Αποστολέας Θέμα: 1η προσπαθεια κατασκευης υποβρυχιου (Παρακαλω να εισαστε καλοι μαζι μου)  (Αναγνώστηκε 5914 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΚωσταςΚορ

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
  • modelclub.gr
Οπως γραφω και στον τιτλο ειναι η πρωτη αποπειρα να κατασκευασω ενα υποβρυχιο.
Προκειται για το U boot typeXXIII των αδερφων και φιλων γερμανων απο την ICM στην 1/144'
Η κατασκευη ολοκληρωθηκε σε λιγοτερο απο μια ωρα (χοχοχοχο) και μενει να στοκαριστει αλλα αυτο θα αργησει λιγο γιατι δεν θυμαμαι που ειναι τα πραγματα μου,μαλλον σε καμμια αποθηκη θα βρισκοντε αλλα σε πια;
Λογικα απο την αλλη εβδομαδα θα εχει και συνεχεια.
Παρτε μια γευση

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
Το έχω για μελλοντική κατασκευή.
Σε κάποιο ξένο μοντελιστικό περιοδικό το είχανε παρουσίαση, σύμφωνα με το άρθρο, προτείνεται να ψεκάσεις λευκό στον πύργο και κατόπιν να μασκάρεις μια λωρίδα με ταινία μασκαρίσματος ούτως ώστε να ψεκάσεις το υπόλοιπο.  Για τον λόγο αυτό, μην κολλήσεις το σκαλί στο εμπρός μέρος του πύργου (στην λευκή λωρίδα) μέχρι να ξεμασκάρεις το συγκεκριμένο σημείο.
Κατα τα άλλα, θεωρείται ευκολάκι, με λίγη προσοχή στις κολλήσεις και στα τριψίματα δεν θα έχεις πρόβλημα.
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
Το έχω για μελλοντική κατασκευή.
Σε κάποιο ξένο μοντελιστικό περιοδικό το είχανε παρουσίαση, σύμφωνα με το άρθρο, προτείνεται να ψεκάσεις λευκό στον πύργο και κατόπιν να μασκάρεις μια λωρίδα με ταινία μασκαρίσματος ούτως ώστε να ψεκάσεις το υπόλοιπο.  Για τον λόγο αυτό, μην κολλήσεις το σκαλί στο εμπρός μέρος του πύργου (στην λευκή λωρίδα) μέχρι να ξεμασκάρεις το συγκεκριμένο σημείο.
Κατα τα άλλα, θεωρείται ευκολάκι, με λίγη προσοχή στις κολλήσεις και στα τριψίματα δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αν θυμαμαι ηταν στο Fine Scale Modeller. Hταν στο ειδικό τευχος για τεχνικές βαψιματος. Δεν ηταν και κατι ιδιαιτερο απ'οτι θυμαμαι, ως αποτελεσμα. Πολυ κλισε κατασταση και δεν σου εκανε κεφι να το πολυδιαβασεις το αρθρο.

Ολο το παιχνιδι θα παιχτει στις τονικοτητες και στις φθορες. Αξιζει να το προσεξεις, διοτι ειναι απλο μεν αλλα σπανιο Θεματακι....

Αντε καλη επιτυχια και συνεχεια!!!  ::salut::
Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK

Αν θυμαμαι ηταν στο Fine Scale Modeller. Hταν στο ειδικό τευχος για τεχνικές βαψιματος...
[/quote]

Σωστός  ::icon_thumright::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
  Για τον λόγο αυτό, μην κολλήσεις το σκαλί στο εμπρός μέρος του πύργου (στην λευκή λωρίδα) μέχρι να ξεμασκάρεις το συγκεκριμένο σημείο.

Το προβλημα ειναι οτι τα δινει μαζι με τον πυργο.
Και για να αφαιρεσω το σκαλι και να το προσθεσω μετα μου ειναι λιγο δυσκολο.
Σχετικα με τα χρωματα παιζει καμμια φωτο για να εχω μια γνωμη γιατι το μονο που εχω βρει ειναι ενα βιντεακι με ενα ιαπωνα .

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Κώστα καλημέρα τι κάνης,το υποβρύχιο τι το χρειάζεσαι;;; για να ανακαλύψης την διαροή στο σπίτι :wink: σε χαιρετώ και θα τα ξαναπούμε σύντομα,   Γιάννης   Χανιά... ::salut::
IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
  Για τον λόγο αυτό, μην κολλήσεις το σκαλί στο εμπρός μέρος του πύργου (στην λευκή λωρίδα) μέχρι να ξεμασκάρεις το συγκεκριμένο σημείο.

Το προβλημα ειναι οτι τα δινει μαζι με τον πυργο.
Και για να αφαιρεσω το σκαλι και να το προσθεσω μετα μου ειναι λιγο δυσκολο.
Σχετικα με τα χρωματα παιζει καμμια φωτο για να εχω μια γνωμη γιατι το μονο που εχω βρει ειναι ενα βιντεακι με ενα ιαπωνα .

Μπορείς να το αφαιρέσεις πολύ προσεκτικά με το κοπίδι σου και να το ξανακολλήσεις ή να φτιάξεις δικό σου από σύρμα, ή άστο όπως είναι και μασκάρισε γύρω του.

επίσης κοίτα αυτό

http://www.modelshipgallery.com/gallery/ss/dkm/xxiii-144-ep/ep-index.html

www.emioannina.gr

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Κώστα καλημέρα τι κάνης,το υποβρύχιο τι το χρειάζεσαι;;; για να ανακαλύψης την διαροή στο σπίτι :wink: σε χαιρετώ και θα τα ξαναπούμε σύντομα,   Γιάννης   Χανιά... ::salut::

Κυριε Γιαννη ποτε δεν ξερεις.Ασε να υπαρχει :lol: :lol:

::arrowred::Γιωργο..
Στη αριστερη πλευρα του πυργου στο σχεδιο το εχει με δυο κεραιες ενω ο τυπος στη φωτο στην αριστερη πλευρα δεν εχει βαλει.
Πιο ειναι το σωστο το δικο μου η το δικο του;

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
(Image removed from quote.)

Αυτές εννοείς?

Ναι
Στο σχεδιο μου δειχνει οτι εχει και απο την αλλη πλευρα αυτες τις κεραιες

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK

www.emioannina.gr

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
George R

Μαλιστα.
Τωρα εισαι πολυ ωραιος .
Οχι οτι πριν δεν ησουν :lol: :lol: :lol: :lol:
Και τωρα που ειδα τις φωτο εχω παθει πλακα εισαι καταπληκτικος.

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
Πρός αποφυγή παραξηγήσεων, το μοντέλο ΔΕΝ είναι δικό μου, απλά τις έβαλα για βοήθεια.

www.emioannina.gr

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Εχω ξεκινηση προσπαθεια χαραξης του υποβρυχιου.Τωρα τι θα βγει οχι ενας θεος δεν ξερει αλλα ουτε δωδεκα δεν ξερουν.
Προσπαθησα να βγαλω καποιες φωτο για να δειτε αλλα δυστηχως ο φωτομπουκετος δεν μου κανει την χαρη.

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
Σε συνέχεια των pm που ανταλάξαμε λοιπόν  :wink:
Στην πραγματικότητα οι γραμμές ήταν ανάγλυφες, καθώς είναι οι γραμμές συγκόλησης των μεταλλικών πλακών του κύτους του υποβρυχίου.
Σε μια τόσο μικρή κλίμακα (για το συγκεκριμένο θέμα πάντα) η πρόταση για το "οπτικό εφέ" των γραμμώσεων ήταν η χάραξή τους  :wink:

www.emioannina.gr

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
1η προσπαθεια να χαραξω το υποβρυχιο.
Για τα σημεια που δεν υπαρχει εμποδιο θα το κανω ετσι

Για τα υπολοιπα σημεια που ειναι ο πυργος και τα πτερυγια τι κανω;
Οποια ιδεα υπαρχει ειναι καλοδεχουμενη.

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
Χμ, μήπως με ταινία και πολύ προσοχή στην χάραξη?

www.emioannina.gr

Tags: