Ευχαριστω για τα καλα σας λογια παιδια, τα εκτιμω ιδιαιτερα απο καποιους που καταλαβαινουν οτι δεν ειναι απλα ενα παιχνιδι.
Λοιπον η τσαπα ειναι φτιαγμενη απο το μηδεν. Οταν λεω απο το μηδεν, το εννοω.
Δεν υπαρχουν οδηγιες και σχεδια γιατι απλα το μοντελο αυτο δεν πωλειται πουθενα. Δεν ειναι δημιουργημα της LEGO, οποτε δεν πωλειτε σε καποιο κιτ ή κατι αναλογο. Και πιστεψτε με, εαν αυτο το πουλαγε η LEGO σε καποιο κιτ θα ηταν παρα μα παρα πολυ ακριβο. Μιλαμε οτι μου εχει κοστισει πανω απο 2 με 3 χιλιαρικα. Βεβαια τα χρηματα αυτα ξοδευτηκαν σταδιακα μεσα σε αυτα τα δυομιση χρονια που το κατασκευαζα.
Σας ομολογω οτι μου πηρε πανω απο 2 χρονια να το φτιαξω γιατι απλα δεν υπαρχουν οδηγιες και σχεδια, οποτε καθε φορα που εκανα ενα βημα εμπρος τις περισσοτερες φορες ξανα 2 βηματα πισω για να βελτιωσω κατι ή να αλλαξω κατι που δεν μου αρεσε.
Μοναδικη καθοδηγηση που ειχα ηταν οι φωτογραφιες που εχω βγαλει με την ψηφιακη μου μηχανη τον πραγματικο εκσκαφεα και τις ειχα παντα διπλα μου κατα την διαρκεια της κατασκευης. Για τις ακριβες διαστασεις και αναλογιες του μηχανηματος βεβαια τις πηρα απο το επισημο site της εταιριας που κατασκευαζει το πραγματικο μηχανημα (
www.Liebherr.com) και της μετετρεψα σε κλιμακα 1:13.
Τα αυτοκολητα τα σχεδιασα στον υπολογιστη με το corel.
Πιστεψτε με οτι ακομη δεν εχετε δει το καλυτερο, διοτι η τσαπα κανει ολες τις κινησεις και εχει και αρκετη δυναμη να σκαψει μαλακο χωμα. Αλλο να το βλεπεις σε φωτογραφιες και αλλο να το βλεπεις να κινειτε και να σκαβει.
Εκτος απο τη τσαπα εχω και αλλα 2 μοντελα ετοιμα (1 μεγαλο φορτηγο και 1 μικρο φορτηγο με ενα μικρο γερανο προσαρτημενο επανω του). Αυτα δεν τα εχω φωτογραφησει ακομη, αλλα μολις τα φωτογραφησω θα τα ανεβασω στο site αμεσως.
Οσον αφορα την προμηθεια των κομματιων που χρησημοποιω για την κατασκευη των μοντελων, γινεται μεσω καποιων site απο το εξωτερικο βεβαια. Στην Ελλαδα δυστηχως δεν υπαρχουν τετοια, αλλα στο εξωτερικο υπαρχουν αρκετα on-line καταστηματα οπου μπορεις να διαλεξεις και να αγορασεις ακριβως τα κομματια που χρειαζεσαι μεσα απο μια τεραστια συλλογη με φωτογραφιες. Αυτα τα καταστηματα δεν ειναι της LEGO, αλλα ανηκουν σε διαφορους συλλεκτες ας το πουμε, σαν εμενα, οι οποιοι βγαζουνε προς πωληση τα κομματια που δεν χρειαζονται.
Υπαρχουν εκατονταδες διαφορετικα κομματια και ειναι αρκετα δυσκολο να μπορεις να διαλεξεις τα κομματια που θα χρειαστεις για να φτιαξεις ενα συγκεκριμενο μοντελο. Θα αναγκαστεις να αγορασεις και να ξαναγορασεις και να ξαναγορασεις πολλες φορες μεχρι να το τελειωσεις. Οποτε αναγκαζεσαι να αγοραζεις περισσοτερα απο αυτα που πιστευεις οτι θα χρειαστεις με αποτελεσμα να εχω φτιαξει μια συλλογη τεραστια. Μιλαμε οτι μπορει να εχω και 6 με 7 χιλιαδες κομματια σε stock. Μερικες φορες εχω αγορασει και με το κιλο, δηλαδη βγαζουνε κατι προσφορες (π.χ 1 κιλο τουβλακια κιτρινα διαφορων διαστασεων 30ευρω).
Πολλες φορες αναγκαζομαι και χρησιμοποιω και κομματια που δεν ειναι LEGO π.χ μοτερ,κομπρεσσερ.. κ.α