Αποστολέας Θέμα: Ημερολόγιο εκδηλώσεων αεροπορικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα 2008  (Αναγνώστηκε 27217 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
Μας έκανε να τρίβουμε τα μάτια μας 4 φορές.... η πέμπτη είναι δεδομένη πιστεύω...!!!!!!!!

Γιώργο απο όλους τους "φάν" της ΠΑ ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τον κόπο που κάνεις για όλους εμάς έξω...
Γιατί πιστεύω πως για μάς το κάνεις.
(Το γιατί το λέω αυτό το ξέρεις... ;-) )

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
Και είναι και όμορφο το ρημάδι!!!!!!!!!!!  ::love7:: ::love7:: ::love7:: Να στεγνώσουν τα χρώματα γρήγορα!!!!!!!!!!!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
Ρε θα μας τρελανετε εσεις!!!!Βαλτε τουλαχιστον ενα countdown στο forum να μετραμε σαν φανταροι τοσες και σημερα!!!

Αποσυνδεδεμένος AIKMAN

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΕΔΕΣΣΑ
  • modelclub.gr
Παρουσίες στην 348 για την Παρασκευή 23 του μήνα εδώ ή σε καινούργιο topic;

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Πήγα στην Athens International 08 στο Ελ.Βενιζελο
Εχει στατική έκθεση με F-16 Blk-52 και M-2000-5 της ΠΑ , Rafale & Eurofighter και ένα ελικόπτερο ΑΒ-κάτι .
Η έκθεση δυστυχώς λειτουργεί 11.00-15.00 και το ωράριο τηρείται αυστηρά.
Προσωπικά, την έχασα για 1' λεπτό και δεν μου άρεσε καθόλου αυτό.
Η υπόλοιπη έκθεση είναι μάλλον αδιάφορη για το μεγαλύτερο ποσοστό των απλών επισκεπτών.
+ Ωραία μοντέλα στα περίπτερα   ::icon_thumright::  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
+ Ποτά και αναψυκτικά δωρεάν (το Chivas είναι χορηγός !)   ::eusa_clap::
+ τα γνωστά memorabilia (καπελακια rafale, eurofighter κλπ.)  ::salut:: ::salut:: ::salut::

.  περίπτερα ολων (?) των περιοδικών με τζάμπα τεύχη.  :wink:

- Η πρόσβαση. Δεν τη βγάζεις με λιγότερο απο 12 ευρώ (!), μετρό πηγαινέλα = 6+6 ευρώ, με αυτοκίνητο πλήρωσα 2,7+2,7 διόδια + 10 ευρώ πάρκινγκ + βενζίνα.  :oops:

info: είναι διπλα στο παρκινγκ μεγαλης διάρκειας (P3). Με μετρό περπατάς λίγο, με ΙΧ περνάς το ΕΛΒΕΛ, κανεις αναστροφή και στο P3 παρκαρεις. είναι δίπλα. στην στατική των αεροπλάνων σε πάει λεωφορείο. δεν ξερω εαν επιτρέπεται φωτογράφιση.
Καμία σχεση με την Defendory

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος phantomphlyer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bogotá
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
Ελπίζω να δούμε και καμιά photo από τους τυχερούς που θα παρευρεθούν! :wink:

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
Πήγα στην Athens International 08 στο Ελ.Βενιζελο
Εχει στατική έκθεση με F-16 Blk-52 και M-2000-5 της ΠΑ , Rafale & Eurofighter και ένα ελικόπτερο ΑΒ-κάτι .
Η έκθεση δυστυχώς λειτουργεί 11.00-15.00 και το ωράριο τηρείται αυστηρά.
Προσωπικά, την έχασα για 1' λεπτό και δεν μου άρεσε καθόλου αυτό.
Η υπόλοιπη έκθεση είναι μάλλον αδιάφορη για το μεγαλύτερο ποσοστό των απλών επισκεπτών.
+ Ωραία μοντέλα στα περίπτερα   ::icon_thumright::  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
+ Ποτά και αναψυκτικά δωρεάν (το Chivas είναι χορηγός !)   ::eusa_clap::
+ τα γνωστά memorabilia (καπελακια rafale, eurofighter κλπ.)  ::salut:: ::salut:: ::salut::

.  περίπτερα ολων (?) των περιοδικών με τζάμπα τεύχη.  :wink:

- Η πρόσβαση. Δεν τη βγάζεις με λιγότερο απο 12 ευρώ (!), μετρό πηγαινέλα = 6+6 ευρώ, με αυτοκίνητο πλήρωσα 2,7+2,7 διόδια + 10 ευρώ πάρκινγκ + βενζίνα.  :oops:

info: είναι διπλα στο παρκινγκ μεγαλης διάρκειας (P3). Με μετρό περπατάς λίγο, με ΙΧ περνάς το ΕΛΒΕΛ, κανεις αναστροφή και στο P3 παρκαρεις. είναι δίπλα. στην στατική των αεροπλάνων σε πάει λεωφορείο. δεν ξερω εαν επιτρέπεται φωτογράφιση.
Καμία σχεση με την Defendory

Σ.Σ.

Stavro,

Μιλάς για την φωτογράφιση στην στατική έκθεση των αεροσκαφών, ή για όλη την έκθεση;  :?:
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
Στην στατική αναφέρομαι διότι στην υπόλοιπη, δεν υπάρχει κάτι να φωτογραφήσει κανείς.
Εκτός απο μια Mercedes θωρακισμενη που θα πιάνει και τους 10 τόνους σε βάρος και ένα HUMMER της ELBO (το "καμπουρωτό" που το είχαμε διαλύσει στις φωτό στην παρέλαση  :wink:).
Ψέματα, έχει κι ένα μοντέλο του F-35 JSF στην 1/10 (τα γνωστά μεγάλα των εταιρειών) με Ελληνικά χρώματα  :wink:
Εκτος κι αν θες να φωτογραφήσεις την Ισαβελλα Δάρα και τις άλλες μοντέλες που "κρατανε" τα περίπτερα  :shock:
Καλή τύχη, όσοι πάτε.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis 07

• Scale 1/48
  • *
Το Eurofighter μοντέλο είναι ή πραγματικό  :?: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
Απο μακρυά που το είδα - γιατι είχε κλείσει η έκθεση - κανονικό φαινόταν.
Εξάλου εαν ήταν mock-up δεν θα το είχαν στην πίστα αλλά στο ...πάρκινγκ (όπως είχε τον περασμένο μήνα στο Hendon, ένα καταπληκτικο αντίγραφο ενός Harrier)
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
Στην στατική αναφέρομαι διότι στην υπόλοιπη, δεν υπάρχει κάτι να φωτογραφήσει κανείς.
Εκτός απο μια Mercedes θωρακισμενη που θα πιάνει και τους 10 τόνους σε βάρος και ένα HUMMER της ELBO (το "καμπουρωτό" που το είχαμε διαλύσει στις φωτό στην παρέλαση  :wink:).

Παράθεση
Ψέματα, έχει κι ένα μοντέλο του F-35 JSF στην 1/10 (τα γνωστά μεγάλα των εταιρειών) με Ελληνικά χρώματα  :wink:
Εκτος κι αν θες να φωτογραφήσεις την Ισαβελλα Δάρα και τις άλλες μοντέλες που "κρατανε" τα περίπτερα  :shock:
Καλή τύχη, όσοι πάτε.
Σ.Σ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, σχετικά με τα (λίγα  :( ) μοντέλα που έχει.

Όσο για τα έμψυχα μοντέλα, μπορεί να ενδιαφέρεται κανένας από εδώ που φτιάχνει φιγούρες, οπότε γιατί να μην τον βοηθήσω με φωτογραφίες από όλες τις οπτικές γωνίες  :roll: :roll:

:twisted: :mrgreen:
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
clopy & paste

• Scale 1/48
  • *
Απο μακρυά που το είδα - γιατι είχε κλείσει η έκθεση - κανονικό φαινόταν.
Εξάλου εαν ήταν mock-up δεν θα το είχαν στην πίστα αλλά στο ...πάρκινγκ (όπως είχε τον περασμένο μήνα στο Hendon, ένα καταπληκτικο αντίγραφο ενός Harrier)
Σ.Σ.

Μήν το λές.Στα διεθνή airshow είναι σύνηθες  mock-up και πραγματικά αεροπλάνα να είναι δίπλα δίπλα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=8850.msg175617#msg175617
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
Το Eurofighter μοντέλο είναι ή πραγματικό  :?: :roll:

Χτες διαβασα στην αποδελτιωση του haf.gr οτι ο "μεγαλος χαμενος" ειναι το eurofighter γιατι λογω τεχνικων προβληματων, αλλα και αλλης φυσεως, α/φη του τυπου δεν ηταν σε θεση να ταξιδεψουν μεχρι την Ελλαδα για την εκθεση. Οποτε μοντελο ειναι...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
what is "αποδελτίωση" ?  :shock:
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
εδω και αρκετοοο καιρο υπαρχει αυτο... http://www.haf.gr/el/deltio.asp
καθημερινά γινεται αποδελτίωση των ημερήσιου τύπου, συγκεντρώνοντας όλα τα δημοσιευμένα άρθρα εφημερίδων σχετικά με την ΠΑ και τα αμυντικά θέματα...συγκεκριμένα υπαρχουν αυτές οι ενότητες:

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ (ΕΠΑΡΧΙΑ)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 1
ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ 1
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1

Πολύ χρήσιμο, εγώ το επισκέπτομαι καθημερινά! φυσικά...μπορείς να ανατρέξεις και σε παλαιότερες ημερομηνίες δημοσίευσης! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
 :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
κι εγω το διαβαζω καθε μέρα (σχεδόν) ...αλλά δεν ήξερα ότι το λένε έτσι  ::icon_thumright::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
Ρε παιδια κανενας για την εκθεση  στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, θα παει απο Πειραια?

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
Ρε παιδια κανενας για την εκθεση  στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, θα παει απο Πειραια?

Πήγα εγώ χθες και έβγαλα μερικές φωτογραφίες από την στατική έκθεση, τις οποίες θα ανεβάσω μόλις βρω ευκαιρία.
Πάντως, το Eurofighter πρέπει να το είχαν πάρει, γιατί είδα μόνο Rafale, M-2000-5, F-16 και ένα Apache, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες.

Σχετικά με την έκθεση, θα συμφωνήσω με τον Σταύρο: μου φάνηκε μικρή (ή ενδεχομένως εγω΄την περίμενα μεγαλύτερη).
Στα θετικά της, θα σημειώσω τον εξομοιωτή του F-16, που μπορούσε ο καθένας να πετάξει, ευκαιρία που εκμεταλλεύτηκαν πολλοί και συνετέλεσε στο να είναι το μοναδικό σημείο της έκθεσης όπου υπήρχε ουρά (την ώρα που ήμουν εγώ τουλάχιστον).
clopy & paste

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *

Πήγα εγώ χθες και έβγαλα μερικές φωτογραφίες από την στατική έκθεση, τις οποίες θα ανεβάσω μόλις βρω ευκαιρία.
Πάντως, το Eurofighter πρέπει να το είχαν πάρει, γιατί είδα μόνο Rafale, M-2000-5, F-16 και ένα Apache, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες.

Σχετικά με την έκθεση, θα συμφωνήσω με τον Σταύρο: μου φάνηκε μικρή (ή ενδεχομένως εγω΄την περίμενα μεγαλύτερη).
Στα θετικά της, θα σημειώσω τον εξομοιωτή του F-16, που μπορούσε ο καθένας να πετάξει, ευκαιρία που εκμεταλλεύτηκαν πολλοί και συνετέλεσε στο να είναι το μοναδικό σημείο της έκθεσης όπου υπήρχε ουρά (την ώρα που ήμουν εγώ τουλάχιστον).

Στα μαχητικά μπορουσες να βγάλεις φωτό στισ φωλέες?
και γενικα να πλησιασεις αρκετά?
μόνο αυτά ειχε ή και αλλα εκθέματα?

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr

Στα μαχητικά μπορουσες να βγάλεις φωτό στισ φωλέες?
και γενικα να πλησιασεις αρκετά?
μόνο αυτά ειχε ή και αλλα εκθέματα?

Από αεροσκάφη μόνο αυτά είδα (ο Stavros ανέφερε και ένα Eurofigther, αλλά μάλλον είχε φύγει το Σάββατο που πήγα). ʼλλα εκθέματα, τα ανέφερε ήδη ο Stavros (Μercedes, Hummer, ομοιώματα αεροσκαφών F-35, F-16, T-50, εξομοιωτής F-16, ένα πολυβόλο βομβίδων της ΕΑΣ και κανα-δυο ακόμη που δεν θυμάμαι)

Όλα τα αεροσκάφη και ο εξομοιωτής  ήταν ανοιχτά και έμπαινες μέσα στο πιλοτήριο και φωτογράφιζες (εκτός από ένα αεροσκάφος, που ο παριστάμενος χειριστής μου ζήτησε να μην φωτογραφήσω ένα panel). Εξαίρεση ήταν το Rafale, όπου δεν μπορούσες να καθίσεις, αλλά σου εξηγούσε ο Γάλλος και σου έδειχνε, ενώ εσύ καθόσουν στην πλατφόρμα απ΄ έξω. Φωτογραφίες όμως του πιλοτηρίου μου επέτρεψε, λέγοντας χαρακτηριστικά "if there is no electricity, no problem"

Γύρω από τα αεροπλάνα υπήρχε μία αλυσίδα, αλλά δεν έλεγαν τίποτα αν πλησίαζες σε αυτήν και τραβόύσες φωτογραφίες. Φωτογραφίες από τα σκέλη, ειδικά του Rafale, τράβηξα μερικές και θα τις ανεβάσω
clopy & paste

Αποσυνδεδεμένος Orion

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
    • http://www.anaxaitisi.gr
Φωτογραφίες απο την έκθεση

http://www.anaxaitisi.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=60&Itemid=1

Υπάρχουν λεπτομέρειες απο τα αεροσκάφη

Κάντε κλίκ επάνω στις φωτογραφίες για να ανοίξουν σε νέο παράθυρο για να τις σώσετε στον υπολογιστή σας
Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας

http://www.anaxaitisi.gr

• Scale 1/48
  • *
Όλα τα αεροσκάφη και ο εξομοιωτής  ήταν ανοιχτά και έμπαινες μέσα στο πιλοτήριο και φωτογράφιζες (εκτός από ένα αεροσκάφος, που ο παριστάμενος χειριστής μου ζήτησε να μην

Ποιό αεροσκάφος ήταν το F-16C Block 52+  ή  το Mirage 2000-5   :?: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
επειδή πολλοί είναι που δεν είδαν το Eurofighter,  :oops:
πιθανόν να έκανα λάθος. τη στατική την είδα απο πολύ μακρυά (αφού δεν την πρόλαβα) και ενδεχομένως να μπερδεξα τα αεροπλάν, όπως τα έβλεπα απο πίσω (ουρά προς ρύγχος)
sorry αν με το λεθος μου έκανα καποιον να πάει άδικα να ψάχνει για eurofighter στο ΕλΒελ  :oops:
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
Τελικά κατάφερα και πήγα και εγω
Εντομεταξύ το Hummer ειχαν ανοίξει τις πόρτες και φωτογράφησα και το εσωτερικό, αρα θα ανεβάσω και αυτές.
επίσεις τράβηξα και ενα Βιντεάκι με το RAFALE να απογειώνεται..... αυτό θα το σηκώσω στο rapidshare.
Υπομονή για να βαλω.
μικρούλα παντως ήταν.

Tags: air show