Ψηφοφορία

Å÷åé áêñéâýíåé ôï ÷ïìðõ ç å÷ïõí áêñéâýíåé ôá ãïõóôá ìáò

Å÷åé áêñéâýíåé ôï ÷ïìðõ
Å÷ïõí áêñõâçíåé ôá ãïõóôá ìáò
Äåí âëåðù áëëáãç óôéò ôéìåò

Αποστολέας Θέμα: Τιμες Νεων Μοντελων  (Αναγνώστηκε 3992 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος assos1111

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
    • Καταστημα μοντελισμου
Απ: Τιμες Νεων Μοντελων
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 10:13:55 πμ »
Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια ένσταση σε αυτά που γράφετε οι περισσότεροι. Δεν θα διαφωνήσω ότι εδώ(Ελλάδα) είναι λίγο η και πολύ ακριβότερα από το εξωτερικό (βέβαια αν υπολογίσουμε και τα μεταφορικά δεν έχουμε και μεγάλες διαφορές), αλλά μήπως ξεχνάτε ότι εδώ οι αντιπρόσωποι  πληρώνουν κάποιο φόρο? Μήπως  γνωρίζετε ότι τα καταστήματα λιανικής (τουλάχιστον στα πλαστικά μοντέλα) δουλεύουν με χαμηλό ποσοστό κέρδους? Και όχι με μεγάλο που αναφέρει κάποιος φίλος λίγο πιο πάνω...Αν δεν ρίξουν τις τιμές οι αντιπρόσωποι λογικό είναι να είναι να πουλάνε και ακριβότερα τα καταστήματα. Φυσικά και συμφέρει να αγοράζεις από έξω όσο ανεβαίνει το ευρώ αλλά μην γράφετε ότι φταίνε τα καταστήματα για τις τιμές. Να διευκρινίσω ότι ΔΕΝ γνωρίζω τα ποσοστά κέρδους του αντιπροσώπου αλλά γνωρίζω τα ποσοστά στα καταστήματα λιανικής (τουλάχιστον στο δικό μου).
Καλο μηνα και καλη εβδομαδα σε ολους.  ::salut::
Φίλε μοντελιστή στήριξε την Ελληνική αγορά ψωνίζοντας από την χώρα σου.

Αποσυνδεδεμένος petranlost

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 12:03:34 μμ »
Εγω τι να πω ειμαι νεος στο χομπι ασχολουμε εδω και ενα χρονο,καποια προιοντα ειναι πιο ακριβα και καπια πιο φθηνα, καλα που εχοθμε και τα online shops και αγοραζουμε με καπως καλιτερες τιμες

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 01:31:26 μμ »
"Εχει ακριβύνει το χομπυ"
αλλά μαζί με τις τιμές των μοντέλων (κυρίως) έχουν αυξηθεί και οι παρεχόμενες "υπηρεσίες" (photo-etched Κλπ.)
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 01:39:31 μμ »
να μην ξεχάσουμε οτι τα μεταφορικα  (λογο πετρελαίου εχουν παρει φωτια)
επίσης και οι πρώτες υλες (πλαστικό  .. και αυτο απο το πετρέλαιο βγαινει)

να μην ξεχάσουμε και το πληθωρισμό μας  (τα 4% και 5% που λενε ειναι για τα αθώα παιδάκια)

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 01:42:29 μμ »
...να προσθεσω και εγω το σχολιο μου....
...το να ανεβαινουν οι τιμες ειναι νομοτελεια.....το να πεσουν ειναι  φυσικο παραδοξο.....
...η αισθηση του ακριβου πιστευω οτι προερχεται οχι τοσο απο την αυξησξ της τιμης αλλα απο την μειωση του εισοδηματος που μπορουμε να διαθεσουμε για το χομπυ μας...
...και τελος... ναι....στην ιντερνετιικη αγορα μπορει να βρει κανεις μοντελα ακομα και στο 1/2 η και 1/3 της εδω τιμης ακομα και μαζι με μεταφορικα..
.
 υγ....α και να μην ξεχναμε οτι οι περισσοτεροι απο εμας την αρρωστια του κοστοβορου στοκαρισματος λιγο-πολυ την εχουμε....

ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 01:46:16 μμ »

να μην ξεχάσουμε και το πληθωρισμό μας  (τα 4% και 5% που λενε ειναι για τα αθώα παιδάκια)

..σορρυ για το σπαμαρισμα....αλλα και σε αθωα παιδακια πλεον να τα πεις αυτα για τον πληθωρισμο δεν θα τα χαψουν....αν δει κανεις τι αγαθα περιλαμβανουν στον δεικτη τους...γελαει και το παρδαλο τραγι....
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 01:52:29 μμ »

Έτσι ακριβώς, η όλη κρίση στην αγορά κύριοι δυστυχώς έχει πλήξει και το χόμπυ μας. Και τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Ήδη πολλοί κατασκευαστές (Hasegawa, Tamiya, Trumpeter) έχουν ανακοινώσει αύξηση των τιμών τους, που σύντομα θ'αυξήσει και άλλο τις τιμές. (Κοινώς στοκάρετε όσο προλαβένετε - 'οσοι δεν το έχετε κάνει ήδη  :mrgreen:).
Πάντως είναι γεγονός ότι η Ελληνική αγορά ήταν πάντα κάπως πιο "τσιμπημένη" σε σχέση με το εξωτερικό.

Αυτό επίσης που δεν μπορεί να παραγνωρίσει κάποιος, είναι η ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ αύξηση της ποιότητας των κιτ, κοινώς τι αγοράζαμε κάποτε και τι αγοράζουμε τώρα (και από άποψη καλουπιών - χάραξης και χύτευσης όσο και το ότι πολλά κιτ πλέον έρχονται στο κουτί τους ως full multimedia - βλέπε ρητινένια, μεταλλικά και p/e κομμάτια).

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 10:53:55 μμ »
Θα ηθελα να επανελθω στο θεμα ακριβα μοντελα. Λοιπον φιλοι μου σημερα 3/9/08 στην Ιαπονια, βλεπω ολα τα νεα DRAGON 1/35  αρματα ,π.χ το PANTHER Ausf F Schmalturm 4.300 γιεν δηλαδη σχεδον 27 ευρω!!!!!. και μεταφορικα 9 ευρω. Αν καποιος παρει 3 κομματια τα μεταφορικα ειναι 22 ευρω περιπου. χωρις τελωνιο, χωρις Φ.Π.Α.[ εχω παρει και ξερω εξ ιδιων.] Και να μην πω για Αμερικη, που το δολλαριο παει.......και γω δεν ξερω... Λοιπον ,εαν εγω, ενας απλος χομπιστας, το ψαχνω για φτηνο μοντελο, φανταστειται τους επαγγελματιες. ΑΡΑ υπαρχουν φτηνα μοντελα αλλα στην Ελλαδα ειναι ακριβα. Ασφαλως και ο μαγαζατορας εχει εξοδα, μεταφορικα κλπ. Αλλα και ο Ιαπονας εχει εξοδα, μεταφορικα [ η Κινα δεν ειναι διπλα ] και βγαζει και κερδος. Το ιδιο και ο Αμερικανος. Τελικα εφαρμοζεται το ρητο ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. Αν εχεις λεφτα το περνεις και δεν σε νοιαζει, αν δεν εχεις τοτε το ψαχνεις. Α! παρεπιπτοντος. Το κατα κεφαλην εισοδημα στην Ιαπονια ειναι 36.000 δολ. Για αυτους τα μοντελα ειναι τζαμπα. Ενω εδω..... ειδος πολυτελειας. Ποσο ειπαμε κανει ο πανθηρας που λεγαμε? 60 - 65 Ευρω? Αντε βρε, για σενα τον αιμοδοτη 57. Να το τυλιξω?
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Γιαννης

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2008, 01:54:34 πμ »
Θα ηθελα να επανελθω στο θεμα ακριβα μοντελα. Λοιπον φιλοι μου σημερα 3/9/08 στην Ιαπονια, βλεπω ολα τα νεα DRAGON 1/35  αρματα ,π.χ το PANTHER Ausf F Schmalturm 4.300 γιεν δηλαδη σχεδον 27 ευρω!!!!!. και μεταφορικα 9 ευρω. Αν καποιος παρει 3 κομματια τα μεταφορικα ειναι 22 ευρω περιπου. χωρις τελωνιο, χωρις Φ.Π.Α.[ εχω παρει και ξερω εξ ιδιων.] Και να μην πω για Αμερικη, που το δολλαριο παει.......και γω δεν ξερω... Λοιπον ,εαν εγω, ενας απλος χομπιστας, το ψαχνω για φτηνο μοντελο, φανταστειται τους επαγγελματιες. ΑΡΑ υπαρχουν φτηνα μοντελα αλλα στην Ελλαδα ειναι ακριβα. Ασφαλως και ο μαγαζατορας εχει εξοδα, μεταφορικα κλπ. Αλλα και ο Ιαπονας εχει εξοδα, μεταφορικα [ η Κινα δεν ειναι διπλα ] και βγαζει και κερδος. Το ιδιο και ο Αμερικανος. Τελικα εφαρμοζεται το ρητο ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. Αν εχεις λεφτα το περνεις και δεν σε νοιαζει, αν δεν εχεις τοτε το ψαχνεις. Α! παρεπιπτοντος. Το κατα κεφαλην εισοδημα στην Ιαπονια ειναι 36.000 δολ. Για αυτους τα μοντελα ειναι τζαμπα. Ενω εδω..... ειδος πολυτελειας. Ποσο ειπαμε κανει ο πανθηρας που λεγαμε? 60 - 65 Ευρω? Αντε βρε, για σενα τον αιμοδοτη 57. Να το τυλιξω?

Κρατα μου 3!  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Εγω προσωπικα εχω σταματησει εδω και πολλους μηνες να αγοραζω απο Ελλαδα. Δεν γινεται παιδια. Ειναι διπλη και τριπλη τιμη επανω απο οτι τα βρισκω σε ξενα site και στο ebay.  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2008, 11:30:56 μμ »
Μονο 3!!  ::3rd:: ::eetsmakelijk:: ::sprechende_007::Ο.Κ οτι θελει το φιλαρακι ::icon_thumright:: ::kerasma::
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Totenkopf

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 09:41:14 μμ »
Το μόνο που έχω να σας πω αφού έκανα μιά βόλτα στην Ιπποκράτους είναι τα κάτωθι:
DML Panther F. 57 euro, 11.Frw.Pz.Gren.Div ''Nordland'' Vistula-Oder 1945. 18 euro περίπου, υπ΄όψιν δεν είναι καν GEN 2 φιγούρες!!!
Eνδεικτικά το Moduni τα δίνει 37 & 11 euro αντίστοιχα όπως κ' αρκετά καταστήματα στην Ευρώπη.

Τα συμπεράσματα δικά σας!!! ::icon_antegeia::      

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 10:02:30 μμ »
Τα συμπεράσματα δικά σας!!! ::icon_antegeia::      

Απλό είναι φίλε μου, ας μην πήγαινε κανείς να ψωνίσει από τα εδώ καταστήματα, παραγγέλνοντας από Moduni ή δεν ξέρω που αλλού να τους έμεναν στα ράφια απούλητα. Αλλά δεν το κάνει κανείς. Οπότε καλά μας κάνουν. Και μην ξαναπιάσουμε συζητήσεις του στυλ άλλα τα μεγέθη της μοντελιστικής αγοράς της Γερμανίας, άλλα του Moduni με των εδώ καταστημάτων, στηρίξτε τα δικά μας μαγαζιά κλπ, κλπ. γιατί είναι μεγάλη συζήτηση και χιλιοειπωμένη. ΟΚ μια λογική διαφορά να την καταλάβουμε αλλά που 57 που 37EUR!!!

ΥΓ εγώ γι'αυτό τον λόγο ψωνίζω συνήθως από Αμερική και ακόμα και την τελευταία φορά που μου τα "πιάσανε" στο τελωνείο, μου ήρθαν και πάλι ΠΟΛΥ φθηνότερα.
Να σας δώσω και παράδειγμα με αριθμούς σε κιτ που είδα σε περίπτερο τώρα στην έκθεση (όπου σημειωτέον δεν κόβονταν και αποδείξεις  :wink: ) Στην έκθεση 120EUR, από Αμερική (μαζί με τα ταχυδρομικά τέλη ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ ΦΠΑ ΚΑΙ ΔΑΣΜΟΥΣ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ), τελική τιμή 103EUR !!!! Και φαντάσου αν δεν περνούσαν και τελωνείο.
Όπως είπες ... ::icon_antegeia::   

Tags: