Αποστολέας Θέμα: Βοηθεια για παραλλαγη και τεχνικη βαψιματος με Αερογραφο  (Αναγνώστηκε 1698 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chrispireas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ.  :shock:::salut::ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ "ΣΒΗΣΟΥΜΕ" ΚΑΙ ΝΑ "ΔΕΣΟΥΜΕ" ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΣΕ ΑΡΜΑ . ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑΡΙΣΜΑ ? (ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ?) ΠΙΕΣΗ ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1 BAR ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΧΝΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ? ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΨΕΚΑΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΧΝΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΩ ΨΙΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΟΓΡΑΦΟ .ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΝΑ Μ-60 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΞΕΒΑΨΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ .(Σ.Σ. Ο ΑΕΡΟΓΡΑΦΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ BADGER ΜΟΝΗΣ ΛΕΙΤ.) ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ PRESHADING ΚΑΙ ΜΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΛΙΓΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ "ΓΡΑΜΜΩΝ" ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΧΝΑ ΠΑΛΙ. ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ. ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ? :cry:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΑΨΙΜΑΤΟΣ ΣΕ Μ-60 ΕΛΛΗΝΙΚΟ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 31, 2008, 08:03:08 πμ »
Φίλε Chris από τον Πειραιά, καλώς όρισες στην παρέα... Καταρχήν θα σε παρακαλέσω να γράφεις με μικρά,"πεζά", γράμματα καθώς με τα κεφαλαία είναι σα να φωνάζεις... Πάμε στις ερωτήσεις σου τώρα... Είναι αρχή ακόμα οπότε σαφέστατα θα έχεις απορίες και θα αντιμετωπίζεις κάποιες δυσκολίες αλλά δε χρειάζεται να απελπίζεσαι... Να θυμάσαι πάντα ότι όλα θα τα μάθεις με την πρακτική εξάσκηση πάνω στα μοντέλα σου... Η πίεση ενός bar, είναι πολύ καλή για να ψεκάζεις λεπτή δέσμη, αρκεί όμως και τα χρώματα που χρησιμοποιείς, να έχουν καλή αραίωση, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, το overspray, είναι δεδομένο. Το χρώμα στο κυπελλάκι του αερογράφου θα πρέπει να έχει πάντα πυκνότητα φρέσκου γάλακτος. Έτσι θα μπορέσεις να πετύχεις και καλύτερο σβήσιμο μεταξύ των χρωμάτων. Βέβαια, εξαρτάται και από τον τύπο της παραλλαγής, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις και μάσκες, και αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Το ίδιο συμβαίνει και με το preshading. Και να σου ξεφύγει λίγο δεν έγινε και τίποτα... Με προσεκτικό βάψιμο, του χρώματος στα σημεία πάνω από αυτό, θα καταφέρεις να φέρεις την απόχρωση εκεί που θέλεις. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να "συνδέσεις" και να διορθώσεις τα χρώματα μεταξύ τους, με το ψέκασμα ενός χρώματος στο τέλος, το οποίο θα προσομοιάζει σκόνη ή κάποιου άλλου είδους φθορά στο άρμα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ψεκάσεις από αρκετή απόσταση ένα "σύννεφο", από το χρώμα αυτό, με την ίδια πίεση που βάφεις συνήθως, ώστε να κάτσει ομοιόμορφα σε ολόκληρο το άρμα, με λίγη επιμονή ίσως στα χαμηλότερα τμήματά του, κοντά στους τροχούς και τις ποδιές...

Tags: