Αποστολέας Θέμα: Προβλημα (Κομπρεσερ)  (Αναγνώστηκε 2923 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Emilios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μεταμόρφωση, Αττικής
Προβλημα (Κομπρεσερ)
« στις: Μαρτίου 31, 2008, 02:12:54 μμ »
Γεια χαρά παιδιά έχω εδώ και ένα χρόνο αγοράσει ένα κομπρεσέρ και έχω κάποια προβληματάκια. Έτσι νομίζω τουλάχιστον.

::arrowred::Όταν είναι σε λειτουργιά το κομπρεσέρ, η βαλβίδα που  έχει το φίλτρο  υγρασίας  όταν είναι σε κλειστή θέση βγάζει αέρα. Είναι λογικό αυτό;

::arrowred::Και το δεύτερο που με έχει προβληματίσει πολύ είναι ότι  πάνω στο φίλτρο υπάρχουν ίχνη σκουριάς.
Γενικά βγάζει πολύ υγρασία σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα βαψίματος.

Λέω να το πάω στο μαγαζί που το πηρά. Απλά θέλω να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας.

Ευχάριστο προκαταβολικά Αιμίλιος. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Emilios

• Scale 1/144
  • *
Απ: Προβλημα (Κομπρεσερ)
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 31, 2008, 02:20:09 μμ »
Να και οι φωτογραφίες  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 31, 2008, 02:32:51 μμ »
Κανονικά στο πίσω μέρος του δοχείου που γεμίζει με αέρα, θα πρέπει να έχει μια εξαγωγή. Βάλε το κομπρεσερ σε λειτουργία και όταν γεμίσει το δοχείο ξεβίδωσε το πώμα της εξαγωγής αυτής και άσε να φύγει ο αέρας από 'κει. Κάν' το δυο τρεις φορές αυτό ή και παραπάνω μέχρι να σταματήσει να βγάζει βρωμιά.

Αυτή η βρωμιά μαζεύεται εκεί επειδή μένουν κάποια υπολείμματα υγρασίας από τον αέρα που γεμίζει το δοχείο και σε συνδυασμό με το λάδι από το μοτέρ, γίνεται ένα καφετί υγρό, κάτι σαν σκουριά. Έτσι όταν ο αέρας περνάει μέσα από την υδατοπαγίδα να γίνεται κατακράτηση αυτού του υγρού εκεί.

Καθάρισε καλά και την υδατοπαγίδα και αν πάλι έχεις πρόβλημα τότε πιθανόν να χρειασθεί να αντικαταστήσεις κάποια μέρη του κομπρεσερ που έχουν διαβρωθεί από αυτό το υγρό.

Αυτή την διαδικασία καθαρισμού να την κάνεις συχνά για να μην μένουν υπολείμματα υγρασίας. Υπάρχει ακόμα και η πιθανότητα να καταστραφεί εντελώς το κομπρεσερ.

Την έχω πατήσει μια φορά και χρειάσθηκε να πάρω άλλο κομπρεσερ. Και το δεύτερο που πήρα, επειδή δεν το καθάρισα, παραλίγο να την πατήσω ξανά.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Emilios

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 31, 2008, 02:52:16 μμ »
Κανονικά στο πίσω μέρος του δοχείου που γεμίζει με αέρα, θα πρέπει να έχει μια εξαγωγή. Βάλε το κομπρεσερ σε λειτουργία και όταν γεμίσει το δοχείο ξεβίδωσε το πώμα της εξαγωγής αυτής και άσε να φύγει ο αέρας από 'κει. Κάν' το δυο τρεις φορές αυτό ή και παραπάνω μέχρι να σταματήσει να βγάζει βρωμιά.
Σε ευχάριστο για την απάντηση.
Δεν βλέπω όμως να έχει κάποια εξαγωγή  στο πίσω μέρος και γενικά πάνω στο κομπρεσέρ. :? 

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 31, 2008, 03:57:24 μμ »
Από που το πήρες ?  Έχει service το κατάστημα που το αγόρασες ?  Αν ναι, πήγαινέ το εκεί μήπως σου λύσουν το πρόβλημα.

Περίμενε όμως μήπως απαντήσει και κανένα άλλο από τα παιδιά.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Emilios

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 31, 2008, 04:05:50 μμ »
Έχει σίγουρα service θα το πάω μια από αυτές τις ημέρες για να δούμε τι φταίει.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 31, 2008, 04:08:55 μμ »

Αυτή η βρωμιά μαζεύεται εκεί επειδή μένουν κάποια υπολείμματα υγρασίας από τον αέρα που γεμίζει το δοχείο και σε συνδυασμό με το λάδι από το μοτέρ, γίνεται ένα καφετί υγρό, κάτι σαν σκουριά. Έτσι όταν ο αέρας περνάει μέσα από την υδατοπαγίδα να γίνεται κατακράτηση αυτού του υγρού εκεί.

Καθάρισε καλά και την υδατοπαγίδα και αν πάλι έχεις πρόβλημα τότε πιθανόν να χρειασθεί να αντικαταστήσεις κάποια μέρη του κομπρεσερ που έχουν διαβρωθεί από αυτό το υγρό.

Αυτή την διαδικασία καθαρισμού να την κάνεις συχνά για να μην μένουν υπολείμματα υγρασίας. Υπάρχει ακόμα και η πιθανότητα να καταστραφεί εντελώς το κομπρεσερ.

Την έχω πατήσει μια φορά και χρειάσθηκε να πάρω άλλο κομπρεσερ. Και το δεύτερο που πήρα, επειδή δεν το καθάρισα, παραλίγο να την πατήσω ξανά.
Στελιο,αυτο το κομπρεσερ δεν εχει δεξαμενη αερα και ουτε ειναι λαδιου. :?

Αποσυνδεδεμένος Emilios

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 31, 2008, 04:16:47 μμ »
Στελιο,αυτο το κομπρεσερ δεν εχει δεξαμενη αερα και ουτε ειναι λαδιου. :?
Δεν έχει όντος και ξέχασα να το γράψω κιόλας. Σε ευχαριστο crow

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 31, 2008, 04:17:21 μμ »
Γεια χαρά παιδιά έχω εδώ και ένα χρόνο αγοράσει ένα κομπρεσέρ και έχω κάποια προβληματάκια. Έτσι νομίζω τουλάχιστον.

::arrowred::Όταν είναι σε λειτουργιά το κομπρεσέρ, η βαλβίδα που  έχει το φίλτρο  υγρασίας  όταν είναι σε κλειστή θέση βγάζει αέρα. Είναι λογικό αυτό;

::arrowred::Και το δεύτερο που με έχει προβληματίσει πολύ είναι ότι  πάνω στο φίλτρο υπάρχουν ίχνη σκουριάς.
Γενικά βγάζει πολύ υγρασία σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα βαψίματος.

Λέω να το πάω στο μαγαζί που το πηρά. Απλά θέλω να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας.

Ευχάριστο προκαταβολικά Αιμίλιος. ::salut::

Εχει αυτοματο on/off για να σταματαει οταν δεν ψεκαζεις?Αν δεν εχει ειναι λογικο να εχει βαλβιδα ανακουφησης απο οπου βγαζει τον περισιο αερα.Υγρασια βγαζει πολυ γρηγορα για ενα πολυ απλο λογο.Ζεσταινεται υπερβολικα!Το ιδιο κομπρεσερ ειχα παλιοτερα και εγω και ειχα το ιδιο προβλημα! :evil: Ενας τροπος να βελτιωθει η κατασταση ειναι να προσαρμωσεις ενα ανεμιστηρακι απο pc στην κεφαλη.Ο αλλος και πιο αποτελεσματικος τροπος ειναι να παρεις μια πιο καλης ποιοτητας υδατοπαγιδα.Ο ΜΟΝΟΣ ομως τροπος να λυθουν ολα τα προβληματα ειναι λιγο ακριβος!Μαντεψε... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Emilios

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 31, 2008, 04:30:16 μμ »
Εχει αυτοματο on/off για να σταματαει οταν δεν ψεκαζεις?Αν δεν εχει ειναι λογικο να εχει βαλβιδα ανακουφησης απο οπου βγαζει τον περισιο αερα.Υγρασια βγαζει πολυ γρηγορα για ενα πολυ απλο λογο.Ζεσταινεται υπερβολικα!Το ιδιο κομπρεσερ ειχα παλιοτερα και εγω και ειχα το ιδιο προβλημα! :evil: Ενας τροπος να βελτιωθει η κατασταση ειναι να προσαρμωσεις ενα ανεμιστηρακι απο pc στην κεφαλη.Ο αλλος και πιο αποτελεσματικος τροπος ειναι να παρεις μια πιο καλης ποιοτητας υδατοπαγιδα.Ο ΜΟΝΟΣ ομως τροπος να λυθουν ολα τα προβληματα ειναι λιγο ακριβος!Μαντεψε... :mrgreen:
Ακριβός έχει on/off οταν σταματαει. Αλλά το θέμα είναι ότι βγαίνει αέρας από την βαλβίδα και λειτούργει ξανά (σαν να γεμίζει).  Το μάντεψα τι θες να πεις .......... μάλλον με βλέπω με μια υδατοπαγιδα για αρχή  :mrgreen:.   

Tags: