Αποστολέας Θέμα: Το 'ριξα στα...ακρυλικά  (Αναγνώστηκε 5515 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Το 'ριξα στα...ακρυλικά
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 16, 2008, 04:48:52 μμ »
Αραιωνεις μεχρι το χρωμα να γινει σαν γαλα.Για να καθαρισεις βαζεις αζαξ στο κυπελακι και το καθαριζεις.Αφου αδειασεις το πρωτο γεμισμα το ξαναγεμιζεις και ψεκαζεις μεχρι να τελειωσει.Μετα λυνεις τον αερογραφο και καθαριζεις οτι εχει μεινει.

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 16, 2008, 06:59:18 μμ »
μόλις πέρασα το πρώτο χέρι με τον αερογράφο. Είχες δίκιο CROW  ::salut:: είναι πιο δύσκολος ο αερογράφος απ'οτι περίμενα. Μάλλον κάποια σημεία τα ψέκασα περισσότερο απόσο έπρεπε και έχουν δημιουργηθεί μικρές λιμνούλες με χρώμα. Επίσης είχα δίκιο οτι τα έκανα μαντάρα στο στοκάρισμα, και τα σημεία στα οποία έχω βάλει στόκο κανουν μπαμ (εκτός αν εξαφανιστούν στα επόμενα χέρια). Φωτογραφίες μόλις στεγνώσει για να δούνε όλοι τα χάλια μου  :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 16, 2008, 07:44:59 μμ »
Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστούν, καθώς τα χέρια του χρώματος είναι λεπτά... Τριψιματάκι και μόνο...

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 16, 2008, 07:45:58 μμ »
Και μην βιάζεσαι να καλύψεις όλες τις επιφάνειες με έαν στρώμα χρώμα. Καλύτερα να ψεκασεις 2-3 λεπτά στρώματα, παρά ένα μπαμ και εξω. Γάντια αγόρασες :?: Καμιά μάσκα  :?: Εφημερίδες για να προφυλάξεις τον χώρο γύρω απο το μοντέλο σκέφτηκες :?:
Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση.

Οταν λές να ψεκάσω 2-3 λεπτα στρώματα τι έννοεις? Ψεκάζω το πρώτο , καθαρίζω τον αερογράφο και όταν στεγνωσει το χρώμα ψεκάζω το δεύτερο?
Δέν επιμένεις ρίχνωντας πολύ χρώμα γιατί δημιουργούνται "λιμνούλες" όπως είπες και το χρώμα "τρέχει"!
Λίγο χρώμα και ας μή καλύψει... το αφήνεις να τραβήξει λίγο και ξαναπερνάς και δεύτερη και τρίτη φορά!

Παράθεση
Γαντια αγόρασα αρκετά, εφημερίδες έχω απο την κυριακή, για μάσκα ούτε που το σκέφτηκα αλλα θα αγοραστεί ενα κουτί λιαν συντόμως.
Μιά απλή μάσκα θα χρειαστείς για να μήν εισπνέεις τα σταγονίδια χρώματος... ʼν βάφεις και με σμάλτα πάρε οπωσδήποτε και μιά μάσκα με ανταλακτικά φίλτρα που σε προστατεύει και απο τις αναθυμιάσεις του διαλυτικού!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 16, 2008, 08:33:22 μμ »
μόλις πέρασα το πρώτο χέρι με τον αερογράφο. Είχες δίκιο CROW  ::salut:: είναι πιο δύσκολος ο αερογράφος απ'οτι περίμενα. Μάλλον κάποια σημεία τα ψέκασα περισσότερο απόσο έπρεπε και έχουν δημιουργηθεί μικρές λιμνούλες με χρώμα. Επίσης είχα δίκιο οτι τα έκανα μαντάρα στο στοκάρισμα, και τα σημεία στα οποία έχω βάλει στόκο κανουν μπαμ (εκτός αν εξαφανιστούν στα επόμενα χέρια). Φωτογραφίες μόλις στεγνώσει για να δούνε όλοι τα χάλια μου  :lol: :lol:
Kαλησπέρα φίλε. Μην πτοείσαι για τα όποια προβλήματα. Απλά σε περιμένει δουλίτσα (=εντριβές με γυαλόχαρτα). Και έχε υπόψη σου οτι μερικές φορές ο αερογράφος είναι σαν να πίνεις πολύ κρασί = Δεν σου δημιουργεί προβλήματα, αλλά τα αποκαλύπτει  :wink:

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 05, 2008, 03:35:42 μμ »
- Τα χρώματα της Gunze πρέπει να τα αραιώνουμε  :?:  Αν ναι, με τι και σε τι ποσοστό  :?:
Εγώ τα αραιώνω με καθαρό οινόπνευμα κι αυτό σε ελάχιστο ποσοστό. Δεν το μετράω με μεζούρα αλλά μέχρι να μου δείχνει εντάξει με το μάτι. Τα νερό δεν ενδείκνυται καθώς δεν είναι πτητικό όσο το οινόπνευμα με αποτέλεσμα να "δακρύζει" το χρώμα πάνω στο μοντέλο. Το azax το χρησιμοποιώ για το καθάρισμα του αερογράφου καθώς είναι αρκετά φθηνότερο από το οινόπνευμα...

χ 2
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Tags: