεχεια τωρα απο Τριτη του Πασχα. Ελπιζω να σας αρεσει...
Καλη Ανασταση και Καλο Πασχα σε ολους