Αποστολέας Θέμα: Grumman F4F-4 Wildcat Academy 1/72  (Αναγνώστηκε 2975 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
Grumman F4F-4 Wildcat Academy 1/72
« στις: Μαρτίου 28, 2008, 09:39:01 μμ »
Χαιρετίζω το φόρουμ με την επίσημη πρώτη μου προσπάθεια στο χόμπυ του μοντελισμού. Θα ήθελα να σας προειδοποιήσω οτι είμαι εντελώς (μα εντελώς) αρχάριος, και θα σας βομβαρδίζω συχνά με απλοϊκές ερωτήσεις. Εδώ και χρόνια γυρόφερνε στο μυαλό μου η ιδέα να κάνω το πρώτο βήμα σ'αυτό τον χώρο αλλά πλέον που έχω ξεμπερδέψει με σπουδές και είμαι εργαζόμενο νιάτο είπα να κάνω το ξεκίνημα αγοράζοντας το πρώτο μου μοντέλο ένα Grumman F4F-4 Wildcat της Academy σε κλίμακα 1/72. Αποφάσισα να αγοράσω το συγκεκριμένο κιτ επειδή ήθελα κάτι απλό γνωρίζοντας τις (μηδαμηνές) γνώσεις μου στο χομπυ και δεν ήθελα να κλαίω τα λεφτά μου βλέποντας το αποτέλεσμα. Θα ήθελα μέσα απο αυτό το τόπικ να παρουσιάζω την πρόοδο του μοντέλου κατα τη διάρκεια της κατασκευής του και να κάνω τις διάφορες ερωτήσεις μου.

Πάμε λοιπόν και καλή αρχή.

Το κουτί περιέχει 35 κομμάτια και απο το πρώτο διάβασμα των οδηγιών δεν νομίζω οτι θα έχω κάποιο πρόβλημα στη συναρμολόγηση του. Το πρόβλημα θα παρουσιαστεί στο βάψιμο μιας και θεωρώ τον εαυτό μου εξαιρετικά κουλό :mrgreen: . Προτού ξεκινήσω να κόβω τα κομμάτια απο το πλαίσιό τους έρχεται και η πρώτη μου ερώτηση:

Διαβάζω σε διάφορα tutorials οτι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω είναι να "πλύνω" τα κομμάτια σε σαπουνόνερο για να φύγει το λάδι απο το καλούπι.
 ::arrowred::Πόσο νερό και σε τί θερμοκρασία να χρησιμοποιήσω?
 ::arrowred::Πόσο και τί είδους σαπούνι να χρησιμοποιήσω? (Συγκεκριμένες μάρκες σαπουνιού αν σας είναι εύκολο)
 ::arrowred::Μετά το πλύσιμο θα αφήσω τα κομμάτια να στεγνώσουν μόνα τους επάνω σε χαρτί?

Το ξέρω οτι αυτές οι ερωτήσεις σας φαίνονται γελοίες, αλλά είμαι της φιλοσοφίας "αν είναι να κάνεις κάτι, καντο με το σωστό τρόπο" και θα ήθελα να μάθω τον σωστό τρόπο απο τους ειδικούς ::icon_thumright::

Κλείνοντας το πρώτο μου post θα ήθελα να σας συγχαρώ για το πραγματικά θαυμάσιο site και για τα πραγματικά αξιοζήλευτα μοντέλα που κατασκευάζετε και μακάρι και εγώ κάποια μέρα να μπορέσω να φτιάξω μοντέλα έστω και στο μισό εντυπωσιακά απο τα δικά σας.

Καλώς σας βρήκα.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Grumman F4F-4 Wildcat Academy 1/72
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 28, 2008, 09:52:23 μμ »
Γειά σου locust και καλώς όρισες... Καλή αρχή, και πάμε στις απαντήσεις... Δε χρειάζεται να πλύνεις σε αυτό το στάδιο τα κομμάτια... Ξεκίνα την κατσκευή και προχώρα με το πλύσιμό του, αμέσως πριν το βάψεις... Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό, και χρησιμοποίησε κατά προτίμηση απορρυπαντικό πιάτων. Το μοντέλο τότε θα πρέπει να τριφτεί με μια μαλακή σε τρίχα οδοντόβουρτσα, ενώ οποιοδήποτε χημείο του μοντέλου έχει βαφτεί από πριν(πχ, πιλοτήριο), θα πρέπει να έχει στεγνώσει πάρα πολύ καλά(τουλάχιστον δύο μέρες από τότε που το έβαψες...)... Τίναξε καλά το μοντέλο με προσοχή, και τοποθέτησέ το έτσι, ώστε ότι νερό έχει μείνει μέσα, να τρέξει μόνο του, από κάποια οπή... Το υπόλοιπο άφησέ το να στεγνώσει μόνο του...

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 28, 2008, 10:00:52 μμ »
καλως ηλθες στη παρεα,μιας και ειναι το πρωτο σου μοντελο μπορεις να "παραλεψεις" μερικα βηματακια τα οποια δεν ειναι και τοσο "σημαντικα" για τη τελικη εικονα του μοντελου σου,ενα απ  αυτα ειναι και το πλυσιμο των πλαισιων-κομματιων η ακομη και το στοκαρισμα,φροντισε πρωτιστως να χαρεις τη κατασκευη ::salut::

και παλι  ::welcome_model::

και ρωτα οτι θες,τα παιδια εδω θα σε βοηθησουν προθυμα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 28, 2008, 10:11:51 μμ »
Αν εχεις αερογραφο,μπορεις να συντομεψεις τον χρονο στεγνωματος φυσωντας το μοντελο με...αερα κοπανιστο (υπο πιεση για την ακριβεια).

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 28, 2008, 10:36:08 μμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Farao Mike: Δεν έχω αερογράφο , εδώ καλά καλά δεν έχω χρώματα (έχω 5 για την ακρίβεια). Είπαμε είμαι αρχάριος με όλη την έννοια του όρου :)

melpas1013: Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και θα ξεκινήσω αύριο βάφοντας το πιλοτήριο

Viper: Να είσαι σίγουρος οτι θα το χαρώ, αισθάνομαι σαν παιδί 5 χρονών που του έκανε δώρο ο Αι Βασίλης ένα ποδήλατο  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 28, 2008, 10:44:00 μμ »
Καλώς τον! Και καλές κατασκευές!

Οπως είπε και Viper φρόντισε πάνω από όλα να διασκεδάσεις! Και προχώρα ένα βήμα τη φορά. Και ότι θέλεις εδώ είμαστε.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 28, 2008, 10:50:45 μμ »
Όπως είπαν και τα παιδιά φίλε μου(το μικρό σου? :wink:) το σημαντικότερο είναι να το χαρείς,και να δεις το μεγαλείο του να δημιουργείς κάτι με τα χέρια σου!
Αυτό που σου έστειλα,θα σε βοηθήσει στα αρχικά σου βήματα,και να κατανοήσεις πιο εύκολα τις τεχνικές και την σειρά που θα δουλεύεις το μοντέλο σου.
Κάποιους βασικούς κανόνες,καλό να τους μάθεις σωστά εξαρχής,ώστε να μην συνηθίσεις διαφορετικά και αργότερα να αλλάξεις τρόπο δουλειάς.
Πάνω απ όλα όμως κοίταξε να το διασκεδάσεις και περάσεις ευχάριστα και δημιουργικά αυτές τις ώρες!
Ότι θες,απλά μας ρωτάς,και ψαχουλεύοντας στο φόρουμ θα πάρεις ιδέες,θα μάθεις,θα εμπνευστείς και θα πορωθείς περισσότερο στον Μοντελισμό!
 ::salut::
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος apostolos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νίκη - Λουτράκι πάνω κάτω
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 28, 2008, 10:54:14 μμ »
Καλώς ήρθες φίλε μου, βλέπω είσαι από Σέρρες, έχεις κανένα μαγαζί εκεί; γιατί έρχομαι συχνά στα μέρη σου αλλά δεν έχω δει κάτι  :(

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 28, 2008, 11:02:33 μμ »
mmaker το όνομα μου είναι Βύρωνας.

Απόστολε δυστυχώς δεν έχει κάποιο κατάστημα , το μοντέλο μου το αγόρασα απο ένα μαγαζί που ασχολείται με τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα και κατα τύχη είχε καμια δεκαρία διαφορετικά συναρμολογούμενα στατικά. Θα πρέπει να κάνω τα ψώνια μου όταν κατεβαίνω Θεσσαλονίκη ή απο το internet

Αποσυνδεδεμένος apostolos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νίκη - Λουτράκι πάνω κάτω
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 28, 2008, 11:12:07 μμ »
Είχα δει ένα μαγαζί που είχε κάποια μοντέλα και χρώματα (δεν θυμάμαι οδό αλλά πίσω από τη μεραρχία ήταν) ίσως βρεις κάτι, εγώ θα περάσω αύριο αλλά αργά οπότε μάλλον θα είναι κλειστό, ρίξε μια ματιά.

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 29, 2008, 11:02:17 πμ »
Και άλλη ερώτηση πριν να ξεκινήσω :!:

Τα χρώματα που έχω αγοράσει είναι της Humbrol. Χρειάζεται κάποια προεργασία πριν να ξεκινήσω το βάψιμο? Πρέπει να αναμίξω το χρώμα με διαλυτικό ή απλά βουτάω το πινέλο μέσα και ξεκινάω να βάφω?

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 29, 2008, 11:11:48 πμ »
Και άλλη ερώτηση πριν να ξεκινήσω :!:

Τα χρώματα που έχω αγοράσει είναι της Humbrol. Χρειάζεται κάποια προεργασία πριν να ξεκινήσω το βάψιμο? Πρέπει να αναμίξω το χρώμα με διαλυτικό ή απλά βουτάω το πινέλο μέσα και ξεκινάω να βάφω?

Ξεκινάς με καταδρομικά!!!!! Σμαλτα υποθετω Humbrol (οχι τα νεα της ακρυλικα ετσι???)

Φυσικά και θες διαλυτικό (καλό ανακατεμα και πριν χωρις διαλυτικό και μετά μεχρι που να σου δωσει ρευστοτητα σαν γαλα)
Σε μερικές περιπτωσεις πχ ...ψιλικοκο.... βουτα το πινελακι και βαφε.

Απλά να ξερεις οτι θα εχεις πολυ μεγαλους χρονους αναμονής για στεγνωμα με τα σμαλτα. (μπορει και 2 μερες αναλογα με την περιπτωση)

Εγω θα ελεγα να το γυρισεις απο την αρχή στα Ακρυλικά που με λιγο καθ. οινοπνευμα στεγνωνουν σε 10 λεπτακια! Ασε που δεν λερωνεσαι και δεν βρωμολογάς διαλυτικά!!!

Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 29, 2008, 11:24:07 πμ »
Ανακατεύεις πολύ καλά με κάποιο παλιό κατσαβίδι ή κάποιο άλλο εργαλείο,ώστε το πηχτό χρώμα που έχει κάτσει στον πάτο να αναμιχθεί πολύ καλά με το διαλυτικό που έχει το κουτί.
Στην συνέχεια,παίρνεις ποσότητα με ένα καλαμάκι που το βουτάς,ταπώνεις το πάνω μέρος με το δάκτυλο,βγάζεις και αφήνεις το χρώμα σε ένα άλλο καθαρό κουτάκι.(πολύ βολικά τα τενεκεδάκια της μερίδας γάλατος)
Αραιώνεις με λίγο διαλυτικό,περίπου 2/3 διαλυτικό/χρώμα.
Ποτέ μη νρίξεις διαλυτικό στο κουτί,και πάντα θα δουλεύεις με χρώμα σε άλλο κουτάκι.
Βουτάς το πινέλο και στην συνέχεια βγάζεις το περισσότερο χρώμα που κρατάει το πινέλο,περνώντας το στα χείλη του κουτιού.
Στο βάψιμο,ακολουθείς όσο μπορείς παράλληλες κινήσεις με ένα πλακέ μαλακό πινέλο.
Δεν αφήνεις πολύ χρώμα σε ένα σημείο,αλλά το απλώνεις γρήγορα,διορθώνοντας στα γρήγορα πιθανές πινελιές.
Αν μείνουν σημάδια ή φαίνεται το κάτω χρώμα,δεν διορθώνεις,αλλά αφήνεις να στεγνώσει εντελώς το χρώμα(12 ώρες).
Ξαναπερνάς άλλο ένα αραιωμένο χέρι χρώμα.
Αν μείνουν πάλι κενά στο χρώμα,περνάς και τρίτο χέρι!
Θα σου πρότεινα να ξεκινάς να βάφεις με το ανοιχτότερο χρώμα,και καλύτερα να περάσεις ένα χέρι όλο το μοντέλο.
Θα δεις ότι το επόμενο χρώμα θα κάτσει πολύ καλύτερα απ ότι στο γυμνό πλαστικό!

Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 29, 2008, 01:57:01 μμ »
 Καλώς όρισες και απο έμένα στο club και ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ με το νέο σου hobby που θα εξελιχθεί σε αρρώστια  :mrgreen: όπως σε όλους μας  ::salut::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 29, 2008, 05:52:32 μμ »
Η προσπάθεια ξεκίνησε. Τελικά δεν χρησιμοποίησα τα enamel χρώματα που αγόρασα χθές αλλά δανείστηκα απο ένα φίλο μου κάποια ακρυλικά της Games Workshop για να βάψω ( ο Θεος να το κάνει βάψιμο) το πιλοτήριο και τους κυλίνδρους (?) της μηχανής. Μετά το βάψιμο έκανα την πρώτη μου προσπάθεια συναρμολόγησης κολώντας την άτρακτο και τα φτερά.

Έχω την εντύπωση οτι ένα φτερό έχει κάποιο μικρό κενό στη σημείο της συγκόλησης με την άτρακτο το οποίο υποθέτω ότι διορθώνεται με στόκο. Ερωτήσεις λοιπόν:

::arrowred::Τι στόκο να χρησιμοποιήσω? Μπορώ να βρώ αυτό το στόκο εκτός μοντελιστικών καταστημάτων?
 ::arrowred::Σχετικά με το πλύσιμο
Παράθεση
Ξεκίνα την κατσκευή και προχώρα με το πλύσιμό του, αμέσως πριν το βάψεις... Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό, και χρησιμοποίησε κατά προτίμηση απορρυπαντικό πιάτων. Το μοντέλο τότε θα πρέπει να τριφτεί με μια μαλακή σε τρίχα οδοντόβουρτσα, ενώ οποιοδήποτε χημείο του μοντέλου έχει βαφτεί από πριν(πχ, πιλοτήριο), θα πρέπει να έχει στεγνώσει πάρα πολύ καλά(τουλάχιστον δύο μέρες από τότε που το έβαψες...).
Οι δύο μέρες αναμονής πρίν το πλύσιμο ισχύουν μόνο για τα enamel ή και για τα ακρυλικά? Οταν λες απορρυπαντικό πιάτο τι εννοείς? Τα πιάτα μου τα πλένω με AVA , κάνει για αυτή τη δουλειά?
Επίσης διαβάζω πως πριν περάσω το χρώμα πρέπει να ασταρώσω το μοντέλο. Τι είναι το αστάρωμα? Πώς γίνεται?

Ευχαριστώ για την υπομονή σας  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 01, 2008, 11:09:46 πμ »

Έχω την εντύπωση οτι ένα φτερό έχει κάποιο μικρό κενό στη σημείο της συγκόλησης με την άτρακτο το οποίο υποθέτω ότι διορθώνεται με στόκο. Ερωτήσεις λοιπόν:

::arrowred::Τι στόκο να χρησιμοποιήσω? Μπορώ να βρώ αυτό το στόκο εκτός μοντελιστικών καταστημάτων?

Δε νομίζω να μπορείς να τον βρείς εκτός μοντελιστικών καταστημάτων....Υπάρχουν και πολλοί διαφορετικοί....προσωπικά προτιμώ τον Gunze Sangyo και είμαι ευχαριστημένος. Βέβαια για να είμαι σίγουρος τον αφήνω να στεγνώσει 24 ώρες πριν αρχίσω το τρίψιμο

::arrowred::Σχετικά με το πλύσιμο
Οι δύο μέρες αναμονής πρίν το πλύσιμο ισχύουν μόνο για τα enamel ή και για τα ακρυλικά? Οταν λες απορρυπαντικό πιάτο τι εννοείς? Τα πιάτα μου τα πλένω με AVA , κάνει για αυτή τη δουλειά?
Επίσης διαβάζω πως πριν περάσω το χρώμα πρέπει να ασταρώσω το μοντέλο. Τι είναι το αστάρωμα? Πώς γίνεται?

Το AVA ή οποιοδήποτε απορρυπαντικό πιάτων είναι μια χαρά. Αφού στεγνώσει το χρώμα στο κόκπιτ, ότι και να είναι enamel ή ακρυλικό άσε το δυο μερούες να είσαι σίγουρος. Εαν έχεις βάψει με ακρυλικά πέρασε ένα χέρι ματ enamel βερνίκι να ασφαλίσεις το χρώμα για παν ενδεχόμενο.Εαν πάλι εχεις βάψει με enamel δεν έχεις πρόβλημα.
Αφού το αφήσεις λοιπόν να ξελαμπικάρει 2 μερούλες, το πέρνεις αγκαλιά στη μπανιέρα με μια παλιά οδοντόβουρτσα, ρίχνεις λίγο απορρυπαντικό στη οδοντόβουρτσα και ρίχνεις λίγο νερό στο μοντέλο με το τηλ. του ντούζ....μετά με μαλακές κυκλικές κινήσεις με την οδοντόβουρτσα περνάς όλο το μοντέλο.....μέχρι να αφρίσει....μετά πάλι με το ντούζ του ρίχνεις κάργα χλιαρό νερό μέχρι να φύγουν τα σαπούνια, το τινάζεις λίγο να φύγουν τα πολλά νερά και το αφήνεις να στραγγίξει επάνω σε δυο με τρια φύλλα απο ρολλό κουζίνας για καμμια μέρα.
Εαν έχεις αερογράφο περνάς ένα ανοιχτό γκρί σαν αστάρι και μετά αρχίζεις το κανονικό χρώμα αλλά δεν είναι και απαραίτητο πάντα να ασταρώνεις το μοντέλο. Στη δικιά σου περίπτωση και αν κρίνω τη ποιότητα του πλαστικού απο τις φωτό και εαν πρόκειτε να βαψεις με πινέλο μην το ασταρώσεις καθόλου, αραίωσε το χρώμα με τις οδηγίες που έδωσαν οι προλαλήσαντες και βουυυυρρρρρ στο ψαχνό.
 ::salut:: ::salut::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 16, 2008, 07:40:48 μμ »
Πρώτη απόπειρα σε στοκάρισμα και βάψιμο λοιπόν. Αυτό είναι το μοντέλο μου μετά το πρώτο χέρι βαψίματος. Σίγουρα έχει λάθη και θα ήθελα να μου τα υποδείξετε. Ο στόκος έπρεπε να τριφτεί και να τοποθετηθεί καλύτερα ή θα εξαφανιστεί μετα απο τα επόμενα χέρια?

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 17, 2008, 10:07:01 πμ »
Καλημέρα,

Καταρχήν είναι πολύ καλή η προσπάθειά σου για αρχή.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Σαν συμβουλή, στις ενώσεις τις ατράκτου με την πτέρυγα ήθελε περισσότερη προσοχή. Μου φαίνεται ότι ο στόκος έχει απλωθεί πάρα πολύ. Για να μη μπερδεύεσαι καλό είναι κατα μήκος της ένωσης που θέλεις να στοκάρεις να βάλεις ένα λεπτό κομμάτι χαρτοταινίας ή σελοτέιπ δεξιά κια αριστερά, κατόπιν να ρίξεις το στόκο και πριν στεγνώσει προσεκτικά να σηκώσεις τη χαρτοταινία, ώστε να μείνει μόνο το σημείο εκείνο που θέλεις να καλύψεις. Έτσι θα έχεις μια λεπτή γραμμή στόκου που θα χρειαστεί να τρίψεις.

Τώρα για τις άλλες ενώσεις μπορείς να βελτιώσεις τη κόλληση άρα και το κενό που θα δημιουργηθεί μετά και θα πρέπει να το καλύψεις, εαν με ένα μικρό πινέλο ρίξεις κόλλα και την αφήσεις προσεκτικά να τρέχει κατα μήκος της ένωσης. Η κόλλα έχει την ιδιότητα να τρώει το πλαστικό, επομένως με μικρή πίεση στα δύο κομμάτια η κόλλα που έχει κάνει ήδη τη δουλειά της θα δημιουργήσει ένα "μάγουλο", κρύβοντας τα όποια χάσματα που θα έχει δημιουργήσει και μετά απο το τρίψιμο δεν θα φαίνεται τίποτα.

Ένα άλλο που κάνω εγώ για να δοκιμάσω μια ένωση εαν θα φαίνεται μετά το βάψιμο εάν έχω αμφιβολίες, είναι να περάσω με ένα λεπτό πινέλο ανοιχτό γκρι λάδι ζωγραφικής κατά μήκος της ένωσης και μόλις στεγνώσει να κοιτάξω τα αποτελέσματα κόντρα στο φώς. Εαν η ένωση φαίνεται ακόμα τότε φτου και απο την αρχή στοκάρισμα και τρίψιμο. Το λάδι ζωγραφικής έχει την καλή ιδιότητα ότι μένει κατα κάποιο τρόπο νωπό επάνω στο πλαστικό, που σημαίνει πως εαν δεις ότι η ένωση είναι εντάξει, με λίγο white spirit σε μια μπατονέτα μπορείς να το αφαιρέσεις πριν το βάψιμο.

Συμπέρασμα --> Στη θέση σου θα ξαναέτριβα το σημείο ένωσης ατράκτου πτέρυγας και θα στόκαρα τα δύο μισά της ατράκτου με το κόλπο της χαρτοταινίας.

Ελπίζω να βοήθησα...καλή συνέχεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 17, 2008, 10:12:55 πμ »
Με κάλυψε ο kido!

Και ένα μπράβο για τις κολλήσεις σου, το αεροπλάνο είναι μια χαρά συμμετρικό ::eusa_clap:: Και μη νομίζεις πως είναι εύκολο.
Αντε, το έχεις, ψιλοδιορθώσεις χρειάζεσαι. Κάνε οτι λέει παραπάνω ο kido και θα είσαι μια χαρά. Για πρώτη προσπάθεια είναι πολύ καλή, τα δικά μου πρώτα μοντέλα είναι κάτι σαν οπτική ρύπανση και έχουν απαγορευθεί από τη συνθήκη του Κιότο!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 17, 2008, 10:57:35 πμ »
Καλημέρα φίλε. Το μάτι του Γιώργου κόβει. Εαν λέει ότι είναι συμμετρικό το μοντέλο σου, τότε είναι οπότε μπράβο σου  ::salut::
Πρόβλημα έχεις στις ενωσεις των 2 μισών της ατράκτου. Από οτι διακρινω απο τις φωτογραφίες σου, στην κατω μεριά της ατράκτου θες τρίψιμο, στην απάνω στοκάρισμα ή υγρή κόλλα και μετά παλι τριψιμο. Πως σου φάνηκε το βάψιμο με αερογράφο :?:

Tags: f4f wildcat