Θα ηθελα να επανελθω στο θεμα ακριβα μοντελα. Λοιπον φιλοι μου σημερα 3/9/08 στην Ιαπονια, βλεπω ολα τα νεα DRAGON 1/35 αρματα ,π.χ το PANTHER Ausf F Schmalturm 4.300 γιεν δηλαδη σχεδον 27 ευρω!!!!!. και μεταφορικα 9 ευρω. Αν καποιος παρει 3 κομματια τα μεταφορικα ειναι 22 ευρω περιπου. χωρις τελωνιο, χωρις Φ.Π.Α.[ εχω παρει και ξερω εξ ιδιων.] Και να μην πω για Αμερικη, που το δολλαριο παει.......και γω δεν ξερω... Λοιπον ,εαν εγω, ενας απλος χομπιστας, το ψαχνω για φτηνο μοντελο, φανταστειται τους επαγγελματιες. ΑΡΑ υπαρχουν φτηνα μοντελα αλλα στην Ελλαδα ειναι ακριβα. Ασφαλως και ο μαγαζατορας εχει εξοδα, μεταφορικα κλπ. Αλλα και ο Ιαπονας εχει εξοδα, μεταφορικα [ η Κινα δεν ειναι διπλα ] και βγαζει και κερδος. Το ιδιο και ο Αμερικανος. Τελικα εφαρμοζεται το ρητο ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. Αν εχεις λεφτα το περνεις και δεν σε νοιαζει, αν δεν εχεις τοτε το ψαχνεις. Α! παρεπιπτοντος. Το κατα κεφαλην εισοδημα στην Ιαπονια ειναι 36.000 δολ. Για αυτους τα μοντελα ειναι τζαμπα. Ενω εδω..... ειδος πολυτελειας. Ποσο ειπαμε κανει ο πανθηρας που λεγαμε? 60 - 65 Ευρω? Αντε βρε, για σενα τον αιμοδοτη 57. Να το τυλιξω?