Αποστολέας Θέμα: Δημιουργία λίστας αγορών (ΑΡΧΑΡΙΟΣ)  (Αναγνώστηκε 16996 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
Δημιουργία λίστας αγορών (ΑΡΧΑΡΙΟΣ)
« στις: Μαρτίου 31, 2008, 12:38:58 μμ »
Θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας στη δημιουργία μιας λίστας για τα υλικά που χρειάζομαι τώρα που ξεκίνησα στο χόμπυ του μοντελισμού. Αυτές τις μέρες κατασκευάζω το πρώτο μου μοντέλο και τα "εργαλεία" που έχω στην κατοχή μου είναι ενας κόφτης, ένα X-ACTO knife , 2 πινέλα, μια κόλλα και δύο χρώματα. Επειδή στην πόλη μου δεν υπάρχει μοντελιστικό κατάστημα, αυτή η λίστα θα με βοηθήσει όταν μπορέσω να πάρω άδεια και κατέβω στη θεσσαλονίκη να αγοράσω πράγματα που μου θα μου χρειαστούνε και για τα οποία δεν έχω καμία απολύτως ιδέα.

Πάμε λοιπόν, ποιά ειναι τα 20-25 χρώματα που θα χρειαστώ πιο πολύ και πρέπει οπωσδήποτε να έχω?
Χρειάζομαι κάποια άλλα εργαλεία εκτός απο αυτά που έχω? Υποθέτω οτι 2 πινέλα δεν είναι αρκετά.
Κατα την ανάγνωση διαφόρων τόπικ μαθαίνω για πράγματα που δεν ήξερα κάν οτι υπήρχαν, όπως πχ υγρός στόκος, λάδια ζωγραφικής για wash και άλλα, please advise!

Επαναλαμβάνω ότι είμαι εντελώς καινούργιος στο χόμπυ και οι ερωτήσεις μου θα σας φανούν χαζές αλλά μου φαίνεται ότι έχω μικρόβιο  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Δημιουργία λίστας αγορών (ΑΡΧΑΡΙΟΣ)
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 31, 2008, 01:03:01 μμ »
Ας αρχισουμε με τα πινελα.Πλακε Νο 2,4 & 6 απο 2 τεμαχια το καθενα.Προσεχουμε να ειναι με μαλακη και ελαστικη τριχα.Το ενα απο τα 6αρια το κραταμε μονο για να περναμε παρκετινη.Στρογγυλα Νο 00,2 &4.Παλι απο 2 τεμαχια.Το ενα απο τα Νο 1  για την υγρη κολα.
Κολα υγρη σε μπουκαλακι.Οσο πιο νερουλη τοσο καλυτερα!Κολα σε συσκευασια σωληναριου η μπουκαλιου με βελονα για τα πιο μεγαλα κοματια.
Ντουκοχαρτα απο 600 εως και 2000 βαθμους.
Λεπιδες κοφτη Ν0 11 η ακομα καλυτερα μια λαβη για λαμες νυστεριου απο μαγαζι με ιατρικα ειδη.Μαζι και ανα κουτακι λεπιδες.Κοβουν πολυ καλυτερα και ειναι και πιο φτηνες,περιπου 7 ευρω η 100αδα!
Χρωματα.Ασπρο,μαυρο,κοκκινο,olive green,ασημι,gun metal,και οτι χρωματα χρειαζονται για τα κιτ που εχεις ηδη αγορασει.Με τον καιρο αγοραζοντας κιτ και χρωματα θα μαζεψεις αρκετες αποχρωσεις.Αν θες μονο για πινελο, καλυτερα enamel.Kαι ενα μπουκαλι white spirit..
Μια τουλαχιστον λιμα για μανικιουρ.
Ταινια μασκαρισματος.Μην τσιγκουνευτεις!Τamiya και μονο!
Βελτιοτικο χαλκομανιων Gunze Mr MarkSofter.

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 31, 2008, 01:05:26 μμ »
Καλημέρα locust  ::salut::
Κατ'αρχήν δεν είναι χαζές οι ερωτήσεις σου  :wink:
Τώρα τα εργαλεία και λοιπά εκτός από τα "βασικά", ο καθένας έχει τα δικά του "αγαπημένα".  Θα προσπαθήσω να σου πώ τι πιστε΄υω εγώ...
Για πινέλα θα έλεγα ένα πλακέ λεπτό και ένα πλακέ λίγο πιο φαρδύ, τα 2 που έχεις δεν ξέρω τι είναι, αλλά θα χρειαστείς ένα πολύ λεπτό για λεπτομέριες και κανα δυό πιό χοντρά, οπότε ξεκίνα από Νο. 10/0 -5/0 - 3/0 και τέλος 1
Κόλλα φαντάζομαι έχεις την υγρή για τα μοντέλα, πάρε και μία κυανοακρυλική (στύλ logo, πχ Zap πράσινη για χοντρή και ρόζ για λεπτόρευστη, λίγο ακριβές όμως) χρήσιμη για γρήγορες μικροκολλήσεις με προσοχή.
Στόκοι, υπάρχουν σε σωληνάριο και υγροί, για να καλλήπτουν αντιαισθητικά κενά στα μοντέλα που δεν έχουν καλή εφαρμογή. Θα χρειαστείς μιά σπάτουλα για την στόκο και ντουκόχαρτα (πολύ λεπτόκοκκα γυαλόχαρτα, ειδικά για μοντελισμό) για το τρίψιμο του στόκου.  Υπάρχουν σε σέτ των 800-1000-1200-1500 βαθμών. Επίσης και μιά συλλογούλα λίμες για τις χοντροδουλειές δεν θα έβλαπτε.
Για χρώματα, συνήθως παίρνουμε αυτά που χρειάζονται για το μοντέλο που φτιάχνουμε, τα οποία και θα μας μείνουν και έτσι σιγά - σιγά με την αγορά των επομένων αρχίζουμε και εμπλουτίζουμε την χρωματική μας γκάμα. Τι είναι το πρώτο σου μοντέλο?
Δυαλιτικό πάρε ένα καλής ποιότητας για να καθαείζεις τα πινέλα σου και να αραιώνεις τα χρώματά σου και πάλι εξαρτάται τι μάρκα χρωμάτων θα πάρεις.
Λαβίδες για να πιάνεις τα κομματάκια, μία μυτερή σίγουρα τουλάχιστον.
Ανάλογα τι φτιάχνεις, θα χρειαστείς ταινείες μασκαρίσματος για το μασκάρισμα στο βάψιμο κλπ.
Φυσικά ίσως όλα αυτά θα σου φανούνε "βουνό" στην αρχή και το κόστος θα ανέβει πολύ για πρώτη αγορά και για να μην απογοητευτείς θα σου πρότεινα να πάρεις τα τελείως απαραίτητα για το πρώτο σου μοντέλο.
Στην συνέχεια θα πάρεις και έναν απλό αερογράφο κλπ κλπ
Όσο θα ασχολείσαι, τόσο και περισσότερο θα προσαρμόζεις τα εργαλεία και υλικά σου στον τρόπο που θα μοντελάρεις και φυσικά θα εμπλουτίζεις τον μοντελιστικό σου πάγκο...
Ρώτα ελεύθερα για τυχόν απορίες  :wink:

"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 31, 2008, 01:47:46 μμ »

Ταινια μασκαρισματος.Μην τσιγκουνευτεις!Τamiya και μονο!

παρε και μια ταινια της ειναι φτηνη,ατελειωτη και δε σηκωνει χρωμα (η tamiya μου την εχει "κανει" σε αυτο το τομεα...)

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 01, 2008, 12:33:09 μμ »
Για ακρυλικα χρωματα ,για καθαρισμα και αραιωμα ,παρε αζαξ(καλυτερα φτηνο ιδιωτικης ετικετας,π.χ Μαρινοπουλος)
και οινοπνευμα ,για οικονομια μην παρεις το καθαρο ,παρε καθαροτητας 95% που ειναι 2 ευρο φτηνοτερο,επισης με οινοπνευμα καθαριζω και τον στοκο,γλυτωνω πολυ τριψιμο,παρε γαντια χειρουργικα ,ετσι ωστε οταν βαφεις μην βαφεις και τα χερια σου

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 01, 2008, 12:46:43 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας  ::salut:: , έχω ήδη αρχίσει να συντάσσω τη λίστα έτσι ώστε να ψωνίσω το επόμενο σαββατοκύριακο που θα κατέβω στη Θεσσαλονίκη για ένα σεμινάριο. Αν είμαι τυχερός και έχω πληρωθεί το δώρο του Πάσχα ως τότε , το budget θα εκτιναχθεί στα ύψη οπότε θα σας πρήξω λιγάκι σχετικά με αερογράφο.  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 01, 2008, 01:38:01 μμ »
Καλημέρα φίλε.
Μην ψωνίσεις αμέσως τα πάντα. Δεν  χρειάζονται μπαμ και κατω όλα τα εργαλεία και όλα τα χρώματα.
Πηγαινε καταρχήν σε ενα μεγάλο supermarket της περιοχής σου και αγόρασε τα παρακάτωεαν δεν τα έχεις ήδη σπίτι σου:
οινόπνευμα, white spirit, forrnet, παρκετίνη βαμβακι, γάντια, κανενα ψαλιδάκι για τα νυχια, λίμες για τα νύχια, ταινά 3Μ κατά προτίμηση την μπλε, κόλλα τύπου superglue
Και αν εχουν τίποτα είδη ζωγραφικής για παιδιά, παρε τα φθηνα πινέλα. Κοφτη εχεις.
Οπωσδήποτε χρειάζεσαι γιαλόχαρτα/ντουκόχαρτα πολλών βαθμίδων. Η απο χρωματοπωλείο ή από μοντελάδικο.
Απο μοντελάδικο:
Χρωματα enamel, 2 παχια 2λεπτά, κόλλες οπωσδήποτε, στόκο οπωσδήποτε. Εαν κατέβεις Θεσσαλλονίκη  αγόρασε απο καποιο Πλαισιο ί μερικά βασικά υδροδιαλυτά χρώματα για φθορές. Υποψη το πλαίσιο έχει και υδροδιαλυτά λάδια, και ένα καλό υγρό μασκαρίσματος.
Και ας πούμε οτι τα πήρες τα χρώματα σου. Πως τα χειρίζεσαι :?:
Κανεις που κάνεις τον κόπο, αγόρασε καμμια ταμπλέτα ανάμιξης , π.χ στο πλαίσιο κανουν 80 λεπτά, και από ένα φαρμακείο σήρραγγες και δοσομετρητές (πιπέτες) για ανάμιξη.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 01, 2008, 01:53:42 μμ »
 Nα προσθεσω και καμιά μικρή τσιμπιδα (καλλυντικά) και bluetack (χαρτικά)  απο το supermarket

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 01, 2008, 02:23:23 μμ »
ramfighter ευχαριστώ  ::salut:: θα παω στο supermarket μολις σχολάσω. Μια ερώτηση μόνο, το white spiriti το ζητάω έτσι ή έχει κάποια άλλη ονομασία στα ελληνικά?

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 01, 2008, 02:27:42 μμ »
Το ξέρουν όλοι έτσι όπως διαβάζεται... Δε θα σε προβληματίσει η εύρεσή του...

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 01, 2008, 02:46:41 μμ »
Καλώς ήρθες στο φόρουμ φίλε μας..

Αυτό που δεν μας είπες είναι τι μοντέλα θέλεις να φτιάξεις (αεροπλάνα,αρματα) ?

Βάση αυτού του κριτηρίου θα κάνεις και τις ανάλογες αγορές..

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 01, 2008, 02:53:46 μμ »
Καλώς σας βρήκα Greg ::salut:: Θα ασχοληθώ με αεροπλάνα κυρίως Β' ΠΠ τουλάχιστον προς το παρόν

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 01, 2008, 03:21:12 μμ »
Ενδεικτικά λοιπόν φίλε locust θα σου πρότεινα τα εξής όσο αφορά υλικά (και βέβαια ανάλογα το budget σου)

Μήν βιαστείς να αγοράσεις αερογράφο.. Ξεκίνα το χόμπυ χαλαρά και δές αν σου ταιριάζει, ειναι καλύτερα να ξοδέψεις στην αρχή για υλικά έτσι ωστε να ευχαριστηθείς την κατασκευή και το βάψιμο με το πινέλο παρά απο την αρχή να ξεκινήσεις με τα περίπλοκα.. Ειναι σαν να μαθαίνεις να παίζεις κιθάρα και να αγοράζεις απο την αρχή ηλεκτρική..

1. ΕΡΓΑΛΕΙΑ

α) X-acto και πάρε προληπτικά και ένα σετ με ανταλλακτικές λεπίδες.

β) Προτίμησε την υγρή κόλλα με το πινελάκι, για αρχή είναι οτι καλύτερο.

γ) Μυτοτσίμπηδο (οχι απο καλλυντικά είναι μικρά) αλλά απο μαγαζί μοντελισμού - Τα κατάλληλα είναι αυτά με την μακριά μύτη και την λαβή (8-12 ευρώ). Είναι πιό ακριβά απο τα μικρά αλλα είναι αθάνατα και θα το έχεις για χρόνια.

δ) Στόκο (εναν humbrol ή squadron σε πάστα καθώς και έναν υγρό στόκο της gunze), για τα κενά που αφήνουν τα κολλήματα, ειδικά στην ατρακτο και στα φτερά.

ε) Ντουκόχαρτα 800-1000-1200 βαθμών.

ζ) Απο κατάστημα καλλυντικών (Hondos center πρεπει να έχετε στα Σέρρας) πάρε μερικές μαλακές λιμίτσες απο αυτές που κάνουν οι κυρίες τα νύχια τους (θα ξέρει η κοπέλα εκεί). Κοιτα να είναι μαλακές όμως. Εχουν το σχήμα απο ξυλάκι παγωτού

η) Απο μαγαζί μοντελισμού πάρε έναν κόφτη σε μορφή πενσούλας.. Κάνει περίπου 10-12 ευρώ και τον χρησιμοποιείς για να κόψεις τα πλαστικά πάνω απο τα πλαίσια αντί να τα στριφογυρίζεις με τα χέρια σου (το έκανες αυτό ε?  :lol: )

ΠΙΝΕΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

α) Πάρε πινέλα καλής ποιότητας, η διαφορά απο τα πολύ φθηνά θα φανεί και στο βάψιμο που κάνεις αλλά και στην διάρκεια ζωής τους.. Για εμένα τα καλύτερα σε σχετικά λογικό κόστος είναι τα winsor and Νewton (η βάση τους είναι βαμμενη μπλέ) και θα τα βρείς στο πλαίσιο.. Θα χρειαστείς:

1. Ενα με 000, Ενα με 00 και ένα με 0 ( για λεπτές δουλειες οπως ο πίνακας οργάνων ή αλλά ψιλολόγια)
  2. Ενα 2 για μεσαίες δουλειες
  3. Ενα 4 ή 5 για το βάψιμο της ατράκτου (είναι φαρδιά).

Σχετικά με τα χρώματα τώρα θεωρώ σαν αρχή ως καλύτερη λύση (και εφόσον βάφεις με πινέλο) τα σετακια που βγάζει η εταιρεία LIFECOLOR.. Ανάλογα με το τί θες να βάψεις (Γερμανικά, Αμερικάνικα, κτλ) υπάρχουν τα αντίστοιχα σετάκια με 4-5 χρώματα που είναι οτι πρέπει να ξεκινήσεις. Eπίσης είναι ακρυλικά που σημαίνει οτι διαλύονται με αζαξ ή νερό ή με το διαλυτικό που βγάζει η εταιρεία.

Επίσης θα χρειαστείς:

Μαύρο, Λευκό, ασημένιο, gun metal, κίτρινο, κόκκινο.

Τώρα όσο αφορά τα λάδια και τα λοιπά που διαβάζεις στο φόρουμ μήν τα επιχειρήσεις απο την πρώτη φορά.. Θα μπερδευτείς περισσότερο και θα απογοητευτείς, κανε 2-3 μοντελάκια απλά και ωραία και εμείς εδώ είμαστε.. Ιδιώς στα αεροπλάνα υπάρχουν αξιόλογοι μοντελιστές που θα σου λύσουν οτι απορία έχεις..

Ξεκίνα λοιπόν με τα παραπάνω σιγά, σιγά - Πόσταρε το ξεκίνημα σου στο φόρουμ και η συνέχεια θα είναι πιό ευκολή.

Καλό ξεκινημα και καλές κατασκευές  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 02, 2008, 03:32:42 μμ »
  Καλα ολα αυτα που αναφεραν οι συναρωστοι.....

Υπαρχει και κατι αλλο ομως .......πιο :!: :!:

Μα φυσικα το "στοκαρισμα" και στα εγαλεια.... :lol: :lol: :lol: .....με συνεπεια να γεμιζουν τα συρταρια εργαλεια πινελλα μποθκαλακια κ.τ.λ....
Λιγο να τα αφησεις και δεν εισαι νοικοκυρης ....παει....εχασες την μπαλα.... :oops: :oops:
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 14, 2008, 05:39:48 μμ »
Γεια χαρα ξανα συναδελφοι, επειδή η άδεια τελικά δεν ηταν εφικτή έκανα την παραγγελία μου μέσω internet απο την Αγγλια. Τώρα που σχόλασα και γύρισα σπίτι είδα οτι με περίμενε ένα ειδοποιητήριο των ΕΛΤΑ και τα έχω κάνει πάνω μου απο τη χαρά μου. Δεν μπορώ να περιμένω την αυριανή μέρα για να σας παρουσιάσω τις αγορές μου  , να ακούσω τις γνώμες σας, και να ξεκινήσω δυναμικά.
  :o

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντινος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαλάτσι/Αθήνα
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 14, 2008, 07:32:49 μμ »
Να κανω &  εγω μια ερωτηση: χαλκοσυρμα απο που?

Αποσυνδεδεμένος Varonos

• Modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 14, 2008, 11:11:07 μμ »
Παιδιά είμαι επίσης αρχάριος και οι απαντήσεις σας είναι πολύ χρήσιμες και σε εμένα.  :D Σας ευχαριστώ επίσης αλλά για να πώ την αμαρτία μου οι διαφωνίες σας με μπέρδεψαν.  :? Φυσικά και δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήτε όλοι σε όλα αλλά για κάποιον που είναι καινούργιος αυτές οι διαφωνίες τον μπερδεύουν. π.χ άλλος φίλος λέει να πάρει το παιδί φτηνά αλλος ακρβά πινέλα γιατί θα φανεί στη πράξη, άλλος λέει ντουκόχαρτα 800-1000-1200, άλλος ως 2000, άλλος λέει μικρή τσιμπίδα άλλος μακριά, άλλος ταινία μασκαρίσματος Tamiya άλλος 3Μ, και ούτω καθε εξής... Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι ένας αρχάριος μπερδεύεται με όλα αυτά. Φυσικά έχετε καλή πρόθεση δεν το αμφισβητώ αυτό και ο καθένας κανει τις δικές του επιλογές που τον βολεύουν αλλά στη τελική δεν ξέρω τι να διαλέξω.  :? Με μπερδέψατε.  :oops: :oops: Επαναλαμβάνω δεν αμφισβητώ τη καλή σας πρόθεση να βοηθήσετε.  :wink: αλλά στη τελική όταν θα πάω σε ένα μαγαζι μοντελισμού να αγοράσω τα σύνεργά μου, ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ απο αυτά που προτεινατε χωρίς να αγοράσω κάτι που δεν θα μου χρησιμεύσει/χρειαστεί;

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 14, 2008, 11:28:10 μμ »
φιλε μου,οτι και να διαλεξεις απο αυτα εισαι καλυμενος,τα υπολοιπα θα τα παρεις αργοτερα ουτως η αλλως ::salut::

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 15, 2008, 08:34:05 πμ »
Να κανω &  εγω μια ερωτηση: χαλκοσυρμα απο που?
Μια ευκολη λύση είναι απο παλιά λεπτά καλώδια που θα τα απαογυμνώσεις απο τον μανδύα τους

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 15, 2008, 08:37:03 πμ »
Να προσθεσω οτι αν βρεις καλώδια UTP 4 ζευγών. (τα καλώδια σύνδεσης Η/Υ δηλαδή) εχουν μεσα τους 8 πολύ λεπτά καλώδια βαμμένα κιόλας σε διάφορα χρώματα.

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 15, 2008, 05:46:17 μμ »
Πηγα σημερα το πρωι πριν τη δουλεια και πηρα το πακετο απο το ταχυδρομειο. Μολις γυρισα και το ανοιξα και θελω να μοιραστω τη χαρα μου μαζι σας  :D :D

Απο τη φωτογραφία λείπει ο iwata revolution BR, επίσης αν κάποιος θέλει να γράψω αναλυτικά τι αγόρασα, θα το κανω ευχαρίστως

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 15, 2008, 06:01:29 μμ »
Τα 72αρια που διάλεξες είναι ότι πρέπει για αρχάριο! Πολλή καλή λεπτομέρεια και απροβλημάτιστη κατασκευή!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 15, 2008, 06:05:59 μμ »
το μπουκάλι που γραφεί Λουτράκι για πια χρήση είναι? είναι καινούριο εργαλείο? :D :D :D :D

όλα καλά. μονό υγρή κόλα δεν βλέπω, αλλά η Revell κάνει πολύ καλή δουλεία θέλει λίγο προσοχή. ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
καλό ξεκίνημα.
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 15, 2008, 06:11:38 μμ »
Φιλε locust βλεπω μπαινεις με τα μπουνια στις κατασκευες ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ολα καλα τα βλεπω,το μονο αρνητικο ειναι πως εν ετη 2008 αναγκαστηκες να παρεις τα βασικα σου εργαλεια απο...την Αγγλια !!! βρε συ,δεν υπηρχαν Ελληνικα καταστηματα να σε εξυπηρετησουν? ::salut::

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 15, 2008, 07:00:46 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά  ::salut:: ::salut:: δυστυχώς στην πόλη που μένω δεν υπάρχει κάποιο μοντελιστικό κατάστημα. Πήρα την απόφαση να παραγγείλω απο Αγγλία κυρίως λόγω της τεράστιας διαφοράς στην τιμή (0.70 ευρω στο κάθε χρώμα) και το ότι δεν βρήκα ελληνικό μοντελιστικό κατάστημα με κάποιο αξιοπρεπές e-shop.