Αποστολέας Θέμα: Το 'ριξα στα...ακρυλικά  (Αναγνώστηκε 5516 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
Το 'ριξα στα...ακρυλικά
« στις: Μαρτίου 22, 2008, 07:03:23 μμ »
Παρακαλώ βοηθήστε με, το 'ριξα στα...ακρυλλικά  ::glossa:: για πρώτη φορά προσπαθώντας να βάψω το εσωτερικό του TKS.

Λευκό ακρυλλικό έχω της GUNZE. Αφού το κούνησα καλά, το αραίωσα 50:50 με ΑΖΑΧ και ξεκίνησα να ψεκάζω δοκιμαστικά σε παλιά μοντέλα.
ΤΖΙΦΟΣ!!! Ήταν πάρα πολύ αραιό. Πρόσθετα συνέχεια χρώμα χωρίς να βάζω ΑΖΑΧ με σκοπό να βρω μια καλή αναλογία.
Η αναλογία όπου τελικά έβαφε ήταν  ::arrowred:: 100% χρώμα - 0% ΑΖΑΧ και 3 bar πίεση. (Ο αερογράφος μου είναι GraphoTech 727)
Αργότερα είδα  :oops: ότι στο μπουκαλάκι του GUNZE αναφέρει ότι αραιώνεται με νερό  :!:
Δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι χρειαζόταν πολλά περάσματα προκειμένου να καλύψει το λευκό το γκρίζο πλαστικό.

Τελειώνω με το λευκό και πιάνω ένα γκρίζο της ΤΑΜΙΥΑ για να πειραματιστώ.
Ξεκίνησα χωρίς αραίωση και έβαφε τέλεια με το πρώτο πέρασμα. Το αραίωσα σε σχέση 80:20 με ΑΖΑΧ και πάλι ωραία έβαφε.

Έριξα την πίεση στο 1 bar και έκανα και ωραίες λεπτές γραμμούλες.

Περνάμε στις ερωτήσεις.
- Τα χρώματα της Gunze πρέπει να τα αραιώνουμε  :?:  Αν ναι, με τι και σε τι ποσοστό  :?:
- Τα χρώματα της ΤΑΜΙΥΑ (εκτός το διαλυτικό της) με τι τα αραιώνουμε και σε τι ποσοστό  :?:
- Κατά τη διάρκεια της βαφής με το λευκό της Gunze κι ενώ έβαφε ομοιόμορφα, ξαφνικά εμφανιζόντουσαν φουσκάλες (όπως φαίνεται στη φωτό). Τι λέτε να φταίει  :?:

Έχετε να συμβουλεύσετε κάτι άλλο;

"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
Απ: Το 'ριξα στα...ακρυλικά
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 22, 2008, 07:59:08 μμ »
- Τα χρώματα της Gunze πρέπει να τα αραιώνουμε  :?:  Αν ναι, με τι και σε τι ποσοστό  :?:
Εγώ τα αραιώνω με καθαρό οινόπνευμα κι αυτό σε ελάχιστο ποσοστό. Δεν το μετράω με μεζούρα αλλά μέχρι να μου δείχνει εντάξει με το μάτι. Τα νερό δεν ενδείκνυται καθώς δεν είναι πτητικό όσο το οινόπνευμα με αποτέλεσμα να "δακρύζει" το χρώμα πάνω στο μοντέλο. Το azax το χρησιμοποιώ για το καθάρισμα του αερογράφου καθώς είναι αρκετά φθηνότερο από το οινόπνευμα...

Αποσυνδεδεμένος AlexanderTheGr

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα-Μαρουσι
    • warcraft.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 22, 2008, 09:07:29 μμ »
Βασικά εγω χρησιμοποιώ AZAX σε αναλογία 70 χρώμα 30 AZAX. Αν και πολλές φορές παίζει ρόλο και το χρωμα (Μιλάμε για της ίδιας εταιρίας). Πχ το λευκό (Όλα τα λευκα γενικώς είναι περίεργα) θέλει λιγότερη αραίωση.  Οσο για το οινόπνευμα δεν το προτιμάω λογο το ότι ειναι πολύ πτητικό και μερικές φορες στεγνώνει πριν καλα πέσει πάνω στην επιφάνεια.
When your life is defined by a single action, it changes the concept of time.

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 22, 2008, 10:18:02 μμ »
Το καλύτερο είναι τα ακρυλικά χρώματα να τα διαλύεις με το διαλυτικό της ΤΑΜΙΥΑ (άλλωστε είναι το μόνο διαλυτικό εταιρείας που υπάρχει για ακρυλικά χρώματα). Η αναλογία είναι 2:1 (2 μέρη διαλυτικό και 1 μέρος χρώμα) και πίεση στο +- 1 bar. Εκτός αν θέλεις να κάνεις ψιλή γραμμή, οπότε η αναλογία του διαλυτικού είναι μεγαλύτερη και η πίεση μικρότερη.
Το ΑΖΑΧ (μόνο αυτό στο κλασικό άσπρο μπουκάλι και όχι τα άλλα) θέλει διαφορετική αναλογία. Το οινόπνευμα, επειδή στεγνώνει πολύ γρήγορα καλό είναι να μην το χρησιμοποιείς. Αυτά μπορείς να τα χρησιμοποιείς για να καθαρίζεις τον αερογράφο σου. Ειδικά το ΑΖΑΧ.

Το άσπρο και γενικά όλα τα ανοιχτόχρωμα χρώματα είναι λίγο βάσανο λόγω της μικρής επικαλυπτικότητάς τους και θέλουν λιγότερη αραίωση. Όσο για τις φουσκάλες δεν μπορώ να καταλάβω σε τι οφείλονται, δεν μου έχει τύχει ποτέ μέχρι τώρα και βάφω κατά 95% με ακρυλικά χρώματα.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 23, 2008, 12:31:18 πμ »
Το καλύτερο είναι τα ακρυλικά χρώματα να τα διαλύεις με το διαλυτικό της ΤΑΜΙΥΑ (άλλωστε είναι το μόνο διαλυτικό εταιρείας που υπάρχει για ακρυλικά χρώματα).
Δεν ειναι το μοναδικοΤουλαχιστον στην Αθηνα υπαρχει και της ModelMaster που ειναι ακομα καλυτερο,της Revell,της Αgama και καμια φορα της Gunze.

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 23, 2008, 08:41:40 πμ »
Τα χρωματα της Gunze,οπως και καθε αλλης εταιριας τα αραιωνουμε,αναλογως την μαρκα και το ειδος του χρωματος.
ʼλλα αραιωνονται καλα με AZAX,άλλα με οινοπνευμα κλπ.
Γενικα παντως τωρα τελευταια το AZAX δεν κανει και πολυ καλη δουλεια με τα συγκεκριμενα χρωματα,προφανως κατι εχει αλλαξει η Gunze στα χρωματα της και δεν συνεργαζονται και τοσο καλα μεταξυ τους.
Προτιμησε καποιο επωνυμο μοντελιστικο διαλυτικο για ακρυλικα.
Το ποσοστο αραιωσης δεν ειναι μια σταθερη για ολα τα χρωματα,εξαρταται απο την μαρκα,το ειδος,το τι θελεις να κανεις με το χρωμα εκεινη την στιγμη -γενικο βαψιμο,βουλες,γραμμες κλπ-
Ειδικα το λευκο και ακομα ειδικοτερα το γυαλιστερο λευκο ειναι απο τα πλεον δυσκολα χρωματα,με ελαχιστη καλυπτικοτητα και πρεπει να το δουλευεις πανω σε καποιο σχετικα ανοιχτο υποστρωμα,σε πολλα αραια περασματα,με αρκετο χρονο αναμεσα στα περασματα για να στεγνωνει επειδη εχει την ταση να "δακρυζει".
Για τα χρωματα της Tamiya ισχυουν τα ιδια,οσο για τις συγκεκριμενες φουσκαλες,οπως τις βλεπω στην φωτο,πρεπει το συγκεκριμενο σημειο του μοντελου να μην ειχε πλυθει καλα -πρεπει να ειχες αφησει καποιο δακτυλικο αποτυπωμα εκει ή κατι τετοιο,μοιαζει με αντιδραση σε "λιπαρη-αδιαβροχη" επιφανεια-
Την αλλη φορα λοιπον,πριν βαψεις,πλυνε καλα το μοντελο με χλιαρο νερο και σαπουνι πιατων με την βοηθεια μιας οδοντοβουρτσας και καλου κακου τριψτο μετα και με ενα κοματι χαρτι κουζινας με οινοπνευμα ή με καποιο απο τα σχετικα υγρα που κυκλοφορουν.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 23, 2008, 08:47:59 πμ »
Δυστυχώς (απ' ότι φαίνεται) δεν έχω πλύνει ποτέ μοντέλο πριν το βάψιμο. Δεν πίστευα ότι είναι κάποιο ιδιαίτερο βήμα για την ολοκλήρωση του μοντέλου.
Θα ενταχθεί κι αυτό από 'δω και 'μπρος.  ::icon_thumright::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 23, 2008, 05:44:25 μμ »
Το καλύτερο είναι τα ακρυλικά χρώματα να τα διαλύεις με το διαλυτικό της ΤΑΜΙΥΑ (άλλωστε είναι το μόνο διαλυτικό εταιρείας που υπάρχει για ακρυλικά χρώματα).
Δεν ειναι το μοναδικοΤουλαχιστον στην Αθηνα υπαρχει και της ModelMaster που ειναι ακομα καλυτερο,της Revell,της Αgama και καμια φορα της Gunze.

Εδώ πάνω μόνο ΤΑΜΙΥΑ παίζει και αυτό πολύ σπάνια.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 23, 2008, 05:48:14 μμ »
Δυστυχώς (απ' ότι φαίνεται) δεν έχω πλύνει ποτέ μοντέλο πριν το βάψιμο. Δεν πίστευα ότι είναι κάποιο ιδιαίτερο βήμα για την ολοκλήρωση του μοντέλου.
Θα ενταχθεί κι αυτό από 'δω και 'μπρος.  ::icon_thumright::

Κι εγώ ποτέ δεν έχω πλύνει μοντέλο πριν το βάψιμο και δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα. Εγώ λέω ότι κάτι άλλο θα φταίει.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 24, 2008, 12:21:37 πμ »
ΕΡΩΤΗΣΗ......μπορούμε να συνδιάσουμε και τα 2 σαν διαλυτικό...? Δλδ και οινόπνευμα και αζαχ και αμα διαφοροιποιήσουμε τις αναλογίες αυτών που θα ρίξουμε στο χρώμα, θα εχουμε κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα στην ποσότητα της αρίωσης και της συμπεριφοράς του χρώματος ? Δεν εννοώ το χρόνο στεγνώματος.....αλλά την  υφή σαν υγρό και όταν πέσει πανω στο μοντέλο ποια θα είναι το αποτέλεσμα...πιο gloss ή mat.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος kirk

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: hellas
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 01, 2008, 03:13:12 μμ »

φιλε μου καλε καλε φιλε  και οι 2 εταιριες συνεργαζονται αψωγα με το μπλε μπουκαλι του azax και κανενα αλλο απλα της gunze αραιωσετο λιγοτερο  ριξε την πιεση 0.7 και προτου βαψεις λευκο καλο ειναι ενα ασταρωμα με γκρι απο πριν εαν παλι θελεισ να γλιτωσεις ολη αυτη την βαβουρα ψεκασε με γκρι ασταρι της hycote ολο το μοντελο και δουλεψε αρκετα αραιωμενα και σε πολλα χερια η δοκιμασε τα χρωματα της life color σε παντα ασταρωμενο μοντελο

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 01, 2008, 03:29:40 μμ »

φιλε μου καλε καλε φιλε  και οι 2 εταιριες συνεργαζονται αψωγα με το μπλε μπουκαλι του azax και κανενα αλλο απλα της gunze αραιωσετο λιγοτερο  ριξε την πιεση 0.7 και προτου βαψεις λευκο καλο ειναι ενα ασταρωμα με γκρι απο πριν εαν παλι θελεισ να γλιτωσεις ολη αυτη την βαβουρα ψεκασε με γκρι ασταρι της hycote ολο το μοντελο και δουλεψε αρκετα αραιωμενα και σε πολλα χερια η δοκιμασε τα χρωματα της life color σε παντα ασταρωμενο μοντελο

::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος spyros

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
    • Ibiza Mania Club
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 01, 2008, 08:04:03 μμ »
Κι εγώ παλιά δεν έπλενα τα μοντέλα μου πριν το βάψιμο! Πλέον τα πλένω και τα στεγνώνω κιόλας για να είμαι σίγουρος ;)

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 06, 2008, 12:57:19 πμ »

Φίλε Γιώργο.

Πρόσφατα συνέβη και σε εμένα ανάλογο περιστατικό με φουσκάλες (πέρασα Gloss βερνίκι στο αρχαίο Mig 27 της Esci 1/48- τοποθέτηση σημάτων). Από ακρυλικά χρησιμοποιώ μονάχα

Lifecolor και Gunze. Το βερνίκι ήταν Lifecolor (θεωρώ τα εν λόγω χρώματα καταπληκτικά αλλά είναι δύσκολα στη χρήση- στεγνώνουν αμέσως και απαιτουν το δικό τους διαλυτικό...).

Στη συγκεκριμένη εργασία το είχα αραιώσει με ΑΖΑΧ  ::eusa_wall:: (πυκνότητα γάλακτος -φρέσκου). Το κομπρεσέρ 1+ ατμοσφ.

Το συμπέρασμα:   ::arrowred::  To AZAX δημιουργει φυσαλίδες όταν ψεκαστεί. Δοκίμασε κατευθείαν από τη συσκευασία του να ρίξεις λίγο σε μια επιφάνεια. Αμέσως θα

παρατηρήσεις πολλές μικρές φουσκάλες. Φαντάσου τι γίνεται όταν χρησιμοποιείς τον αερογράφο.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Για οτιδήποτε ανακαλύψεις .......... ενδιαφέρομαι.

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 06, 2008, 12:17:11 μμ »
Εγω παίδες με το ΑΖΑΧ δεν είχα ποτε μου προβλημα...Αντιθετως μαλιστα...Οταν χρησιμοποιούσα οινοπνευμα μου γινοταν το χρωμα γιαουρτι...Κανονικο οινοπνευμα ομως....

Δεν το αλλάζω με τίποτα το ΑΖΑΧ...Λέτε να μήν έχω προσέξει κάτι σημαντικό????
:-(

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 06, 2008, 12:32:44 μμ »
Για δοκημασε της AV vallejo http://www.acrylicosvallejo.com

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 16, 2008, 03:36:49 μμ »
Σήμερα θα κάνω την πρώτη προσπάθεια και για βάψιμο με το αστάρι της alclad αλλα και θα χρησιμοποιήσω τον αερογράφο μου για πρώτη φορα. Κάποιες συμβουλες? Πρέπει να αραιώσω το αστάρι πρώτα και αν ναι με τί και σε τι αναλογία? Αφου τελειώσω με τί θα καθαρίσω τον αερογράφο?

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 16, 2008, 03:40:42 μμ »
Ξέχασα να αναφέρω ότι το αστάρι είναι χρώματος γκρί ( δεν ξέρω αν παίζει κανένα ρόλο)

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 16, 2008, 03:53:34 μμ »
Εχω να σου δωσω μια φιλικη συμβουλη.Αν ειναι η πρωτη φωρα που πιανεις αερογραφο ασε στην ακρη τα Alclad και το ασταρι και ξεκινα με κατι πιο απλο μεχρι να μαθεις να δουλευεις το εργαλειο.Δεν νομιζω οτι θα καταφερεις να βγαλεις με την πρωτη το αποτελεσμα που θες και ειναι αμαρτια να καταστρεψεις και το κιτ.Παρε μερικα πιο ευκολα χρωματα,ακρυλικα η enamel,ξεκινα τις δοκιμες σε καπιο παλιο κιτ και εδω ειμαστε! :wink:

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 16, 2008, 04:12:53 μμ »
Θα σε εμπιστευτώ φίλε CROW και θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου αλλα θα σου κάνω μια ακόμα ερώτηση : Το ακρυλικό χρώμα που θα χρησιμοποιήσω, θα το αραιώσω με νερό ή θέλει κάτι άλλο? Επίσης τι θα ψεκάσω για να καθαρίσω τον αερογράφο μετά το βάψιμο?? Ευχαριστώ για την υπομονη στις χαζές ερωτήσεις μου!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 16, 2008, 04:14:52 μμ »
Και μην βιάζεσαι να καλύψεις όλες τις επιφάνειες με έαν στρώμα χρώμα. Καλύτερα να ψεκασεις 2-3 λεπτά στρώματα, παρά ένα μπαμ και εξω. Γάντια αγόρασες :?: Καμιά μάσκα  :?: Εφημερίδες για να προφυλάξεις τον χώρο γύρω απο το μοντέλο σκέφτηκες :?:
Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 16, 2008, 04:16:47 μμ »
Θα σε εμπιστευτώ φίλε CROW και θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου

σωστος ::icon_thumright::

Παράθεση
Το ακρυλικό χρώμα που θα χρησιμοποιήσω, θα το αραιώσω με νερό ή θέλει κάτι άλλο?

με νερο,azax η το διαλυτικο της εταιριας,εγω χρησιμοποιω azax....

Παράθεση
Επίσης τι θα ψεκάσω για να καθαρίσω τον αερογράφο μετά το βάψιμο??

azax ::icon_thumright::

Παράθεση
Ευχαριστώ για την υπομονη στις χαζές ερωτήσεις μου

καμια ερωτηση δεν ειναι χαζη,ρωτα οτι θες,αυτος ειναι ο σκοπος του φορουμ μας :wink:

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 16, 2008, 04:32:41 μμ »
Και μην βιάζεσαι να καλύψεις όλες τις επιφάνειες με έαν στρώμα χρώμα. Καλύτερα να ψεκασεις 2-3 λεπτά στρώματα, παρά ένα μπαμ και εξω. Γάντια αγόρασες :?: Καμιά μάσκα  :?: Εφημερίδες για να προφυλάξεις τον χώρο γύρω απο το μοντέλο σκέφτηκες :?:
Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση.

Οταν λές να ψεκάσω 2-3 λεπτα στρώματα τι έννοεις? Ψεκάζω το πρώτο , καθαρίζω τον αερογράφο και όταν στεγνωσει το χρώμα ψεκάζω το δεύτερο?

Γαντια αγόρασα αρκετά, εφημερίδες έχω απο την κυριακή, για μάσκα ούτε που το σκέφτηκα αλλα θα αγοραστεί ενα κουτί λιαν συντόμως.

Πριν βάψω το μοντέλο θα ποστάρω και μερικές φωτογραφίες απο το στοκάρισμα που έκανα ( αν και πιστεύω κάτι δεν έκανα καλά) για τα σχόλιά σας  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 16, 2008, 04:33:23 μμ »
Θα σε εμπιστευτώ φίλε CROW και θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου αλλα θα σου κάνω μια ακόμα ερώτηση : Το ακρυλικό χρώμα που θα χρησιμοποιήσω, θα το αραιώσω με νερό ή θέλει κάτι άλλο? Επίσης τι θα ψεκάσω για να καθαρίσω τον αερογράφο μετά το βάψιμο?? Ευχαριστώ για την υπομονη στις χαζές ερωτήσεις μου!
Αραιωσε μα αζαξ και καθαρισε με αζαξ, αν και καποια ακρυλικα αν στεγνωσουν βγαινουν μονο με διαλυτικο νιτρου.

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 16, 2008, 04:37:35 μμ »

Παράθεση
Το ακρυλικό χρώμα που θα χρησιμοποιήσω, θα το αραιώσω με νερό ή θέλει κάτι άλλο?

με νερο,azax η το διαλυτικο της εταιριας,εγω χρησιμοποιω azax....

Υπάρχει κάποια ενδεικτική αναλογία ή το υπολογίζω με το μάτι?

Παράθεση
Παράθεση
Επίσης τι θα ψεκάσω για να καθαρίσω τον αερογράφο μετά το βάψιμο??

azax ::icon_thumright::

γεμίζω αζαξ το δοχείο του χρώματος και ψεκάζω οσπου να μην ψεκάζει άλλο χρώμα?

Tags: